IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca

Én ezt nevezem lábmunkának😊 Meg vezetésnek .

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Garou
Biztos, hogy nem. 😊 Van a Daimlernel meg egy magyar srac, talan vele.

Meg az enyemet nem adnak le, ahogy megkoszonom a honatyaknak, hogy sok evnyi tanulas es munka utan csak sikerult olyan helyzetbe kerulnom melo ugyben, hogy el kelljen hagynom az orszagot.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Láthattam egy veled készült interjút az M1-en?<#fejvakaras>

D9

Garou
Itt paran meghajtottak egyik munkatarsno Audi R8-asat. En csak ultem benne, vezetni nem voltam eleg bator, tul draga nekem. Kozos megegyezes volt, hogy hibatlanul megszerkesztett jarmu, mernoki bravur, kiszolgal minden teren, de aki probalt mar sportkocsit regebbrol annak valami erosen hianyzik. Illetve nem hianyzik, nincs meg az erzes. Fonok szerint o inkabb a regi Quattro-t valasztana, ha tehetne. De persze azt el kell ismerni, hogy azt R8-ast minden teren nagyon osszeraktak.

zmok: A design reszlegen vagyok 3D-s formatervezo.

Her Laca
Barátaim😊 Én már sok vasat kipróbáltam de a lancia delta integrale- hoz hasonló élményt egyikben sem tapasztaltam.Talán egy Carrera volt ami megközelítette.
Mondjuk egy merga az merga.Ez nem is képezheti vita tárgyát.😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Vááááááááááááááá, keblemre bajtársam!!!!!
Én szoktam nézni, de nem szeretem. Nekem is az maradt meg autóversenként, ahol kuplung van, ahol egy versenyen több százszor váltanak kézzel, stb.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Táncoló makkoscipõk
Ennyi,ehhez kell a versenyzõi tudás nem a gombnyomogatáshoz ami most van...

A Béna.

A sportgombról meg annyit:F1 et is akkor fogok újra nézni ha lesz újra kuplung meg kézi váltó,a mai F1 olyan mint egy matekverseny...

A Béna.

Na viszont ettõl a kis autótörténeti felsorolástól nagyot nõttél a szememben!
Én azt szoktam mondani,hogy nem a mérnökök a hibásak,mert megkötik a kezüket,minap beszélgettem egy koreai mérnök sráccal ezekrõl,azt mondta õk is tudják,hogy lehetne jobban csinálni,de a terveket állandóan visszalökik költségcsökkentésre...
Mondjuk a mai mérnökök is megérnek egy misét,én személy szerint 16 mérnök keze alá dolgozom de jó ha 3-4 életképes közülük a többi az excelen,meg a powerpointon kívûl nem sok mindenre használható...

Az E-cabrióról meg annyit,hogy szép meg jó de a 90-es évek eleje óta nem gyártottak olyan autót aminek ne lógnék le az ülõlapjáról.
A kedvencem a 7es BMW az egyik csapattulajdonosé ahol dolgoztam,versenyre mentünk Portugáliába,én a jobb egybe.
200 kilóméter után szó szerint zsibbadt mindenem a térdem már kék volt a mûszerfal sarkától akkora vasalódeszka van benne mûszerfal gyanánt...
Az is massziroz hût fût dalol kanyarodik,mindenféle opciót bekapcsolgatott nekem és a végén már lila fejjel üvöltött ,hogy nehogymá asszondjam a 20millás hamman tunigos csodaautójára,hogy kényelmetlen?!?!?!???
Pedig az hosszú távon,nem vagyok egy extra nagy ember 197cm\98Kg,de a mai gépek többsége kényelmetlen nekem.
Azért vannak kivételek,minap beülhettem egy Radical sl3-ba,az is kényelmetlen volt de ennek ellenére nagyon kéne mert brutális vele autózni<#banplz>

A Béna.

Pontosabban mivel foglalkozol, ha nem titok?<#smile>

D9

Garou
Igen, ez igaz, ahogy az is, hogy a 90-es evek elejen gyartott Mercedes, es egy mai kozott mar erezni, hogy ez utobbi nem az orokkevalosagnak keszult.

Ez szerintem is megfigyelheto az egesz vilagon, Citroen, Toyota, egyik sem az ami regen volt. Igen, vagjak a koltsegvetest Europaban, a japanok is felezik az utobbi evekben a fejlesztesi idot (ket ev alatt osszeraknak egy uj autot), a tendencia altalanos.

Viszont ettol fuggetlenul azert pl kollegam beul a Merci E kabrioba, tovig nyomja a pedalt, meg uti a sport gombot, a kocsi nagy, eros, megy rendesen, es eszik 7 litert kb. Kerhetsz akar kanyarban valtozo alaku, masszazsgepes ulest, automata sebessegtartast, stb. Es igen, kozben az egyen alvazak, muanyag megoldasok koraban ennek ellenere (vagy eppen ezek miatt) elveszik a klasszikus vezetesi elmeny is. Egy regi Camaro SS, vagy egy Lancia Delta, Stratos nagyobb kaland lehet minden teren, mint a mikrochipekkel teletomott mai kocsik.

De ha ramondjuk, hogy korunk autoipara a regi idok tukreben fos, akkor a nemet kocsik szerintem azert ennek a szarkupacnak meg a szilardabb darabokat tartalmazo felso reszen helyezkednek el.

Taníts Mester!!!<#zavart1>
(Poénnak szántam nem kell leharapni a fejem!)

D9

Her Laca
Van benne valami😊
Pl. Egy légszûrõ cseréhez a peugeoton ,minek lecsavarozni a fékolaj tartályt?
Kérdem én😊 Régen a légszûrõ cseréje az egy szárnyas anya letekerését jelentette,ma meg egy rakat (amúgy filléres ,szar ,törékeny ) mûanyag vackot el kell elõbb távolítani😊Hihetetlen.

Hogy én erre a könyvre menyit vadásztam már.
Kõbányán a könyvtárban megvan de túl becsületes voltam és visszavittem...<#nemtudom>

A Béna.

Her Laca
Van egy csavarhúzója😊

Igazad van kicsit durván fogalmaztam!
De nálam ez már reflex😄
Én viszont ott dolgozom ahol a leggyakrabban elhangzó kérdés:Atyaisten ezt melyik idióta tervezte meg így???
Nap mint nap látom a sokmilliós csodagépeket lerohadni a tesztpályán,de ez sajnos nem a mérnökök hibája...
Próbálj csak meg ott létrehozni egy valóban jó autót,a mérnökgárda teljes tudásával beleadva apait anyait.
Meg tudtok tervezni olyan autót ami 30 évig elmegy gond nélkül rendszeres karbantartással,csak épp nem fogják engedni.
Mert majd jönnek ugatni a gazdasági osztályról ,hogy túl drága a gyártás...
Mert ha valóban jót akarsz építeni azt drága lesz legyártani,azt meg nem szeretik a fejesek hiszen a cél a profit nem pedig a minõség.
Ezért írtam,hogy márkától függetlenül mindegyik szar.

A Béna.

http://en.wikipedia.org/wiki/Space_Pen
Nem a ceruza a kamu, hanem a toll körüli mizéria.
Azért fent is van ám játszósarok, gép, joystick, gázkar, a kép bal alsó sarkában a készülõ pedál. Csak néha meg kell javítani a kávéfõzõt. 😊
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/be/John_Phillips_working_on_Elektron.jpg
ON

VO101Tom
Ki beszélt arról, hogy nem rakódik le?
Ez egy régi, ismert kamu. Elolvashatod csomó helyen, miért nem igaz. Nem igaz, hogy egymillióért fejlesztette a NASA, mert külsõs cégtõl vettek tollakat 5000-ért (a hatvanas években az sem kevés, de nem 1M). Nem igaz, hogy a ruszkik ehelyett faszán megoldották, mert a ceruza használatakor grafitpor keletkezik, ami idõvel rárakódik az elektromos berendezésekre, fõleg ahol mágneses, statikus elektromosság van. Senki nem beszél tarról, hogy grafitfelhõben úszna az ûrállomás, meg hasonló faszságokat. De utánaolvashatnál, ahelyett, hogy tapsikolsz a hülyeséghez.

www.pumaszallas.hu

Grafitpor.....súlytalanság.....nem rakódik le......grafitfelhõ.<#nevetes1>

D9

VO101Tom
Ki beszélt felhõrõl?

www.pumaszallas.hu

Tényleg nem kamu. Használtak, csak olyat ami már szinte zsírkréta (ma talán a szemceruza hasonlít rá), illetve "töltõceruzát", a rotring õsét.
Ezek nem fából voltak, így nem voltak tûzveszélyesek(...) de a letörõ hegyvég illetve a por miatt hamar váltottak tollra, ahogy Tom is írta.

V Domino
Nem kamu,itt a bizonyíték:

<#vigyor>Ezek megoldják a problémákat.😊

R.I.P. White Europe

Az orosz asztronauták olyan hevesen jegyzetelgetnek, hogy grafitfelhõ képzõdik?
(Azután ez zárlatot okoz, és jól kipurcan az elektronika.)Nemáááá!!!<#taps>

D9

PhantomAss
azért ne felejtsük el az sem, hogy a légigyõzelem nem csak a géptõl/pilótától függ
elsõsorban a pilótától, majd a géptõl, és ezen kívül rengeteg dolog van ami közrejátszik: milyen a vezetés, a taktika, egyéb döntések sorozata, politika, hány éves a kapitány, hadd ne soroljam
a ruszkik eleve a mennyiségre játszottak a minõség helyett és mint tudjuk ez általában bejön (de nem mindenhol, pl Izrael, de õk sem azért gyõznek mindig mert annyira jó gépek volat a Mirázsok, ez nagyon összetett és bonyolult rendszer)
szóval én nem írom le a ruszkikat de az tény hogy normális fegyverzet/elektronika/harcászat nélkül hiába manõverezik jól a mig 29, ez kb annyi mint a szarnak egy pofon

GOOBY, pls

Sziasztok! A problémám a következõ: Újra elindították a "régi" szerveren az IL-2 Sturmovik 1946-ot. Mikor én voltam a szervertulaj be tudtam lépni távoli asztalkapcsolattal és az IL-2 servercommanderrel indítottam a gammát + Hyperlobby. Most az egyik ismerõsöm adminolja és nem ért hozzá nagyon. Simán indította a dedikált szervert, megy is. Hogy tudok mapot váltani az otthoni kliens gépemrõl játék közben? Van valami okos megoldás? Help PLEASE!
IL-2 HUNGARY 88.151.101.33:21000 (v4.10.1m)

Her Laca
Tintaceruza. Iván megköpködte oszt már írt is😊

acidrain
Akkor legyen inkább zsírkréta. 😊

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

VO101Tom
Hjajj. Ez mekkora kamu. De én is hallottam már 100x 😊 A grafit, ahogy a grafitpor is, vezeti az elektromosságot. Nemtom, kell-e magyarázni, ez egy ûrhajóban miért is gáz...? <#alien>

www.pumaszallas.hu

Ne felejtsük el a régi sztorit. Az ûrrepülés kezdetén kiderült, hogy odafent nem lehet írni a golyóstollal. Johnny nekiállt, összerántotta a mérnökeit, fél év alatt 1M dollárból kifejlesztettek egy tollat, ami képes írni vákumban, extrém nyomás alatt, mínusz 40 foktól plusz 60-ig bármilyen hõmérsékleten, és még víz alatt is. Szergej berakott egy doboz 20 kopejkás ceruzát...

Si vis pacem, para bellum.

Seregben egyszer hétvégén egy An-26 ales pilóta volt az üti, és unatkozott, lejött hozzánk az ejéhez beszélgetni. Szóba került többek között ez is. Azt mondta mosolyogva, hogy más a doktrína. (Õ tanulta, tudnia kellett.) Az ami, ha támadni akar, csinál minimum 5 fajta repülõt, küldi a Wild Weasel köteléket a radarok ellen, meg elektronikai lefogókat, bombázókat, vadászokat kísérni, tankert, meg az egészet megfejeli egy AWACS-el. Szergej kiszámolja, hogy adott támadásnál hány gépét fogja lelõni az ellenség, és küld kettõvel többet...

Stukák.
Nagyapám könyvespolcának mélyén vészelte át valami csoda folytán a vészes évtizedeket. Amikor megláttam, azonnal einstand volt...

Garou
Fröcsögést inkább te produkálsz de akkor menjünk sorban:

"Istenem egy merci fan..." Nem vagyok Merci fan, és azzal kezdtem, hogy ízlés tökmindegy, mindenki azt szeret amit, úgyhogy ezt buktad.

A marketingesek velem nem etetnek meg semmi szart, és a közös padlólemezt meg a fejlesztéseket is nyugodtan meséld másnak, bent dolgozom a stuttgarti központban, tudom mirõl van szó. Mielõtt ebbõl levennéd, hogy a nemlétezõ mundért védem nyugodtan lazíthatsz, mint mondtam nem vagyok rajongó. De szíves engedelmeddel egy nyilvános fórumra leírom a véleményed, akkor is ha ez neked nem tetszik.

Sorold már fel, mivel és hogyan merítettem ki a "fröcsögést" kérlek. Senkit nem szidtam, nem fikáztam. Mondjuk azt te nem írtad le, hogy mitõl lenne "nagy rakás szar", és a másik mitõl jobb, csak ideköpted.

Istenem egy merci fan...
Barátom,amíg egy autógyárnak a profit lesz a legfontosabb addig senki nem fog felsõkategóriás autót gyártani.
Az már más kérdés,hogy a marketingesek hogy etetik meg veled a szart.
A mai teljes autóipar errõl szól.Mindenki közös padlólemezt meg motort használ,csak hogy nagyobb profitot termeljenek ki,fejleszteni meg senki nem fejleszt igazán😄

Az általad felhozott példa is:
Maybach,merci cuccokból,ugyanaz a padló,ugyanaz a motor és elektronika.
Te meg itt fröcsögsz mert leszólták a mercidet,hát barátom az biza tényleg nem középkategória,az biza egy szép nagy rakás szar ugyanúgy ahogy az összes többi is manapság függetlenül a névtõl.

Igazán minõségi autókat a korai kilencvenes évekig gyártottak azóta hanyatlás van.

A Béna.

Garou
Ezt fejtsd már ki kérlek, mármint mit értesz "középmezõny" alatt?

Ízlés egy dolog, de technológiát, elõremutató fejlesztéseket nézve a németek továbbra is élen járnak. Tehát maximum a többi német márkával lehet összemérni, és esetleg a BMW-Audi páros lehet most vele egy szinten. Volkswagen is nagyon jön mondjuk, ahogy láttam Frankfurtban a kiállításon...

Most fejeztük be az egyik legnagyobb Merci típus új generációjánál a designt. Elég szép dolgokat pakolnak majd bele, volt szerencsém kicsit belepillantani. Kb ezt fogja amúgy tudni, mikor 4-5 év múlva piacra kerül: link

A design természetesen nem ez lesz (ez egy szimpla sablon), csak a benne lévõ technológia lesz hasonló. Az is csak kb, mert még fejlesztik és jelenleg titkos.

Még csak annyit, hogy pl az új Maybach-ok is Merci technikával fognak futni a jövõben (motortól kezdve szinte minden). Szóval ízlésrõl mégegyszer jelzem felesleges vitatkozni, de egy c-osztály, vagy egy cls nehogymár középmezõny legyen. 😊

Willenbrock
Meg az F-86F változat 😊

Az amiknak a háború elején elég nagy veszteségeik voltak, majd az újra átgondolt ( agressor ? ) harcászat hozta meg az 1:10 veszteség arányt.
Az kereklámpás E Mercik még úgy-ahogy.
Onnan kezdve sikeresen leküzdötte magát a Merci a középmezõnybe...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Elnézést de ezen nagyot nevettem, bár inkább sírni kellene.
Szerintetek milyen színész volt? Egyébként erre légyszíves ne válaszoljatok.😊

http://www.filmkatalogus.hu/Adolf-Hitler--sz284486

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Bõvebben? <#wink>

D9

Koreában a ruszkik (MiG-15/bis)db 319 veszteség mellett kb.1300 gyõzelmet jelentettek.
Kínaiak: 224 veszteség, 329 gyõzelem.
É.Korea: nincs pontos adat.

Viszont a Sabre-k 78db veszteség mellett 792 MiG-15/bis elleni gyõzelmet arattak.

(Forrás: korean-war.com)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Remélem nem így lesz...

LeonSilver
😄

Szomorú, így veres csillaggal elcsúfítva látni... 😞

D9

Már azt hittem, hogy én látok "rémeket", Vázsonyival kapcsolatban.

Her Laca

Figyeljetek testvéreim😊
A nagy feltalálók😊

Ha valami akkor szegény madarakon az a veres csillag abszurdum😞

LeonSilver
Igen, a hajtõmûre gondoltam 😊

Egy kollégám szerint, ha szeretnéd megtudni, hogy tíz év múlva hol tart majd at autógyártás, vegyél egy S-klasse mercit.<#kacsint>

D9

Én nem tudok róla...

www.smart-bus.hu

<#eljen> Így van, gyönyörû egy bestia volt, és benne testesült meg egy új korszak kezdete! A német mérnöki zsenialitást manapság is nehéz felülmúlni.

D9