IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csináltam belõle valami gémet is. A gamerek követelésére hamarosan jön egy patch, ami lehetõvé teszi, hogy a nácikkal is lehessen játszani... Éljen a progresszió! :-)))
Her Laca
http://www.youtube.com/v/gwsPLciYPyU&version=3

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
http://www.youtube.com/v/mrEQOj4ep8U&version=3

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Nem rossz otlet egyebkent. Mondjuk PC Kinect mar letezik, csak kene meg 1-2 projector is szerintem hozza.

VO101Tom
Én kipróbálnám azért, qrvajó ötlet. :) A periférikus látást hiányolom a leginkább ezekbõl a szimulátorokból, oda meg egyébként sem kell olyan kidolgozott és éles kép, mint ami szem elõtt van. Mégis azt az érzetet adja, hogy egy fal méretû kijelzõ elõtt játszol.

www.pumaszallas.hu

Ez engem rohadtul zavarna, hogy nagyobb térre nyomulnak be az effektek, de a részleteket meg csak a kijelzõn látod élesen. De az amcsik veszik majd mint a cukrot :D

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Her Laca

Nekem pontosan ilyen van, jó kártya, szépen viszi.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_r777oc_1gd_hd7770_1gb_gddr5_pcie/199508

Üdv!
Van valakinek tapasztalata egy ilyen kártyával, CLOD viszonylatban?

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

Her Laca
<#eljen>

Az a téli táj nagyon harmatos,abba még sok munkát kellene feccölni,hogy nézzen ki valahogy.
Viszont az õszi már most is jól néz ki.
(Kösz Pogi)
Ez nagyon látványos...., 15 évig birkóztam, utána volt pár év mma...
Csak egyszer érjen kartávolságba...., utána csomót kötök rá! <#nevetes1>

D9

Vagy épp az USAAF-fal...
Õ sem a Lufthansaval hanem a Luftwaffeval utazott <#eplus2>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Remélem jól sikerül! Aztán jöhetnek az új gépek, tájak, emberek is bele. :-)))
Sanyo
Ha esetleg ne lett volna, ATAG mod fejlesztés. Kösz Pogi! :)

www.pcpilot.hu

<#eljen>
OFF

konfliktus kezelés ruszki módra. És nem hülyeség.

http://www.youtube.com/v/2PKfW2R6x_E&version=3

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
***** Damage Caused *****

Plane: SpitfireMkIIa
---- Inflicted:
Flaps failure
Plane: WellingtonMkIc
---- Inflicted:
Engine oil cooling/lubrication damage
Hydraulics tank perforated
Flaps failure
Pneumatics container perforated
Fuel tank tiny leak
Fuel tank small leak
Engine damage
Engine damage
---- Inflicted:
Fuel tank tiny leak
Fuel tank small leak
Fuel tank small leak
Engine damage
Engine damage
Engine damage
---- Inflicted:
Fuel tank tiny leak
Fuel tank small leak
Engine damage
Engine damage
Engine damage
---- Inflicted:
Fuel tank small leak
Fuel tank tiny leak
Fuel tank small leak
Fuel tank tiny leak
Flaps failure
Wheel brakes failure
Wheel brakes damage
Elevator disabled
---- Inflicted:
Engine damage
Engine damage
Engine damage
Fuel tank tiny leak
---- Inflicted:
Machine gun line damaged
Machine gun line damaged
Ailerons disabled
Machine gun failure
Electrical battery damaged
Hydraulics tank perforated
Pneumatics hose perforated
Machine gun failure
Machine gun failure
Elevator disabled
Rudder disabled
Engine disabled
Engine damage
Engine damage
Engine damage
Engine damage
Engine water cooling damage
Engine damage
Engine damage
Engine damage
Engine damage
Engine damage
---- Inflicted:
Electrical generator damaged
Elevator disabled
Machine gun belt broken
---- Inflicted:
Engine damage
Engine damage
Engine damage
Engine damage
---- Parts cut off:
Right elevator
Right elevator
Left elevator
Left elevator
---- Parts cut off:
Right aileron
Miscellaneous part

**** Stationaries Damaged *****

**** Stationaries Destroyed *****

**** Buildings Destroyed *****

***** Your plane has these damages: *****

***** Your plane is missing these parts: *****

Egyébként hitetelen hogy a csavarós joynál (pedál híján) mennyit dob ha az ember bállítja a rudderen a deadzone olyan 0,25-re.

Teljesen stabilan repül a gép, lehet húzni, eddig nekem folyton kipörgött (valszeg szûk fordulókban gyakran kapott egy random rudder input "tüskét" és úgy érzékelte mintha hülye lennék és rúgdalnám a kormányt közben). Dugóba be, nem próbléma, dugóból ki, nem probléma.

Így már nem akkora szopás a mesza, bár tartom hogy elvileg egy borzasztó nehezen dugóba ejthetõ gép volt.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

VO101Tom
Ennek csak 1:1 méretû replika kormányoknál lenne értelme, viszont akkor már nem csak a kitérést, hanem az adott sebességen a kitéréshez szükséges erõt is szimulálni kellene. Kizárt, hogy a játék készítõi a világviszonylatban is csak pár tucat ember miatt – akik ilyet építenek – foglalkoznának ilyennel. A hagyományos PC joyokon meg nincs értelme, eleve más a szár hossza, az érzékenység, FF, nem FF, stb. A különc angol megoldások, vagy a különbözõ szarvkormány konstrukcióknál még a mozgás jellege sem azonos :) Én nem érzem problémának, hogy ezek a finomítási lehetõségek léteznek.

www.pumaszallas.hu

Vogel
Érdekes ez a bot és kormányszervek közötti mozgástulajdonság változtatása. Ezt átültetve úgy mûködhetett (vicc), hogy megkérdezi a mûszaki:
Milyen szögemelõt kérsz a rudazatra? Lineárisat, vagy parabolikusat? És beszerelte a pilóta által kívánt eszközt :)
Lényeg, hogy jó volna tudni, milyen áttéttel volt vezethetõ egy korabeli gép, hogy mi volt a jellemzõ botmozdítás-kormánylap kitérés diagramja. Ha már szim, akkor ráállítható, mint ahogy a Hotas belsõ kormányszerv lecserélése KG13-ra.

PhantomAss
a saitek pedál nem rossz, 25-körül tudsz venni
egybõl szédszedtem és kivettem belõle a kis pöcköt ami középen tartja, így még picit pontosabban lehet adagolni
amúgy újra kell tanulni repülni pedállal, legalábbis én iszonyat béna vagyok

GOOBY, pls

Akkor indulhat a licit,de csakis felfelé.:)
Her Laca
<#eljen> Szemész esetleg?:)

Én elõbb felrakom az RC2 és RC3-at is a biztonság kedvéért.
SgtChris
Csak, hogy egy kis konkurenciát csapjak! :-)

OFF:

Eladó egy HD4850 512MB DDR3 PCIe-es VGA! (Extra, Accelero L2 Pro coolerrel megtámogatva, halkan, stabilan teszi a dolgát 2008 óta nálam a mai napig.

Az utód 7850 a hét végén érkezik, ezért fájó szívvel, de új gazdit keresek neki! Ésszerû és reális áron! De ezt már priviben! :-)

ON:

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

acidrain
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de....
AMD-Ati forevõr! :)
A Clod szõrös, mint a bolti tepertõ, a kontaktokat sem látom, mert szar a szemem. Intel-Nvidia kombóra nincs stollverk a tárcámban. Plusz, mert szeretem, hogy fûti a lábam a PC repülés közben (meg a szobát is, így kevesebb a gázszámla :D), igaz nyáron kissé kényelmetlen, hogy vízipólóznak a lábujjaim ,de akkor egyébként is meleg van.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

mijki
Újra raktam UP-t. 4.10.1-re elég ha felrakom az UP3-at+RC4-et a többi RC patch hozzáadása nélkül?

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Ámen!

Azaz tényleg nem értem, és tényleg hamarosan meg fogom látni! :-)))
Her Laca
Más mint az IL. Amíg nem harcoltál ember ellen itt ,nem is érted meg igazán mirõl beszélek. Teljesen más szempontok szerint megy minden mint a régi IL2 ben ,már csak a gépek a repülés tulajdonságai miatt is. De majd meglátod:)

Hé, nem vörös oldalon szállok fel! :-) Hanem a kéken.

Szóval max. néhányszor lõnek le! 10 percet meg simán túlélek, különösen, ha az ellenkezõ irányba, Párizs felé indulok el. :-D Azért Il-2-vel qrva sokat nyomtam, online!
Her Laca
Jó tanács. Felszállsz ,majd a szárazföld felett szépen felemelkedsz 3-4 ezerre ,de inkább 4 legyen az. Tenger felett ne forszírozd azt az emelkedést ,fõleg ne Anglia irányába,mert hamar kiszúrnak fentrõl és onnantól már harangoztak is neked. Folyamatosan kémleld az eget ,minimum annyit nézz hátra mint elõre,de döntsd a gépet és alád is .Na meg felfelé.
Ha magasabban látsz nem azonosított gépet akkor fújj visszavonulót és emelkedj fölé ,persze szemmel tartva nehogy meglepjen. Mindig tartsd meg az energia fölényedet,ne állj le forgolódni. Ha gondolod eljössz velem egy két körre és ott egyszerûbben megérted. Feljössz TS re és lesz öröm meg bodottág.

Her Laca
Nem . Steam elindít ,majd onnan a játék szintén, menüben multi rákatt utána client és kiválasztod a neked szimpatikus szervert. ATAG pl ott mindig sokan vannak. Eleinte felszállsz ,majd hamarosan lelõnek,ezt megismétled jóóóóó sokszor ,majd rájössz ,hogy mit kell tenned a túlélés reményében (vagy megunod és letörlöd az egészet) .Nos ha már túléled az elsõ 10 percet akkor mondhatjuk elég ügyi vagy ,és hamarosan te is le fogsz kalapálni valakit az égrõl:)

CloD-ban is Lobbyn keresztül érdemes multizni?

Mennék már én is. Hétvégén voltam úgy, hogy még két-három estét elszöszölök offline, aztán irány Surány, erre nem megrántottam a jobb vállam? Most már javul (kopp-kopp-kopp), de két napig csillagokat láttam, akkor is ha nem mozdítottam. Hétvégére csak megérkezem valamelyik szerverre.
Nekem is CH pro pedálom van. Szeretem.

Egyébként azt már én is leszûrtem, hogy a CloD-ban sokkal jobban szimulálták a pedált. Il-2-ben nem számított ennyit, és nem is volt reális.
Akkor elõször itt hirdetem meg,mielõtt feldobom apróra:

-GIGABYTE GeForce GTX 460 1GB OC:25K(októberig Ipon gari)
-Samsung SyncMaster 225bw :17K
Nem hiszem hogy a memoria miatt van, szerintem a GPU csinalja, nalam csak a Flight Simulator X inditasanal szokta csinalni, lehet hogy azzal van osszefuggesben hogy a windows 7 alapbol leveszi a processzor, videokartyaproci, videoram orajelet, majd mikor inditom a jatekot akkor rakapcsol, lehet hogy neha kessobb ugrik fel 100% ra az orajel, emiatt kapcsol nalad vissza az aero. Ezen elvileg segit az energiasema beallitas, pl. legyen teljesitmenycentrikus, bar en most az istenek se tudom valamiert atallitani, most probalok rajonni, miert.

VO101Tom
Nem kevés.
Amikor néztük a játék futása közben, max 1.5-2 GB-ot használ a játék, a windows alapból 1-et, a többire ott van a TS, trackIR, satöbbik. Persze minden futó programot, fõleg internet böngészõt (azok akár 5-700 MB-ot is foglalhatnak) érdemes kilõni a játék futása alatt.

A 4 GB memória akkor volt kevés, amikor azok a "memory leak" hiba miatti fagyások voltak vele, még a régi video engine-el. De akkor a 8GB is kevés volt.

www.pumaszallas.hu

köszi. a 4gb ram nem kevés?
VO101Tom
Nekem is be szokta adni. A windows Aero felülete használja a GPU-t is, annak kikapcsolásával próbál javítani a programok futásán, ha azt érzi, hogy a videokártya kihasználás nagyon magas. Pár fps-t hozhat csak, nem jelentõs.

www.pumaszallas.hu

sziasztok. tom nekem rendszeresen beadja az egyszerû színösszeállítást, viszont a gépem nem rossz ( i5 2500, gtx 570, 4gb ram ) miért lehet ez?
Her Laca

Her Laca
<#eljen>

Koszi, ki fogom probalni, vagy 280 orat repultem igy vele, remelem segit majd razuhanas kozben celozni, mikor van vagy 1-2 masodperced korrigalni.

Laca megadta a vegso lokest, megrendelem akkor :), Tenyleg szar, hogy mikozben eletartasz, ovatosan korrigalsz, meg csavarni is kell a botot.

VO101Tom
Ha ezt már használtad egy ideig, az a legjobb. Állítsd 1-re, azonnal érezni fogod a különbséget. Sokkal lomhábban fog reagálni a gép.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Nekem CH Pro pedálom volt, a G940 sajátja miatt kellett letennem, de sajnálom, mert az elég széles, sokkal precízebben vezethetõ volt mint a mostani. A joytekerõs megoldás az nagyon rossz, normálisan pedált kezelni nem is lehet úgy, pedig clodban az nagyon fontos. Fõleg fordulózásnál.

www.pumaszallas.hu

Ertem. Akkor engem becsaptak az erzekszerveim, de mar igy szoktam meg, azert kiprobalom fele-fele aranyban is.

Her Laca
Vegyél pedált. Ha jól beállítod és megszokod akkor iszonyatos elõnyt ad azzal szemben akinek nincs. Már egy dogolásnál is elõny,aztán ha finoman kell a célra vinni a keresztet akkor is. Mindenképpen ajánlom.