IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeonSilver
Basszus.... ha tudtam volna.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Willenbrock
Olyan mint egy pólóminta :/

Willenbrock
A géppuskákról még jobban lehet találni pontos mûszaki rajzokat meg dokumentációkat.Inkább az egykori gépek repülési jellemzõirõl,viselkedésükrõl maradt fenn kevés dokumentáció-ezt szokták mondani.Bár a tervrajzok fennmaradtak azokból meg a mai programokkal pontosan meg tudják állapítani gondolom hogy repültek a kávédarálók.Meg vannak replikák is néhány típusból.

V Domino
Africa mod

http://www.youtube.com/v/Tugifv2YIw8&version=3

R.I.P. White Europe

És azt meg lehet-e csinálni (x52-nél), hogy ha a tekerentyût 100%-ig tekerem, akkor a gép úgy érzékelje, mintha csak 50%-on lenne?

PhantomAss
nincs mit...:)
persze neked kell kitapasztalnod hogy mit hogyan
én évek óta ezekkel a beállításokkal repültem és nekem bejött

GOOBY, pls

Szó volt róla a ROF-sok milyen történelmi és mûszakí hûség szerint készitik a játékot,így került szóba géppuska szinkronízáció is.
Itt egy cikk erról:Hivatalos oldal.
V Domino
Jól hangzik,kösz.<#eljen>

R.I.P. White Europe

PhantomAss
én a felül lévõ nagy tekerentyûre a propeller pitch-et raktam, a csúszkára a féket (szépen lehet adagolni
ami nagyon fontos, az elevator trim: ezt a hüvejkujjnál lévõ tekerõre raktam, légiharcban nagyon sokat segít. A négyállású kapcsolóra flaps up-down volt rakva és különbözõ cockpit view-ek (wide, normal)
a lcd gombokra pedig mindenféle világítás (mûszerfal, landing, navigation)

GOOBY, pls

V Domino
Viszont kormányokban No 1.

Apropó,én is vettem egy x52-t,most tanulok jobb kézzel repülni.<#hehe>
Tehát a kérdésem:a gázkaron lévõ gombok,csúszkák,stb. milyen célra használhatók,mit érdemes odakonfigolni.

R.I.P. White Europe

Her Laca
A lógi úgy általában is csak szeretne joyt csinálni.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

PhantomAss
már eladtam az enyémet
de tényleg jó darab, egy x52 gázkarral csak ajánlani tudom

GOOBY, pls

Ha egy örökéletû, pontos joyt akarsz: Microsoft Sidewinder FFB2 (USB-s).
Sajnos már csak használtan kapsz, de ezzel nem lesz bajod.
Ezen a fórumon Phantomass (Airsheep) és Ratbag kollégák árulnak ilyet.
Érdemes még egy X52 gázkart is venni hozzá, esetleg egy pedált még.
A Saitek, Legótek csak szeretne ilyet csinálni...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Ha ez mond valamit,egyszer réges régen vettem én is egy ilyen förmedvényt. Pontosan 3 vagy 4 napig volt pontos a joy.
Mások is ezt tapasztalták akik megvették a logi eme remek termékét. Logitech mindent tud csak joyt csinálni azt nem:)
Használt X 52 kell neked aszondom:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Vogel
Használtan saitek x-52 lefedi ezt az árkategóriát. De a cyborg fly 5 is jó darab.

acidrain
Jó joy az evo, én is nyúztam egyet több mint 3 évig. Soha semmi baj nem volt vele.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Ja, és kettõ flight quadrant, a két motorosokhoz. <#smile>

D9

Nekem most egy saitek cyborg evo-m van, és én is erre fogok váltani.
Már elmúlt 4 éves, de még most is nagyon szeretem. (Erre futja <#smile> )

D9

acidrain
Logitech-et inkább ne vegyél. Saitek-ben gondolkozz. Például: Saitek Cyborg fly 5 Újonnan is belefér a 15000-es keretbe.

http://www.youtube.com/v/3pkv-a5s_98&version=3

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

LeonSilver
Ki van kapcsolva a fölhõ. Kikapcsoltam azt, hogy tartsa naprakészen a játékot, mégis elkezdi letölteni a frissítést...

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

köszönöm a választ! esetleg tudnál ajánlani egy jó joystickot? én a logitech extreme 3D pro-t néztem ki, érdemes megvenni?
Nohab
Dolgoznak a patchen, de a fene se tudja, hogy mikorra fejezik be. Feltételezem virágbolti verziót használsz. Ha van lehetõséged próbáld meg valahogy letölteni hozzá a javításokat, a bétá patchet és a hozzá való hotfixxel. Utána könnyebb lesz dönteni, hogy megéri neked. 3000 Ft szerintem nem nagy pénz érte. Persze a joystick nagyobb prioritást élvezzen, mert nélküle nem nagy élvezet játszani.
Sziasztok!
Most kezdtem el Il-2-õzni (1946), és szeretnék egy joystickot venni max. 15.000 huf-ér, a kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e ajánlani egy jófélét, illetve hol lehet kapni egyáltalán, mert ahol eddig kerestem nem igazán volt választék. Továbbá, érdemes megvenni a Cliffs of Dovert? Lesznek hozzá javítások, hogy ne akadozzon? (elvileg a konfigom elég hozzá.)

Bocs az amatõr kérdésekért és köszi elõre is a segítséget. :D
Nohab
Jobb klikk a játékra -> properties. Updates, és ott az "Always keep this game up to date" helyett a másikat választod ki.
Steamba letiltod.

Nohab
Be lehet állítani, hogy ne telepítse automatikusan a frissítéseket.
LeonSilver
Újra felrakom ezt a szutykot ( a faszé nem lehet csak azt feltenni, ami a lemezen van, peccsek nélkül??) és ahogy nézem le is döbbentem, hogy 2011 okróber 17.-én volt utoljára hivatalos peccs... Nyóc hónapja.

Nohab
Ma 9 órakor a History channelen az "II. Világháború: Elveszett filmek" (World War 2 lost films) két órás különkiadása lesz. Még ha hülyeséget is magyaráznak mellette, szerintem a feljavított archív felvételekért érdemes belenézni.
Így van ez. Elvonatkoztatni akkor tudok, ha nem fogott meg a könyv. Ez esetben nincs így. Amúgy volt már ,hogy valami(film) ugyanúgy tetszett mint a könyv.

LeonSilver
Egy könyv azt hiszem minden esetben fényévekkel jobb, mint egy film. Én valahogy megpróbálok elvonatkoztatni a könyvtõl ha a filmet nézem (úgy általában). Sokszor sikerül és sokszor nem. Nekem például az egyik favoritom a Rémkoppantók. Könyvben. Filmen viszont ez egyik legjobban utált szar, amit csak el tudok képzelni.

Nálam a 3-ban bent van. Talán épp ezért nagyon nem jött be a film. Semelyik verzió. Egyszerûen akkora a könyv, hogy nem engednék benne rendezõi szabadságot,max a sok belsõ(én)világos dologban na az is épp elég kihívás lenne. Magát a könyvet csak úgy lehetett volna filmre vinni mint a gyûrûk urát. Szó szerint. Persze ha nem olvasom a könyvet elõbb, akkor király a film.

109. Az sem rossz könyv.

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Azt én is olvastam.:) Akirõl szól, az akkoriban mikor a könyv íródott szenátor volt és végig repült egy teljes bevetési kurzust 1944-ben Libivel.

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Én tegnap fejeztem be a "Messerschmitt BF-190-es"-es címû könyvet és most kezdem el a "Vad égbolt" címût, ami B-24-es pilótákról szól. Az írója megegyezik az +Elit alakulat" írójával.
Ha már könyv és film, akkor nálam most a Trónok harca viszi a pálmát.
A feleségemmel épp most olvassuk az 5. kötetet, de egyszerûen nem lehet megunni. :)

VO101Tom
Épp a minap kalapáltam fel Androidra a Dune2-t (DosBox-al), már a 3. pályánál tartok :) Az elsõ játékok egyike, amivel PC-n játszottunk :)

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Sok film van, ami ennyire szélsõségesen osztja meg a népeket. Ott van például a Lynch által rendezett Dûne (a könyv is kiba jó).
Akik látták, azok közül ebben az esetben is vagy Istenítik vagy nagyon lehúzzák.
Én olvastam a könyvet is (rohattttt régen) és a filmet is láttam, többször is. Szerintem egy igen-igen jól sikerült mû lett a film, imádom nagyon!

PhantomAss
én viszont a Prometheust néztem meg, azt a filmet nagyon ajánlom, nekem bejött. Bár ahogy a fórumokat nézem kétféle ember van: van aki isteníti a filmet, van aki pedig lehúzza. Mivel engem nem annyira érdekelnek az alienes filmek, nekem bejött. Ki viszont egy újabb alienes filmet vár az csalódni fog.
érdekes hogy mindenki a 3d látványvilágát dicséri a filmnek, nos én nem tudom milyen filmet néztek de abban amit én láttam kb 2 jelenet volt 3d-s

GOOBY, pls

ez állat jól sikerült film.
de a clod sokkal jobb lenne a dcs-nél, ha befejeznék végre. sõt, szinte már így is jobb :)

Zpogi
Ezt a vidit Sanyónál leltem :)

http://www.youtube.com/v/IodepBs0w7M&version=3

Jó lesz ez,csak több II. VH-s gép kell :)

VO101Tom
Hát, kötelékrepülésrõl nemtom milyen leírásra gondolsz, hogy hogyan tartsd a helyed a formációban, azt gyakorolni kell, abban sok trükk nincs, max annyi, nem szabad kapkodni. Kezdõknél szerintem a legnagyobb hiba, hogy kapkodnak. Csak nyugodtan, meg kell várni, hogy a géped reagáljon. Pl amit a gázzal játszol, annak nagyon nagy a késése, könnyû ráfutni a másikra, ha gyorsan utol akarod érni, aztán nem tudsz belassítani. Kötelékezésnél ezért a vezér mindig tankhajósan vezet, hogy könnyû legyen követni. Ugyanez van fordulóknál is, ha lecsúszol a helyedrõl, akkor ne kezd rángatni a botot, mert akkor csak távolabb kerülsz. De ezt látod is majd, ha kicsit gyakorolsz, mindjuk egy baráti AI-t követve. Hogy milyen messzirõl kövesd az több mindentõl függ. Én a nagyon közeli követést szeretem, egy fesztávra mellette mögötte. De ez sok figyelmet leköt, harci bevetésen nem is kötelékben szoktunk repülni, sokkal inkább vonalban. Az a legegyszerûbb, bárki számára hamar megtanulható formáció, mégis együtt tud maradni a csapat, mindenkinek van annyi tere, hogy saját maga felderítsen, viszont harci érintkezéskor a taktikai lehetõségeid leszûkülnek, bizonyos védekezõ manõvereket így nem lehet megcsinálni. És a leghátsó mögé szinte senki nem lát be, ami egy V alakzatban mondjuk nincs így.

A pumaszálláson van fent egyébként egy kötelékrepülésrõl szóló doksi, amit a háborúban adtak ki, de abban inkább a dolog szabályzata van benne, milyen messzirõl hogyan kell kötelékezni, ki vezet, hogyan vezet, hogy kell kötelékben fordulni, ilyesmik.

www.pumaszallas.hu

V43 1105
Köszi a választ!

Még egy kérdés, hogyan s miként kell kötelékben, párban repülni? Van valami leírás errõl, vagy leírható pár mondatban is?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Igen ezért is inkább az BOM-ra gondoltam..ebben a kivételes esetben.<#vigyor>

VO101Tom
Igen, erre emlékszem, amit mesélsz, de il-2-ben én ezeken már nem repkedtem, eleinte nagyon bugos volt, de késõbb sem terjedt el igazán.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
A 109-esen az angolszász megoldásokkal ellentétben ez teljesen automatikusan mûködött, nem kellett csapokat és karokat állítgatni a használathoz. A póttartályból egyszerûen beszivattyúzza a fõtartályba az üza-t, ahonnan a gép a szokásos módon fogyasztja (a kabin jobb oldalán lévõ csõ, amin van egy kis üvegezett rész, az a csõ kötötte össze a pót- és a fõ üza tankot. Ott ellenõrizhette a pilóta, hogy a póttankból még jön-e nafta). Ha a tartály kiürül, vagy ledobják, akkor ugye ez az utánpótlás megszakad, de a gép mûködésében ez észrevehetetlen.

Az üzemanyag jelzõ mûszer viszont mindig a fõ tartályban lévõ üza mennyiségét mutatja. Tartállyal repülve ez mindaddig nem csökken 400 liter alá, amíg utánpótlást kap. A gépen egyébként 700 liter üza van így, 400 a fõ tartályban, 300 a pótban. A DB 601 fogyasztása teljes fordulaton 330 liter óránként (gyári adat). A játkban milyen a 109-es fogyasztása, arra már nem emlékszem, de póttank nélül kb egy órát ott is el lehetett repkedni.

Ami hibás a játékban, ha nem 100% üzával repülsz, de viszel póttankot, akkor nem a fõtartályba folyamatosan átszivattyúzott mennyiséget mutatja (tehát nem fog növekedni), csak az alap %-ot (hozzáteszem, ilyet a valóságban soha nem csináltak, mindig teljesen megtankolt géppel indultak - a magyarok legalábbis). Ez a játékban értelemszerûen azért gáz, mert mondjuk 25% töltéssel és póttankkal sokáig nincs infód arról, hogy pontosan mennyi is van hátra, amikor el kezd fogyni a 25%, akkor már tényleg a 25% fogy.

www.pumaszallas.hu

Mikor még repültem,a 46-al(2éve talán?)akkor volt próbálkozás valami real time war-ra valami német szerveren.
Ha jól emlékszem úgy mûködött,hogy ha kipucoltad egy ellenséges reptérõl a megadott célokat,majd leszálltál egy csapatszállítóval akkor az adott reptér a tied lett és tudtál onnan indulni.Ha a térképen minden repteret elfoglalta valamelyik oldal akkor vége volt az adott küldetésnek és töltötte a következõ térképrészletet a világtérképrõl.
Azt hiszem az elõrenyomulás irányát a weboldalon lehetett megadni és azt a térképet töltötte be az admin.
Anno mikor kipróbáltuk nekem nagyon tetszett és talán valami ilyesmitmeg lehetne csinálni a CLOD-ban is.

A Béna.

V43 1105
Urak!

Régen régen játszottam utoljára IL-2-vel ... Nosztalgikusan feldobtam az 1946-ot.. és nem értek pár dolgot :/

Bf-109E-7 típusú géppel repülök a legtöbbet, joy még nincs, szóval nem hardcore nehézségen tolom .. Üzemanyag fogyasztás, hogyan mûködik a játékban? Van 600 Liter benzin, ami valljuk be ha az ember fia órákat repked, manõverezik, zuhan, emelkedik stb, eléggé megtud fogyatkozni, pont emiatt, ahogy a képen is látható póttartályt használok .. No, múltkor repülök nagyban, és látom hogy a mutató az 1-eshez ért, ami szerint maradt bõ 100 Liter benya.. Ctrl + T, póttartály leold és nem történik semmi, ez így a helyes, vagy a mutatónak feljebb kéne ugorjon 3,5-re? Elõre is köszi a válaszokat!

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

VO101Tom
Ezek a régi Il-2-vel mennek, Savasék rendszeresen repkednek rajtuk, beszélj vele, hétvégenként biztos mennek pár kört.

Az a gond, hogy ha a repülés közbeni adatokat valós idõben vissza is töltenéd a weblapra (log file helyett egy szerveren lévõ file-ba), a küldetések generálásánál, lerepülésénél mindenképp van késés. Ha te elindulsz foglalni valamit, de másik elmegy bombázni, akkor egymásról ugyanúgy nem tudtok semmit, hiába tölti a weblapra valós idõben, rajtad a játékban ez már nem segítene. Plusz ot van a sok kis host miatti probléma, igazán sokáig egy játékban sem vagy bent, el vagy szeparálva a többi küldetéstõl, a többi feladattól, nincs benne rugalmasság. Ha a host paraszt, akkor megszivathat (volt rá példa, kilép ha lelövik, volt aki log file-t hamisított, stb), volt hogy visszaéltek vele (a másik oldalra regisztrált, de saját társaik ellen repültek kis létszámú küldiket, egy éjjel "visszafoglalták" amit elvesztettek egy hét alatt). Szal macerás.

A clodnak szerintem a teljesen valós idõben, egy szerveren futó küldetésekre kell koncentrálnia, ahogy ezt már most is teszi. Ha a küldetések generálása elterjed (eddig csak egy szerveren láttam, máshol csal elõre elkészített küldetések, feladatok vannak), és a generálásnál nagyobb szabadságot ad, mint most, kakor kb ugyanott vagyunk, mint a régi waroknál. Csak akkor kell egy webes felület is, ahol mondjuk lehet a csatát követni, most ilyesmi visszajelzésed nincs (bent sincs, kiírja ha egy egy feladat teljesül, de ha nem figyelsz, késõn lépsz be, akkor nem tudod követni, hogy melyik az aktív még). A gond még az, hogy a térkép nem szerencsés ehhez, az angliai csatában sem terület foglalás, sem angol csatarepülõk nincsenek, azzal az egy szál szerencsétlen Bleinheimmel meg kitörölhetik kb. Franciaországi csatához meg francia egységek, géppark kellene.

www.pumaszallas.hu

Hú ez nagyon tetszik, bár a melóm miatt soha nem tudnék elõre elígérkezni, max szabi alatt, de az sem 100%. Szóval azért reménykedem, mert nagyon tetszik. Fõleg a térkép változások. Amúgy is strat.,és stat. mániás vagyok..mármint ebben a témában.

Gondolom a fejlesztés lehetséges, max. nem csinálják meg. Azért pár év eltelt (nagyon hülye vagyok a témához elõre jelezném), technikailag csak lehetséges lenne szinte valós idõben visszapörgetni az adatokat.