91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
sakkay #88702 Ja tudom..de mégis -
#88701 Offolás, itt? -
Solt #88700 ok -
sakkay #88699 Nem akarom a szokásosnál jobban szétoffolni az oldalt, meg gondoltam rakok fel bios képeket is. Szóval inkább privi
-
Solt #88698 Persze, zaklathatsz, de akár itt is kitárgyalhatjuk, ha a többieket nem zavarja...
Az túlzás, hogy nagyon vágom, de mondjuk akkor sem mondanám ezt, ha úgy lenne! :) Például Asrock lappal nem volt még dolgom, a BIOS része homály nekem is.
Szerintem ne erőltesd a Prime95-t delid nélkül... :) -
sakkay #88697 Köszi. Priviben zargathatlak vele? Te nagyon vágod ezt?
Az alapteszt megvan 3 napja állandóan megy a prime95
Ja a delidre itt is írja, hogy néha csak 5 fok.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.12.12. 16:55:58 -
Solt #88696 Akkor az nem jól lett megcsinálva... vedd nyugodtan készpénznek, hogy egy normális delid az mínusz 20-30 fokot jelent terhelés(!) alatt.
Én a helyedben a következőket tenném,
Első körben használd a rendszert alapjáraton, default Bios-l 1-2 hétig, hogy lásd a működését, üzemel-e minden rendeltetésszerűen. Ez azért lenne fontos, hogy később el tudd dönteni, hogy a tuning miatt van-e probléma, vagy alapon is jelen volt az adott gond.
Amikor ez megvan, akkor a PH-s topikjában (korábban linkeltem) nyisd le az összefoglalót (mobil nézetben nem látszik!) és tanulmányozd. Vannak táblázatok maximum értékekről, plusz egyéb sok hasznos tanács.
Ezután bemész a Bios-ba, fixálod a CPU-ra vonatkozó feszültségértékeket mert amikor emeled a szorzót, akkor auto-n lehet, hogy sokat ad neki az alaplap. Válaszd ki azt a szorzót amire egy magon a turbó feltekeri, ezt állítsd be mind a 6 magra, és kezd el tesztelni az alap feszültség értékkel.
Teszt kapcsán mindenki IBT-t, Prime95-t és egyéb ilyeneket ajánl, de én delid nélkül ezeket nem erőltetném, mert teljesen feleslegesen kínozza a procit, ráadásul simán előfordul olyan, hogy Prime stabil beállítás játékok alatt kifagy. Tesztre én az Aida64-t használom, ugyanúgy a teljes rendszert teszteli, de közel sem fűt be annyira... futtatom 20-30 percet, ha gond nélkül lefut, akkor használom a gépet. Bármi gond van, az játékok alatt úgyis kijön, ilyenkor adsz még a CPU-nak egy kis feszt, és ennyi.
Az eddig tapasztalatok alapján delid nélkül az 1.3V az nagyon a maximum, de ez is csak akkor, ha Aida64-l tesztelsz... ekkora feszültségnél én az Prime-t biztos nem merném elindítani sem. Ha jobb darabot fogtál ki, ezzel meglehet a 4.8GHz. Ami a lényeg, ne a kívánt GHz érték lebegjen a szemed előtt, hanem a hőmérséklet... 24/7-s beállításra Aida64 alatt ne haladja meg a 85 fokot. Keresd meg azt a feszt amivel ez megvalósul, majd ehhez lődd be a szorzót, vagyis a kívánt GHz értéket.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.12.12. 09:26:09 -
#88695 És annak rendesen meg is csinálták? -
sakkay #88694 Valakinek meg szinte semmit , szóval ne vedd készpénznek. -
#88693 Azt írják a delid olyan 20-30 fokot is jelenthet! Az nagyon durva azért, azzal már a Vcore is feltolható rendesen, kíváncsi lennék úgy mit tud...
De egyenlőre nem lesz delid, szükségem sincs rá, és még mindig rizikós, hogy ha pancser kezébe kerül akkor kukázhatom a procit... -
sakkay #88692 Azért ezek jó számok. A 4.8 már bőven elég -
#88691 4.8GHz-en is megmértem, az üresjárati fok az ugyanez, most futtattam kicsit a stress testet, 79 foknál állt meg, és onnan 79-76 között mozgott. A hűtőm profilja olyan, hogy 85 foknál kapcsol teljes üzemre, ezt lehet, hogy kicsit lejjebb is vehetném, de 80 fok alatt semmi baja nem lesz. Intel szerint ezeknek a prociknak (7700, 7800) a max temp az 100C fok. Azt nem lépheti át semmiképp, de nekem már a 90 is túl sok, nem szeretem ezeket a számokat látni a hőmérőn , az átlag "jó" hűtésnél a 60-80 C közötti tartományban mozog.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.12.11. 22:42:01 -
#88690 4.9-en még futott a windows, de bármit indítottam, ott már kékhalálozott. Amikor Vcore-t feljebb vittem kicsivel akkor 4.9GHz-en is elvolt, de terhelésnél pillanatok alatt 90 fok fölött volt úgyhogy lekapcsoltam. Vcore vissza, és 4.8GHz nálam a plafon most. De igazat megvallja most is 4.5-ön jár, nincs olyan játék vagy program aminek kellene a 4.8GHz. Vízhűtéssel megy egyébként.
Most itt per pill rámérek, 4.5 GHz, 42-45 fok. Stress CPU alatt 73 foknál megállt. -
sakkay #88689 Nekem most a prime 95 4.3Ghz futtatja az összes magot már egy ideje, de ha 80-at átlépi, rákapcsol a hűtő aztán 60 lesz. -
sakkay #88688 Ja ja csak azt akarom, hogy mondhassak konkrét adatot, hogy miért kell. Elég jóban vagyunk amúgy. -
sakkay #88687 Mennyi volt az eddigi maxod? -
Solt #88686 Urak, a leírtaknál jobban nem tudom kifejezni magam és a releváns érvekből is kifogytam, ismételni meg nem akarom magam. Úgy érzem elbeszélünk egymás mellett, de érdemben nem tudok többet tenni ez ellen, szóval én is lezártam! :)
@Tom: Nem vettem magamra, csak az idézet mondat nem következik a mondandómból, erős túlzásnak, ezáltal igazságtalannak véltem. Egy szóval nem gondolom, hogy a faszi ártatlan, vagy nem köszönheti magának is azt ami történt, de a végeredményhez kellett a rendőr is. Na most a részeg hülye az részeg hülye, a rendőr meg rendőr. A véleményem szerint a rendőr feladatában az is benne van, hogy a részeg hülyéből csak akkor legyen halott hülye, ha végképpen nincs más lehetőség. Amit láttam és amit hallottam abból nekem az jött le, hogy ennek nem így kellett volna végződnie... hogy ez lett a vége, az minimum 50-50.
Most meg mennem kell Vámpírnaplókat nézni... -
#88685 Nálam a delid hiánya a bottleneck, nem a hűtő. A frekit állíthatom 4.8-ig, sok különbség nincs, amikor 4.8 fölé megyek, ott már instabil, ahhoz Core feszültség növelés is kellene, viszont a Vcore emelés már nagyon megemeli a proci hőfokot is. -
LacAI #88684 Mit retkelsz már ezzel. Biztos van a neten tapasztalat erről a prociról meg hűtőröl. Ha meg toronyban áll a pénz ne is gondolkodj,hanem rá egy nagyobbat:))) Abból baj még sose volt ha túlméretezi az ember a hűtőt:)
-
sakkay #88683 Van itt olyan guru, hogyha küldök neki a biosról képet rá tud bökni melyiket kell állítani? Prohardveren, csak a hőmérsékletről dumálunk, de senki nem reagál nagyon a témámra. Viszont minél előbb akarom tudni bírja e a hat mag a 4.7 ghz, ezzel a hűtővel, mert szerintem éppen nem, és a boltos srác cseréli-mert szerinte meg igen. De nem akarom 2 hónapig húzni aztán visszamenni, hogy kevés..már majdnem könyörögtem had vegyek erősebb hűtőt, de váltig állította, hogy elég. Mondjuk eddig elég is, az is igaz. De nem is húzom! -
#88682 Igen, a gyereket egyetlen dolog miatt lőtték le, mert hátranyúlt. Már a négykézláb kúszás is teljesen más volt mint amire utasították, de ott végig látták a kezét.
@Solt
"-Akkor ennyi erővel a bejelentő is felelős, mert pontatlanul jelentette, hogy hányan vannak a szobában?
- Jaj Tom, kérlek ezeket ne... vagy legalábbis velem szemben ne! Köszi! ;)"
Nem értem miért veszed magadra, ez szerintem egy teljesen valid kérdés. A rendőrök azért izmoztak még vele, mert úgy tudták, hogy legalább egy társa még van valahol, a folyosón vagy a szobában. Eleve téves info alapján intézkedtek. Fogalmuk sem volt róla, hogy az a "társ" fegyveres-e, és lesben áll-e valahol. Ez legalább annyira ok, mint hogy triggerhappy volt a rendőr vagy sem... sztem.
Én azt is minimum furcsának tartom, hogy a faszi rokonai most 75 millió dollárra beperelték a szállodát IS! Mert mindenki más hibás, csak az a szerencsétlen részeg hülye nem az? -
sakkay #88681 ne tudd meg mennyit kellett utánajárni mi miért meg mennyiért. Ki is volt a faxom, pedig itt is sokan segítettek. -
Fürtös #88680 Ehhez röviden annyit fűznék hozzá, hogy elsiklasz pár dolog fölött: Ott tényleg bárkinél lehet fegyver.
2 hónapja voltam kint austinban és elmentünk lőni. Beszélgettem közbe a boltban az eladókkal (a lőtér igazából egy fegyverbolt) gyakorlatilag egy érvényes vízum és egy lakcim igazolásal simán vehettem volna bármilyen fegyvert.
Képzeld magad a szituba: Kihívnak erre a riasztásra 2 dolgot tudsz: egy: ebben az országban BÁRKINÉL lehet fegyver. kettő: évente átlag 80 rendőrt nyírnak ki ebben az országban. Mármint 80 rendőr hal bele a támadásba, mert megtámadott rendőrből van szerintem heti 80 is.
Otthon vár a gyerek meg az asszony. A tag nem tiszta, nem azt teszi amit mondanak neki majd hirtelen a háta mögé nyúl.
Azt se várnád meg ,hogy eltünjön a keze a háta mögöt már egy tárat bele is toltál.
Amikor a saját életed a tét akkor nem variálsz meg adsz második esélyt egy totál zavart embernek.
Szar végignézni,hogy kinyiratja magát a tag, de a rendőr jogosan lőtt, nincs mit szépíteni a srác kiérdemelte a darwin dijat. -
LacAI #88679 Akár vehettél volna drágán ALAPLAPOT is:)))) Csak gonoszkodom,biztos jó cucc. -
#88678 Szerintem senkinek nem veszi be a gyomrát hogy lelőtték, de tudomásul kell venni hogy ez van. Ha részeg volt így járt.
Félreértés ne essék, nem védem a rendőrt, sajnálom az ürgét, de ismerve az ottani helyzetet nem csodálkozom hogy ez lett a vége. Ahol szabad fegyvertartás van, bárki gondol egyet és ámokfutásba kezdhet, ott én nem csodálkozom ezen. Nem ez az első és nem az utolsó eset hogy egy félreértés miatt lelőnek egy ártatlant.
Egyébként a yt tele van hasonló videókkal, az amcsik tudják hogy nem lehet szórakozni a zsarukkal. Akár igazoltatásnál is simán lelőnek ha kiszállsz a kocsiból anélkül hogy mondanák.
Egyszerűen nem működhet másként az az elmebeteg rendszer ami ott van. -
sakkay #88677 NaaaaNagyon drága volt és van benne arany. Ezért vettem meg-mert drága volt -
sakkay #88676 Na akkor lezárandó a témát. Ismerőseim, véletlenül amerikában voltak. Véletlenül megállította őket a rendőr járőr. A szitu félreértéssel kezdődött, mindegy is, ha egy fokkal továbblép, lelövik a sofőrt. Mivel nem volt jó az angolja, és felhúzta magát miért ordít fegyverre rakott kézzel a rendőr-és a többi magyar, hogy fejezze már be-szóval majdnem lelőtték. Ott ez a drill és punktum. HA részeg vagy és sírsz, akkor is használhatsz fegyvert. Egészen véletlenül, volt szerencsém látni, egy csomó felvételt rendőri intézkedésekről-amiket nem a rendőr fejezett be. Ha hiszed ha nem, volt olyan hogy vigyorral az arcán ölte le a rendőrt egy kedves jóravaló polgár. Olyan is, hogy éppen szerepet játszottak, hogy megtévesszék a zsarut. És a képzéseken még jól le is vetítik nekik. Részemről ez volt az utsó hozzászólás a témában.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.12.11. 20:06:47 -
Solt #88675 Az elejétől fogva a viselkedése, a testbeszéde, a válaszai mind arra utalnak, hogy nem tiszta, a térdelést is alig tudja megcsinálni. A rendőr még meg is kérdezi tőle, ha jól értettem, hogy részeg-e (gondolom ő is látja rajta), amire egy katyvasz igen a válasz. Gyakorlatilag sírva kéri, hogy ne lőjenek, totál pánikban van már a végén. Ezt megelőzően viszont 2,5 percig mozdulatlanul fekszik úgy, hogy előtte mindent megtett amit kértek... ezek így egyben tényleg olyan ismertető jelek amitől veszélyes lesz valaki?
Ennek ellenére tegyük fel, hogy megjátssza a részegséget és ez csak műsor volt. Abban a pózban amiben agyonlőtték kire lett volna veszélyes akár szín józanul is? Három fegyver csöve szegeződik rá, nincs rajta mellény, bőven "ráérnek agyonlőni" akkor, ha már látják mi van nála. Már látszik az üres keze, amikor a rendőr tüzet nyit!
Nem ragoznám ezt tovább, mert leírtam már az érveimet, de a lényeg az, hogy nekem ezt így nem veszi be a gyomrom. Lelövi mert megteheti, de egyáltalán nem úgy néz ki, hogy igazán szerette volna ezt elkerülni. Ha kabát van rajta és nem látszik mi van alatta, ha rájuk néz álló vagy térdelő állásban és úgy nyúl hátra, az elejétől nem együttműködő, vagy elkezd szaladni feléjük egy szavam nincs.
Egy zavarodott részeg marha egy szál pólóban bizonytalanul mászik négykézláb három rendőr felé úgy, hogy az arca a föld felé van... hátranyúl az egyik kezével, már teszi vissza a földre amikor lelövik. Nincs tűzharc, nincs káosz, nincs semmilyen mozgás és a tag nyugodtan feküdt egyszer már a földön, 2.5 percen át. Az a rendőr aki egy ilyen szituációt nem lát át, vagy csak így tud kezelni, az rosszabb mint a teljesen kuka Kovács főtörzs, mert az csak önmagára veszélyes, másokra nem.
Akkor ennyi erővel a bejelentő is felelős, mert pontatlanul jelentette, hogy hányan vannak a szobában?
Jaj Tom, kérlek ezeket ne... vagy legalábbis velem szemben ne! Köszi! ;) -
lala42 #88674 Nézd meg Core-Temp-el és egy Real-temp-pel is. Ez elég megbízhatóan mér. Ezeket az értékeket összevetve AIDA valamint a Bios értékeivel máris reálisabb képet kapsz. (nem lehet hogy az a 100-as érték fahrenheit? -
#88673 Seggrokk? Jézus, Mária, Szent József... -
sakkay #88672 Gondolom. Nagyon nem izgulok. Nem húzom, csak sima teszt van. Megy a prime 95 stressz teszt, amint 80 fok, rákapcsol a venti és máris minden 60 fok. 100% terhelés mellett. -
#88671 Akkor OK. Nem? -
sakkay #88670 Az van, hogy megy a tesztprogi prime 95 stressz teszt, ha a proci eléri a 80 fokot rámegy a hűtő és lenyomja 60 alá. AZ órajel-magától- 4.4. -
sakkay #88669 asrock fatality z370 gaming k6 Mondjuk ez az adatot csak a sped fan méri, és nem is mozog. Mindig 105 ha megy a teszt ha nem. Azt írják hibás érzékelés mert az új lappal nem kompatibilis. Más mérő nem is mér ilyet. És akármit csinálom meg sem mozdul. Szóval elhiszem. -
#88668 Most őszintén, ki merné felelősen azt mondani, hogy szarjál rá, aztán két nap múlva elfüstöl az a vadiúj drága proci?
Mi az az auxtin1 egyáltalán? Mi az alaplapod pontos típusa? -
sakkay #88667 A core temp korrekt mérő progi? -
sakkay #88666 Mi az az auxtin 1?speed fan méri 36 fokos a cpu 105!!!az auxtin 1. Neten pár embernek azt írták rosszul méri a progi...mondjuk nem olyan jó látvány. Felraktam más figyelőt is, ott nincs is ilyen tétel.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.12.11. 16:52:11 -
#88665 "az meg már rég egyértelmű, hogy nem teljesen tiszta a pali, le van lassulva, bizonytalan."
Pont ez az amit nem tudhatsz biztosra. Honnan tudod előre, hogy nem csak ezt akarja elhitetni veled? Ha a faszi sáros lett volna, aki inkább meghal mint visszamegy a börtönbe, ezért mindent megpróbál, akkor mit csinálsz? Az alapszitu amire kiszálltak a rendőrök, az az, hogy a szálloda ablakban ez az zseni egy fegyverrel szórakozott. Ott sajnos nagyobb hagyománya van ennek mint itthon, havonta vannak merényletek, nem tudhatták mennyien vannak még a szobában, vannak-e hullák, egyáltalán kicsoda ez a gyerek.
Mint utóbb kiderült, a semmiért lövette le magát, de szerintem ott kellett volna kezdeni, hogy nem szórakozik puskával a szálloda ablakban. Minden ami utána történt, az ez miatt volt. Hogy ezután túl részeg volt ahhoz, hogy letartóztatásnál ne csináljon hülyeséget, az megint nem a rendőr hibája. Ha részegen pl autó balesetben megöl valakit, akkor sem hivatkozhat arra, hogy "bocs, de részeg voltam". Ez Magyarországon is így van, a részegség nem felmentő ok semmire, mert te döntesz úgy, hogy leiszod magad.
Ami meg az eljárást illeti, három rendőr volt ott. Egyik sem szólt, hogy a gyerek már jó helyen van, csak bilincseljék már meg. Több helyen írtak erről, valszeg az ajtóbeugrók miatt nem akartak közelebb menni a rendőrök, mert nem látták hogy a folyosón van-e még valaki (eredeti bejelentés három emberről szólt, ezért keresték még legalább egy társát). Akkor ennyi erővel a bejelentő is felelős, mert pontatlanul jelentette, hogy hányan vannak a szobában? -
Solt #88664 Sajnos várható volt... :(
Lassan eladó lesz a 980Ti-m ha bírod addig... :) -
Indi69 #88663 Üdv. Voltam számtec boltban, karinak vége:( Üdv