IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Alt+rákatt nem a gépeléshez kell, akkor kijelölöd az ablakot, tudod változtatni, mozgatni.
Ami a boostot meg a gépek vezetését illeti, az nagyon fontos újdonság a clodban, hogy a gépeket nem gázkar állás % alapján vezeted, hanem szívótérnyomás és fordulatszám alapján. Mindkét értéknek vannak üzemi határértékei, amit nem szabad túllépni. Stukát próbáld ki egyszer megérted, hogy mire gondolok :)
A 109-esben annyival mégis az il-2-re hasonlít a dolog, hogy nincs supercharger manuális állítás, a kuplungos szerkezet a feltöltõ kompresszort 4500m alatt lefojtotta, hogy a motor ne töltõdjön túl, tehát kvázi itt tényleg gázkar állással szabályozod a szívótérnyomást 4500m alatt. A vészteljesítmény (notleistung) a viszont nem volt más, mint a huzamosabb ideig (30 percig) engedélyezett "emelkedõ és harcteljesítményt", az 1,3 ata-t engedte feltolni 1,4 ata fölé. Vagyis engedte "koppig elõretolni" a gázkart. Ezt egy, a hajtómûre szerelt óraszerkezet egy perc után kikapcsolta. A játékban egy úgy mûködik, hogy van egy külön gomb a WEP-nek, ami egy perc után automatán lekapcsol. Sok teljesítmény növekedést nem ad, vízszintes repülésben kb 10 km/h-val repülsz gyorsabban. Emelkedésnél, nagyon kiélezett helyzetben lehet elõnye, de az eléggé lemérhetetlen dolog.
www.pumaszallas.hu
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Van a Revin alul vmi kapcsoló, hogy increase sigth illumination. "Tapogasd ki" az egérrel és nyomkodd!
Itt is van a "lépkedõs" nézet, meg ami visszaugrik középre ha elengeded.
A controlsnál a snap meg pan view, két külön almenûben vannak. Hogy melyik-melyik azt nem tudom, de azt hiszem F9-el tudsz váltani a két nézelõdés között.
Nekem az a bajom mind a két móddal, hogy nagyon lassú. Mintha sétarepülésen lenne az avatar. A sebességét meg nem tudom, hol kell állítani. Valami olyasmi kellene, mint anno a newview.
Ezen kívül van olyan gomb is, amivel visszaáll középre a nézet, most meg nem mondom melyik és hol van.
Nekem is az a bajom, hogy földháttérben elég nehéz kiszúrni az ellent.
Az nem tudja valaki, hogy kell megnyitni az online chatet? Azért csak beköszönnék, ha felmegyek valahova.
Köszönöm! <#worship>#worship>
Lenne pár kérdésem is :
A Revi szálkeresztje sokszor elég halványan látszik. Ezt lehet állítani valamivel ?
A Clod-ban is van olyan kapcsoló, mint az IL2-ben, aminek hatására a Hat witch nézõkét, ha elengedjük, középre beáll a kép, nem kell visszalépkedni ?
Egyenlõre offline próbáltam, de nekem a földrõl visszapattan a repülõ ütközés esetén. Ez mindig ilyen volt/lesz ?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Persze, az ollózást már próbáltam, amit mondtál, be is jött többször, csak közbe elvesztettem a delikvenst. Meg olyan is volt, hogy nem jött be! :-)))
Komolyan van afterburner a 109-en? Te szívatsz! Hol?
Én mindegyik ellenfélhez úgy állok neki,hogy õ a legjobb akivel találkoztam,max pozitívan csalódok ,de nem engedem,hogy rám erõltessék az akaratukat.
Telefon cimbimnek ,amolyan macgyver forma,aszongya fõtengely jeladó,tisztítsam meg. Na lehatolok másik haverhoz boltba ,õ adott egy új sortrafót ,ki se kellett fizetnem,mondta ha nem az a baj hozzam vissza nyugodtan. Haza vele ,betesz semmi. Na mondom jeladó. 3 perc kint volt megtisztítom ,na meg a gyertyákat is mert kapott benyát rendesen addig,és láss csodát autó megy. Régi trafó vissza ,autó megy.
Hív a szerelõ,kérdi mikor jöjjön 10 ért rádugja a pc-t.
Mondom neki ,kösz megoldottam,cimbi álmából fölkelve kisgatyában megaszonta a tutit:) És levettek volna a szakemberek ahogy nézem a dolgot:)
Igazság szerint nem lehet egyértelmûen kijelenteni semmit sem,meggyõzõdésem,hogy a pilótától függ nagyban a dolog.
Ha szembe jönnek veled mondjuk 5K-n akkor tovasuhansz és emelkedsz izibe rászúrva a pluszt. Ha õ megfordúl akkor eleve energiát ,sebességet veszít ,így lazán ki tudsz vitelezni egy megnyugtató magasságbeli különbséget.
Le kell szokni a régi IL2 es beidegzõdésekrõl,a hirtelen fordulásokról.
Ez hogy is van? A Mesza hol gyorsabb, mint a Spit (az egyszerûség kedvéért vegyük mindig a 100 oktánost), és hol emelkedik jobban?
Tegnap hatezren összefutottam kettõvel, le is szedtek.

Most már talán nem titokzatoskodik,hogy elmondtam ,nekünk ezek a N3 jelzések semmit sem mondanak,ez a hívójele az FSX ben mint megtudtam,de lévén fingom nem volt róla ezért is vakartam a fejem. Ja:)
Azt hitte szopatjuk ,de NEM !!!:)
Mi ez a szájkarate 30 fölött a fórumon?! Tudsz válaszolni vagy nem tudsz bakker! Akkor mond azt , hogy azért rakta be a szarodat mert csak!!!!!!!!!
De hvcs-zél' ba*ki!!
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Köszi a tippet!
HUNForrest-Gump
Akkor állítgatok még valamit, hátha!:)
HUNForrest-Gump
A kérdés az , hogy mit kell nézni...? Mivel a kísérõ szöveg
"Ne feledd végignézni" ezért bátorkodtam fel! kérdezni, hogy mit!
Mert én pl.(lehet mert unalmas vagyok) olyan dolgot mutatok' a tömegnek' amin van mit nézni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<#ticking>#ticking>
www.pumaszallas.hu
HUNForrest-Gump
<#banplz>#banplz>
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Elsõ felszállás: Felkapaszkodtam 4-5 ezerre, észrevettem egy német bombázóköteléket, azt kísérgettem egy darabig. Az angol partoknál észrevettem egy angolt kétszáz méterrel mögöttem és alattam. Elkezdtem emelkedni, egyszer csak elszállt a jobb szárnyam. Jó magasan voltam, simán tudtam ugrani.
Második felszállás: Még éppen emelkedtem a francia partok felett, amikor véget ért a map.
Harmadik felszállás: Az nem volt. Miután bénáztam egy sort - belépés, gép- és reptérválasztás kitapasztalása (apropó, hogy az ördögbe lehet a chatbe írni, egyszer sikerült, de nem tudom, hogyan) - odaértek az angolok a reptérhez, és még a földön megsoroztak. Gondoltam a felszállással már nem próbálkozom.
Negyedik felszállás: Dettó, mint a harmadik (másik, távolabbi reptéren).
Ötödik felszállás: újabb reptér, felszálltam, még alacsonyan észrevettem egy Blenheimet, amit egy Spit kísért. Utánuk indultam, a Blenheimet inkább nem találtam el, mint igen, de a Spit bekavart. Valaki levakarta rólam, de addigra elvesztettem a bombázót. Kaptam néhány találatot, de a gépen semmit nem éreztem. Ám amikor a hûtõ pöckét csekkoltam, kiderült, hogy mindkét oldalon húzok valamit. Kerestem egy repteret és ledobtam.
Hatodik felszállás: Emelkedtem a reptér fölött, amikor észrevettem a tenger felõl közeledõ pár kövér kontaktot. Valamilyen földi célok lehettek a környéken, legalábbis láttam a földön jó nagy fekete pöttyöket úgy 10 km-re. Elég könnyen utolértem a gyanús gépeket, kiderült, hogy Wellingtonok. Felhúztam, rájuk borítottam, befogtam az egyiket, és minden csõbõl tûz! Amikor visszanéztem, akkor már az oldalára fordult, és ment lefelé. Megsoroztam egy másikat is, szerintem az se úszta meg. De ekkor észrevettem egy kis kontaktot 6-7 km-re délre, úgy ezer méter alacsonyan. Megnyomtam a Mesza orrát, felgyorsultam vagy 700-ra, utolértem. Spit! Olyan gyorsan mentem, hogy célozni már nem tudtam, felhúztam, és rácsaptam megint. Megint nem volt jó lõhelyzet, megint felhúztam. És..., elvesztettem... Na mindegy, fel megint 4000-re, és irány a reptér.
A reptér felett lõ a légvédelem, de hiába meresztem a szemem, semmit nem látok magam alatt. Ereszkedek, és hirtelen észreveszem a Spitet, persze mögöttem van. Sikerül lerázni, elõttem a leszállópálya, de túl gyorsnak érzem a tökéletes leszálláshoz. Megyek még egy kört! Megint elõkerül a Spit, megint lerázom. Megint túl gyorsnak érzem a leszálláshoz. Persze a Spit megint elõkerül, megint sikerül lerázni, de már unom, keresek egy másik repteret, gondolom. Persze, hogy az nyomorult Spit elõkerült megint, és jól megsorozott. Game over! Tanulság: ha kergetnek, dobd le a gépet valahogy, ne a szépséggel törõdj, mert még a végén más fog lehozni!
Összességében nagyon jó volt megint on-line repülni, több év kihagyás után. Nekem a CloD-ról nincsenek rossz benyomásaim (mondjuk én kivártam, míg kész lesz), nekem az az érzésem, hogy olyan a flight model, amilyennek a régi Il-2-nek mindig is lennie kellett volna.
Nem akarom elkedvetleníteni az ATI vs NV vita állandó résztvevõit, de nekem semmi problémám nem volt a 7970-essel. Minden maxom, szaladt, mint a kisangyal. Földi célokat nagyon messzirõl látni.
Egy gondom van, az éppen az elképesztõ részletesség. Földháttérben nem tudom kiszúrni a gépeket, annyi a fû, fa, virág, meg minden szir-szár részletesen kirajzolva a felszínen. Szerintem egyszerûen nem tudom, hogy mit keressek, a régi Il-2 egyhangú szép zõd gyepén edzõdve. Csak kapkodom a fejem, hogy mi van! :-)
A másik: amikor pedig sikerül kiszúrni valamit, akkor meg könnyen elvesztem, a fenti okokból kifolyólag. Meg abból, hogy a trackir egyelõre nem fért be a keretbe, úgyhogy azt majd a következõ hónapokban pótolom. Hat switch-csel meg nem az igazi. De egyébként így is nagyon jó volt, úgyhogy többször elõ fogok majd fordulni az ATAG-on. :-)
@Lacza ,mondjuk a monitort <#eplus2>#eplus2> <#wave>#wave>
Végig néztem ,de tanácstalan vagyok. Mit is kell nézni?
Lehet nem jót linkeltél.