IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
persze neked kell kitapasztalnod hogy mit hogyan
én évek óta ezekkel a beállításokkal repültem és nekem bejött
GOOBY, pls
Itt egy cikk erról:Hivatalos oldal.
ami nagyon fontos, az elevator trim: ezt a hüvejkujjnál lévõ tekerõre raktam, légiharcban nagyon sokat segít. A négyállású kapcsolóra flaps up-down volt rakva és különbözõ cockpit view-ek (wide, normal)
a lcd gombokra pedig mindenféle világítás (mûszerfal, landing, navigation)
GOOBY, pls
Apropó,én is vettem egy x52-t,most tanulok jobb kézzel repülni.<#hehe>#hehe>
Tehát a kérdésem:a gázkaron lévõ gombok,csúszkák,stb. milyen célra használhatók,mit érdemes odakonfigolni.
R.I.P. White Europe
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
de tényleg jó darab, egy x52 gázkarral csak ajánlani tudom
GOOBY, pls
Sajnos már csak használtan kapsz, de ezzel nem lesz bajod.
Ezen a fórumon Phantomass (Airsheep) és Ratbag kollégák árulnak ilyet.
Érdemes még egy X52 gázkart is venni hozzá, esetleg egy pedált még.
A Saitek, Legótek csak szeretne ilyet csinálni...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Mások is ezt tapasztalták akik megvették a logi eme remek termékét. Logitech mindent tud csak joyt csinálni azt nem:)
Használt X 52 kell neked aszondom:)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
D9
Már elmúlt 4 éves, de még most is nagyon szeretem. (Erre futja <#smile>#smile> )
D9
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Most kezdtem el Il-2-õzni (1946), és szeretnék egy joystickot venni max. 15.000 huf-ér, a kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e ajánlani egy jófélét, illetve hol lehet kapni egyáltalán, mert ahol eddig kerestem nem igazán volt választék. Továbbá, érdemes megvenni a Cliffs of Dovert? Lesznek hozzá javítások, hogy ne akadozzon? (elvileg a konfigom elég hozzá.)
Bocs az amatõr kérdésekért és köszi elõre is a segítséget. :D
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
A feleségemmel épp most olvassuk az 5. kötetet, de egyszerûen nem lehet megunni. :)
www.pumaszallas.hu
Akik látták, azok közül ebben az esetben is vagy Istenítik vagy nagyon lehúzzák.
Én olvastam a könyvet is (rohattttt régen) és a filmet is láttam, többször is. Szerintem egy igen-igen jól sikerült mû lett a film, imádom nagyon!
érdekes hogy mindenki a 3d látványvilágát dicséri a filmnek, nos én nem tudom milyen filmet néztek de abban amit én láttam kb 2 jelenet volt 3d-s
GOOBY, pls
de a clod sokkal jobb lenne a dcs-nél, ha befejeznék végre. sõt, szinte már így is jobb :)
Jó lesz ez,csak több II. VH-s gép kell :)
A pumaszálláson van fent egyébként egy kötelékrepülésrõl szóló doksi, amit a háborúban adtak ki, de abban inkább a dolog szabályzata van benne, milyen messzirõl hogyan kell kötelékezni, ki vezet, hogyan vezet, hogy kell kötelékben fordulni, ilyesmik.
www.pumaszallas.hu
Még egy kérdés, hogyan s miként kell kötelékben, párban repülni? Van valami leírás errõl, vagy leírható pár mondatban is?
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
www.pumaszallas.hu
Az üzemanyag jelzõ mûszer viszont mindig a fõ tartályban lévõ üza mennyiségét mutatja. Tartállyal repülve ez mindaddig nem csökken 400 liter alá, amíg utánpótlást kap. A gépen egyébként 700 liter üza van így, 400 a fõ tartályban, 300 a pótban. A DB 601 fogyasztása teljes fordulaton 330 liter óránként (gyári adat). A játkban milyen a 109-es fogyasztása, arra már nem emlékszem, de póttank nélül kb egy órát ott is el lehetett repkedni.
Ami hibás a játékban, ha nem 100% üzával repülsz, de viszel póttankot, akkor nem a fõtartályba folyamatosan átszivattyúzott mennyiséget mutatja (tehát nem fog növekedni), csak az alap %-ot (hozzáteszem, ilyet a valóságban soha nem csináltak, mindig teljesen megtankolt géppel indultak - a magyarok legalábbis). Ez a játékban értelemszerûen azért gáz, mert mondjuk 25% töltéssel és póttankkal sokáig nincs infód arról, hogy pontosan mennyi is van hátra, amikor el kezd fogyni a 25%, akkor már tényleg a 25% fogy.
www.pumaszallas.hu
Ha jól emlékszem úgy mûködött,hogy ha kipucoltad egy ellenséges reptérõl a megadott célokat,majd leszálltál egy csapatszállítóval akkor az adott reptér a tied lett és tudtál onnan indulni.Ha a térképen minden repteret elfoglalta valamelyik oldal akkor vége volt az adott küldetésnek és töltötte a következõ térképrészletet a világtérképrõl.
Azt hiszem az elõrenyomulás irányát a weboldalon lehetett megadni és azt a térképet töltötte be az admin.
Anno mikor kipróbáltuk nekem nagyon tetszett és talán valami ilyesmitmeg lehetne csinálni a CLOD-ban is.
A Béna.
Régen régen játszottam utoljára IL-2-vel ... Nosztalgikusan feldobtam az 1946-ot.. és nem értek pár dolgot :/
Bf-109E-7 típusú géppel repülök a legtöbbet, joy még nincs, szóval nem hardcore nehézségen tolom .. Üzemanyag fogyasztás, hogyan mûködik a játékban? Van 600 Liter benzin, ami valljuk be ha az ember fia órákat repked, manõverezik, zuhan, emelkedik stb, eléggé megtud fogyatkozni, pont emiatt, ahogy a képen is látható póttartályt használok .. No, múltkor repülök nagyban, és látom hogy a mutató az 1-eshez ért, ami szerint maradt bõ 100 Liter benya.. Ctrl + T, póttartály leold és nem történik semmi, ez így a helyes, vagy a mutatónak feljebb kéne ugorjon 3,5-re? Elõre is köszi a válaszokat!
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Az a gond, hogy ha a repülés közbeni adatokat valós idõben vissza is töltenéd a weblapra (log file helyett egy szerveren lévõ file-ba), a küldetések generálásánál, lerepülésénél mindenképp van késés. Ha te elindulsz foglalni valamit, de másik elmegy bombázni, akkor egymásról ugyanúgy nem tudtok semmit, hiába tölti a weblapra valós idõben, rajtad a játékban ez már nem segítene. Plusz ot van a sok kis host miatti probléma, igazán sokáig egy játékban sem vagy bent, el vagy szeparálva a többi küldetéstõl, a többi feladattól, nincs benne rugalmasság. Ha a host paraszt, akkor megszivathat (volt rá példa, kilép ha lelövik, volt aki log file-t hamisított, stb), volt hogy visszaéltek vele (a másik oldalra regisztrált, de saját társaik ellen repültek kis létszámú küldiket, egy éjjel "visszafoglalták" amit elvesztettek egy hét alatt). Szal macerás.
A clodnak szerintem a teljesen valós idõben, egy szerveren futó küldetésekre kell koncentrálnia, ahogy ezt már most is teszi. Ha a küldetések generálása elterjed (eddig csak egy szerveren láttam, máshol csal elõre elkészített küldetések, feladatok vannak), és a generálásnál nagyobb szabadságot ad, mint most, kakor kb ugyanott vagyunk, mint a régi waroknál. Csak akkor kell egy webes felület is, ahol mondjuk lehet a csatát követni, most ilyesmi visszajelzésed nincs (bent sincs, kiírja ha egy egy feladat teljesül, de ha nem figyelsz, késõn lépsz be, akkor nem tudod követni, hogy melyik az aktív még). A gond még az, hogy a térkép nem szerencsés ehhez, az angliai csatában sem terület foglalás, sem angol csatarepülõk nincsenek, azzal az egy szál szerencsétlen Bleinheimmel meg kitörölhetik kb. Franciaországi csatához meg francia egységek, géppark kellene.
www.pumaszallas.hu