IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Nono.
A 262 es igenis tökély volt. Egyedül a hajtómû volt a gyenge pontja,de az készen volt avval villi nem tudott mit kezdeni.
Gondolj bele. Már nyilazott szárnyat alkalmazott,aminek az elõnyét kicsit késõbb ismerték fel más tervezõk. Vagy nézd meg a formáját szembõl. Szerintem mestermû.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

LeonSilver
Én nem fikázom õket és azért Laca sem. A "civil" dolgaikat (verse, regények, zene) meg kifejezetten kedvelem.

Nézzétek meg például EZT a klipet. Oké, hogy látszanak kicsit a trükkök, de szerintem fasza. Legalább is jobb, mint a hazai gigasztárosok. Ezek, akik énekelnek az ottani gigasztárban szerepeltek állítólag. A szám meg kb. annyi, hogy nekem 8, leszarom 😊

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Szerintem nem kell fikázni az oroszokat, õk is tudtak "valamit", egyensúlyban tartották a mérleget, és talán így úsztunk meg egy harmadik világháborút.

D9

Her Laca
Volt ott azért szerintem korszerûbb T is.

Leon😊

Végül is igaz.
Már a nagy tanítójuk is megmondta,hogy elvtársak! ahol gyalulnak ott forgács is van.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

LeonSilver
Laca. Az oroszok leszarják a veszteséget 😄 hisz' annyian vannak mint az oroszok 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
Azt kéne tudni,mekkora volt a Mig veszteség,és mekkora az F86 veszteség.
Én egy szóval sem kisebbítettem soha az Orosz harcosok tehetségét ezt azért szögezzük le. Semmivel sem tartom õket rosszabbnak másoknál.
Itt az ami ászok listája.
Azért itt is akadtak szép számmal eredményes arcok.

Willenbrock
Ebbõl "csak" 12 volt Mig-15-tel Koreában úgy látom.

Willenbrock
Itt egy angol nyelvû leírás Pepeljaevrõl 19 usák gépet szedett le.Itt ugyanaz az oldal több ászt is felsorol a gyõzelmeik listájával.

LeonSilver
Talán ennyire azért nem fekete és fehér a helyzet. Viszont igaz ami igaz. Az orosz technika nem annyira védi az embert.
Én lövész szakaszparannnnok voltam ,a BMP-1 egy katasztrófa ilyen szempontból.

Willenbrock
Koreában elérték a Mig-15-ösök hogy a B-29 esek bevetéseit ideiglenesen leállítsák a jenkik.A korai Sabre-ök felett bizonyos fölényük is volt,és Koreában az orosz ászok érték el a legnagyobb számú gyõzelmeket.Pl Jevgenyij Pepeljaev meg még jópáran voltak akik 5 körüli gyõzelmet értek el.Az amerikaiaknál tudtommal kevesebben lettek sikeresek.Végül itt is leradírozták õket az égrõl mert kevés volt az orosz pilóta és sok az alultáplált újonc koreai-kínai.

Papa01
Vietnam szerintem közel sem egyértelmû..

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

M1 a T72 ellen... nem nehéz céllövöldét tartani... 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Dehogy 😊 Komolyan nem.Mi több irigylem sokszor õket,több okból kifolyólag is.
De amirõl "értekeztem"😊 az asszem elég tényszerû.
A harci repülésben semmi olyat nem tudtak felmutatni amire felkapná az ember a fejét.
És nem csak amerikai típusokkal szemben,de a francia mirage is elpicsázta a migeket.
De ez igaz a harckocsikra is. Mindig jött a duma,hogy húúúúú,meg haaaa,osztán amikor összekerültek egy kis csetepatéra ,mindig csak a sírás volt. Az utolsó öböl háborúról már ne is beszéljünk.Ott céllövöldét játszottak velük.

LeonSilver
Szegény szovjeték. Te nagyon rühelled õket Laca 😄

Her Laca
Komolyan töprengtem,de semmi nem jut eszembe ahol domborítottak volna.
Korea,Vietnám,Közel kelet,Öböl háborúk.
Mindenhol le lettek gyalulva.
Persze a kiképzés meg minden,de ez számomra nem indok.
A gép és a személyzet egy egészet alkot,õk együtt jók ,eredményesek,vagy nem.

Öreg pilóta barátom mondotta egyszer.
Az oroszok a szamováron kívül semmit sem tudtak kitalálni maguktól.
Kicsit sarkos ,de van benne valami.
Ugye a híres T34 esük is ,nagyban Usa találmány.
Légi harc rakétájuk is úgy lett ,hogy egy kígyó beszorult egy mig be ha jól emlékszem.
Nem degradálom õket ,de a tények azok makacs dolgok.

Zpogi
Ma nem rendezünk egy kis Clod-os dogot?

LeonSilver
Persze! Bár itt (sem) a gép a hülye. <#ravasz1>

TG Gida
Repülõnapokat is beleértve?<#vigyor2>

Isten áldja a pogányokat!

Sok múlt a kiképzésen is, pl. az izraeli légierõ gépei minden háborúban laposra verték õket.

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Vázsonyi könyvei elég hírhedtek.😊 Az igazi/ál Rejtõ autogramja lehet 1x még sokat fog érni.😉

Her Laca
Tényleg. A második VH óta Orosz rep gépek tudtak valamit felmutatni .
Mert én akárhogy gondolkodom , nem nagyon jut eszembe ,hogy sikeresek lettek volna. Bár tudom,remek gépeik vannak😊

Her Laca
Itten annyi csak a különbség,hogy sem Villi,sem más német konstruktõr nem írt könyveket a gépeikrõl😊
Minek is tették volna a cucc magáért beszélt😊

Én messzemenõen respektálok minden nemzetet,és annak technikáját,de azért megnézném én a jakok veszteségi arányát azért😊 Persze tudjuk,hogy remek gépek voltak XD De azért csak hullottak,ahogy tudom.
Eleve ha megnézünk egy bármely Orosz vs Német összecsapást ,kb 1:3 -1:4 arányú a veszteség az Oroszok "javára" Ez a repülõknél sem volt máshogy.
Nem véletlen az a magas számadat amit a német expertek produkáltak arra felé.

A könyv egy bizonyos korszak repüléstörténet memoárja, egy befutott tervezõ szemszögébõl, elviselhetõ mértékû, kötelezõ politikai színezettel. Azért legyünk tekintettel a könyv kiadásának az idejére is, ahhoz képest egyáltalán nem túlzó ez az arány.

De akkor itt van még pár könyv :

1.
2.
3.
4.
5.
6.

Megmondom õszintén, Vázsonyi könyveiben (2.) is legalább annyira, ha nem jobban fel lehet fedezni az ideológiai túltengés következményeit, mint Jakovlev könyvében, pedig sokkal késõbb íródott.

Johann Wind : Nem, az általad említett két könyv nincs meg nekem.
VO101Tom
<#eljen>

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Ezen az oldalon rengeteg II.Vh-s,fõleg repülõkrõl szóló kép van.

Ha volt már akkor sorry.

LINK

Zpogi
Jó volt a tegnapi dog,sûrûbben kéne ilyeneket összehozni.

Zpogi
Ha engem kérdezel,szerintem ezt számítógéppel készítették,már mint a helit.

PhantomAss

GOOBY, pls

No, azért ne feledkezz meg a jó öreg Artyom bátyóról sem, aki a tesójának, Anasztaznak köszönhette, hogy MiG-éktõl senki sem nézte meg közelrõl a Gulagot...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

PhantomAss
nekem megvan ez a könyv, ha szeretnéd akkor nagyon szívesen elküldöm postán
(ha megtalálom, meg kell keresnem)
elolvastam, de nekem nem akkora kedvencem
valami régi könyvtári kiárusításon kaptam ingyen 😊
ha gondolod írj privit és megbeszéljük!

egyébként Jakovlev erõsen csókos volt Sztálinnál, míg a többi tervezõ nem. Ezért tudta nyomni a saját gépeit a háborúban. Hiába voltak pl a La7-ek jobbak, õ el tudta érni Sztálinnál amit akart. A könyv maga amúgy egy élettörténet, a pilótaképzéstõl az ûrkorszakig nyomon követi az eseményeket. Semmi fölösleges politikai maszlag, csak a szokásos.

GOOBY, pls

LeonSilver
😄
Ez is nézõpont kérdése. A tigrincs mérföldekkel jobb, de nehezebb gyártani és túl precíz mûszer.
A 34-es csörög, zörög, szétesik de könnyû gyártani, kezelni és annyi volt belõle mint a szemét.

VO101Tom
Ez is olyan téma, mint melyik a jobb: a T-34, vagy a Tigris...?

www.pumaszallas.hu

Nohab
LeonSilver
Lehet el kellene megint olvasni mert én nem emlékszem már rá. Egyébként meg (szerintem) természetes, hogy a konkurens gépeket köpködi. Véleményed szerint ha mondjuk Willy Messerschmitt írt volna egy hasonló könyvet, akkor ajnározta volna az orosz gépeket? Ugye, hogy nem.
Én ugyan nem értek hozzá, de szerintem a 262 mérnöki szempontból egy korszakalkotó gép volt, ugyan akkor mint gép nem volt éppen maga a tökély. De mondom, nem értek hozzá szóval még az is lehet, hogy nincs igazam 😉

Állandóan a könnyû, fordulékony gépek koncepciójának fölényét hangsúlyozta az energiaharcos gépekkel szemben.

Ha jól emlékszem (nem biztos) a 262-est is köpködte, hogy milyen sz@r gép (a 109-esrõl nem is szólva).

Megjegyzem, én is kb. 30 éve olvastam...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

LeonSilver
Én nagyon régen olvastam (1980-82) és nem emlékszem már annyira rá.
És hát azért Jakovlev nem egy szar tervezõ, a gépei pedig nem éppen az utolsók. Szerintem persze. De a kérdés az volt, hogy politikai maszlag-e és szerintem, emlékeim szerint nem az.

... terében... (természetesen)

Gyerekkoromban olvastam és az ragadt meg, hogy szerinte õ milyen jó gépeket tervezett, a németek meg milyen sz@rokat.

Féloff.

Ma volt a HörrTV-n az Õsök terébe szó a magyar pc.-okról a 2.vh-ban.
Az egykori pc. tiszt nagyon dicsérte a Nimródot.

Krascsenics Lajos könyvének kivételével mind megvan, Pokriskiné, Jakovlevé is csak azokat még nem olvastam. P.M. Mihajlov Száz éjszaka a jugoszláv hegyekben és az Utolsó ellenség megvan?

LeonSilver
Semmi politika nincs benne ahogy emlékszem. Jakovlev élete, munkássága a téma. A géperk tervezése, mit hogyan merre. Ilyenek. És rengeteg kép van benne.

Willenbrock
Mert nekem van egy Repülés Története c. könyvem a 60-as évekbõl és minden 2. bekezdésben elkezdik szídni az imperialista hódító szellemet stb,és minden 3. bekezdésben a szovjetúnió józan politikáját dícsérik.A köztes részeken szó esik azért a repülésrõl is 😊

Willenbrock
Repüléstörténetileg is érdekes vagy tisztán politikai maszlag az egész?

Itt van még egy példányban.

Az is meg van nekem, de biztosíthatlak, hogy nem én kértem kölcsön tõled.<#ejnye1>

Én Pokriskin könyveire vadászok, de nem egyszerû feladat.
LeonSilver
Régebben sok könyvet kölcsönadtam, amit aztán persze zömmel szartak visszahozni.
EZ az egyik, ami nekem nagy veszteség. Persze megvehetném, de az nem ugyan az..

LeonSilver
Huhuhuuuuuuuuuu!! A sólyom család??? Még gyerekként olvastam!

Egy kicsit pakolásztam és elõkerült pár könyv is.

1.
2.
3.
4.

A 2.-at lehet vinni a vaterán ráadásul, akinek nincs még meg.
Willenbrock
Csak a Rata tetszik a Csajka nem.

Willenbrock
Szerintem is szép.Duci de formás 😊Landoláskor milyen könnyen elpattan,lehet látni hogy 1X át is startolt vele a pilóta.

Her Laca
Nekem is. Amikor a reviben megjelennek mindig elfog az eufória.<#eplus2>