IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

V43 1105
Töltsd le a virágboltit ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

DonZorro
Még valami! A fraps az 30mp-et vesz fel csak? :(

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Ezt ismerte valaki ?

DonZorro
Köszi Laca!!!

Her Laca
A játékban levõ alkalmazással,utána visszajátszom és fraps al a nekem tetszõ jeleneteket felveszem,utána Any videó converterrel tömörítem,majd feltöltöm a tecsövedre a darabokat és ott van egy videó szerkesztõ ,vágó progi és avval összerakom,meg zenét teszek alá.
Lehet van egyszerûbb is de én csak ilyen parasztosan tudom:)))

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ez le tudja szedni a védelmet, de ez csak demó.
Viszont a piratebay en találsz full Pdf unlock pogit.

DonZorro
Laca, mivel rögzíted a videókat? FARPS???

Ez is egy érdekes kis füzet, az éjszakai vadászokról.
Nem tudom nyomtatni.
L Viper
L Viper
A Gugliban is van rengeteg találat a KM Siegerin-re
Már tényleg kíváncsi vagyok, hogy mûködik -e és mennyit érhet? :)
Grat, nagyon jól néz ki.:) Van egy Casio-m, vízálló, beépített számológépes, nem akarod velem elcserélni?;););)

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

L Viper
:)
Itt a "nagykép" az eBay-es óráról.
A számlapja elég kopottas a Lacushéhez képest és a mutatója is másabb.
Megelõztél.:) Én is haditengerész órára gondoltam és a számsor alapján hogy katonai, de biztos NEM voltam benne, mert nem láttam rajta a "sasmadarat" sehol.:)

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

L Viper
A világért nem akarok beleszólni a nagyok dolgába, de ez egy német haditengerészeti óra. KM Liegerin.
Ö lenne az!

Ami képeket linkelt Lacush69, jók azok, csak jobbklik és megnyitás új ablakban-ra adja a teljes felbontást, így szerencsésebb lett volna linkelni:
Kép 1.
Kép 2.
Kép 3.

A kép megjelenítése után katt rá és szép nagy lesz :)

elsõ ránézésre '30-as kora '40-es évekre saccolom a gyártását. Ezt a mutatók és számlap stílusából patinájából és a tok feltételezett méretébõl következtetem. Olyan 35-32 mm átmérõjû igaz?

A kép sajnos nagyon rossz minõségû és a szerkezetet is látni kellene, mert így kívülrõl bármi lehet, és a feliratot sem tudtam kivenni. Ha még mûködik, az szép tõle de véleményem szerint túl nagy értéket így félig látatlanban is kijelenthetem, hogy nem visel. Talán pár ezer forintot ha érhet. A 20 forint mindenképp jutányos volt :) A tok anyagára sem tudok következtetni de gondolom az arany szín az csak fényjáték. Bocs, de nagyon rossz a kép.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

V43 1105
Ennek komoly értéke van .. az igen.. szép óra.. Helyedben rendbe rakatnám, és vennék rá egy szíjat.. mert ez ez .. csoda.. :)

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

No Szepy, akkor szagértsed...
A karórám a mindennapi használatból:

kép1
kép2
kép3

Anyám 20 (azaz húsz) forintért vette egy ócskástól, persze egyiküknek sem volt fogalma, hogy mi ez...
(A szíjat én csináltattam rá, nem eredeti)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

V43 1105
Viszont ugyebár aki Lugert kobozott el, és késõbb hadifogoly lett majd Lugert találtak nála a németek.. nos helyben agyonlõtték sok esetben.

Órákkal kapcsolatban bármikor szívesen megszakértek <#nevetes1>

Szintén csak érdekességként, Hartmann egyszer épp annak köszönhette átmeneti fogságba esését, hogy egy kényszer leszállás alkalmával túl ráérõsen szerelte ki a fedélzeti órát. Ugyanis a pilótákank ilyen esetben a két legfontosabb dolgot kötelezõen elkellett távolítaniuk idegen területen való landoláskor: a rádiót és az órát. Még akkor is ha a gépet amúgy megsemmisítették. Szóval egy ilyen alkalommal Hartmann az óra kiszerelésével bíbelõdött amikor látta, hogy egy német teherautó tart a leszállása helyszínére. Már túl késõ volt amikor észrevette, hogy a német teherautót oroszok zsákmányolták.

Abban az idõben az órák nem voltak annyira elterjedtek mint manapság. Különösen a karórák nem. És különösen oroszországban nem. Egy jó karóra egyet jelentett a svájcival vagy némettel mint a két fõ óragyártás hazája. Nem engedhette meg magának akárki csak aki jobb módú volt. Az óravásárlás sem volt mindennapos ezért valamilyen nevesebb alkalomhoz kötödött. Pl ballagás, évforduló és innentõl egy életen át elkisérte a tulajdonosát, sõt öröklõdött is.

Az olyan német gyártók mint a Stowa, Glashütte, Junghans, Hanhart stb beszállítói voltak a német hadseregnek, de még ezeket az órákat sem kapta meg akárki. Csak a tiszteknek és a pilótáknak járt. Ezért szegény német katonákat elõszeretettel fosztották meg órájuktól hol szépszóval vagy inkább erõszakkal a ruszkik. De még a szövetséges katonák is! Nem csak holmi háborús szuvenírként hanem komoly használati értékükért szerették elkobozni a Luger pisztolyt, a Solingen bicskákat (a svájci késhez hasonló) és persze az órákat.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

VO101Tom
Köszi. A megszakértést is :) A stoppert még a clod kiadás elején sikerült kijavíttatni velük (pontosabban a percgyûjtõt, az másodpercet mutatott, hogy milyen logika alapján találták ezt ki, nemtom :) , sajnos a lünettát nem alakították forgathatóvá, pedig kértem azt is. Hogy a korona vagy alatta a gomb mûködteti, azt igazat megvallva nem figyeltem, én hotas gombra tettem a stoppert, ha kell onnan használom. Egyébként remek kis óra, karácsony elõtt megtapiztam egy eredeti, teljesen mûködõképes példányt én is.

www.pumaszallas.hu

Nagyon korrekt bemutató Tom, gratulálok hozzá! <#worship>

A fedélzeti stopperhez lenne csak egy kis kiegészítésem. A külsõ "forgatható gyûrû" mint megfogalmazással nincsen baj de a finomság kedvéért szakszóval "lünettának" nevezik. A 6 óránál lévõ stopperhez tartozó segédkijelzõt "percgyûjtõnek" nevezik de amúgy helyesen definiáltad hisz magától értetõdik. A szintén 6 óránál, de a lünetta alatt elhelyezkedõ nagy gomb a játékban ugyan a stopper start/stop funkcióját látja el, de a valóságban az az úgy nevezett "korona" amivel alap esetben az óraszerkezet felhúzását lehet elvégezni - mint akármelyik analóg óra esetében - viszont ha az idõ beállítását is eszközölni szeretnénk, akkor azt az 5 óránál található kis piros színû pecek (ennél jobb megfogalmazást sajnos én sem ismerek <#nevetes1>) lefelé húzásával tudjuk végrehajtani. Ekkor a koronát mindkét irányba tudjuk tekerni azaz az óra járásával megegyezõen és ellentétesen, hogy kényelmesen és pontosan tudjuk a mutatókat beállítani. De ha a kis pecek vissza van tolva alaphelyzetbe - mint ahogy a játékban is látható - akkor csak a felhúzás mûködik. Ez egyfajta jól megfontolt biztonsági elem, ami megakadályozza az óra elállítódását.

Tehát a valóságban stopper indítását/megállítását és lenullázását a korona alatt található gombbal tudjuk szabályozni.

Szintén csak érdekességként jegyzem meg, hogy az óra és a stopper kezelését kesztyûben is viszonylag kényelmesen lehet használni. Ehhez pedig rendkívül masszív és robosztus mechanika és szerkezet társul, hogy az óra ellenálljon az akár igen durva behatásoknak is. Magyarán nem kell különösebben aggódni, hogy a durva kezelés esetleg rugó töréshez, korona szakadáshoz vagy a stopper nyomógomb valamilyen károsodáshoz vezet.

VO101Tom
Nincs, de ez nekem csak németül volt meg. Miért kellene a jelszó kiszedés?

www.pumaszallas.hu

Ügyes!!! <#eljen>
Tom, ez nincs meg véletlenül jelszóvédelem nélküli formátumban ?
PhantomAss
hát ja, megfigyeltem hogy sajnos az Aranysas színvonala is megy lefelé
ismétlik magukat, ugyan azokat a cikkeket, írásokat újra és újra elõszedik, a rövidhírek rovat lassan a fél újságot elfoglalja, stb. Sajnos egyre kevesebb olyan cikk van benne ami számomra érdekes
persze ez csak az én véleményem

és most valami egészen más:
találtam egy érdekes könyvet a neten (angolul): I was a p51 Fighter Pilot in WW2 a címe
egy amerikai pilóta írta, de a repülés kezdetétõl egészen a világháború utánig vannak benne fejezetek, nem csak a p51-gyel foglalkozik. Érdekes könyv, de sajnos az utolsó 150 oldal hiányzik belõle (500 oldalas)
Valaki ismeri ezt a könyvet esetleg?
itt a linkje:
http://www.scribd.com/doc/104415326/I-Was-a-P-51-Fighter-Pilot-in-WWII

GOOBY, pls

Her Laca
A pöttyös kendõ úgy látszik világviszonylatban kedvelt volt.
http://www.youtube.com/v/-5nnqujuXrc&version=3

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca

Her Laca
Ja ez lett az eredménye.

Her Laca
Mi a fura?:)
Szerencsétlen firkász most honnan szedjen megfelelõ képanyagot,gondolom beütötte gugliba ,hogy Hartman és képek oszt ez is ott volt.
A szöveg meg így egyszerûbb copy oszt kész a meló,fizu felvéve,mi lehet a gond:)

Her Laca
Adok egy tippet ,már akit érdekel. Reppentem egy kicsit reggel,és azt a cselt eszeltem ki,hogy amint meglátok enemi bombereket akkor közlöm a helyzetüket ,magasságukat a közös chat-en. Na már most én nem támadom õket ,hanem föléjük emelek kissé valamelyik oldalukra és sasolok. Nem kell sok idõ,és jönnek a megmentõ szerepre pályázó szövik, vadul keresgélve engem.
Onnantól már csak csemege a dolog.

PhantomAss
most nézegetem az új Aranysast, és van benne egy cikk Hartmannról (de jó hogy pont tegnap olvastam el az Ég Ura c. könyvet, az egész cikk abból van)
a lényeg, hogy a cikkben van egy kép ami az il2 sturmovikból van ahogy egy me109 lõ egy jak9-est :)
kicsit fura nekem...

GOOBY, pls

Her Laca
Gondolom Savi A! csapatmunkára akarta felhívni a figyelmet:)
Nekik van idejük szépen összegyûlni (gondolom gyakorolták is),ahogy látom a repteret csak õk használják,és nem az van mint német oldalon,hogy még ne lépj be mert elõbb jönnek xy ék,aztán meg igyekezni mert már idõ van stb .
Mindamellett ez is hozzá tartozik az élményhez szerintem ha már csapatban repülésrõl van szó. És sokkal hasznosabb is ,lévén nem a reptér fölött kell kószálni mint a részeg muslicáknak össze vissza ,hogy összeszedje egymást a csapat,hanem felszállnak és már mehetnek is oda ahova akarnak .
Na de ez egy komplett század volt ,gondolom nem viccbõl repkednek együtt.

mijki

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

VO101Tom
Tényleg szép, szoros kötelék, ezzel nincs vita, viszont rohadt fölösleges és veszélyes, miért nem V alakzatban szállnak fel, ha már annyira gyönyörûznek? A kettes majdnem ráfutott az egyesre, és akkor még lag, akadás, egyéb lófax nem is volt.

www.pumaszallas.hu

V43 1105

<#duma><#nevetes1>

www.smart-bus.hu

acidrain
Csekkoljátok, ezt nevezem én szervezett felszállásnak:

http://www.youtube.com/v/0ClopFwfrNQ&version=3

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Her Laca
Tessék.<#eplus2>

acidrain
Egészen jól néz ki.
Az akció viszont kissé "érdekes" számomra.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Érdekes..sosem' tûnt fel!

<#worship>

És Fóka ügyben is jár még egy : <#worship>
Nem vagy egyedül a hiányolók körében. Nagyott dobott volna a játékon, ha belekerülhetett volna, de hát ember tervez...

Egyébként Tomnak már mutattam a hétvégén. Na, milyen gép is van a kép jobb felsõ sarkában :

http://www.youtube.com/v/Dp16TwwQCas&version=3

www.smart-bus.hu

Tom, mi a linkje annak a videónak, ahol a 109-es indítását mutatod be ?
Sanyo
Jaja, ez egy japó gyerek maszek filmje, van még néhány hasonló. :)

www.pcpilot.hu

Her Laca
A japók csinálnak ilyen animációkat. Van ez a ficak aki ezt is csinálta na van neki egy csomó ilyenje. Nem semmi egyébként:)

Ezt ismeri valaki, hogy mibõl van a részlet ?

http://www.youtube.com/v/y3DoLsYB52Q&version=3

VO101Tom
Ja. Az sincs.

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
olyasmi mint a HAWX
arcade quake 3, billentyûvel és egérrel

GOOBY, pls