91309
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#88864 A PBR alapú textúrák nagy előnye, hogy mivel minden fizikai változót grafikus mappokon kódolnak le, nem kell a procinak, GPU-nak ezeket külön számolnia, ezért qrva gyors és nagyon szép végeredményt ad. Minden manapság kiadott játék ezeket a PBR textúrákat használja már (pár éves standard, de qrva gyorsan elterjedt, ég és föld a különbség a régi textúrázási megoldásokhoz képest - keress rá google-ban, hogy "PBR materials", látni fogod melyekről van szó).
Az egyetlen hátránya viszont, hogy ugyanarra a textúra felületre 4-5-6 különböző mapot is elhasználhat, mert sok, való világból szkennelt fizikai jellemzőt tárol el. Van amelyik RGB van amelyik Grayscale, azokat össze lehet vonni RGBA channelekre, de akkor is többszörös a textúra mennyiség mint korábban. A videokártyák memória foglalásának közel 90%-át a textúra adja.
Ezen lehet segíteni, ha a textúra felbontást lejjebb veszed. De alapvetően azt látni, hogy a játékok egyre több és egyre részletesebb textúrákkal, mappokkal dolgoznak, videokártyát én 4GB memória alatt ma már nem vennék meg, az általában elég, de lehet hogy néhány éven belül az új játékoknak az is minimal lesz. -
croatianus #88863 Na, ez konkrét infó, köszi! Akkor ezek szerint az igazi "jövővédelemhez" lehet, hogy még a 4GB is kevés, mivel úgy tűnik, most ez az új divat - márhogy a bazinagy felbontású textúrák. -
#88862 Visszakapcsolás óta indul rendesen minden egyes próbálkozásra. -
#88861 Nálam nincs változás vagy csak nagyon kevés. Lehet hogy gyengébb kártyákon nagyobb jelentősége van ennek. -
#88860 Nem használtál még ilyet? Igen, ott ahol kiválasztod, hogy melyik program milyen beállításokkal menjen.
3D beállítások/Programbeállítások ott a Hozzáadás gomb, ha nincs a listában.
Itt állítod be mindennek, hogy a játék beállításait használja, vagy felülírod a ki és bekapcsolásokat.
Kíváncsi leszek, mert nekem sem volt a listában, most megyek is egy fps tesztet :) -
sakkay #88859 De. 3d beállítások kezelése?
-
sakkay #88858 Szájbarágósan? Mert én nem találok olyat hogy hozzáadás. -
#88857 Igen -
#88856 Na fasza. Víruskeresőket direkt teszteltük beta alatt, de nálunk nem volt ilyennel gond.
Akkor ez egy újabb tipp, ki kell kapcsolni a víruskeresőt.
Ha első indulás után visszakapcsolod, akkor megint fagy, vagy onnantól már jó? -
sakkay #88855 Amit te mondasz az a nvidia vezérlőpult? -
#88854 Megnyitod az nvidia control panelt és ha nincs a legördülő listában, akkor hozzáadod. -
#88853 Avast? A leg ótvarabb, amit csak el lehet képzelni. Az AVG-vel együtt... Próbáld meg a Bitdefendert. Az fasza ;) -
#88852 Köszi a segítséget! Közben elkeseredésemben kikapcsoltam az AVAST-ot és láss csodát, megy! -
sakkay #88851 Azt hogyan kell? -
lala42 #88850 Még folyamatban van. Nem megy az egyből. winfos rendszer.
Most admirálisozok. Ott is van halál.
De melyik frissítés hozta meg az eredményt?
Utoljára szerkesztette: lala42, 2017.12.16. 18:39:47 -
#88849 Kobold, nálad mi lett Win frissítés után? Steamen írják páran, hogy Win firssítéseket töltögettek egész éjjel és utána jó lett a CloD. -
lala42 #88848 Milyen a videokarid? -
#88847 Az a baj a lövészekkel, hogy amikor egy szál Stuka vagy 110-es mögé álltál be, akkor semmit sem értek. Simán ült mögötted a Hurri, és szegecselt anélkül hogy bármi baja lett volna. Most már nincs ilyen.
Az AI egyébként (terveink szerint) teljesen át lesz dolgozva 5.0-ra. Lövészek is. -
#88846 Nem tudom, hogy ehhez van-e köze, most írják páran, hogy an nVidia Control Panel nem regisztrálta be az új játékot, meg kell nyitni a panelt, és hozzáadni. Ez sokaknak elég masszív FPS növekedést hozott.
Hogy indulási hibára is megoldás-e azt nem tudom. De még nem nyálaztam át ATAG fórumot ma. Ha tudok valamit mindenképp írok ide is. -
#88845 A "Ti" jelölés a "Titanium"-ra utal, ami magasabb kártya órajeleket jelent. Gyorsabb a kártya, de nem annyival, hogy új jelölést kapna. -
#88844 Textúrákhoz van köze, a használt textúrák felbontása az adott játékban, és azok száma. VRAM kihasználás kb 90%-a a textúrából adódik.
DCS Normandia térkép nekem 1080-ban kb 6GB Videokártyxa RAm-ot használt!
Szóval ez határozottan NEM igaz. -
sakkay #88843 Ja. 1 v 1 ben nézegettem ezt is azt is. Nagyon brutál lett a 20'. Szakít tép esik szét minden tőle, imádom. -
#88842 A többi is így lő, nem csak a wájling. Próbáltam. -
#88841 Annak azért örülök, hogy nem csak én gondoltam úgy, hogy hát azért ez túlzás, amit művelnek. Még régen, az elején volt valami hasonló probléma a CloD-al, hogy gyakorlatilag "puska nélkül" is simán leszedték az embert. -
sakkay #88840 Majd próbáljátok ki a propeller állásszög állítást. Most már működik-és kurva jó!! Nagyon komolyan lehet vele siklani. -
sakkay #88839 Tomék agyalnak rajta, biztos mondja ha látja az üzit. -
#88838 Üdv! Nekem is sikerült beleszaladnom ebbe a launcher.exe gondba. Töröltem, frissítettem, kihúztam, újraraktam, majd ismét, de sajnos nem akar elindulni. (Win 7 64 -em van.) Egyéb ötlet? -
sakkay #88837 26 m a fesztáv, így a reviben mögötte tök jó lehet számolni: 600m-ről kezd tüzelni, és 500m még nem érem el, bent van az első találat. 400-ra halott vagyok ha egyenesen repülök.
Viszont a szim fantasztikus lett, ez amit most tesztelgetek a magam örömére teszem, illetve ha később Tomék valami single kampány javításba kezdenének esetleg, akkor lesznek az ilyen apróságok fontosak. Kurva jó amúgy asérülés, meg a fizika. -
sakkay #88836 Na nyomtam most mindenféle tesztet Wellingtokkal. A helyzet az, hogy ehhez a lövészetes témához értek egy kicsit, és ennek tudatában mondom-hogy igazad van. Elején óriás csatákat állítottam be, de aztán egyre jobban szűkítettem, mert potyogtak a meszák mint állat.. A vége 4 vs 4 mesza vs wellington ace fokozaton, hogy a 100%-ból tudjak kiindulni. 5-5x szembe támadásnál 450km\órával, minden esetben találatot értek el rajtam, úgy, hogy mi is kötelékben voltunk. Én is mindig amúgy. Aztán amikor 1 vs 1 lett, feltűnt az, hogy a hátsó lövész masszív 10 sec+ sorozattal, enyhe fordulóban végig tűz alatt tudta tartani a meszát úgy, hogy kb 2 másodpercenként találat is ment a gépre. Mindezt minimum 300+ méteres távolságból. Na ha azt mondjuk, hogy az ace azt jelenti, hogy a világ 10 legjobb puskása, akkor talán reális, de a vadászgépeken akkor messze nem így számítják! Szóval igen, túl jók a wellinton-többit nem teszteltem-lövészei. Ha a lövész szintet lejjebb veszem, akkor sem lesz sokkal rosszabb. Mondjuk rokit még nem próbáltam. -
#88835 Ha maradt volna pénzem én is rányomnék :) -
Solt #88834 Nekem is fura lenne, de nem értek az elektromossághoz, egyértelműen meg senki nem zárta ezt ki nekem eddig... van olyan csavar a bázison, amitől pár mm-re van az alumínium lap amivel rögzítve van a cockpithez, volt aki azt mondta ennyit simán áthúz a statikus kisülés.
Igen láttam, megpróbálom, bár sok reményt nem fűzök hozzá! :) -
#88833 Azért az fura lenne ha a statikus kisülés nyírta volna ki őket. Este licitálj, 2.5-ös bázis megy ma. -
Indi69 #88832 Nálam a játék csak a clod. Most i5 2500 a proci, talán meg tudom venni Sakkay proci-lap combóját. Tehát az ár elégé lényeges. Nem tudom, hogy kell e a 4giga, ez meg tök új 30-ért. Néztem a 4 gigásat, de az 50 ropi -
Solt #88831 Megy vissza mindkettő az Amazonnak, de, hogy mi lesz helyette azt még nem tudom... Az bosszant, hogy 100%-ra nincs meg a hiba forrása. Egyelőre azt sem sikerült kizárni, hogy nem-e statikus kisülés nyírta ki őket... -
sakkay #88830 Igen. Én azt tudom, hogy ma egy két elit game bőven 4+gigát használ. -
croatianus #88829 Dehogy. Ahhoz még egy giga is sok.
Mondjuk eddig a középkategóriás AMD-ket néztem csak, de most találtam GTX 1050-nel is ilyen összehasonlítást és ott azért néha 10 körüli fps különbség is van. Bár az is igaz, hogy az egyik TI, a másik nem (bármit is jelentsen). És kijelzi a VRAM használatot is, és némely játékban valóban használ a 4 gigásnál kettőnél bőven többet is: https://www.youtube.com/watch?v=8D-RucHIWfY
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2017.12.16. 13:09:55 -
#88828 Vannak azért már olyan játékok, amiknél 4GB fölött van a VRAM használat FHD-ban is.
Solt bácsi, mi a helyzet a T300-zal?
Utoljára szerkesztette: macleody, 2017.12.16. 13:05:35 -
Solt #88827 Erre nem lehet egyértelműen válaszolni... van olyan játék ami 1080p-n is több mint 4GB-t bezabál és van olyan ami 1440p-n is megáll 2,5 körül. Az FPS szám lehet, hogy kb megegyezik, viszont mikrolagok sűrűbben előfordulhatnak egy 2GB-s kártyán, de ez tényleg játékfüggő. -
sakkay #88826 Ja, csak videó lejátszásról van szó? Mert azt nemtom'. Viszont a játékoknál édeskevés. -
croatianus #88825 Vagyis akkor kihasználja a kártya a többletet nem4k-ban is? Merhogy tecsőn vannak pl. ilyen összehasonlítások ugyanazon kártya 4 meg 2 GB-s verziójával, és az fps különbség hibahatáron belül van ezeknél.