IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem rossz, de ha belegondolsz, hogy ha teljesen hatra kene fordulni egy ilyen kijelzonel (faraszto), a trackir-rel megoldod kb. 20 fokos fejmozdulattal.
Persze az elethuseget megdobna rendesen, ha forgatnad fejed hatrafele 😊

Még pár év, és nem kell TrackIr... Magunk köré tekerünk egy flexibilis kijelzõt, aztán mehet a móka 360 fokban! 😄

www.smart-bus.hu

PhantomAss
a vector expansiont a sima trackir3-hoz lehet rendelni, mert az alapból csak 2 tengelyü mozgást érzékelt (egy fényvisszaverõ pöttyöt kellett a sapkára ragasztani)
ha megvetted ezt a kütyüt, akkor már kiterjeszthetted ezt a 2 irányú érzékelést 6 irányúra (ezen mint látszik 3 fényvisszaverõ cucc van)
ez az újabb (4-es, 5-ös) track ir-ben már alap, azokhoz nem kell külön megvásárolni.

GOOBY, pls

77PXDrebil
OFF

T Laca!Itt kezdtem el!aztán majd meglátom mi lesz.

üdv Drebil

ON

A Természet a relytett hibák pártlyán áll!! Természet Ősanyánk egy ocska ####### !

Sanyo

www.pcpilot.hu

Tehát akkor az a pálcika a vektor expansion?
Nesu

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
A különbség ,hogy már alap ,az ,hogy az 5 -ös kiadás Professzionális <#nevetes1>

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

😄DDD Ennyi...

www.smart-bus.hu

Ezek szerint bizonyos kontaktok NV-n is eltûnnek. :-)
Én még fizetnék is érte, de mindig szelektív a szeme, ha szóba hozom! 😄

www.smart-bus.hu

Sanyo
Lásd link eggyel alatta. 😊

www.pcpilot.hu

Megtaláltam. Tehát a trackIR 5 pro = TrackIR 5 + Vector Expansion + Basecap. Mi az a vector expansion?
Sanyo
Trackir5-bõl nincsen pro, csak 4 és 4 pro: trackir.

www.pcpilot.hu

Már úgy értem, hogy a sima 5-ös és a trackIR 5 pro között mi a különbség. (Nem a 4 pro, mert már 5-bõl is van pro.)

Egyébként Laca a múltkor mintha azt mondta volna, hogy van még neki ilyen kütyüje. Én is meg akarom kérni, hogy szánjon már meg eggyel. :-)
No igen... arról nem beszélve, hogy vectorhoz kell sapka is, aminek a viselése fél óra után engem már irritál, pedig nem is zárt... :S

www.smart-bus.hu

Sanyo
A trackclip pro a rendszer leggyengébb része, komolyan elgondolkodtam egy fémbõl készült verzión, de aztán hagytam a fenébe. Viszont sokkal pontosabb a sapkára rakható vectornál, összességében megéri a macerát. Egy új darab 50 dolcsi körül van, ennél olcsóbb volt a szigetelõszalagos megoldás. 😊

www.pcpilot.hu

Hmmm... ez nem hangzik jól! :S Lehet a simát veszem akkor inkább és Lacát megkérem, ( századszorra! 😄 ) hogy gyártson hozzá olyan kütyüt... 😊

www.smart-bus.hu

Sanyo
Mindig a fülhallgatómra volt rögzítve és elég volt egyetlen laza mozdulat, hogy az elforgatható rész eltörjön. Most szigetelõszalag tartja össze, egyébként Sheriff most vette meg az egészet tõlem. 😊

www.pcpilot.hu

Komolyan? Mesélj... 😊

www.smart-bus.hu

Sanyo
A ledes kütyü nagyon zsír, de sajnos nagyon törékeny is.

www.pcpilot.hu

Elvileg az 5 pontosabb, precízebb, de nem volt módom összehasonlítani. Olyan ledes kütyüvel (trackclip pro) szerintem a 4 is tökéletes...

www.smart-bus.hu

Köszönöm a segítséget. Egyelõre a körbetapogatózás fázisában vagyok. :-)

Mármint, hogy mit, hogy lehetne...

Egyébként mi a különbség a sima 5-ös a pro között?
Nem is az itthon a lényeg (egyébként lehet 😊), hanem az EU... 99%, hogy, ha mondjuk az amazonról rendeled, akkor ráteszik a vámot, és az áfát, és máris drágább lesz, mintha ITT vennéd meg... 😊

Amcsiból akkor éri meg rendelni, ha ismerõs hazahozza, vagy ajándékként küldik haza... de akkor is érdemes a hivatalos forgalmazótól rendelni ilyen mûszaki kütyüket...

www.smart-bus.hu

Nesu
A tengerentúlról nem mindig kifizetõdõ ,ha pl . nem hivatalos viszont eladó akitõl veszed a trackir -cég leszar ,fõleg ,hogy utólagos eu országból rendelsz .Vedd meg eu -ban és még * megesik rajtunk a szívük és él a garancia

TrackIr 5 pro

* ezt inkább lelkiismeret furdalásnak hívják a bûnelkövetõknél .

Elõvigyázatos leszek! :-)

De itthon szerintem már kapni se lehet. Mármint újonnan. Mondjuk használtan is érdekelne, de az sincs.
Most már értem! A te alreged he111, és így provokáltad ki, hogy felvághass ittenik nekünk... <#bohoc>

www.smart-bus.hu

Óóóóóvatosan! Simán a nyakadba varnak vámot, áfát, stb, oszt máris drágább mintha az EU-ból rendelnéd! 😊

www.smart-bus.hu

Természetesen az AMD, és különben is, az én Apukám erõsebb! <#duhos2><#duma><#vigyor2><#nevetes1>

www.smart-bus.hu

Il-2-ben engem is a frász meg a gutaütés kerülgetett amikor éppen olyan patch idejét éltük, hogy 200 méterrel alattam az oroszt már nem lehetett látni.

Mondjuk teljesen véletlen találtam rá akkor egy megoldást. Felraktam egy olyan ATI drivert, ahol a CCC-ben volt egy olyan opció, ami szépen körberajzolta az objekteket. Na az már segített. Mert világos háttér elõtt (ég) sötét vonalkával rajzolta körbe a contactot, sötét háttér elõtt (erdõ) meg fehérrel.

Csak én hülye frissítettem a drivert, és a következõbe már nem volt benne. Azt meg elfelejtettem, hogy melyik volt a körberajzolós.

Egyébként simán kinézem az NV-bõl, hogy csenget a fejlesztõknek. Láttam én már marketingesektõl nagyobb szemétséget is. A piacszerzést nagyon durván szokták nyomni. Ettõl persze az ATI-sok lehetnének ügyesebbek az NV-seknél a "korrumpálásban", akarom mondani "fejlesztési támogatásban". De úgy látszik õk vagy kevesebbet ajánlottak, vagy a rossz emberhez mentek oda, vagy nem rabolták el Oleg fiát. Hogy nyomatékosítsák a "kérésüket".

Mondjuk az ATI marketingstratégiája egyértelmûen az ár. Nagyon durván alákínálnak az NV-nek. De mivel az NV-nek nagyobbak a marketingköltségei, szerintem nagyjából egálban vannak pénzügyileg.
Jól van fiam, szép felelet volt, leülhetsz <#nevetes1>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

<#alien>

Vogel
Továbbra is elnézést a "tábori" billentyüzetért.

Vogel
A szárny természetesen gyorsabban megy, mint a törzs, mivel nem a földhöz viszonyitottat nézed, hanem a helyit, mert az erök is aszerint rendezödnek. Más sebesség mérhetö a szárnyon, mint a törzsön. Mig a szárnyon elérte a hangsebességet a légáramlat,addig a törzsön ez nem igaz.

Flatter:

Valóban nem hangsebességhez kötött, csak nagy sebességekhez. A sebesség növekedésével a nem teljesen merev szárny felfelé csavarodást szenved el. Ez állásszög változást jelent, mivel a húr és a megfúvási irány közötti szög növekszik. Elérve a kritikus szöget részben átesik a szárny (szárnyvég)ami igy lecsap. A folyamat kezdödik elölröl, avagy letörik az elsö felcsapásra mert nem erre volt méretezve az alkatrész.

Amikor rezonancia miatt "csapkod" a szárny az nem flatter. Az csak tervezési hiba amivel nem számoltak. Tervezésnél figyelmemmel kell lenni minden alkatrésznél az önfrekvenciára, ami nem kis munka! Még egyszerü tolórudazatnál is figyelembe kell venni! Szóval elöfordulhat, mivel sztohasztikus jelenségek modellezése nem lehetséges.

A hangsebesség meg mindig helyi, hiszen adiabatikus környezettel számolva a képlet gyök alatt n*R*T, ahol az n a politropikus kitevö (jelen esetben kappa=1,41 sacc/kb,mivel a levegöt adiabatikusnak vesszük, de itterációval pontosan kiszámithato a hömérséklet függvényében), R a specifikus gázállandó levegöre ami 287,04 KJ/KgK, és T a hömérséklet Kelvinben. A végeredmény m/s.

Válthatok komoly nyelvezetre is csak akkor nem ér célt az esetleges joszándéku "oktatásom" a közösség számára.

Sanyo

www.pcpilot.hu

Papa01
Nagyon szép ez a CoD! 😊 <#eljen>

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

VO101Tom
Az ügy pontos részleteit nem tudom, az a pár hozzászólás törölve lett, mielõtt olvashattam volna. Egyébként Clodozik, repked továbbra is, Steamen TS-en is fent van, csak ide nem írogat többet.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
GTX 560 Ti-m van, 6 magos AMD X6 1055T és 8GB Ram társaságában. Grafikai beállításokat úgy mondanám, hogy a gépekkel, textúrákkal kapcsolatos beállítások maxon, talajjal, épületekkel, effektekkel kapcsolatos beállítások mediumon. Stabil 40-50 fps a nagyobb online repkedésekkor is, offline kiakad 60-on.

Ezekkel a beállításokkal ilyen a garfika (1680x1050-ben):

www.pumaszallas.hu

És Pogival??????????? <#conf>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

VO101Tom
Leonnal egyébként mi van? Ha eladja a PC-t, akkor a fórumführeri teendõket el tudja majd látni máshogy?

www.pumaszallas.hu

fecska
Te ilyenkor mit érzel?
Én is kemény gyerök vagyok, de Lacának beszólni...
Barátom rád a halál vár 😄DD

már megint nem olvastam tovább <#idiota>

esetleg angolul is megvan?

Szerintem komám úgy nagyjából most játszottad el, hogy ide írogassál.
Most õszintén, hogyan van ez?! Unatkozol otthon aztán fellépsz ide és kötekszel'? Mi ennek az értelme? Ha mondjuk 14 vagy még megértem. Mert akkor nem te tehetsz róla..

Muszáj kötekedni?
Her Laca
Tessék? Miért lennék én ideges? No de érdemben tudsz reagálni arra amit írtam neked címezve? Mert az ,hogy újabb bunkósággal tetézed szerintem nem vezet semmi jóra😊 Na majd jön Leon aztán Pá😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Nem kell úgy idegeskedni mert a végén még beszarsz.<#hawaii>

Her Laca
[/url][/img]

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Nem is értem miért nem fut a CloD az alaplapba integrált kártyával. :-)

Van valakinek eladó trackIR 5-je? Úgy néz ki hozatnom kell a tengerentúlról.
Her Laca
Dehogy vitatkozunk. Solt mester kedvenc témáját vetetted fel és hagyjuk had teljesedjen ki😊
Mondjuk a tényeken semmi sem tud változtatni úgymint hogy melyik a jobb😊
Na vajon melyik lenne ?<#eplus2>ÉS! Indulhat a Flame!!!!!!!<#mf1><#taps><#pias>