IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Tessék.<#eplus2>

[/url][/img]
[/url][/img]

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

acidrain
Egészen jól néz ki.
Az akció viszont kissé "érdekes" számomra.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Érdekes..sosem' tûnt fel!

<#worship>

És Fóka ügyben is jár még egy : <#worship>
Nem vagy egyedül a hiányolók körében. Nagyott dobott volna a játékon, ha belekerülhetett volna, de hát ember tervez...

Egyébként Tomnak már mutattam a hétvégén. Na, milyen gép is van a kép jobb felsõ sarkában :

www.smart-bus.hu

Tom, mi a linkje annak a videónak, ahol a 109-es indítását mutatod be ?
Sanyo
Jaja, ez egy japó gyerek maszek filmje, van még néhány hasonló. 😊

www.pcpilot.hu

Her Laca
A japók csinálnak ilyen animációkat. Van ez a ficak aki ezt is csinálta na van neki egy csomó ilyenje. Nem semmi egyébként😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ezt ismeri valaki, hogy mibõl van a részlet ?

VO101Tom
Ja. Az sincs.

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
olyasmi mint a HAWX
arcade quake 3, billentyûvel és egérrel

GOOBY, pls

Her Laca
Ez mi ez?😊 Steamen ajánlgatják.

Her Laca
"DE
Sabbancs tábornok visszatért szóval rettegjen minden veres mert égen földön és vízen el lesznek kapva 😄 Muahahahahahahha 😄 XD"

Az ok ,hogy a haverod épeszû ,de ,hogy te nem vagy 100 as az hótziher:XD

E1/B nincs?

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

acidrain
Gratula az új géphez! 😊

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Szép estét mindenkinek 😊

Hát a barátom nem hülye 😄 csak jót akart amúgy 😊 (és igen nem volt dolga Amdvel stb ,de errõl ne vitatkozzunk 😊 )
Amúgy az új gép megjött állat minden bár még a játékokat nem próbáltam rajta 😄 (megjegyezném hogy rohadt gyors és HALK !!!!!!! 😮 )
DE
Sabbancs tábornok visszatért szóval rettegjen minden veres mert égen földön és vízen el lesznek kapva 😄 Muahahahahahahha 😄 XD

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Mert én így szeretem... <#duhos2>

www.smart-bus.hu

Kíváncsi vagyok milyen lesz...

www.smart-bus.hu

Her Laca
Nem kell a futó nyitással sokat vacakolni. Én 500 nál is nyitom a flapset majd nyomom a futót kifele,úgyis csak 250 alatt nyitja ,oldalkormánnyal pikk pakk el lehet dobni a sebességet ,ide oda billented a vasat é kész. Mire besiklasz már kint is a futó. Mit kell ezen matekolni annyit.

VO101Tom
Dogfight szerveren, ha földrõl volt indulás gyakorlatilag képtelenség volt felszállni, ha ott ólálkodott a reptér felett az enemy. ATAG-on is gond volt, beült a srác a 110-esbe (jó sok lõszer), és egymaga le tudott fogni egy egész repteret. Ráadásul az volt a ritkább, ha csak 1-2 gép csinálta ezt.

Az E-7 és az N hajtómûvet csak néhány században használták. Sokkal kevesebb volt mint az E-4 (vagy az E-4-essé alakított E-1, E-3). Talág az ATAG-os modban majd megcsinálják.

www.pumaszallas.hu

VERY OFF:

Srácok, valaki használ Krusell-féle vízálló mobiltelefon tokot?

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Ha a 3 perces motor melegítésért rinyálnak, akkor mi lenne, ha megkapnánk ezeket a típusokat? 😄

Nekem a fóka hiányzik és a Balaton map... 😊

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Három BOB-os német Messzer hiányzik a clodból. Elsõ az E-7, nem tudom, hogy valaha benne lesz-e. Arra lehetett pótüzemanyagtartályt tenni, más elõnye nem volt (max apróságok, mint rádió, meg ilyenek, de az a szimulátorban tökmindegy). A BOB végén kezdték a 109-esekbe a DB 601 N hajtómûvet szerelni, aminél a komresszor nem 4500, hanem 4900 m-en adta le a max teljesítményt, a 100 oktános üzemanyaggal 100 LE-vel erõsebb volt, és a fordulatszámot 2600-ig lehetett pörgetni. Ezek lettek az E-4/N, és az E-7/N típusok.

www.pumaszallas.hu

Köszönöm... a játékban nem szereplõket meg majd kibogarászom wikirõl... 😊

www.smart-bus.hu

VO101Tom
A játékban lévõ Emilek elég hasonlóak. Az E-1 manuális légcsavar állásszöggel van felszerelve, és 4 db 7.92-es MG-17 géppuska van benne. Az E-3 mindenben ugyanaz, csak a két szárnyban lévõ MG-17 helyett 20 mm-es MG/FF gépágyút kapott (meg kicsit más a kabin skin, az E-1 sötétebb festésû de az nem lényeg). Az E-4 megkapta a szögletes kabintetõt, az automatikus légcsavarállásszög szabályozót és az akanahatású Minengeschoss lövedékkel is mûködõ MG-FF/M 20 mm-es gépágyút. Ennek a torkolati sebessége is nagyobb. Az E-3/B és az E-4/B csak annyival különbözik ezektõl, hogy tudnak szállítani bombát is. Minden másban teljesen azonosak.

www.pumaszallas.hu

Hogy tudjam melyik jobb és melyik a bal oldala a gépnek! 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
Minek neked nav fény? 😊Nem karácsonyfa ez.

És azt, hogy? Belenéztem a küldetésszerkesztõbe, de az nekem kínai, meg türelmem sincs nagyon hozzá! 😊 Ha nem túl nagy meló és van hozzá kedved, légy szíves dobj már össze egyet...

Az érdekelne, hogy a 109-s különbözõ változatai miben térnek el egymástól... külsõre, belsõre...

ITT egész jól össze van szedve, de kevés a kép, no meg angolul van... 😊

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Ja, a kikapcsolt hajtómûves induláshoz csinálnod kell egy saját küldit. A quick mission a néhány utolsó beta patch óta járó hajtómûvel indul, bemelegített géppel. Az angolok rinyáltak, mert 3 percet kellett melegíteni az angol gépeket felszállás elõtt.

A messzereken miket akarsz összehasonlítani?

www.pumaszallas.hu

Navigációs fény... 😞

Megkezdi bármennyinél a futó nyitását, de csak olyan 260-270km/h körül ereszti le... Kipróbálom magasabb fordulaton mennyivel gyorsabb... úgy is jobb manuális PP-vel (11:30) leszállni, harapósabb és így könnyebb korrigálni ha túl laposra sikerülne a megközelítés! 😊

Egyébként a futó vésznyitása megy már normálisan a véglegesben, nem kell pumpálgatni hozzá az üzemanyag szivattyút... 😊

A nulláról indulásra hülyén kérdeztem rá! 😊 Arra irányult a kérdésem, hogy mit kell beállítani ahhoz, hogy álló és hideg hajtómûvel induljon a gyakorló küldetés! 😊 De azért köszönöm a QFE leírást, a következõ kérdésem úgyis ez lett volna! 😊)

Ja és jut eszembe... nincs valami oldal, táblázat, akármi ahol a különbözõ messereket lehet összehasonlítani?

www.smart-bus.hu

Her Laca
Ezt inkább nem teszem be teljesre de .....

A tajkolt vetõcsövek díszítése kovácsolt vassal lepett meg elõször,a többi meg maga a pokol azt kár is véleményezni.

VO101Tom
- Navigációs fény egyik gépen sem kapcsolható.
- A 350 km/h az a gépkönyv szerinti adat, a futómû károsodás nélkül 350 km/h alatt nyitható, de csak 250 alatt ajánlják. Ahonnan a fékszárnyat is. A video egyébként elég régi, nem emlékszem már mikortól nyitja (a két piros lámpa ha lekapcsol, akkor a nyitás folyamatban van. Levett gáznál viszont a hidraulika lassabban nyomja ki, pörgesd kicsit magasabb fordulatszámon a motort, akkor gyorsabb lesz) majd fogok csinálni hasonlókat a legutolsó peccsekkel. De a héten biztos nem.
- A nulláról indulás alapvetõen csak annyiból áll, hogy a magasságmérõ alján lévõ tekerõvel beállítod nullára és kész (ezt hívják QFE magasságnak) (mivel a magasságmérõ a légnyomás mérésén alapul, az idõjárásra nagyon érzékeny).
Viszont jó tudni még néhány dolgot: a magasságmérõ felsõ részén van egy barometrikus skála, ami azt a légnyomás értéket mutatja, ahol a magasságmérõ nullán áll. Ez több dologra is használható. Egyrészt a tengerszinti nyomást beállítva a tengerszint feletti magasságodat (QNH magasság) mutatja (meteorológiai jelentés, légiforgalmi tájékoztató, vagy tengerszinten repülõ, ott nullázott magasságmérõrõl leolvasott érték alapján). Térképek magasságértékei és a légtérben való közlekedés is ez alapján van megadva. Másik dolog, ha a egy olyan repülõtérre kell eljutnod, ami más magasságon fekszik, mint az induló reptér, akkor az ottani "nullázott" értékre tekerve már ahhoz a ponthoz mutatja a magasságodat. És mivel harci gépekrõl van szó, azt sem szabad elfelejteni, hogy bombavetésnél a relatív magasságkülönbség alapján kell bombát dobni, tehát akkor a cél magasságára nullázott mérõt kell használni.
Gyakorlatban ez úgy nézhet ki, hogy felszállásnál lenullázod a magasságmérõt, felírod a légnyomás értéket (QFE). Ezután térképen megnézed, hogy a cél milyen magasan fekszik, azt az értéket beállítva szintén felírod a légnyomás értéket. Ha akarod, akkor az indulási repülõtér magasságát ismerve (innen például: AFBs of Clod 2) a tengerszint nullájára is beállíthatod, azt szintén felírod (QNH). Ezután a küldi alatt mindig meg fogod tudni mondani, hogy milyen magasan vagy a tengerszinthez, a repülõteredhez vagy a célhoz képest, csak oda tekered a barometrikus skálát, ahova kell.
De ezen a lapos tájon ez annyira nem gáz, viszont nem baj, ha hozzászoksz az ilyen precizitáshoz, máshol jól jöhet. 😊

www.pumaszallas.hu

Ja-ja... most én is próbálom mentesíteni magam a körülményektõl, csak az égõ spit a lényeg... 😄

www.smart-bus.hu

Egyébként Solt mester tényleg látszik a váltás a CloD-ban. Most hogy low-ra vettem mindent tisztán látszik az a "téglalap", aminek a közepében én vagyok, és amin belül kirajzol dolgokat a progi, azon kívül pedig minden elmosódott. Sõt, még a téglalap oldalait is kirajzolja a progi, korábban full grafikán nem értettem, hogy miért köti össze vmi vékony gátszerûség a csatorna két partját. :-)))

Mindegy, csak a harc számít, a lényeg, hogy a vér folyjon! :-)
Tom Mester!

Lenne pár kérdésem! 😊 Én vagyok a low, vagy tényleg nincsenek navigációs fények? Az iskolakör videódban azt említed, hogy 350km/h alatt nyitható a futó... én úgy vettem észre, hogy 260-270km/h felett nem nyílik ki, hiába nyitom. Továbbá a videódban teljesen nulláról indulsz... ezt, hogy lehet elérni?

www.smart-bus.hu

Nálam tökéletes,semmi gondom vele.
L Viper
Bocsánat, még fent van, a 7-es pont alatt, de ez meg alap 46-ra megy egyben, peccsekkel UP3RC4-el, DBW-vel. A fene emlékszik már rá, hogy ezt próbáltam -e. Van már annyi féle install.
L Viper
Már régebben kipróbáltam. Volt egy olyan egyben mod (itten ni), ami a 4.10.1 -re ment rá, UP3 RC4-el és DBW 1.71-el. Sajnos utóbbi mindig memória kezelés hibára kidobált, pedig elképesztõ jó map-ok voltak benne. Talán valamit elbarmoltak az egyben installal, mert most látom, hogy már el is tûnt a letöltések közül, viszont van egy DBW install UP3 RC4 használóknak. Lehet nekiveselkedek megint, most egyébként is csak UP3 RC4-ig van moddolva.
Nálad stabil a DBW?
L_Viper DBW-ét dobd rá.
A DBW-ét dobd rá.
Vogel
A képminõség rontása már il-2ben is mûködött. Úgy kevésbé érvényesült a kamuflázs 😄

L Viper
Átnéztem pár "kinti" fórumot is. Más is panaszkodott. Több idõm nincs is vele kísérletezni, úgyhogy offline hadjáratra marad az UP3 RC4. Abban legalább dimbes-dombos a Balaton map 😊
Damage decals, és a modell detail maradt maxon, a többi a legrosszabbon, a fû, árnyék ki, csak az út maradt bekapcsolva
Megvolt az elsõ humán Spit:

***** Damage Caused *****

Plane: SpitfireMkIIa
---- Inflicted:
Engine damage
Pneumatics compressor failure
Pneumatics hose perforated
Engine damage
Engine damage
Engine damage
Machine gun failure
Machine gun failure
Machine gun failure
Machine gun failure
Machine gun belt broken
Machine gun belt broken
Machine gun belt broken
Machine gun belt broken
Machine gun line damaged
Machine gun line damaged
Machine gun line damaged
Machine gun line damaged
Ailerons disabled
Flaps failure
Flaps failure
Flaps failure
Under carriage damage
Under carriage damage
Engine water cooling damage
Machine gun failure
Plane: SpitfireMkIIa
---- Parts cut off:
Miscellaneous part
Right flap
Right wing
Right wing
Right wing
Right wing
Right aileron
Right wing
Right wing
Left elevator

**** Stationaries Damaged *****

**** Stationaries Destroyed *****

**** Buildings Destroyed *****

***** Your plane has these damages: *****
Engine water cooling damage

***** Your plane is missing these parts: *****

Egyébként drámaian javította a földháttérben történõ észlelhetõséget, hogy MINDENT levettem low-ra vagy very lowra, ami nem szükséges a harchoz. Csak egy valami maradt very highon, ami az ellenre vonatkozik (most így fejbõl nem jut eszembe). Így 2-3-4 km-rõl már kiszúrom õket és hat switch-csel is tudom követni. Hogy akkor mi a fenének kellett qrva drága videókártya, hát az jó kérdés! <#violent>

A Spit története meg annyi, hogy valaki beírta, hogy ezren a hajók fölött 3 Spit. Odamentem 5k-n, óvatosan lementem 3-ra és tényleg ott voltak. Elkezdtem csapkodni, az elején elég bénán, lettek négyen, utánam jöttek négyezerig, akkor még épp volt annyi elõnyöm, hogy nyílegyenesen emelkedve el tudtam lépni elõlük. Nem is követtek, visszamentem megláttam az egyiket kétezren, izgultam mint egy szûzlány, kétszer szarul csaptam, de észre se vett, majd harmadszorra már jó lett, kiszúrt, és épp emelkedésben váltott fordulót tõlem száz méterre, megnyomtam a billentyût, pont bekapta, és leesett a szárnya.

A haverjai utánam jöttek, jól megkergettek, de néhány jótékony felhõ meg a Jóisten segítségével hazaértem. :-)
Így van, ha szemébe nézel, eltûnnek a szeplõk....
Csak a tekintet marad meg, és a mosoly....

D9

Her Laca
MEGVAN! A szeme a tekintete!

Her Laca
Ez nem tudom miért de megragadott.

[/url][/img]

Kovács Zsófi a Tekeresvölgyi Kézmûvesmûhely sajtjait kínálja a Veszprémfest-hez kapcsolódó "Rozé, Rizling, Jazz Napok" rendezvényen.

Her Laca

Her Laca