IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csinálj magadnak egy mûszerfalat és szereld fel eredeti alkatrészekkel, hallottam olyanról aki ezt csinálja.😊 Néha fel bukkan pár eredeti Messer alkatrész: Junghans óra

Futómû állapotát jelzõ mûszer

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

VO101Tom
MMaister pl egy ilyet vett (nem is volt horror ára, 30 EUR):
http://www.leobodnar.com/products/BU0836/
Ez 1 joyt, 6 tengelyt, 1 HAT switchet és 32 gombot ad a géphez teljesen új játékvezérlõként. De ez csak bemenõ jeleket kezel, mûszer kijelzést, force feedbacket pl nem.

www.pumaszallas.hu

Én láttam, tán igaz történet. Nagy film. Nyomtam is rá egy 5-t a filmkatalóguson.

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

repvez
Én már elég régota olvasgatok ilyen oldalakat és azt kell mondjam nem olyan bonyolult,de nem is egyszerü a dolog.
A legnagyobb baj hogy a müszerekhez olyan elektronika és softver kell ami kiolvassa az adatokat a játékból .
Mivel a gombok és a potik bemenõ jelet generálnak ezekkel nincs is semmi gond.Egy szétszedett joy-ból bármikor megéithetõ,de a lámpák és a mutatos müszerek már kimenõ jeleket fogadnak ehhez kell a spec elektronika.

Nézz körül Leo bodnar panel megoldására.
Willenbrock
Mert gondolkodom rajta,hogy belevágnék egy mesza fülkébe.maga a fülke pl farostból,lemez mûszerfallal nem lenne túl bonyolult.Végül is egy láda amit asztalos meg tud csinálni.A mûszerfalat magam csinálnám,van pár "felesleges" joystickom,egy throttle quadrant,ezeket fel tudnám használni.Egyedül az elektronikával nem tudnék mit kezdeni mert ahoz nem értek,ami ugyan a lelke az egésznek.Esetleg egy mûszerész aki ért ilyenekhez lehet,hogy össze tudná állítani.Aztán lehet nem lesz semmi az egészbõl-általában így szoktak ezek a nagy tervek végzõdni 😊

Külön kicsomagolva és bemásolva a 6.0/6.01-et, már rendesen mûködik a HSFX mod. Az elõfordulhat, hogy a HSFX-hez nagyobb teljesítmény szükséges, mint a sima 4.11.1-hez?
(Már csak a DBW mod-ba kellene életet lehelni. )
VO101Tom
Hát ilyen biztos nem, az csak annyit csinál, hogy változik az elektromos ellenállása annak függvényében, hogy hova tekered. De az elektromossággal ezt nem lehet mozgatni. Nem tudom milyen megoldással mûködnek, valami kis léptetõmotor lehet, amit digitális áramkörön keresztül nagyon precízen tud mozgatni.

www.pumaszallas.hu

repvez
Nem általában ilyen léptetõ motorok
Willenbrock
A szimulátor mûszerekben ilyen potméterek mozgathatják a mutatókat?

A szingapúri és ausztrál gépeknek is ilyen hibásodott meg, nem ?
Köszi, most jött le máshonnan. Az 5.01-el nincs gond, a 6.0-nál dob ki az alábbi hibaüzenettel.
Lehet végre valahogy lõszer tupust variálni Sp-ben?Mert Én nem jövök rá...

Köszi

Akkor Így:Célzáshoz kiváló videó.
Willenbrock
Másik volt az szerintem.Az német volt,kicsit más volt az iránytûje és teteje is volt.

Szia! A 4.11.1 -re simán felmehet a HSFX 6. Esetleg próbáld meg máshonnan letölteni. Én úgy telepítem hogy egy ideiglenesen létrehozott mappába telepítem a HSFX -t, és onnan felülírom az "il-2 sturmovik 1946" -ban lévõ fájlokat...
Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

HSFX telepítésben járatosak tudnának segíteni talán.
A 6.0 telepítése során az alábbi hibaüzenetet kapom :

"...An i/o error occured while installing a file. This is normaly caused by bad installation media or a corrupt installation file..."

Újra leszedtem máshonnan a fájlt, de megint ezt kaptam. Mi lehet a gond ?

A másik, hogy a tiszta 4.11.1-re egybõl fel lehet tenni a 6.0-át, nem kell elõtte a5-öst is feltenni ?

Köszi
Nem ezt a fülkét lehetett látni valamelyik nap készítés közben ?
Willenbrock
Ez nem gyenge

Jó kis könyvtárad lehet neked is!
Olvastam. Nagy könyv.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Fiatalabb koromban egyszer egy korombeli német sráccal beszéltem a törirõl.
Említettem neki pár német 2 vh. pilótát, tábornokot....egyiket sem ismerte!
Amúgy igaz amit mondasz. A legújabb korosztály egy része leszarja a történelmi múltat, a másik része,meg már nem minden részét szégyenli.
Egy része meg semmit sem szégyel már.
Na ezt érte el a ballib, nevelési politika.
Ebben a politikai felfogásban amit képviselnek, még az is szélsõjobbos lesz, akinek amúgy ez eszébe sem jutna.<#nevetes1>

Her Laca

Ezt láttátok már?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Igazad van, nekem is úgy tûnik!
27-tõl 37 mp-ig 3 Fóka van, nem ?
Willenbrock

Meg mintha elõtte is egy Fóka lenne, mert a szovjet gépeknek nem a törzs alatt volt a bombazár, hanem a szárnyak alatt tudtak bombát vinni. Meg amikor lerepül a kabintetõ, akkor is mintha az egy Fóka kabintetõ lenne.
Csillagmotoros, az látszik, de rövidebb orra van, mint a Lavórnak, és a szárnyai sem annyira trapézosak, majdnem párhuzamosak a kilépõ és belépõélek.
De.
A háború utáni generációba belenevelték a kollektív bûntudatot a háború borzalmaiért. Az ö gyerekeikbe is részben sikerült ez,( a mai-német-politikai elit ), de talán a mai fiatalok már Németországban ( és máshol sem )akarják ezt a terhet cipelni. Az idõ nekik dolgozik.
A Hartmann videóban 0:30-nál az nem egy Fóka, amit telibe kapnak?
Her Laca
Olvasom a hozzászólásokat a videók alatt és az az érzésem ,hogy a németek kezdene ismét öntudatra ébredni. Most komolyan.

Her Laca

Her Laca
Érdemes a német nyelvû videókat nézegetni ,sok olyan felvétel van amit ami a discóóóóóóóverin nincs😊

Her Laca

Her Laca

Kávé mellé.
Willenbrock
Ha Sztálingrád,akkor Bf 109G-2 is elõfordulhat majd késõbb..,persze elõbb legyen kész a Battle for Moscow vagy akármi is lesz a címe.

de jó lenne, ha nem pofáznák alá németül is. Egy mukkot nem értek csak amit a képekbõl kikövetkeztetek...

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca

Her Laca

Her Laca
<#eljen><#eplus2>

Ne legyé mán bunkó vagy... 😄

www.smart-bus.hu

Scottt
Úgy se játszol,nem mindegy?<#hehe>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Én azért gondolom, hogy egyszerû probléma, mivel azok a programok, játékok, driverek, amik mennek Win7-n, azoknak a 90%-a minden gond nélkül fut Win8-n is. Én ebbõl azt a következtetést vonom le, hogy a két rendszer között nincs lényegi eltérés, ergo a hiba javítása sem lehet nagy munka. Ha linuxra kéne átírni, akkor azt mondom oké, az tényleg nagy munka lenne...

Én úgy gondolom, hogy ez nem pénz és idõ, hanem inkább hozzáállás kérdése. Persze lehet, hogy rosszul látom...

A lényeg az, hogy, ha játszani akarok, akkor mehet vissza a win7... csak a Clod miatt! 😊)

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Persze, a cég érdeke lenne a jó kapcsolattartás, de azt látszólag nem érték el vele, akkor meg minek legyen pénteki dev update? Hogy hetente kelljen 50 oldalt pucolnia az adminoknak, mert pár hínáragyú képtelen felfogni, hogy egy 100 fõs cégbõl ha 10 embernek sara van a cuccal, attól a maradék 90-nek nem kellene megállnia a saját munkájával...
BlackSix meg kifejezetten jófejségbõl vállalta el az angol oldalon a kapcsolattartást, õt nem is oda nevezték ki. Ezek után elkezdik csesztetni az angol tudásával, és tõle független bugokkal. Elege lett belõle, nem is csodálkozom rajta.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Nem tudom. De ha nem a Microsoft nyûgje, akkor sem egyszerû probléma. Lényeg, hogy az 1C erre nem fordít most sem pénzt, sem erõforrást.

www.pumaszallas.hu

Hát igen. Ez az internet átka. Tényleg olyan lettünk, mint egy nagy falu. Mindenki ért mindenhez. :-))))) De szerintem nem kellene ezt mellre szívni. Muszáj vele együtt élni.
Ha ez a mikrofos nyûgje lenne, akkor más játékkal is gond lenne szerintem... 😊 De mindegy, ez nem probléma... 😊

www.smart-bus.hu