91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lacusch69
    "A bajonettekből meg minden háznál volt egy, az volt a "szúrókés" disznóvágáskor."

Nagyfater kovácsmester volt, örököltünk egyet tőle.
    Valószínűleg I.vh-s olasz bajonettből készült disznóölő.
  • artivizsla #70809
    Ááá, dehogy. Német/magyar/orosz rohambili + kapanyél, oszt lehet merni az udvari wc-t. Malterkeveréshez csak ritkán, mert mindig sz@ros volt.
    Van két sisakom, mindegyik ebből lett visszajavítva.

A roncskutatók sírva fakadnak mindig, amikor egy ilyet találnak, de hát leleményes a magyar, mint tudjuk.

A bajonettekből meg minden háznál volt egy, az volt a "szúrókés" disznóvágáskor.

• Her Laca
    Mérőedény .Fából. Ha jól rémlik talán valami borhoz köthető.
  • artivizsla #70807
    Keresztkérdés cserpák ügyben. Vidéken általában miből készítették ? Azt, hogy mire használták, nem szükséges leírni, de egy fehér hangszóróért cserébe mehet az is.:)
  • Her Laca
    Én már kora ifjúkoromban megtanultam,hogy nem illik megjegyzést tenni másokra ,főleg negatívat nem.Haverom Béla akit a jó isten igen eccerű embernek teremtett és ezzel finoman fogalmaztam,egy vicces beszólás után úgy vágott szájon,hogy az ivóban röptében összeszedtem vagy négy asztalt a körülöttük ülő társasággal egyetemben. Pedig istenuccse csak poénkodtam:)))
    Le is szoktam ezután erről:)
  • Willenbrock
    Ez az a kölök aki a Balázs showt vitte anno,ami a Maúnika megfelelője volt kb.A Viva tv-n meg azzal híresült el,mikor kis tizévesforma gyerekeken gúnyolódott Lilukával együtt.Ott nálam el is ásták magukat örökre.Amúgy egy tökmag a csávó,egyszer láttam élőben.
  • Her Laca
    Látod Leon:)
    Nem véletlen,hogy nem nézek TV -t ,nem hallgatom a kereskedelmi rádiókat az autóban ,(kivéve jazz meg a bartók és CD-k,ja és az idióta Fialát reggelente ha nem vagyok túl zsibbadt hozzá ) így azt se tudom (persze de ) ,hogy ki ez a kölök.
    Ha majd egyszer összehozza a jó sorsa egy kevésbé türelmes ,avagy széplelkű emberrel oszt egy beszólás után a taknyán csúszik át a Duna jegén,majd ő is elgondolkozik azon,hogy mikor mit mondjon:)
    Ennyit tudok mondani:)

Sose felejtem el!
    Fiatal tanuló voltam és Rákoskeresztúron tajkoltuk a házakat.
    Kijött a BULAV igazgatója (ez egy nagy lakásépítő cég volt mint a 43 as)
    és pökhendien mászkált le föl,meg dirigált össze vissza.
    Na volt egy malteros srác ,valahonnan vidékről,oszt valamit csúnyán szólt a diri neki. A krapek a cserpákkal (ez egy hosszú nyelű szerszám ,evvel merték a maltert) úgy eltángálta az igazgatót a malteros rostán,hogy öröm volt nézni:)
    Nem is volt az arcnál udvariasabb igazgató szerte Magyarországon a fáma szerint utána:))
  • LeonSilver
    A buziarcú sebestyén "fasztarisznya" balázs valamit beszólt a pilótáknak.

Válasz:

"Balázs!

Legközelebb nyugodtan kérdezz meg egy pilótát, mielőtt baromságok terjesztésébe fogsz élő, egyenes adásban!
    A vitorlázó repülőgépek vezetése igényli a legnagyobb reptechnikai tudást, ugyanis ott nincs motor! Ott mindent fizikából kell megoldani. Nincs ott a hajtómű, ami kihúzzon a pácból egy elszámolt megközelítésnél vagy egy magasság vesztésnél! Nem véletlen, hogy nagyon sok közforgalmi és katonai pilóta tartja fent a vitorlázó papírját saját, jól felfogott érdekében! Egy Airbus vezetése komoly felelőség, de kevésbé kell dolgozni a géppel. A fejlett fedélzeti rendszerek egyre inkább programozási kérdést jelentenek, mint repülőgép vezetést. Természetesen idáig és a több milliós fizetésig el kell jutni valahogy... Ez igen gyakran kezdődik a vitorlázó repüléssel... A te karrieredet egy kupac botrányos videó indította el. Egy pilótáét a levegő iránti vágy, rengeteg tanulás és áldozat.

Hogy okos emberek-e a pilóták? Erre nem tudok elfogulatlan választ adni. De az biztos, hogy akinek szakszolgálati engedélyt kiállít a hatóság, valamivel többet tud az üres locsogásnál. Akire rábíznak egy átlagos, 100 millió dolláros repülőgépet és rengeteg utast, talán egy kicsit többet tesz le az asztalra, mint azok, akik őt minősítik egy székben ülve, mikrofon mögül.

Szép nagy arcod van. Gyere el egyszer hozzánk! Beültetlek a legegyszerűbb Cessna-ba és csak annyi feladatod lesz, hogy kigurulj a várópontig a vonalon. Ennyi az egész, biztosan menni fog...

Üdv.

Beke Miklós"

ForráS
  • Willenbrock
    Én is kipróbáltam,nálam sem élt tovább 10 percnél :)Először is megjelent valami fülke nélküli nézet,célzókörrel vagy mivel,aztán úgy repültem mint az álom,amerre húztam arra ment.Nézegettem hol lehetne "full reálra" állítani,de ha jól emlékszem ahoz előbb gagyi módban szinteket kell teljesíteni,pontokat gyűjtögetni.Ezen a ponton telt be a pohár,pedig kipróbáltam volna azt a híres full reál módot,de ilyen áron inkább nem.
  • Her Laca
    OK:)
  • Dragunow
    Tisztelt Her Laca!

Először is szeretném leszögezni, hogy nem sértettségemben írok neked és nem is szeretnék többet írni erről, de azért a véleményemet leírom amit semmiképpen nem bántó céllal teszek.
    Először is azért válaszoltam a #70702-es posztodra mert bár nem nekem tetted fel a kérdést mégis csak rólunk mondtál véleményt és kérdezted "Meg mitől Pumák?"
    Először is az első kédésedre válaszolnék"Ez mi ez?" ami a farok festéssel volt kapcsolatos. Legnagyobb sajnálatunkra, mivel a játék jelenleg csak open béta versioban fut, nincs benne semmilyen Magyar felségjelzés ezért találtuk ki ezt a tricolort ami kicsit felnyagítva rakunk a függőleges vezérsíkra és így bár kicsit ívesen de azért egy nemzeti lobogót ábrázol.
    Írtam már korábban is, hogy elismerjük, hogy ez nem egy vérbeli szimulátor de mint a számok is mutatják a fiatalok szeretik mert nem kell profi pilóta és gazdag ember, hogy apró sikereket érj el a játékban ami ráadásul ingyenes. Félre értés elkerülése végett egyáltalán nem akarok senkit innen csábítgatni, sőt. Nektem biztosan csalódás volna. Amiért ezt írom az azért van mert megkérdőjelezted azt, hogy ki ápolhatja és ki nem a Puma 101-es vadász osztály emlékét. Ezt az érdemet sem szeretnénk egyáltalán elvitatni sem pedig megkérdőjelezni. Számomra a lényeg az, hogy én 38 éves vagyok és a Tobak Tibor könyveit olvastam 10-en pár éves fejjel és most boldog vagyok, hogy a számítástechnika még ha csak virtuálisan is hozzásegít, hogy kicsit jobban átélhessem mi volt a Hősök idejében. A szomorú az, hogy az a sok fiatal aki jön hozzánk repülni azt hiszi a PUMA nevet a menő sportmárkáról vettük és amikor mondjuk, hogy " nem ez egy WW2-ben létezett valós repülő osztály volt" akkor csak anyit mondanak hogy "jéé"
    Ez érvényes azokra az ellenfelekre akikkel együtt repülünk.Esténként csúcsidőbn 50 ezer embernél is többen vannak online. Minél sikeresebbek vagyunk annál többen ismerik meg a PUMA nevet ami azért nem hátrány.
    Bocsánat a hoszzú monológért. További jó játékot kívánok itt mindenkinek.
  • Solt
    Nem jól emlékszel akkor... :)) Eleinte rengeteg nyűgöm volt vele, ami miatt használni sem tudtam a programot normálisan. Valami mindig hiányzott ahhoz, hogy igazán elmerüljek benne... sokat elárul, hogy szerintem többet üldögéltem a Kamov fülkéjében azzal foglalkozva, hogy egy indítási procedúrát végig csináljak, mint amit összesen a CloD-l repültem. Valahogy megmaradt örök ígéretnek ez a játék... (számomra)

Ami kritikákat én megfogalmaztam a játékkal a szemben, az úgy gondolom, hogy jogos volt, és kizárólag arra vonatkozott, amit próbáltam, tapasztaltam... Tudom, hogy neked a CloD a nagy kedvenc, és ezért te is érzékenyebben reagálsz a negatív hangokra, de azért a fikázást és a kritikát ne keverd össze... :)
  • Her Laca
    Lehetséges. De azt tudom,hogy a lányom korosztálya ,16-17 éves kölkök ,már nem a számító gép előtt baxák a rezet,az igaz,hogy éjjel nappal ott van náluk a telefon,meg a tablet ,és kapcsolatot tartanak fent meg ápolnak:) de én azt látom,hogy nem nagyon játszanak.
    A repszimek meg régen se voltak annyira népszerűek,de mostanra gondolom felnőtt egy új korosztály akiket annyira már nem érdekel a II. VH .
    Ha megnézed az ATAG on is vén faszok nyomulnak legtöbbször.Szerintem az átlag életkor 30 körüli.
  • Zpogi
    Játszanak a fiatalok ugyan úgy,csak nem repszimekkel.
  • Her Laca
    Mert senkit sem érdekel sajnos :(
    De nem csak a CLOD! A ROF se tömegek sportja.És a BOS se lesz az.
    A fiatal srácok akik új arcok lennének kezdenek lepattanni a PC ről (jelzem hál istennek) egyre kevesebben játszanak .
    És nézd a régi motorosokat. Azok se erőltetik meg magukat már.
    Max egy két kör elejéig erőt vesz magán valaki ,de annyi is.
    Vagy elárulok egy dolgot:)
    Pl én már este 10 körül nem tudok figyelni rendesen ,szépen el is búcsúztam olyankor tőletek.
    Többre értékeltem ha lefekhettem aludni,mint ,hogy spitet lövöldözzek:)
    Éreztem én ,hogy az már a vég:))
  • Her Laca
    Ajánlom figyelmetekbe a dicsőséges küldetést:)
  • Zpogi
    Na jó, nem adjusztállak vele :)
    Mindenesetre irigylem őket,hogy ennyien össze tudnak jönni, mi meg csak kopunk és kopunk, hogy egy nagy embert idézzek: A barátok jönnek mennek, az ellenségek meg csak gyűlnek...
  • Her Laca
    Én most ezekkel nyomom.
    Nagyon jó kis repülős játékok:))
  • Her Laca
    Te Pogi!
    Nem is te vezeted azt a retket ,mert valami instruktor beleszól ha balfaszságot csinálsz.
    Aztán meg valami kis karika mutatja hova lőj. Na meg a térkép túloldaláról látod az ellent:)
    Legalább te ne szomoríts már engem azzal borzalommal.
    Én örülök,hogy van ,meg sokan jól érzik magukat vele,de nem is megyek véleményezni oda ,mindamellett tőlem az messze áll,ahogy szerintem tőled is.
    Szót sem érdemel kategória:)
  • Her Laca
    "Gondolom ez azért szükségeltetik valamennyire a WT-ben is. "

Ahogy olvasom a fórumlyukat ,ott merőben más a helyzet.
    Gépeket gyűjtögetnek, meg tuningolják őket,vagy valami ilyesmi.
    Nem nagyon idegeskedik ott senki ha lelövik.
    Annó ha 2X-3X meghót valaki waron ,nem engedték Twilekék repülni:) Na mondjuk az is marhaság volt teszem hozzá.
    De az tény,hogy a zabszemet se nagyon lehetett feltolni hátul ,némely esetekben.
  • Zpogi
    Na látod az biztos, de gondolj bele, mennyi gyakorlás mire eredményes lesz valaki külsőnézetben :)
  • Zpogi
    Oh, köszönöm szépen az elismerést, de én messze vagyok az említett címertől, sajnos :)

"Ez megszállottságot igényel"

Épp tegnap beszéltünk erről ts-en, hogy ezért nincs akkora kereslete a harci-repszimeknek, mert nagyon sok kitartást igényel. Pont azt hoztuk fel példának, hogyha lelőttek huszadjára akkor újrajöttünk huszonegyedjére, meg századjára is :).
    Gondolom ez azért szükségeltetik valamennyire a WT-ben is.
    A CloD- ban nincs sok esélye egy újoncnak,nincsenek Noob szerverek, mint a 46-ban voltak, itt egyből a mély vízbe kerülnek a delikvensek.

"Emlékszem én arra amikor ott örömködtél a dongó fórumon,hogy sikerült egy vizsgád."

Bakker, hogy izgultam rajta, összeszorult még a gyomrom is, remegett kezem lábam, mintha az életem múlott volna rajta :), bizony jó érzés volt.
  • Her Laca
    Csak annyit mondok! KÜLSŐ NÉZET!!!!! Sose játszottam úgy. De te se!Valszeg nem is tudnék:) Lelőnének mint egy muslicát:)
  • Her Laca
    Próbáltad? Mert én sírtam amidőn kipróbáltam. A manőverek max a full reálban érnek valamit.
    Annál még a régi Il is sokkal jobb:)

A Clod gépek kezelése az más kérdés. Egyszerű az is mint a szög.
    Már mint hamar beletanul az ember oszt nem jelent kihívást.
    Nagy nagy bánatomra jelezném.
  • Zpogi
    Ők a WT megszállottjai :), rendszeresen repülnek vele és lehet hogy joy-t használnak ;), azért az ma már nem egy nagy beruházás.

Amúgy nekem nagyon bejön a grafikája :)

Ha eredményes akarsz lenni a WT-ben, ott is meg kell tanulnod a légi-harc manővereket, amitől a CloD szimulátorabb az nem sokkal több kezelést igényel a felhasználó szempontjából szerintem(hűtő,prop pitch), persze fizikát tekintve nem lehet egy lapon említeni őket, ezt elismerem.

• Her Laca
    Nézz magadra. Te egy qrva jó "pilcsi" vagy. Talán az egyik legjobb akit ismerek. Na jó vannak még páran de nem sok,a két kezem elég lenne megszámolni.
    Mennyi idődbe került,hogy elérd ezt a szintet?Mennyi pénzedbe?
    Szerintem meg se próbálj utána számolni.
    Emlékszem én arra amikor ott örömködtél a dongó fórumon,hogy sikerült egy vizsgád.
    Tudom ez sokaknak nevetségesen hangzik,de lássuk be nekünk akik csináltuk egy komoly dolog volt. Kaptál-kaptunk egy alapot aztán már csak rajtad múlt ,hogy ebben a közegben NEVED legyen.
    Ez megszállottságot igényel .Jó értelemben.
    Akik nem ennyire őrültek nem is tudnak úgy repülni .
    Mert mint a mondás is tartja ,hogy hogyan lehet bejutni a Carnagie Hall ba ugyi:)
  • Her Laca
    Nem csúsztatsz:)
    Csak a narancsot akarod összehasonlítani az almával.
    Igaz mindegyik gömbölyded , de azért csak más:)
  • Zpogi
    Na tessék megint csúsztatok :)
  • Her Laca
    De ne keverd már a szezont a faxommal:)))

Épp erről beszélek.
    Más világ ! Persze ,hogy sokan vannak ,hiszen egy alapvetően egyszerű játék ,nem igényel hosszabb tanulási folyamatot,nem igényel qrva sok pénzbeli befektetést,fogja az egeret a polgár oszt lövöldöz.
    Ez a tömegek sportja! Amit meg mi azaz ti csináltok az a megszállottaké.
    Értelem szerűen abból van a kevesebb:)
    Vagy tévedek?:)
  • Zpogi
    Azt akartam ezzel mondani, hogy szerintem egyszerre nem volt ekkora közössége az IL-2-nek, még ha minden században voltak is 30-an, amit kétlek, akkor sem jön ki ekkora szám.
  • Zpogi
    Na jó akkor a 12 év alatt talán voltunk annyian, érted 12 év!
  • Her Laca
    Nono! Annó azért csak a ricsiben voltunk vagy 20-30 an.A síkoshátúak is legalább ennyien,no meg a Pumákok. És akkor nem beszélek azokról akik semmiféle egységbe nem tartoztak,egy csomó nevet tudok akár innen is akikkel sokat repültem együtt .Te azért később kerültél be ha jól emlékszem a dongókhoz.
    Azért amikor még virágzott az Il2 ő és gyültünk a warokra ,volt nagy sorban állás a lobbyn a szobákba:) És esténként lerepültünk sokszor 2-3-4 wart is.
    Volt ,hogy hajnalig baxtuk a rezet.:)
    Jut eszembe,még Savit is úgy ismertem meg,hogy acidrain, éveket repkedett csak úgy magában,aztán ugyi be zupált:)
  • Her Laca
    Pogikám:)
    Dehogy bántom én őket,isten ments.
    Hol látsz te bántást?:) Csak említettem,hogy nem érdekel a dolog:)Ha nem nekem címezte volna, szó nélkül is hagyom:)
  • Her Laca
    Nehogy már összeröffenjetek ezen.
    Mindenki másként viszonyul a játékhoz,mindenkinek megvan az indoka ,véleménye stb.
    Meghallgatjuk egymást ,oszt ennyi.
    Azt is lássuk be,hogy az igazán kemény mag az valóban leredukálható 10 emberre ,max 15 re de akkor már sokat mondtam.
    Természetes,hogy ők sokkal jobban belelátnak az egészbe mint azok akik keveset használták.
    De még ezen elhivatott arcok véleménye sem egyezik,lásd pl engem és téged.Te is mást látsz bele ,és én is.
    Mint mondtam már ,nem kötelező egyetérteni senki véleményével,de a szólás a vélemény szabadságát azért ne vitassuk el senkitől.
    Neked jó ,játszol vele és ennyi,nem hiszem,hogy bárki is ideges lenne emiatt,ahogy az sem zavar senkit pl ,hogy én már nem játszom vele,vagy hogy Solt nem nyomja online.
    Addig jó egy játék amíg örömmel ülsz oda és felhőtlen szórakozást biztosít a TE az ÉN a Gipsz Jakab számára. Ha ez egy végtelen egyszerű valami (most maradjunk repülős témánál ) mint pl a WT akkor az is jó.
    Kinek mik az igényei.
    Van aki megelégszik pl butított grafikával ,mert más fontos neki,van akinek meg az is nagyon fontos. Ha nem tudja úgy futtatni ahogy azt elképzelte akkor az értelem szerűen neki már nem jó.
    És még sorolhatnám az indokokat napestig.
    Na legyen béke:)
  • Zpogi
    Laca, ne bántsd már őket :) Szerintem tökre becsülendő, hogy ennyien vannak, ha összeszedjük az IL-2 12 éve alatt repülő összes magyar fotelpilótát, akkor sem kapunk ekkora számot.

A névhasználattal kapcsolatban úgy tudom, egyeztettek a VO101-el, és végül is nem ugyanazt használják, miért ne használhatnák akár az engedélyük nélkül.
    A VO101 név történelem hű, ápolják is a hagyományokat, a Puma squadron - ha jól tudom ez a nevük - nem az.
  • Zpogi
    Nincs ebben semmi csúsztatás, max hiányos fogalmazás :),de a 70770-es hozzászólásban ott a helyreigazítás.

Ahogy emlékszem a tesztjeidre, azok leginkább a videokártyád teljesítményének mérésére szolgáltak ;)

Az is igaz,hogy annak van joga kritizálni aki megvette, használja és helyesbítek korábbi mondadómon, "engem" nem érdekel azok kritikája, akik alig használják az adott programot és ezzel nem vagyok egyedül.

Majd ezentúl csak tovább görgetek.

• Her Laca
    DE! És most megcáfolom magam.
    Hogy miért is vagyok szkeptikus.
    Az alant vázolt kívánságaim ugyan érthetőek a saját és azon emberek szemszögéből akik tízen éve nyüstölik a különböző rep szimeket ,de ezen emberek tábora lássuk be vajmi kevés ahhoz,hogy üzletileg sikeressé tegyen egy programot.Egy minden tekintetben bonyolult szim elijeszti az azzal ismerkedőket ,ergo nem is veszik meg.Nagyon nagyon meg kell gondolnia egy fejlesztő csapatnak ,mit és hogyan csináljon,mibe is fektessen energiát.
    És itt szerintem a kör bezárul.
    A sufni tuning pedig ami most a Clod ot is jellemzi más szempontból veszélyes. Így marad a Diabló:)
  • Her Laca
    Teljesen mindegy,hogy hol ,milyen gépen repül az ember,nem az a lényeg,hogy 100 választható géppel kóricálhasson a nép.
    Arra ott van a WT pl.
    Az igazi az lenne,ha egy valóban jól megcsinált szimet tennének le az asztalra,ahol úgy a repülés fizikája,mint az időjárás, annak változásai,a gépek viselkedése ,kezelése közelítene a valódihoz.Erre kéne energiát feccölni !
    Utána majd lehet bővíteni ha már minden adott.
    Teljesen mindegy,hogy a sivatag,vagy a csatorna,ne adj isten a havas orosz síkság fölött harcol az ember ha ezek megvannak.
    Egy német pilóta hány évet is töltött el (már ha túlélte) az orosz fronton?
  • Her Laca
    Tisztelt Dragunow!

Elnézést,hogy értetlenségemnek adok hangot a nekem címzett kis összefoglalód kapcsán,de nem rémlik,hogy érdeklődtem volna a WT virtuális repülő egységek iránt ,beleértve a szabályzatukat mitökömet sőt eleve a WT iránt sem:) Bőven elég volt egyszer 10 percet rászánnom az életemből:)
    Én Solt barátomnak írtam amire válaszoltál, és legnagyobb sajnálatomra én csak 1 Puma egységet ismerek (személyesen is közülük jó párat)ott nem rémlik,hogy 350 en lennének. Na ők valóban ápolják az említett emlékeket!
    Ezért is értetlenkedtem,hisz úgy tudom a név le is van védetve.
    Bár ők VO 101,azaz vadász osztály.
    Mi több a 303 asokat is ismerem de gondolom nekik is vajmi kevés közük lenne az általad megnevezettekhez.
    További jó repkedést és jó szórakozást kívánok :)
  • Solt
    No álljunk mög egy pillanatra! :) Nekem ez a mondatod "szúrja" a szemem, ezzel indultunk,

Azt még megjegyezném, hogy kevesebben repültek az ide írogatók közül online, mint ahányan kritizálták.

Most már ott tartunk, hogy,

olyanok is kritizálják a CloD-ot akik nem nagyon repkednek vele

Pici csúsztatást érzek, ezért tisztázzuk, nem szeretném, ha elbeszélnénk egymás mellett. Kritikára alapvetően annak van joga a véleményem szerint aki fizetett érte, és értelemszerűen használja, használta is. Ezen belül természetesen azt illik kritizálni, amit teszteltünk, próbáltunk, stb.

Ami engem illet, jelenleg 119 órám van a játékban, ennek kb az 50%-a gyakorlatilag tömény tesztelés, főleg az engine-t érintő dolgokkal kapcsolatban. (grafikai hibák, futás teljesítmény, stb)

A lényeg az, hogy kritikát tőlem maximum ebben az irányban olvashattál, és nem emlékszem olyan (törzstag) fórumozóra, aki olyan dolgot kritizált volna, amit nem próbált ki, nem tesztelt le.

Összességében tehát úgy gondolom, hogy a "vita"indító megjegyzésed (első idézet) nem egészen korrekt, ezért is tettem szóvá. :)