IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nézem, de nekem olyan nincsen...

OFF :

Egy reggeli rádiómûsorban egy turisztikai közvélemény-kutatás eredményérõl beszélgettek, miszerint is, "Melyik a legbunkóbb nép a vendégszeretet tekintetében ?" Nem szó szerint, de valami ilyesmi volt a feltett kérdés. Nos, a franciák nyertek és persze mint ilyenkor lenni szokott mentek az sms-ek a mûsorba, köztük egy ilyen is :

- Egyszer Párizsban angolul kérdeztem egy idõs franciát, mire az csak legyintet. Azt gondoltam, hogy nem érti, mire gyorsan németre váltottam, erre meg köpött egy nagyot az öreg.
Nézzétek most a digi History csatornáját!

<#alien>

Ez hogy van pontosan? Angolul mi a "környezeti kitakarás"?

Her Laca
Az a lényeg ,hogy a ROF jó😊))
Na meg majd a BOS is tökéletes esz😊)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Azért nem nem fontos ez a dolog, csak nagyon sok, nagyon fontos dolgot kell(ett) (volna)megcsinálni.<#nevetes1>
Amúgy igen kíváncsi vagyok, hogy az ATAG-os srácok mit tudnak kihozni a dologból.

VO101Tom
Nem ez volt a legfontosabb dolog amin dolgozniuk kellett, és a történtek ismeretében csodálkozni sem lehet rajta, hogy a 777-es srácok csak azt csinálták meg amit muszáj volt nekik. A bombázó lövészek elakadó géppuskája vagy az egérkezelés egységesítése nem volt a listán.

Az atag mod-ban talán belepiszkálnak, de azok meg nem sok infót adnak ki, sem arról, hogy min dolgoznak, sem arról, hogy mikorra várható.

www.pumaszallas.hu

Gyanítom már nem is fogják...
Döbbenet, hogy ez még mindig van..nem is gondoltam , hogy nem csinálták meg.

<#duma>Te Úr Isten.....<#wilting>

Na, akkor megmondom az õszintét: az az igazság, hogy ezzel a 3D-vel túlvállaltam magam. Megvettem mindent ami kell: a monitorom tudja, a videókártyám tudja, a gép messze elég hozzá. Viszont nem igazán találtam eddig kitaposott utat, pedig az lenne a legkényelmesebb, hogy valaki megmondja, hogy ezt töltsd le, és így állítsd be a kütyüt.

Ahhoz, hogy ezt kitapasztaljam, meg átnézzek egy csomó fórumot még kellene legalább egy hét. Eddig ezt ellógtam, és amikor volt szabadidõm inkább CloD-oztam, mert az egyelõre így is megy... Valamikor meg fogom csinálni, be fogom pótolni a mulasztást, de fogalmam sincs, hogy mikor.
VO101Tom
- Ha beülsz lövésznek, akkor onnan már nem vált vissza AI-ra. Ha visszamész pilótának, akkor nincs lövészed
- A géppuska jobb-bal-fel-le irányok az egérrel össze vissza mûködik, egyik gépben így, másikban úgy. Valami köze ahhoz lehet, hogy a géppuska rögzítése milyen, hogy toronyban mozgatott, vagy csõ végén rögzített gépuskáról van szó, de szerintem fordítva mûködik mint kellene.
- Ha kilõtted a 100 skilót, akkor lehet tárazni, de van hogy 15-20 másodpercig is eltart mire egy rohadt tárat kicserél.
- Van egy olyan bug, hogy a géppuskás nem lõ amikor célba veszel valami gépet körülötted. Ha mellé célzol lõ, ráviszed az irányzékot, nem lõ. Komolyan. Nem igazán jöttünk rá, hogy ez mitõl lehet, páran az tippelték, hogy az AI géppuskás kódjában lehet valami, amit megörököl a humán lövész. Passz.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Ha egyszer beülsz lövésznek akkor ha visszaülsz pilótának már nem lõ magától. De ez nektek mind1 úgyis magatok intézitek azt is😊)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Akkor jól emlékeztem. És mit jelent a bug?
VO101Tom
Lövészkedni szívás mert bugos. Védõvadász kell.

www.pumaszallas.hu

Ebben milyen a lövész. Nem úgy volt hogy valami irtó bug van vele? Mert ha jó, akkor jövünk pontoskázni, és akkor nem kell nekünk védelem 😄
VO101Tom
A sowc fórumon változtattak a group policy-n, akit ez érint, az állítsa be magának az MKHL csoportot, a "kék/vörös" oldal törölve lett, helyette van ez a fajta csoportbeosztás.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
ja ja, azt olvastam amikor mutattad, hogy ilyet veszel. A polarizált szemüveg miatt vennék én is valami ilyesmit.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ajjajj. Az nvidiások lefizették a 3D-t is <#zavart1>

www.pumaszallas.hu

OK!

Egyébként meg AMD kártyám van! :-) Ami tudja a HD3D-nek nevezett ATI-s opciót, de még nem jöttem rá, hogy lehet elõhívni.

A monitor pedig nem a kék-ciános módszerrel mûködik, hanem polarizált szemüveggel. Egyszerre vetíti ki a jobb és bal képet, csak "felváltva", tehát páratlan pixelsorokba a jobb képet, párosba a balt, vagy fordítva.
VO101Tom
Vegyél fel ismerõsnek Steamen, és hozzáadlak a csoporthoz.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
NV nél van egy olyan,hogy környezeti kitakarás. Na azt kapcsoljátok be és jobban fogtok látni mindenféle enemiket.

VO101Tom
Nvidia control panelen nem tudod beállítani a 3D-t? Az nem kezeli? A clodról olvastam 1C-n, hogy a fejlesztõk szórakoztak a 3D-vel, az biztos, hogy a program kezeli (kérdés, hogy a tv kompatibilis-e ezzel). Én az itthoni gépemen a kék-cián szemüveges 3D-t aplikáltam clodra, és ez is mûködött. Persze a 3D szar volt a sok kék és vörös részlet miatt, de a technológia mûködött...

www.pumaszallas.hu

Her Laca
A célt 😊 Gyakoroljál ,gyakoroljál. KP meg nézze meg ,hogy a faroklövésszel hogy tud PK-t lõni. Ez fontos.
Szerintem nem nagyon van megkötés idõre, gondolom 2óra biztos van ,az meg elég ,hogy felkepeszkedjetek és még mászkálni is van idõ. Süti,söröcske bekészítve és lehet azért kóvályogni anglia felett.

VO101Tom
2 óra.
A Heinkellel egész jól lehet repkedni, gyorsabb mint a Ju 88, remek autopilot van benne, és sok bombát vihet. Amire panaszkodnak Widukindék, nagy magasságból oldva az épületek a célzóban késõn jelennek meg. Ha tudja, hogy hol a cél, akkor nincs gond, de felderítésre nem tudja használni a Lotfe-t, és ha korrigálni kell a repülési irányt, arra már nincs idõ...

Hogy a küldiben mire mennyi idõ jut, az majd kiderül. Ezért lesznek a teszt küldetések. Alapvetõen a bevetések kiadása is másképp történik majd, mint az eddigi warokban. Itt minden cél, minen objektum fent lesz a térképen, amit az oldalak 3-3 PK-ja oszt el, viszont nincs semmilyen briefing. Régen ugye kaptál egy bevetési parancsot, hogy xy koordinátán ott egy cél, és mentél lebombázni. Itt nem lesz ilyen. Belépsz, és amit a társaid megtaláltak célokat, amit tényleg szabad szemmel észrevettek a repülés során, azokat lehet kidobni, mert azokat tudod, hogy hol vannak. El lehet indulni magadban is hátha belefutsz valamibe, de a clodban még akkor is nehéz megtalálni a célt, ha tudod, hogy hol van, szóval nem egyszerû. Viszont ez tényleg nagyon újszerû, érdekes része lehet a warnak, kíváncsi leszek, hogy mennyire lesz a gyakorlatban mûködõképes.

www.pumaszallas.hu

Megéri. Mivel nem fizettem érte külön egy petákot se. Tényleg 3D a kabin, és földközelben az épületek, stb. Viszont nem nagyon tud rá figyelni az ember éles helyzetben.

De az is igaz, hogy nagyon kitapasztalni, finomhangolni nem volt idõm. A képernyõt is a gyári beállításokon használom, nem is nyúltam hozzá. Szerintem akkor éri meg, ha egyébként is cserélnél mondjuk monitort.

És - ahogy az egyik fejlesztõi interjúban volt - a BoS eleve úgy jön ki, hogy passzív 3D lehetõség lesz magában a játékban. Itt a CloD-nál csak a monitoron kapcsolgatom a 2D 3D konverziót.

Mondjuk vannak mindenféle progik, amelyek segítenek ebben (tridef pl.) de azokat még nem próbáltam. Sõt állítólag vannak olyanok is, akik direkt passzív 3D-re moddolnak játékokat, csak az meg nem tudom mennyire állná ki a CloD védelmét...

A steamen erre keressek rá, hogy CloD hungary?
Háh. van 38-48 fps, földközelben is. Már csak azt kell majd megnéznem, hogy 4-5-6 ezerrõl mit látnék a talajon 😄 tényleg, általában mennyi idõ van egy küldire? 2óra? mert akkor magasra mászni nem lesz igazán könnyû bombateherrel.
VO101Tom
Hú, azt akartam is kérdezni, hogy mik a tapasztalatok vele. Megéri? Jó? Én is szemezek valami ilyesmivel, de még nem jártam utána...

Ja, közös repkedések nincsenek megbeszélve, hétvégén esténként vagyunk fent többen, de van Steames clod hungary csoport, oda ha jelentkezel, mindenkit látsz, hogy ki mikor repül.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Másra nem is létezik hasonló...

www.pumaszallas.hu

Ja az ok arról tudtam, de van ilyen már a Clodra is??ezek szerint..<#wink>

Ez is igaz!

Ja! Tom!

A passzív 3D nem rontja, hanem valamelyest javítja a láthatóságot! Tapasztalatom szerint körülbelül + 10 százalékkal, ha lehet ilyet mondani. Gyanítom, hogy azért, mert a vízszintes felbontás "felezõdik". Egyébként nem nagyon számít, harc közben nem abban gyönyörködik az ember....
OK! Mondjuk az utóbbi 10 napban rendszeresen vagyok ATAG-on, általában 10 után, amikor a gyerekek már stabilan alszanak. Nyilván war-ra korábban is mennék, de azt a legfõbb fõparancsnokkal (nejem) elõre meg kell beszélni! :-) Azért kérdeztem, hogy általában mikor szokott volt lenni.
Her Laca
Nono. Én nem mutogatok senkire! Csak arra próbáltam felhívni a figyelmet,hogy a nem összeszokott társaság az ehhez vezet.
Nem a lelövések száma miatt berzenkedtem amúgy.
Nem elég hetente egyszer kétszer war on repülni.De témát befejeztem😊

A RoF-nál semmi ilyen jellegû gyártó specifikus gond nincs, tehát jó eséllyel a BoS-nál sem lesz, emiatt szerintem ne aggódj.

Váltani meg mindig akkor kell, amikor már tudjuk mi a teljesítmény igény. 😊

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Oké 😊
A warra még nincs regisztráció, még készülõfélben van. Pár héten belül indítani akarják. Persze, majd szólok ha lehet jelentkezni. Addig is a hétvégi közös repkedéseken minél többször vegyél részt, minél jobban összeszokjál a csapat többi részével. Most, hogy már nincs sowc, szerintem valami össznépi ATAG-ozás lesz gyakorlásképp. Vagy dogszerver, vagy saját host. Ez mindig akkor dõl el, ha látjuk kik vannak fent.

www.pumaszallas.hu

Nem tudom, engem komolyan elbizonytalanít, hogy - mint az egyik fejlesztõi interjúból kiderült - a BoS fejlesztésénél is az NVidiás fijuk "segítenek"... Lehet most kellene eladni a kártyát, amíg még jó pénzt kapok érte, és beruházni egy 670-be...
Tom!

Vedd úgy, hogy jelentkezem! Majd szólj, hogy mit kell csinálni hozzá.

1/3_vszd_Tazar
VO101Tom
Csak repülõszázadoknak szervezett küldetéssorozat volt a Storm of War Campaign (röviden sowc), amiben egykori luftwaffe bevetések alapján elkészített missziókat repültünk le, szombat és vasárnap este 9-tõl. Egy küldetés alatt csak egy gépet használhattál el, és megadott feladatokat kellett (általában bombázó kísérés vagy tisztogatás) repülni. Ott repült ez az említett 10-15 gépes MKHL kötelék, vegyesen a magyar századok tagjaibõl és kezdõkbõl álló két rajjal.

A legnagyobb különbség az, hogy az a 40 angol és 40 német aki minimum bent volt, mindenki a saját oldalával közös teamspeaket használt. Az angoloknál értelemszerûen nyelvi probléma sem volt, õk nagyon jól össze tudtak dolgozni.

www.pumaszallas.hu

Mármint miben más mint az atag?

Egy hülye kérdés:mi az a sowc???vagy sowcon???

Köszönöm. Hát játékon belül igen kompromisszumkésznek kell lennem, mivel egy q9550, gtx260so, és 4 gig ram nem épp a combos pc kategóriába tartozik 😊
VO101Tom
Nem kell semmi peccs, csak installálod és kész. Majd feltelepítés után a játékon belül kell ki és bekapcsolni pár dolgot.

www.pumaszallas.hu

Laca, ha már így reklámoztál minket ( 😄 ), azt szeretném kérdezni (bárkitõl), hogy csak simán lenyalom a CLOD-ot steam-rõl és annyi? nemm kell semmi buhera, vagy mod, a conf.ini-be egy ; beleírása? Azon tanakodtunk kp-val,lehet feltalálnánk a heinkel alatt a gravitációt 😄
VO101Tom
A sowcon általában én másik csatornán voltam, nem tudhatom, hogy neked milyen nyûgöd volt repkedések alatt, fõleg, hogy nekem nem szóltál egy qrva szót sem, csak közölted, hogy mostantól te önállóan repülsz úgy, hogy neked jó legyen, kezdõkkel pedig nem akarsz egy csapatba kerülni. Ezt nem csak én, a szabályok sem engedik, erre mondtad, hogy akkor kilépsz. Farberrel töröltetted az accountodat, és ennyi.

Azt tudom, hogy vagy Pogi vagy Te voltál általában a kötelék pk (egyetlen alkalomra emlékszem, amikor Huba), és mindig veletek repült Dumbo és Safi és Nesu is. Minimum négyen vagy öten voltatok abban a szakaszban akik évek óta, már bõven il-2 alatt is repkedtetek online. Nemtom nálad ki számít kezdõnek, de ha bennük nem bízol, akkor kiben fogsz? Repkedett még Huba, Mijki, akik szintén nem kezdõk, repült fecska pár bevetésen, satya és Döme egy bevetésen. Bucsher általában velem volt kötelékben, ahogy Tibi kollégája is (F477outboy) velünk repült mindig. A kezdõ pumások is velem repültek (akikkel sokkal elõrébb nem voltunk, elsõ bevetéseiken még a térképen sem tudták ki hol van, Nate és Tibin kívül mindenki sowc-on kezdte tanulni a clodot :/ Azóta kisebb nagyobb sikerrel belejöttek, de ha a statot megnézed eléggé - khmm- visszafogott). Savi volt az egyetlen nem kezdõ nem pumás aki általában velünk jött. Ezek után a rájuk mutogatni mert ataghoz képest sokkal kevesebb gépet lõttél és sokkal többször kellett ugranod, vagy haltál meg, az finoman szólva is unfair :/ Még ütközni is tvr-el ütköztél, az egyik pumással, akire most azt mondod, hogy nekem könnyû volt velük. A swoc, amikor az összes angol egy TS-en van, az nem ATAG, ezt el kell fogadni.

A régi il2-vel annak fénykorában sokkal többen repkedtek magyarok, mint most cloddal. Anno volt 20+ aktív tag a VO101-ben, most van kb 4-5. A többi század még rosszabb helyzetben van. Ezek után én nem fogok senkit elzavarni a sowc-ról, ha egyébként azt látom, hogy lelkes, akar jönni és ATAG-on vagy máshol tudunk együtt repülni. Az a kötelék pk felelõssége, és csak az övé, hogy ne vigye a csapatát olyan helyzetbe, hogy halomra lövöldözzék õket. Ha meg dogfightba keveredtek, akkor vagy lelép mindenki parancsszóra, vagy ottmaradsz vagy bejön vagy nem alapon. De akkor sem a kötelékben 4. vagy 5. kezdõre mutogatsz, hogy õmiatta volt :/ Mégha magára is húzta az ellent, és menni kellett menteni, azt is teljesen máshogy kellene kezelni. Szerintem.

Ami az új wart illeti, annak semmi akadálya, sõt, asszem tényleg az a legjobb ha külön századként regeltek. A századdal kapcsolatos minden adminisztratív, szervezési és kapcsolattartási feladat is a ti feladatotok lesz, a kapott bevetéseket lerepülitek ahogy tudjátok, bár így sem te fogod kijelölni a célokat. A bevetési tervet, a küldetéseket (amik bevetés alatt is változhatnak) azt a Luftwaffe parancsnokság tervezi, és adja ki. Ebben benne van Farber, Vogler mint High Command, Schneider az angolok, Widukind a németek, és én mint a magyar pilóták PK-ja. Csak arra figyelj, hogy a raj szintû pilóta létszám meglegyen, és ezt már jóval a repülés elõtt regisztrálni kell majd az oldalon, hogy kik jönnek és kik nem (feladatok kiadása eszerint történik majd).

www.pumaszallas.hu

Majd a 780-n nekem is hibátlan lesz! 😊) Egyébként egyre jobban élvezem... 😉

www.smart-bus.hu

Mocsok AMD, direkt szopatja a vásárlóit! 😄

Az, hogy hibák szinte csak az AMD kártyákon vannak, szépen megmutatja, hogy mennyire figyeltek oda a fejlesztésnél! 😊

Ha játszanál mással is, akkor láthatnád, hogy ilyen durva kettõsség máshol nincs! Teljesítmény különbségek értelemszerûen vannak, de az, hogy valami NV-n hibátlan, AMD-n meg hónapokig hemzseg a hibáktól, sõt még a végére is marad belõlük, számomra példátlan! 😊

De ettõl meg reménykedem, hogy most elõször neked lesz igazad, és ez driver gond! 😊) Mert ha nekem lesz, és nem az, akkor így marad... 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Jól van mesterem😊))) Tudod mit. Nem érdekel.Nekem se kék csíkom 3,se fehér 1 ,úgyhogy mit is mondhatnék én neked:XD Legyen igazad😊

A hibák oroszlán részéért a fejlesztõk felelnek. Rajtuk múlik, hogy mennyire optimalizálják a két gyártó termékeire a játékukat, illetve, hogy mennyit kommunikálnak velük a hibák kiküszöbölése érdekében.

Ha a driveren kell finomítani, akkor azt a gyártók megteszik... Ezt látod a különbözõ driverek leírásában.

Nagyon sok olyan játék van, amelyeknél egyik gyártó kártyáin sincsenek hibák, ergo lehet így is programozni, csak érteni kell hozzá... 😊 No meg akarni kell!! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Mert a készítõk kénytelenek voltak az AMD helyett melózni és mivel õk a fülük botját sem mozdították emiatt, akkor nekik kellett.Na ezért javult meg. Most már mindent tudsz😊
Ha a játékban lett volna a bibi akkor mindenkinél ott lett volna az a három csík.