IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hivatalos peccsek a megjelenés sorrendje szerint:
4.08m
4.09m
4.09m skins
4.10m
4.10.1m
4.11m
4.11m Hotfix
4.11.1m
Ha valaki 4.11.1m véglegesre akar peccselni, kihagyható a 4.10.1m, mert a 4.11m tartalmazza. A 4.11m Hotfix sem kell, mert az abban lévõ .dll fájl már benne van a 4.11.1m-ben (attól egy újabb, tehát felülíródik eleve).
Megcsináltam így is a kicsomagolásokat, külön mappába. Egyezett a mappaszám, fájlszám, fájlméret.
Viszont, aki Ultrapack 3 RC4-et használ, ott kell a 4.10.1m is, vagyis pont eddig kell update-elni, ahogyan itt is olvasható az 1. 2. 3. pontokban.
JÉGTELENÍTÉS
Tanuljátok meg, ha már nekem is meg kellett! 😄
Egyébként a nagygépes repülésnél is elkerülik a komolyabb felhõket, mert a hirtelen irányváltása az áramlatoknak nagy nyíró igénybevételt ró a repülõgépre, nem beszélve az eredõ megfúvás változásával járó esetleges kritikus állásszög élérést.
A jegesedés szerintem nincs grafikusan modellezve. Tegyük fel, hogy 30C fok van földön (nyár), ez 3000méteren kb 0C fok (1fok/100m-rel számolva, de min 0.65C/100m). Ha megfelelõ a páratartalom (pl egy felhõ) már minden feltétel adott a jegesedéshez. Szerintem le van modellezve, de nincs grafikusan megjelenítve, bár nem játszottam a játékkal 20 óránál többet.
1/3_vszd_Tazar
www.smart-bus.hu
Szerzek 4-5 jó pilcsit és 102.VO alatt majd külön jelentkezünk😊 Azt lehet?
Gondolom miért ne lehetne😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Az az új war a mostanitól elég sok mindenben eltér majd, pontos szabályokat még nem ismerjük, de amit tudni lehet, az az, hogy a repülési feltételek mindkét oldalnak azonosak lesznek. Mindkét oldalon lesz radar, azonos számú repülõtér, város, gyár, és repülõgép. A német oldalon például nem lehet majd használni 50kg-os bombákat, így nem lesz nyomasztó fölénye a bombázókkal. A játék menete a bellum rendszerû online warokhoz lesz hasonló (a mostani sowc az a történelmi bevetések újrarepülése volt, nem igazán számított sem a bevetés sikeressége, sem az elvesztett gépek száma). Az új sowc-on (neve még nincs) cél az ellenséges légierõ elpusztítása, amihez a stratégiai célok elpusztításai (radar, gyárak), és a taktikai csapásmérések (utánpótlást szállító hajók, teherautó konvojok, repülõterek elleni légicsapás) adnak hathatós segítséget a teljesen nyilvánvaló "odamegyünk és lelövünk mindenkit" mellé <#alien>#alien>. Az is biztos, hogy nem lesz AI, tehát a bombázókat is nekünk kell vezetni (majd csinálunk bomber képzést, épp ezért, ha valakit érdekel majd).
Az új waron a pilóták repülése ugyanúgy századokba sorolva történik, sõt szigorúbban, mert sokkal több feladata van a század pk-nak repülés elõtt. Mi magyarok itt is MKHL-ként repülünk majd, és ahogy a sowc-on, itt is elvileg bárki csatlakozhat. A feltétel annyi (ahogy sowc-on volt), hogy ismernünk kell az illetõt. Na nem az sg-re gondolok, hanem pár közös ATAG bevetésen együtt repülve látjuk majd, hogy mennyire megy a tájékozódás, csapatmunka, légi harc. Feltétel még, hogy küldetés alatt hajlandó legyen elfogadni a csapatmunka miatti kötöttségeket (gépkiosztás, feladatok végrehajtása, schwarm pk utasításai). A waron szükség lesz bombázógépek vezetésére is, így a légi harc tudás nem lesz annyira kritikus, ha a bombázókkal elboldogul.
www.pumaszallas.hu
Egyébként Win XP vagy Win 7 alatt játszol?
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Elõre is köszönöm!
Közben én is megnéztem az egyben peccset, hogy valóban ugyanaz -e, mint amikor sorban rakok minden gyári peccset egyesével.
Ezeket a javításokat kipakoltam egy külön mappába, ügyelve a helyes sorrendre, ahogy a Pumák oldalán is írják:
Aztán az "egyben peccset" is kicsomagoltam egy másik külön mappába. Annyi különbség van csupán a két mappa közt, hogy az egyben peccsben az összes redme fájl be van zippelve. Azokat kicsomagolva minden teljesen megegyezik. Bal oldalon egyenként, jobb oldalon az "egyben peccs". Teljesen egyezik a fájlszám, a mappaszám és a méret is:
Ez így ,hogy is mondjam egy kicsit unfair😊 Semmi más dolguk nincs az angelusoknak,mint felmenni koppig és figyelni ,ráadásul ott a radar is nekik😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
www.smart-bus.hu
Ezzel nincs is gond, csak a játékban ez úgy mûködik, hogy pár perces felhõzés után jön a "rázás" és akkor is megmarad, ha kijön az ember a felhõbõl. Olyan, mintha átesés közeli helyzetbe kerülne a gép, és ez akkor is megmarad, ha lenyomod az orrát. Tehát sebességet sem tudsz igazán gyûjteni. Szerintem ez túlzás, mert ennyire nem jegesedhet le a gép nyáron a csatorna felett 2-3 ezer méteren.
SOWC-ra lehet még jelentkezni? Ha igen, akkor hol és hogyan, és mikor vannak a repülések?
Ki lett próbálva, ezért írtam. Az Ultra 1.9 GB, ha meg külön rakod fel, akkor 4,3 GB a frissítés mérete. Itt is meg lehet csinálni, hogy a patch-eket egy üres mappába csomagolni, az eredeti játékot meg telepítés után el kell menteni "szûz" alapnak és akkor már csak másolni kell, ami gyorsabb, mint a telepítés és akkor elég gyorsan lehet megoldani az újratelepítést+felpatchelést. Arról nem is beszélve, hogyha olyan verziót mentünk el, amin már minden be van állítva ( billentyû stb. ) akkor az újramásolás után már egybõl használhatjuk a játékot, nem kell molyolni vele, mint egy újratelepítés után.
HSFX :
Rossz helyre csomagol a telepítõ. Az elején én is így jártam, hogy kidobált indításkor, aztán kaptam az ötletet, hogy egy üres mappába csomagoljak és azt másoljam a fõmappába, így már mûködik rendesen.
Eleve megjelentek komplett csapatok a színen (hogy száradna le a kezük) és igencsak megnehezítik a magányos virtualpilot életét.
Összefutottam egy 6 gépes társasággal ,akik igencsak összedolgoztak ,nem gyõztem kapkodni a fejem. Szerencsére volt némi magassági fölényem ,de nem tudtam úgy rácsapást véghezvinni,hogy ne legyen a seggemben rögtön utána egy elhivatott önjelölt Laca gyilkos. A végén 3 at leszedtem,de nagyon nem volt egyszerû. Aztán örömködtem magamban és otthagytam a maradékot mert már nem tudtam koncentrálni erre valaki megcsapott ,(hál istennek nagy baj nem lett) azt se tudom ki ,mi volt ,úgyhogy hihetetlen gyorsasággal le is szálltam.
Mivel a felhõben le- és feláramlások vannak, így adott a rázás. Jegesedést úgy vennéd észre, hogy könnyebben átesik a gép.
Mit tehetsz ellene: Nem repülsz felhõbe. Másrészt nem hiszem, hogy van sárkányszerkezetre kiterjedõ jégtelenítõ rendszer. Pitot fûtés az mehet be, max valótlan mûszeradatokat kapsz (mivel nincs digitális kormányvezérlés így mindegy mit mutat, úgyis érzed, ha szét akar esni a gép). Karburátor fûtésrõl nem tudok mit mondani, típusfüggõ, de szerintem visszavezetett égéstermékkel melegíthet (Tom majd kijavít, ha nem). El kell olvasni az üzemeltetési könyvét, hogy hogyan kell használni.
Ki lehetne deríteni hogy egyenértékûek -e, csak ezt az ultra peccset ki kéne pakolni egy külön mappába, meg a gyáriakat is egy másikba. Utána meg összehasonlítani a kettõt. Lehet meg is csinálom majd, mert kíváncsi vagyok.
Más: gondolom nálad megy a DBW is akkor.
Nálam a fõmenübõl mindig kidobál memória címzés hibára hivatkozva. Tök mindegy, hogy az 1916, vagy a sima DBW aktív -e az új Selectorban.
UP3 RC4-re raktam és van ez az új Selector exe. Ebben választottam ki a leírás szerint, mentés után lauch-al. Elõtte a JSGME jobb oldalát kiürítettem természetesen.
A #DBW és a #DBW_1916-os mappák nálam tuti, hogy a fõmenüben voltak.
Majd kipróbálom ahogy írtad, bár lehet amit találtam linket az már jól fogja berakni ezeket a fontos mappákat.
A JSGME mappában miket kell a DBW-nek aktiválni egyébként, ha kell egyáltalán?
A fülke kidolgozása tényleg nem olyan szép, mint a Clod-ban, de azért fent fog még maradni azt hiszem, meg légiharcban úgysem azt nézi az ember, hogy a dekni szélei mennyire élethûek. A mod-okkal fejlesztve azért nem olyan rossz ez még és a változatos térképek meg géppark tekintetében a Clod meg már sohasem fogja beérni a régi Zil2-õt.
Az UP3RC4 felmegy a 4.11-re is, csak éppen nem csinál semmit. Érdekes, hogy ha a többi mod esetében rontod a patch számot, nem indul el a játék, ebben az esetben pedig "nem számít". Tehát tényleg elég az UP3RC4-nek a 4.10.1 is.
Kipróbáltam korábban a 4.11.1 Ultra Patch-et, amit a 4.07-re kell feltenni, de nem volt egyenértékû a sorban feltelepített verzióval ( 4.07 --> 4.11.1 ), hiányoztak gépek belõle, ezt más is jelezte már itt nemrég a fórumon.
Az RC2 - RC4 esetében biztos ami biztos alapon inkább feltettem sorban mindent, épp ezért.
IL-2 1946 alap 4.07:
Az IL-2 1946-ra nagyon jó az, ami a Pumák oldalán van ULTRA patch 4.11.1 néven, ez frankón megy Alap install IL-2 1946-ra. Minden benne van és 4.11m-re peccsel 4.07-rõl rögtön, egyben (HSFX 6 használóknak egyszerûsít sokat.)
UP3 RC4:
Az UP3 oldalon azt írják, hogy az UP3 RC4 tartalmazza az elõtte lévõ RC2 és RC3 frissítéseket, tehát mehet az UP3 alapra rögtön az RC4. Itt is ugyanezt írják.
(Nekem is hibátlan)
A HSFX 6 esetében a 6.01 után az Auto Updater 6.017 -ig peccseli, de csak akkor mûködik, ha van a gépen Microsoft Visual C++. Ezt ki is írja az updater, ha nem jó.
Ha Updater nélkül akarod a legfrissebre peccselni, akkor itt van legfelül ami kell. Az alap 6.0-ás HSFX-re csak a 6.0 Patch 1 kell és utána mehet a "HSFX History Mod Patch 6.0.11 - 6.0.17" nevezetû. Ez teljes mértékben a legfrissebb és helyettesíti az Auto Updater-t.
A DBW nálam sajnos nem fut, de kipróbálom ahogy írtad, manuális másolgatással. Ebbõl is van annyi féle letöltés, szerintem nekem is egy olyan volt meg, ami nem jó helyre rakja a fõmappákat.
Legutóbb ezt találtam. Ez UP3 RC4-re mehet, a legújabb 1.71-es DBW. Az egyik hozzászóló is azt írja, hogy több kudarca után ez végre mûködött. Talán ezt fogom én is kipróbálni.
1. Telepíteni az IL2 UP3RC4-et.
2. DBW mappát bemásolni az "DBW" fõmappába.
3. A DBW/#DBW és a #DBW_1916-os mappákat másolni a IL2/DBW/
mappába.
2. pont esetében szintén egy üres mappába csomagolni elõbb a DBW telepítõt és annak a mappának a tartalmát másolni az UP3RC4 fõmappába.
A 3. pont azért kell, mert a #DBW mappát nem jó helyre csomagolja a program, a jsgmemods mappa helyett a fõmappába teszi és így nem tud aktiválódni.
IL2 1946 4.07
4.08
4.09
4.09 Skin
4.10
4.10.1
4.11
UP3RC1
RC2
RC3
RC4
HSFX telepítési sorrendje .:
1. IL2 4.11.1
2. HSFX 6.0-át bemásolni a fõmappába
3. HSFX 6.01-et bemásolni a fõmappába
4. HSFX Auto Updater
Egy kis segítség a 2. és 3. ponthoz. A HSFX 6.0 mod-ot elõbb egy üres mappába tömörítettem ki és ezt egyszerûen átmásoltam a 4.11.1-es fõmappájába, majd ugyan ezt csináltam a 6.01-el is. Nekem csak így sikerült telepíteni, ha egybõl a 4.11.1-es fõmappába csomagoltam ki, akkor nem indult el a játék. A HSFX Auto Updater-el elvileg frissíti magát, de nem tudom, hogy mire, mert nekem nem indult el semmi tõle, azt hiszem.
Ha neked olyan il2 van, amiben van Európai front, akkor neked csak a "m" patchek jók!
elküldtem Sanyo TS-ének a címét, ezen vagyunk fent, de azt nem ígérem, hogy gyakran látsz itt il-2-zõket. Clod megy inkább...
www.pumaszallas.hu
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
De itt le van írva minden:
pumaszallas GYIK
www.pumaszallas.hu
Szóval az alap IL2 1946 4.07-re közvetlenül felmegy a 4.11.1 mert az naprakészen magában hordoz minden hivatalos patch-et igaz. Ez eddig tiszta. A kérdés:
A HSFX 6.0 pedig rámegy a sima 4.11.1-re igaz? És akkor mit jelent a 4.11.1m?? Mivel van össze merged-ve?
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Varrógépek😊
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Tenyleg jo az utkozesmodell, csak azzal a fel kepernyot betolto, vilagito horizonttal kezdhetnenek mar valamit, remelem a BOS-ban mar jobb lesz kicsivel.
Felõlem még a csavarok is kieshetnek belõle zuhantában ,akkor sem tetszik😊)