91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Ezért kell mindenkinek "ajánlott" értékelést adnia, akár magyarul is

Az indulásnál fagyás és a netes lag viszont jogos kritika. Az a furcsa, hogy egyetlen beta teszternél nem jött elő ez, pedig elég régóta és sokan tesztelték a 4.49-et. Nincs ötlet, hogy miért van ez most.
  • sakkay
    Na ja, a gond csak az, hogy egy "újonc" a steamos értékelés alapján is dönthet, hogy megveszi-e vagy sem...és a sok gyökér miatt a Blitz most csak vegyes értékelésen áll
  • sakkay
    Sajnos ezt kellett beírnom a ph-ra, mert a topic gazdinak kurvára igaza lett
    "A nemrég vett Cooler Master Hyper 212 LED hála az égnek gond nélkül cserélve lett egy-itt javasolt-scytehe Asura hűtőre. Ugyanazon teszt alatt 25!!!fokkal jobban hűt.
    Még egyszer köszi a segítséget, különösen a topic gazdának! "
    Pedig a stílus miatt még össze is szólalkoztunk, de megérte, mert nagyon jó ez a hűtő
  • Cimbi
  • LacAI
    Ilyen a szabad világ tesó:) Mindenkinek lehet véleménye és akár le is írhatja:) Az más kérdés ,hogy a reptéri kóbor kutyát nem érdekli de el kell fogadni,hogy neki az a véleménye,hogy milyen okok vezérlik ennek megfogalmazásában azt nem tudhatjuk.De őszintén szólva pont lexarom ki mit gondol erről vagy arról,asszem ezekkel a véleményekkel nem lőnek legyet ,ahogy az enyémmel sem:) Kár ezen rugózni. Ha tetszik valami használjuk annak ellenére is ha negatív kritikák érik ,ha meg nem akkor magasztalhatják azt az egekig ,akkor sem köll. Ennyi:)
  • Cimbi
    Nem érted nem a sebzés a bajom hanem a távolság amiről lőttem.A tündért meg azért hozztam ide mert az ami és pont ezért jó példa.A nem korrekt dolog pedig talán az amikor Il2 BOS teszter negatív értékelést ír a steamen a Clod-ról mindezt úgy hogy a fele nem igaz.Szerintem ez az alja.:)
  • LacAI
    Mellesleg ha jól belegondolsz a mostani csúcs elektronikával felszerelt gépek is ugyanazt csinálják,csak max nagyobb távolságot képesek megsaccolni. Az emberi agy az tényleg csodálatos,,mennyi mindent képes kiszámolni pillanatok alatt ha a helyzet úgy kívánja.
  • LacAI
    Azért árnyaljuk ezt. Bár rólam aztán köztudott,hogy a BOS-t rühellem. Azért nem mindegy,hogy hol ül az a találat. Egyetlen golobis is okozhat végzetes dolgot egy gépen,és szitává is lőheti az ember de még akkor is repül. Egy üzemanyag tank találat foszforossal és ég mint ha kötelező lenne. Szóval alkalmazkodni kell az adott játékhoz,gépekhez. Kár a szót szaporítani,hogy mi jó mi nem,ez ilyen amaz meg olyan azzal kell játszani ami jobban tetszik. A wartündért meg idehozni nem korrekt dolog,az a legszemetebb valami amit csak repszim néven kitaláltak.Mindennek az alja szvsz:)
  • Cimbi
    Pont ez a gondom.Leszedtem a jakabot 650-700m-ről és nem volt nehéz( egyenesen repült illetve egy kicsit jobbra döntött).Mi lesz akkor ha P-47-re, P38-ra kell lőni?
    De ez csak a jéghegy csúcsa van itt minden, 9 találat 4x Me109 kill a fórum teli van ilyen képekel.Szerintem ennyi pénzért elvárható lenne valami komolyabb produkció is.Közben csodálkoznak nincs player:DD Nem is értem.
  • VO101Tom
    Aki Cloddal repked online mostanában, azoknak szólok, hogy ez még nincs publikba kitéve, de jó lenne ha mindenki minél előbb a conf.ini -ben a NET alatt a Speed-et 1000000-ról átírná 100000-re.
    Vagy beléptek játékba, setupban a net beállítást állítsátok modemre, mentés, kilépés, majd visszalépve LAN-ra. Mentés, kilépés.

Mindkét módszer után a net sebesség 100000 kell hogy legyen.

Lehet, hogy ez okozza a nagy laggolásokat 60 játékos felett, túl nagy csomagokat enged a netkód a szerver felé egy időben.
  • sakkay
    Persze
  • LacAI
    Mondjuk azért ez nem egy mesterlövész fegyver. Én azt tudom mondani,hogy ha megvan a tapasztalat,és a hardver (az agyunk) jól számol akkor kevés lőszer is elég.
  • sakkay
    Nem zavaró, mert csak betöltés után jön elő.Ha újraindítom jó lesz. Viszont FMB-ben nekem nem nagyon sikerült járműveket leraknom. Mindig visszavált repülőre. Tesztelni akartam a C-6ot. Ha ráérsz ránéznél? Lehet én basztam el valamit, de régen ment. Most is nézegettem a kommenteket, az a baj, hogy sok olyan is negatív jelet rak, akinek a kommentje amúgy főleg pozitív..nem nagyon gondolják át sokan ezt.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.12.20. 11:06:28
  • sakkay
    Igen, igaz...és az is fura, hogy ha az ember nagyon el van szállva(izgul), itt is beleránthat az elsütésbe
  • LacAI
    ottan van a pont:) Amúgy!
    Van akinek zsigerből megy,van akinek sok gyakorlás szükségeltetik,és van olyan is aki a büdös életben nem tudja elsajátítani . Nem vagyunk egyformák,ha ez olyan egyértelmű lenne ,akkor a II.VH ban hamar elfogytak volna a gépek pilótástól. Ott is csak kevesek voltak a jó lövők,és itt a játékban is ugyan ez mutatkozik,bár itt azért egyszerűbb szerintem.
  • VO101Tom
    Passz, Ilyen bugot nem is hallottam még...
  • sakkay
    Multiban ha gépet választok kidob hibával. Sehol máshol nem fagy. Van ez valakinél?
  • VO101Tom
    A valóságban sok olyan tényező is befolyásolhatta a gépek szerkezetét, amit egy szimulátor egész egyszerűen nem vehet figyelembe. Gyártási minőség, anyagminőség, szerelési eljárások, esetleg szabotázs, vetemedő fa, szabadon vagy hangárban tárolt gépek, gépek gyártási ideje, mennyi repóra van benne stb stb. Amit írsz abban nem az a gond, ha gyári értékeket használnak a manual helyett, ha az ismert, hanem az, ha ezt csak egyoldalúan teszik. Vagy mindegyiknél tartsák magukat a manualhoz, vagy mindegyiknél a tesztekhez. Bár szerintem ez utóbbi elég vékony jég, szövetségesek több alkalommal is sérült, kényszerleszállt, hiányos felszereltségű gépekkel kísérleteztek, olyan pilótákkal, akik képzettek voltak, csak épp nem arra a típusra. Ennek meg is volt a végeredménye, lényegesen rosszabbak voltak ezek a tesztek mint a német gyári tesztek, gyári adatok.

Ami a fegyverek hatásosságát illeti, a német tesztek 1000 méteren túl is számoltak még romboló hatással, nem is beszélve azokról a lövedékekről, amikben robbanó töltet volt, ott a lövedék sebessége vagy kinetikus energiája nem is lényeges, csak annyira hogy a gyújtó elműködjön. Egy 20mm-es lövedékről készített német teszt pl 585m/s-os kezdősebességű lövedéknél 1200 méter, 3 és fél másodperc repülés után is még 272m/s-os sebességet mér, ami még mindig 979 km/h lövedék sebesség. Szóval a 600 méter az nem gond, HA el is találod. Ott inkább eltalálni nehéz, a célpont kicsi, a szórás nagy és mindkét gép mozog. Ezért nem lőttek már nagyon 400 méter fölé, nem azért mert a lövedék nem lenne hatásos.
  • sakkay
    Oh..ilyenek vannak?! Faxa, majd kipróbálom lehet. Változott az atag küldi is!
  • VO101-MMaister
    Nem vagyok kepben ennyire a BOS-al. Ha szelektiven alkalmazzak az adatokat az nyilvan gaz, bar nem lenne ettol a csapattol meglepo. :P
  • Cimbi
    Ok, én ehhez nem értek, én csak fényképezek és beleülök ha lehet.:D Viszont nekem még mindig nem tiszta hogy az egyiknél használja a manuálban szereplő értéket a másiknál meg nem???
  • VO101-MMaister
    A manualokban megadott Vmax nem azt jelenti, hogy a folott torik a gep vagy nem tud nagyobb sebesseget elerni zuhanasban. A tervezok mindig beepitenek egy biztonsagi szorzot ezekbe az ertekekbe. Ez esetben ez azt jelenti, hogy a gyari teszteken elert maximalis (szerkezeti karosodast nem okozo) zuhano sebessegbol kivonnak egy biztonsagi tartomanyt es azt adjak meg a manualban. A jatek tervezo viszont helyesen teszi, ha a gyari teszt eredmenyeket veszi figyelembe (amennyiben rendelkezesre all), hiszen a gep kepes elerni az adott sebesseget, csak a gyarto mar nem ajanlja es nem vallal felelosseget a kovetkezmenyekert.
  • lala42
    Ok Este jelentkezek. Szakaszosan megy a frissités.
  • Cimbi
    Nos én az elmúlt 2 hétben ezt a a "best ever ever" című szuper szimulátort próbálgatam (BOS).Úgy terveztem hogy megdobom őket 200 dodóval de inkább kapnak egy negatív steam értékelést.Szerintem a Tünder helyenként jobb PL.: ágyú és annak hatásai a gépre.600-700 méteres lövések.... WTF?.A manuálban 650 km/h max. rendelkező gép a játékban 750 km/h órára képes.Ezzel nem lenne semmi baj hiszen a gép lehet többre képes mint ami a manuálban van csak ez kockázatos.A játékban ebből semmi nem tükröződik.Viszont van magyarázat amin kb. besí ..tam.
    -"all dive speeds were adapted due to actual test documents and not the manual"-Erre nekünk is volt régen emberünk, úgy hívták Hofi Géza.:D A poén viszont az hogy a spit v a manuálban szereplő értékeket használja.Hmmm.... no komment.:D

Szerintem a BOS szimpla repülős játéknak túl drága, szimulátornak pedig hulladék.
  • VO101Tom
    Offline kampányokkal nem nagyon vagyok képben, a Desastersoftnak van egy küldetés csomagja CloD-hoz, asszem fizetős volt, annak volt valami baja a Blitz installal. Ez ahhoz javítás.
  • sakkay
    Ez faxa!!
    Tom ez mi?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    For those of you having issues playing the Desastersoft Campaigns please download and install these files in the locations shown (in the file)

Hopefully it works for everyone as it seems that lately what works on one machine doesn't work on another.

NOTE: THIS IS NOT A TFS SUPPORTED PRODUCT SO DON'T EXPECT ANY SUPPORT ON THIS INCLUDING ANSWERING ANY QUESTION

http://s000.tinyupload.com/?file_id=09260825964631967537
  • Nohab
    Ratbag-től loptam.

• sakkay
  • VO101Tom
    Érdekes grafikon, a kék vonal a CloD online játékosok száma, narancs a BoS, a zöld a Blitz...

Kobold, ha este lesz időd, megnézhetjük azt a progit amit oclander adott, amivel lehet látni, hogy milyen fájt hiányol indulásnál a CloD. Megjavtani az sem fogja, de talán többet lehet tudni, hogy mivel van a baj. Frissítések közül felment mind? Win 7 -nél nézd meg, hogy a KB2670838 frissítés is fent van-e. Ha igen, azt szedd le.
  • lala42
    Miért? Itt a CloD-ban is mutatja nyíl, hogy hol az ellen. Olyan szaggatot fényes. Na akkor van a baj ha azt látod.
  • sakkay
    Na igen. A mai időkben vannak olyanok, akiknek a szimulátor kifejezés nem tiszta. Egyszerűen nem láttak még igazit. Max a BOS, és ugye az is csak félig az. Ott pl. néhány szerókon be van kapcsolva ikon, meg más segítség. Egyszer az egyiken nyíl mutatta merre van az ellen
  • sakkay
    Valaki egyszer azt mondta, hogy lőni nagyon egyszerű, csak gyorsan kell és pontosan.
  • LeonSilver
    A faszé nem játszik a wártündérrel? Bár lehet neki az is bonyolult lenne...kretén
  • lala42
    Mi? Lelőni a másikat? Mi abban a bonyolult?
    Nekem még nem indul el. (új op. rendszer lesz a vége :-( )
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2017.12.20. 01:37:37
  • sakkay
    Páron lepontozzák a steamon a Blitzet.
    Egy Francia gyerek ezt az egy mondatot írta:
    "Nagyon bonyolult"

Eszemfaxom megáll!
  • i robot
    Pl. a Su-47 Berkut is durván néz ki!
  • Lysandus
    Hát igen, a jelcini időkben volt olyan, hogy az orosz központi költségvetés abszolút mérete megegyezett a magyarral...

Kell-e vagy sem tolóerővektor vitához nem akarok hozzászólni, de az tény, hogy az oroszok korábban és most sem álltak le a fejlesztésekkel. Nem vagyok mérnök, de még én is belátom, hogy mekkora előny, ha egy-egy fejlesztés nem csak papíron, elméletben létezik, hanem ténylegesen is kipróbálták. Igazából szerintem az orosz hadiipar ma is erről szól, lényegében kis szériás megrendelésekkel életben tartják. De legalább nem vész el az a tudás, ami felhalmozódott és nagyon nehéz pótolni, ha már nincs.
  • VO101Tom
    Az, hogy fölösleges, én nem repbiztonsági, hanem harcászati szempontok miatt mondom. Az biztos, hogy a technikailag ügyes megoldás, és azt is elhiszem, hogy repülni is biztonságosabb vele, de mai világban a BVR harcászatra kell, hogy felkészítve legyen egy harci gép, aminél a repülési magasság, sebesség, radar és lopakodás, fegyverzet, információmegosztás is sokkal fontosabb mint a jó manőverező képesség. Viszont ha közeli légi harcról van szó, ott sem olyan egyértelmű azért a helyzet. Én három olyan esetről tudok, amikor Indiaiak a Su-30MKI-t megreptették nyugati gépek ellen.

2004-ben a Cope India 04-en repültek ahol 9:1 arányban győztek az indiai Szuhojok az amerikai F-15-ösök ellen, ezt a győzelmi arányt elismerték az amerikaiak is, kicsit árnyalja a képet, hogy a légi harcok az indiai fél kérésének megfelelően úgy végezték, hogy az amerikaiak nem használhatták az AESA radarjaikait, nem használhattak Amraam-ot a szimulációban és 6 db F-15 ellen 18 Szuhoj repült. Lehetett olvasni arról, hogy az amerikaiak azért sem kapálóztak nagyon a szabályok ellen, mert épp ekkor zajlott az F-22 elszállt költségeinek felülvizsgálata, és jól is jött nekik ha mutogathatják, hogy a legújabb orosz gépek már egyenrangóak, vagy jó pár paraméterben jobbak is mint a legacy (F-15, 16, 18) gépeik.

Az mindenesetre gyanús, hogy mikor 2007-ben az indiaiak mentek ki Red Flag-ra, ahol a nemzeti gárda (ez csak abból a szempontból érdekes, hogy a pilóták repórái az USAF pilóták közelében sincs) F-15-ösei harcoltak indiai Su-30MKI ellen úgy, hogy az amerikai gépeken harcászati konfiguráció volt (két üres póttank és négy légiharc rakéta), a Su-30MKI meg teljesen csupaszon repült (csak a pilonok voltak fent, de fegyverzet nem). Olyan fölényes amerikai dominancia volt 1v1 elleni összecsapásokban, hogy az indaiak harmadik nap után kérték, hogy inkább csináljanak valami mást, aminek több értelme van. A 15-ös pilcsi azt mondta, hogy húzott fordulókban a Szuhoj -pont a hajtóművek V beállítása miatt- nem tudott rendesen alátámasztani a seggének, és nem hogy nem tudta a fordulót tartani (rohadt nagy gép, túlhúzva hatalmas légellenállást termel), de annyira bele is süllyedt, hogy F-15-el még emelkednie sem kellett -mint a Raptor ellen- csak ráborítani és felülről meg is volt a kill. Probléma az is, hogy a tolóerő vektor eltérítés nem automatikus, a boton kell egy kapcsolóval aktiválni, amivel szemben a Raptorban pl minden automatikus. Az 1v1 után részt vettek a hagyományos, sok gépes Red Flag küldetéseken is, itt annyi gond volt, hogy IFF és datalink hiányában sok saját gépet lőttek le, bonyolult helyzetben "inkább ő mint én" indítottak, ami nagyon sokszor sajátra ment. Egyébként dicsérte az indiai pilótákat, hogy egyébként profin és fegyelmezetten repültek, soha nem volt légtérsértésük sem. Megjegyzésként annyit mondott még, hogy ebből nekik nagyon "megnyugtató" volt látni, hogy még úgy is, hogy papíron erősebb hajtóműve, jobb radarja lenne a Szuhojnak, még az F-15-ösök is ennyivel jobbak voltak, és hát az F-22 az meg már a 15-össel sem egy kategória. Pedig repnapokon a Szuhojok olyan programot repülnek mint a Raptor. Amikor dogolni kell az teljesen más kategória.
    Erről van egy video, ahogy az egyik 15-ös pilcsi meséli erről valami szakmai fórumon, ha nem zavar a kissé túl laza stílusa, akkor érdemes végighallgatni, mert jó dolgokat mesél közben. Su30MKI vs F-15

A legutolsó, legalábbis amiről én hallottam, 2015-ben repültek RAF EF-2000-esek ellen, erről nagyon kevés infó került ki. Az indiaiak szerint "megalázták" a RAF gépeket, az angolok annyit mondtak az ő adataik mást mutatnak és az egyik pilótájuk szerint "egyik kezükkel hátrakötve kellett harcolniuk". Voltak 1v1 2v2 és 2v1-es légi harcok is, és ott tényleg volt, hogy Su-30MKI egyedül lelőtte a két angolt, de ennél többet, hogy milyen körülmények közt, milyen szituációban, milyen konfigokkal repülték, azt nem tudni. És azt sem, hogy BVR-t egyáltalán tesztelketek-e, mert Red Flagen szituációs harcokban az F-22-est is lőtték már le közeli légi harcban, de amikor nagy hadjáratot repülik, akkor 2-300 killre jut egy-egy veszteség.

Az F-35-ön nem azért nincs tolóerővektor eltérítés mert az technológiailag rossz lenne, egyszerűen azt nem légifölény vadásznak tervezték. Arra ott az F-22-es.
  • PhantomAss
    Ja tudom hogy nem nekem írtad, csak gondoltam hozzászólok én is mert szeretek beleugatni mások beszélgetésébe :)
    Kicsit talán felpezsdül a fórum és a jómunkásemberek leírják a véleményüket..
  • Sidewinder
    Nem rád gondoltam, hanem egy kb minden haditechnikai, repülési fórumon jelenlévő emberkére aki a nem épp nyugodt természetéről híres :)
    Már csak azért sem,mert te szimulátorral legalább repülsz. Ő még azzal sem, csak szakért a fotelből, időnként igen meredek kijelentéseket téve.
    Ő írt le olyanokat is, hogy az F-35 be a gépágyú is tök felesleges, mert régóta nem volt gépágyús harc,és oda is rakjanak még több elektronikát. Igen, régóta nem volt, de nem lehet semmit 100%-osan kizárni. Pontosan ezt tudják az F-35 tervezői is, ezért hagyták benne a gépágyút.