IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papa01
Na jó, de akkor is.... Megláttam és elröhögtem magam, ahogy ez kinéz... :)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

VO101Tom
Nem tudom, hogy mikor kerül Steamre.

www.pumaszallas.hu

És utána már ki is adjátok? Úgy értem, hogy lenyomjátok a show-t, és már jön is nálunk le a neten a patch?
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.11.30. 15:30:15
VO101Tom
Szombaton lesz nyilvános Live stream a Cliffs of Dover BLITZ 4.5 Release Candidate tesztjéről, GMT 20:00-kor. Minden érdeklődőt szeretettel várunk <#alien>

www.pumaszallas.hu

Nem kívülről kell nézni. :-D
Papa01
De ronda szegény.... :)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Sőt, ba&@đĐ ki, StarVR is van!!! Igaz, hogy még nincs ára, és várólistás, de akkor is. Sehol nem láttam még!:

StarVR
Nocsak!

Mondjuk mikor próbálnák meg eladni, ha nem Karácsony előtt? :-)
Pfuu de igazad van. Kb 2 hete még én sem gondoltam arra, hogy ettől a zöld kis gyíktól rendelek valamit<#nevetes1>

LeonSilver
Kevés idegesítőbb reklám van, mint ezé a szaré. Még a fluimuciládámon is túltesz. :D

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

A ram meg ez igaz csak' 2400 de 3000 mhz a választott alaplapom nem tud, ami meg tudja, az sokkal drágább lenne egybe.

Bocs kicsit offolok.
Ez az alaplap lesz vsz., mert ahogyan néztem a következő árban ugyanezt tudja, csak mezen nincsen led. Van amúgy olyan paraméter amit fontos alaplapnál nézni? Láma vagyok hozzá, de ennyiért nem is vettem még alaplapot.

<#alien>jaja

VO101Tom

www.pumaszallas.hu

Elvileg az i7 8700k hétfőn érkezik-alzától. Kíváncsi vagyok.

repvez
ilyen rakomány elvesztés azért elég macera, mégha ki is fizetik , az akkor is idő és plusz csuszás az adott program szempontjából ami megint pénz , hogy ujra legyártani a müholdat , letesztelni stb..
Azért vannak olyan cégek vagy nemzetek akinek talán csak egy lehetősége van , hogy azt a müholdat megépitse és müködtesse , ilyenkor talán az egész megy a kukába .
VO101Tom
Ilyen műholdakat pályása állító rakétája elég sok nemzetnek van, hogy kereskedelmi célból ki adja el a rakteret azt nem tudom ennyire nem követem, de pl a Francia Ariane-t tudom, hogy aktív és ha nem tévedek az Indiaiak és Olaszok is adnak el kereskedelmi célra rakteret a sajátjaikon.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Van rakéta kilövésekre kötelező biztosítás, de hogy ebben az oroszok is benne vannak-e azt nem tudom.

www.pumaszallas.hu

Ja mondjuk ez igaz :) Nem szokásuk:) azért itt szerintem ilyet nem lehet eljátszani,bááááár lévén egyedüliek a témában jelenleg,ha valaki fel akar küldeni egy műholdat eléggé ki van szolgáltatva.
mustangdc3
oroszok nem adnak vissza pénzt.
majd kapnak ők is pár mig 29est

Si vis pacem, para bellum

Ilyenkor mi van? Van biztosítás a cuccokra amit fel kéne vinniük? No meg ilyenkor visszaadják a pénzt ami a feljuttatás ára?
Hm..7-8% mondjuk az nem rossz 5000 ft pluszért.. csak az már 65-70 lepedő.
Viszont éppen mot üzenet haver, hogy egyszerűen nem kap a nagykere procit, még ígérni sem tud. Talán nem is baj, lehet jegelem, hacsak nem látok-vagy mondotok-valami nagyon jó lehetőséget<#wink>

VO101Tom
VO101Tom
DCS tesztek alapján ennyi a különbség:

Kb amennyivel drágább, annyival jobb.

www.pumaszallas.hu

Attól függ. Pl. a BoX hálás tud lenni a gyorsabb ramért, szóval el tudom képzelni, hogy akad olyan játék, ami szintén. Ezen az árszinten én tuti nem spórolnék már ezen.
Ha a teszteredményekben akarsz gyönyörködni, mindenképp. <#fejvakaras><#nyes>
Más alkalmakra, meg tök mindegy, melyiket veszed. (persze 5 rugó ebben az árkategóriában már nem oszt-nem szoroz)

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Még a hülyének is:) Nem vagy igaz tesó:)))
Srácok 5 ezer forint különbség van a ddr4 2133 meg a 3000Mhz ramok között. Megéri? A gond csak az, hogy még a gyengébb is 60+<#fejvakaras>

VO101Tom
Szu-27 is aerodinamikailag instabil gép (gép súlypontja a felhajtóerő eredője mögött van), FBW nélkül nem is lehetne vezetni.

www.pumaszallas.hu

Papa01
OFF:

rak, akik benne vannak, laptopot mit javasolnátok a következő feltételekkel:
- OS legyen rajta (Win 10),
- nem fényes kijelző,
- 8GB RAM,
- SSD,
- Minél több gari,
- sokat utaztatnák,

Zene szerkesztéshez kellene leginkább.
Köszi a válaszokat! :)

repvez
én is hasonlóan gondolom, hogy az oroszok bár vannak jó ötleteik, de nagyon le vannak maradva és nem is mindig amiatt, hogy nem tudnák megtenni hanem nem akarják vagy nem számit fontosnak.
Ha a repülögépeknél maradunk , még talán flyby wire gépük sincs ami tisztán igy irányitják. meg hiába az uj fejlesztés már prototipus állapotba ugy néznek ki a gépeik mintha valami muzeumbol jött volna ki annyira ütött kopott és piszkos mindenhol.
Azért a nyugati gépeken jobb kulturája van a gépek megovásának.
Persze mindennek megvan a jo és rossz oldala is.Mig az oroszokét kint lehet hagyni mindenhol , addig a nyugati gépeknek nem tesz jót a csillag garázs
VO101Tom
Ezt a telefont néztem én is, nagyon ötletes az e-papir hátlap. Kár, hogy itthon nem kapni. De az is igaz, hogy nem ők tervezték a processzort vagy a kijelzőt sem, de ügyesen legózták össze az amerikai, koreai, tajvani vagy épp kínai alkatrészeket :)

Az oroszok nagyon sok jó cuccot csináltak, én a háborús cuccaikat sem nézem le, stratégiai szempontból nekik az egyszerűbb megoldások voltak a jobbak. Amiben gyengébbek, az az elektronika. Űrkutatásnál maradva, a Szojuz egy remek rendszer, nem véletlenül az a mentőkabin sem az ISS-en. A Progress azonban csinált már meredek dolgokat, több el sem jutott ilyen-olyan okok miatt az ISS-ig. Volt amelyik a Mírnek ütközött, nem kis galibát okozva.

Szíriában a repülőgépek fegyvereit látni, hogy kb USAF vietnám szinvonal. Buta bombákat szórnak szőnyegben, mert falura jó az is, de a TGP-vel nézett városrész közelében sem esett le egy sem. Vicces volt, asszem Su-24 kabin fotó, gyorskötözővel a műszerfalra erősített Garmin GPS-el (kép). És ezek mai történetek, amikor NATO gépeken már nem is látsz mást csak gps vagy lézer vezérlésű bombákat (lehet, hogy más a filozófia is, a járulékos veszteséget komolyabban veszik a NATO-nál mint az oroszok), és akkor még F22, F35-ről és azok fícsöreiről nincs is szó. Ebben azért elég nagy a lemaradásuk még a legutolsó szuhojokkal is.

www.pumaszallas.hu

Topival annó beszélgettünk .Meg van egy srác annak nem tudom a nevét de ő sem repülhetett utána. Amúgy biztos vagy te abban,hogy soha nem hibásodott meg orosz katapult? Csak kérdezem.
Osztán. Kár ezen rugózni én asszem . A különbség közöttünk abban van,hogy te elhiszed amit akár szakemberek is írnak a közvéleménynek ,én meg nem. Egyik nációét sem veszem készpénznek. Konkrétan azt se hiszem el amit kérdeznek. Szóval a lényeg,hogy meglepődnék ha egy olyan nemzetnek akik elmentek a holdra,a marsra nem lenne eltéve ,legyártva ,leponyvázva értsd ahogy akarod valamilyen eszközük amivel ha köll akkor mindenkitől függetlenül kiruccanhat . Hogy mit mondanak a közönségnek az egy más dolog. Szerintem.
A katapultálás függ attól,hogy eleve kinek milyen a gerince. Van akié kibír egyet, van akié többet. Szabó Zoltán pl 29-esből katapultált, és nem repülhetett tovább,viszont Szabó zoltán ülése nem hibásodott meg, ellentétbe a Martin-Bakerrel. Az hogy valaki mennyi katapultálást bír ki leginkább akkor dől el, amikor azelsőt végrehajtja. Pesze van egy gerincröntgen vizsgálat de az sem garancia arra,hogy több katapultálást is kibírjon az ember. Egy katapultálásnál 18-20g-t kap a gerinc, ez ülésgyártó gyártó független,ez kell ahhoz,hogy a megfelelő idő alatt biztonságos távolságr kijusson a gépből a pilóta. A különbség az,hogy az MB ülés nem működött megfelelően( nem választott le normálisan).
Én három magyar pilótáról tudok aki katapultált 29-esből: Bodrozsán László, még kint a kiképzés alatt, Szabó Zoltán, és Peszeki Zoltán. Mindegyiküket ismered? Vagy van még valaki?
Rakéták? Milyen sűrgős dolog miatt kellene kijutniuk, amire nem elég a Szojuz? Milyen letolt gatya? A 2-3 év nem az én véleményem, hanem szakembereké akik értenek is hozzá. Vagy tényleg azt hiszed, hogy kiszednek egy űrsiklót a múzeumból és hipp-hopp indítják is?
SLS az amerikai űrkutatás jövője, az Orion űrhajó hordozórakétája.
Nemrég jelentették be, hogy 2020-ra csúszik a rakéta első startja, ne haragudj, de az akárhogy számolom, nekem bizony 3 év.
SLS

Értem. Őőőőő .A 29 ben az van volt? Mármint ülés? Mert én meg ismerek olyan pilótát aki kattintott 29 ből oszt azóta sem repülhet. Sőt többet is.
Tetris? Az valóban egy komoly dolog de tényleg.
Raketa. Szóval szerinted egy USA most letolt gatyával ácsorog ,és ha valami sürgős dolog miatt hirtelen ki kéne ruccanniuk akkor csak néznének mint hal a szatyorban?Ez most komoly? Amikor lezsírozva állnak a kivont repülői a sivatagban 1000 számra (biztos ami ziher alapon) nincs raktáron egy szivarjuk? Űrrepülőről nem is beszélek.Mert azok olyanok . Az,hogy te szerinted nincs az nyomós érv ám.Legalább akkora ,mint,hogy szerintem meg van.:) De mondtam én nem vitatkozom ezen,mert nekem tök mindegy ,van aki ezt van aki azt magasztalja.
Úttörő munkát inkább a hidegháborúban kellett keresni. Bár sokak szerint most is az van. A Zvezda K-36-ost az F-22 és még az F-35 programokhoz is meg akarták venni. A Bush kormányzat kaszálta el ezt az ötletet,nemzetbiztonsági okokból, nehogy már a csúcsvadászaikon orosz katapultülés legyen.Kivittek több ülést is tesztelni,F-16-os kabinmakettekből, rakétaszán pályán. Odáig jutottak, hogy helyben gyártja a BF Goodrich cég az USA-ban, de végül kormányzati tiltás miatt nem lett belőle semmi.
Mit tudnak önállóan felmutatni úttörő munkát? Az a hidegháborúban volt: például űrhajó fedélzeti szkafander, űrséta szkafanderek, űrállomás, dokkolórendszerek,Hold és Vénusz szondák.
A Zvezda K-36-ra visszatérve: olyan szempontból ma is hidegháború van, hogy 2014 óta a nyugati cégeknek tiltva van az orosz eszközök beszerzése és beépítése a saját gépeikbe a Krím visszacsatolása miatt. A katapultüléseken lehet poénkodni, de Kádár őrnagy például ugyanolyan helyzetből katapultált mint Peszeki őrnagy 2008-ban.Vagyis a betonon csúszó gépből. Peszeki őrnagy gépében Zvezda K-36-os volt, sikeresen katapultált és földet ért, majd a MiG-29-es típus kivonásáig tovább folytatta a repülést. Kádár őrnagy Gripenjében egy Martin-Baker ülés volt, 0/0-ás, ami annyit jelent, hogy a földön mozdulatlanul álló gépből is biztonságosan mentenie kellett volna a pilótát. Viszont ezzel szemben a sebesség ellenére sem zajlott le az ülés leválasztása megfelelően, a pilóta alatt lógott az ülés, megnövelve az ernyő merülősebességét, szinte földhöz vágva őt. Olyan sérüléseket szenvedett, hogy többet nem repülhetett vadászgépen.
De,hogy ne csak a repülésről beszéljünk, például a Tetris is orosz találmány.
A rakétákra visszatérve, nem mondtam egy szóval sem, hogy ne tudnának kifejleszteni olyat, ami kiviszi őket az űrbe. Ezt csak te képzeled be magadnak. Annyit írtam,hogy jelenleg nincs és egy hónap múlva sem lesz olyan rakétájuk pontosabban űrhajójuk amivel ez megoldható volna.
Ahhoz még kell nekik 2-3 év a programjaik állását nézve.
Csak nekik addig nincs semmi saját, az orosznak meg ott a Szojuz.Lehet,hogy nem úttörő,de attól még az emberiség által valaha kifejlesztett legbiztonságosabb, utasokat szállító űreszköze.
Végül egy orosz telefon :D Nyertek vele elég komoly díjakat is, és szerintem erre mondható, hogy úttörő alkotás az okostelefonok között:
//www.youtube.com/embed/_QJHnH8nS0U

Szóval árnyaljuk.
Ez is le vagyon írva.
"Az Izraeli Légierő képességeit jelentősen növelték az arab légvédelmi rakétarendszerek blokkolására küldött radarzavaró berendezések. "
Szóval megvolt az ellenszere,ahogy az amik is beszálltak a fegyverbizniszbe máris annyi volt a légvédelem komolyabb hatásfokának.
Papa01
"Október 7-e az izraeli légierő teljes körű támadásával kezdődött és bizonyította a légierő, valamint a hírszerzés felkészületlenségét. A támadó harci gépeket meglepték az arab légvédelmi rakéták és azok hatékony alkalmazása. Így a várt eredmények helyett jelentős, 60%-os veszteséget szenvedtek."

LINK. Tudom Wiki, de biztos vannak jobb források is...

értem. jó lenn tudni mert azért ha már hatékony akkor számszerűsíthetnénk.
Papa01
Honnan tudjam? Valamelyik Aranysasban olvastam még anno...

na mennyit lőtt le?
Papa01
Laca, légvédelem...

Egyiptom:
800 000 katona (300 000 került bevetésre)
2 600 harckocsi
2 400 páncélozott szállító harcjármű
1 120 tüzérségi löveg,<3> 690 harci repülőgép
161 helikopter
104 hadihajó,
Szíria:
150 000 katona (60 000 került bevetésre)
1 400 harckocsi
800-900 páncélozott szállító harcjármű
600 tüzérségi löveg<3>
350 harci repülőgép
36 helikopter
21 hadihajó
Irak:
60 000 katona
700 harckocsi
500 páncélozott szállító harcjármű
200 tüzérségi löveg<3>
73 harci repülőgép<4>

VS
415 000 katona,
1 500 harckocsi,
3 000 páncélozott szállító harcjármű,
945 tüzérségi löveg,<3>
561 harci repülőgép,
84 helikopter,
38 hadihajó<4>

Veszteség
8 528* – 15 000** halott
19 540* – 35 000** sebesült
2 250 harckocsi semmisült meg, vagy vált harcképtelenné
432 repülőgép semmisült meg<5>

VS
Izrael
2 656 halott
7 250 sebesült
400 harckocsi megsemmisült
600 harckocsi vált harcképtelenné
102 repülőgép<5>
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.26. 14:39:49
Biztos így van.
432 vs 102 repgép veszteség. Nem az izraelieké a több csak szólok.
Papa01
Talán a Jon-Kippuri háborúban, elég hatékony volt az arab légvédelem.
Bocsi, teló.

Papa01
De Laca, mikor volt olyan, egyenlő esélyekkel csaptak össze a felek?

Példa: Ruszlán. Nagyon nincs párja...:)

Most úgy tűnik mint aki rühelli a muszkát,de nem. Orosz légvédelem? Az régen sem volt egy világverő,gyanítom most se .
Azért mindig voltak ezek a Hú de komoly cuccaik vannak,osztán eddig valahogy mindig volt valami bibi ha összemérték a nyugati technológiákkal. Jó tudom nem oroszok kezelték őket. Vietnámi,Iraki,akármilyen arab.De ha majd az orosz akkor majd jóóóóóóól megmutatják. Eddig még nem sikerült de biztos így van.
Papa01
A légvédelmet is példaként megemlíthetném. :)

Papa01
Meglett a hiba: Az USB Keyboard Function Disabled-re volt állítva...<#ticking> Mentségemre legyen szólva, a SETUP-ba DEL-el be tudtam lépni így is, ezért nem ellenőriztem...

@Sidewinder: Köszi jó írás! :) Ciolkovszkijt illett volna nekem is megemlítenem!