91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#70770 "Ezzel inkább a másik géphez való viszonyát lehet összehasonlítani, amiből nem következik, hogy a kapott eredmény köszönő viszonyban van-e az elvárható képességekkel."
Ez igaz, de amikor olyan kritikákat kapsz, hogy a mesza lefordulja a hurrit, azt máshogy nem nagyon tudod tesztelni.
Azt nem mondom, hogy csak online lehet tesztelni,de ha csak offline teszteled az kevés.
"Én személy szerint nem emlékszem olyan emberkétől az online részt érintő kritikára, aki csak offline repkedett volna vele."
Konkrét nevekre nem nagyon tudok,de már volt ebből vita itt a fórumon, hogy olyanok is kritizálják a CloD-ot akik nem nagyon repkednek vele, ha jól emlékszem te is köztük voltál a kritikákat illetően.
Ha már így szóba került, te mennyit tesztelted online vagy offline?
-
Amaymon #70769 Önmagában a BoS kevés lesz, bár lehet ad egy löketet az újdonság varázsa miatt. Remélhetőleg a véglegesben nem papír ufo szerű lesz a fizika. Az igazi áttörést az hozhatja meg ha, de még mindig csak feltételezés szintjén vagyunk, ha már nem csak Stalingard lesz, hanem a kiegekkel különféle hadszínterek és folyamatosan új gépek jönnek be. -
Dragunow #70768 Ez a videó csak egy egyszerű kötelékrepülés volt amivel a WT PUMA közösségét akartuk kicsit demonstrálni. Maximálisan elismerjük, hogy a WT nem simulátor bár van full realistic mod benne ami azért erősen közelít hozzá. A PUMA század jelenleg 350+ playerből áll álltalában 60-70 ember van fenn rendszeresen aktívan TS-en, legtöbben a Historical modeban repülünk ami az arcade és a full real között van.
Mivel rengeteg valóban létezett második világháborús virtuális századok vannak a játékban( pl: a lengyel 303-as akik ellen már mentünk egy csatát) úgy döntöttünk létrehozzuk a WT-s PUMA századot hogy ápolgassuk hőseink emlékét. Egyébként a külföldiek közül sokan felismerik a PUMA nevet és előre köszönnek. Leginkább azok akik maguk is egy létezett WW2-es virtuális repülőszázad tagjai.
Ez itt a szabájzatunk:https://www.dropbox.com/s/x9fwmtwx6pswfac/Puma_Szabalyzat.pdf -
VO101 tvr #70767 Legnagyobb sajnálatomra én is azt látom, hogy a CloD-TF kifulladni látszik. A hotfix majd 3 hónap alatt nem készült el... Nem lesz itt 5.0 sem az idén. Márpedig akkor a 777 győzött, mert mindenki át fog menni BoS-ozni. -
Solt #70766 Ezzel inkább a másik géphez való viszonyát lehet összehasonlítani, amiből nem következik, hogy a kapott eredmény köszönő viszonyban van-e az elvárható képességekkel. (szerintem) Ha egy repmodel jó, a lehetőségekhez képest realisztikus, az kiderül offline is...
Elég sok támadási felületet ad a CloD, nem értek azzal egyet, hogy kritizálni csak akkor lehet, ha online is repked vele valaki.
Én személy szerint nem emlékszem olyan emberkétől az online részt érintő kritikára, aki csak offline repkedett volna vele. -
#70765 Oki! -
#70764 Kösz:)
Ha arra járok jelzem feléd! -
#70763 "Követeljem meg, hogy az angolok elavult háromgépes formációban repüljenek? Hogy a géppuskáik összetartása legyen 600 yard? (Mert ennyi volt az előírás!)"
Akkor minekünk meg közel kíséretet kellene adni a bombázóknak, ahogy Göring bratyó megparancsolta :), szopóág lenne az is. -
#70762 Meg sem lepődtem, amikor ez kiderült :) Milyen érdekes.... Lacám! Agggggyyyá nekik :) A továbbiakban ha bárminemű segícccsség vagy infó kell, szólj! próbálok segíteni :) -
#70761 "(Amit egyébként csak az állítólagos angol tesztek támasztanak alá.) "
Én azt tartom elképzelhetetlennek,hogy a németeknek ne lett volna qrva pontos dokumentációjuk a gépeik (főleg a 109 es) teljesítményéről,repülési tulajdonságairól.
Még abban is biztos vagyok,hogy ezen iratok valahol pihennek egy usa,vagy brit ,ne adj isten orosz páncélszekrényben:)
Bakker a németek mindent pontosan mértek ,jegyeztek ,leírtak,akkor pont ezeket nem. Ugyan már. -
#70760 A rendelkezésre álló adatokhoz hasonlíthatod, de pl. próbáld már meg összehasonlítani az AI-val a forduló képességet konstans fordulóban, hidd el nem fog sikerülni. Tehát igen is van jelentősége annak,hogy ne csak offline, hanem online is repüljél.
Nekem csak kb. 1300 órám van a CloD-ban, ebből talán 20 óra offline. Offline egyszerűen nincs ami motiváljon, nem szerzel annyi tapasztalatot.
Éspedig volt itt olyan beírás is,amikor olyan emberek ekézték a CloD-ot akiket még életemben nem láttam online repülni, persze az is tény, hogy én sem vagyok non-stop, de azért elég sűrűn repkedek és két kezemen megtudom számolni hányan repülnek vele rendszeresen azok közül akik ide írogatnak. -
Lysandus #70759 Ráérsz, nekem úgyis inkább péntek lenne jó, holnap meg holnapután 9-től este 10-ig meló.
Pogi: nekem is az a bajom, hogy nincs olyan, hogy kész lenne már az a nyomorult repmodell. Ehelyett megint a régi nóta: Túl jó a 109? Visszaveszik! Szemrebbenés nélkül. A Mesza teljesítményén, irányíthatóságán folyamtosan rontanak. A Spiten meg javítanak. És megtalálják hozzá a dumát. (Amit egyébként csak az állítólagos angol tesztek támasztanak alá.)
Most akkor menjek le én is erre a szintre? Követeljem meg, hogy az angolok elavult háromgépes formációban repüljenek? Hogy a géppuskáik összetartása legyen 600 yard? (Mert ennyi volt az előírás!) Hogy ne léphessen ts-re az, aki olyan gépet repül, amiben nem volt rádió, stb? Tetszik, nem tetszik, a legnagyobb ászok 109-essel repültek, és ez igaz az angliai csatára is. Ennek csak van valamilyen alapja.
Az egész nyamvadt TF fejlesztés most abba az irányba megy, hogy a B&Z-t teljesen ellehetetlenítsék. Ez a bajuk. És nem lehet őket leállítani, semmi nem érdekli őket. Ugyanezt végigéltem a régi Il-2-ben is, de ilyen durván még ott sem mertek belenyúlni a repmodellbe, meg az irányításba.
-
#70758 Ó hogy :)) Azt tudtam,hogy a fia próbált vagyis tervezett vele valamit csak feladta. Hogy folyamatos lenne a felújítás azt kétlem,mert 5 év alatt egy szeget nem láttam beverni a falba:) azaz semmi sem változott:)
Így van ez:) Polgármester és a pereputty mindent visz faluhelyen:)
Na majd ha arra járok beszélek velük,de lehet,hogy előtte kicsit rájuk piríttatok a műemlékesekkel.
Nem tudom,hogy tudod e ,de a műemlék felügyelet az nagyon nagyon nagy hatalmú valami. És lehet ott annyi pénz ,meg befolyás, de ha ott valaki (ismerek ilyet) aszongya,hogy márpedig ez így lesz akkor lehet vakarózni:) -
#70757 Laca, a következő a helyzet!
"A vasszécsenyi polgármester (Zsolnai) egyik kft-je a tulajdonosa a magtárnak, és elvileg folyamatban van a felújítása." -
#70756 Természetesen nem vonom kétségbe, és azt sem állítom, hogy hibátlan sőt. Viszont emlékszem milyen volt összességében az előtt, hogy a TF nekiállt volna szegelni, és az vitathatatlan, hogy sokkal szarabb, mint most. -
Solt #70755 A 109-s teljesítményét először szerintem nem az AI, vagy a human ellenfelek ellen kell hasonlítani, hanem a rendelkezésre álló adatokhoz, hiteles leírásokhoz, beszámolókhoz, stb. Ennek nem feltétele szerintem a légi harc, de még az onlány lét sem... :)
Egyébként hozzáteszem, hogy én egy rossz szót nem szóltam mostanában a CloD-ra, csak egy picit fura volt a megjegyzésed... szerintem nem jár ide olyan emberke, aki onlány tapasztalat nélkül ekézte volna az onlány részét a játéknak... :) -
#70754 Nem érted.
Van amikor vaj sima,van amikor beszaggat,ez akkor mindenkinek múltkor kitárgyaltuk. Nem tudom az okát,de őszintén szólva már nem is érdekel.
Régen ez nem volt ilyen.
Vagy a láthatóság.
Mert valaki kitalálta,hogy ott ilyen a légkör. Amúgy se volt egyszerű észrevenni egy gépet ,így meg alád nyomja oszt tényleg csak a tapasztalatodra hagyatkozhatsz,hogy hol bukkanhat fel.Nekem ez nem tetszik,lehet hogy más szerint remek de nekem nem jön be.
Egy csomó dolgot mondhatnék még ,de nem teszem.
Azt remélem nem vonod kétségbe,hogy ÉN azért csak tudom mit beszélek:)
Azt a pár órát kb mind online tettem bele.
A spit sérüléséről vagy nem sérüléséről már nem is beszélek.
Van róla videóm,láttad te is,kár ezt ragozni.
Össze lehet hasonlítani a kezdetekkor készült felvételekkel a mostaniakat,tisztán látszik,hogy nem kerek valami .
Most láttam a puma fórumon egy videót valami 110 esekkel nyomultak,ott is tisztán látszik a röcögés.
-
#70753 Mindenki tudja,a pífeftivan a legkirályabb gép :) -
#70752 Kicsit sok lett a "tehát" :) -
#70751 Vannak hibák amik csak online jelentkeznek, + egy scriptelt AI ellen nem ugyan az harcolni (az AI-t bármikor lelövöm), mint egy humán ellen, tehát nem jön ki a különbség. Tehát akkor mihez hasonlítod a mesza teljesítményét, mi alapján kritizálod? Ha az AI tudását vennénk alapul az Angolok bukták volna a háborút. -
#70750 -
Solt #70749 Miért, a kritizálásnak előfeltétele az onlány repkedés? :) -
#70748 Csinálnák meg Európát,meg a SZU-t,egy normális gépválasztékkal.A mellékhadszínterek ráérnének utána szerintem.El tudnék olyat képzelni,hogy előbb lenne egy Közép-Európa,aztán orosz front,aztán a nyugati.Lennének kompatibilisek egymással,aztán akkor lehetne ismét egy normális játék.De nem,inkább minden "pályát" új kiadó,új engine-nel,új üzleti szemlélettel,új játékként ad ki.Aztán fizess a nagykaliberért,meg az extra repülős sálért stb. -
#70747 Nálam most vajsímán fut, Savinak meg Safinak szokott szaggatni néha.
Azt hogy, hányan játszanak vele szerintem sokkal inkább befolyásolja a gépigény, mint az hogy most milyen a CloD. Azt még megjegyezném, hogy kevesebben repültek az ide írogatók közül online, mint ahányan kritizálták. -
VDomino #70746 De jó,hogy nem csak én lettem ilyen kiégett f@sz.(a jelzős szerkezet persze csak rám vonatkozik,nem akarok sértegetni senkit)
Amúgy én már teszek Máltára,meg Afrikára stb.,nekem csak a keleti front hiányzik,ruszkikat akarok lőni,ami ebben sosem lesz.
Még a BoS-al teszek egy próbát,mert az a téma érdekel,nem úgy mint a kanális. -
#70745 Nem csak nálam,Savinál ,nálad is ugyanaz volt.
Nem érdekel mi okozza,nem akarok,akartam nyomozni:) Van egy qrva erős gépem egy 150+ ezres VGA val ,nekem ne recegjen ,nem veszek semmit vissza.:) Az nem az én műfajom.Jelzem az új felhő nélkül is ugyanaz volt. Mondom FPS 100+.
Leírtam mi a bajom vele,többek közt ez is,meg az is,ami fejlesztgetés címszó alatt megy. Egyszer ilyen ,másszor olyan a messzer ,a spit ,a hurri,stb mert valamelyik nagytudású valamit hallott,meg mondták, meg nyugger 90 éves papa úgy emlékszik,meg a faxom ki volt már evvel:)
Erős a német fegyver ,vegyük vissza,(jól is sikerült:XD) meg a többi.B&Z nuku,magassági az nem is volt már a végén ahogy értelmezem,mert nehogy már 400 nál nagyobb sebességgel mehessél már rá a spitre ,még a végén nem tud utánad emelni egy kis kitérő után úgy hogy éppen laffog felfele:)
Félre ne értsd ,nem hőbörgök,mert nagyjából hidegen is hagy (ha nem így lenne akkor még mindig repkednék vele) csak ez a véleményem.
Tom előtt le a kalappal ,sokat melózik vele ,minden tiszteletem az övé,de szerintem már elfogult egy kicsit ami érthető is.
Szerintem el van qrva az egész,de ez az én véleményem ,nem is kell egyetérteni vele,de meg se győz senki az ellenkezőjéről.
És mint mondtam ,csak alátámasztja ezt az is,hogy alig használja valaki,legalábbis kis hazánkból. 10 ember! De legyen 20! Valamiért csak nem sikeres.
Na Clod ról többet nem értekezem:)
-
#70744 Nem mondta biztosra Tom akkor sem, hogy a magasságira vonatkozik a 40 font, csak hogy úgy emlékszik, de majd utána kérdez. A magassági korlátozása nem vitatott, csak a mértéke.
Most őszintén, mi lenne az a javítás a jelenlegi térképen és gépkiosztással ami miatt tovább repülnétek vele? Azt gondolom, hogy teljesen mindegy, hogy mit kalapálnak rajta most, mert nem ez a fő probléma, pl. ha mondjuk minden így maradna, de kijönne egy Málta vagy egy Észak Afrika map - ami így is lesz,csak meg kell várni a TF 5.0-át - mindenki örömmel vetné bele magát újra.
Én is unom már a csatornát,de vannak most új küldik az ATAG szerveren, amik kicsit változatosabbá teszik a dolgot, Gruber átállt hozzájuk és most belehegesztgetnek néhány korábbi Storm of War-os küldit.
@Laca: beszélgettem Tommal és szerinte lehet, hogy az új felhők okozzák a szaggatásokat nálad. Próbáltad, hogy visszaveszed az alapértelmezett felhő mennyiségre?
Vagy olvastam ilyen processzor parking problémáról is, azt nézted? Bár azt hiszem, hogy most már mindegy :) -
Feró Flex #70743 Magyar kampány! -
#70742 "Persze, ha utána voltál máshol is..............."
Na mennyé mááááááán:)
Örülök ,hogy élek,nem hogy még szoknyák után rohangáljak:)
Elég nekem a saját 2 némber is az életembe. -
artivizsla #70741 Azért nem volt kár az "elcsúszott" délelőttért,legalább átbeszélhettük az élet alapvető dolgait és a végén megállapíthattuk, hogy több dologban azonosak a véleményeink. :)
Persze, ha utána voltál máshol is, ami az asszonynépek előtt nem publikus és az volt az elcsúszás igazi oka, akkor nem szóltam semmit. Mit lehet tudni...:) -
#70740 Holnap átvehető ha gondolod.
Reggel összedobom ,oszt utána vihető.
Még TVR nek is kell egy asszem.
Már összevásároltam mindent hozzá ,csak kicsit elcsúsztam mert volt más dolgom.
-
Lysandus #70739 Én is jól szoktam érezni magam, ha fenn vagyok, de csak a társaság miatt. :-) Attól még a Messzert rendesen elqrták a 4.00-ban. A kettő nem ugyanaz... És az is a játékélményhez tartozik, ha az ember úgy érzi, hogy nem tud annyira a csapat hasznára lenni a TF 4.00 után, mint előtte...
A 40 fontot meg nem értem, eddig azt mondta Tom, hogy az magasságira vonatkozik, mert az angolok szerint egy átlagos pilóta 40 font erővel tudta húzni a botot. Ezért korlátozták le a 109-es magassági kormányának mozgását nagyobb sebességen. Nehogy már most meg ott tartsunk, hogy nincs is lekorlátozva az elevátor, mert lehidalok...
Laca, lesz még USB-s LED? -
#70738 "A játékélménnyel kapcsolatban meg annyit, hogy azért elég jól szoktuk érezni magunkat mostanában ATAG-on, még ha szar a térkép akkor is :)"
Azt azért tegyük hozzá,hogy mindenkinek más az a bizonyos játékélmény.
Az se véletlen,hogy nincs 10 ember aki rendszeresen repked vele!
És ezt úgy mondom,hogy még mindig a szívem csücske!
Ha valami nagyot alkotnának vele ,úgy biztos,hogy 1 napon belül újra felszerszámoznám magam (ezt gondolom tudod te is:XD ) de én erre nem sok esélyt látok sajnos.
Jelenleg többet idegeskedtem (már amikor repültem vele) mint élveztem a játékot.
Nem írom le még egyszer az okokat. -
#70737 Pogi:)
Én még egyedül is jól éreztem magam mindig Atagon! Nem kellett nekem senki ,persze még jobb volt amikor többen voltunk.
"Az elmúlt néhány napban mindig ott voltunk a top 3-ban."
Ez alap! Az lenne a hír ha az uccsók lennétek:) -
#70736 Hogy kapjál be valamit :)
Most beszéltem Tommal Steam-en, az a csűrő erőre vonatkozik.
A játékélménnyel kapcsolatban meg annyit, hogy azért elég jól szoktuk érezni magunkat mostanában ATAG-on, még ha szar a térkép akkor is :)
Az elmúlt néhány napban mindig ott voltunk a top 3-ban. -
Lysandus #70735 Lehet, hogy már a prop pitch-csel is gondok voltak a rövid átlagos karok miatt, és ezért vezették be az automatát?
Egyébként persze, hogy kacsa, én találtam ki. De azért szerintem a jól leírja a CloD fejlesztésének jelenlegi állapotát, hogy még nekem is összeszorult a gyomrom, amikor elolvastam, pedig én tudtam, hogy álhír. :-)
Mondjuk ez a 40 font - megnéztem: egészen pontosan 18,14 kiló - ez is egy vicc. Csak ezt ugye a 4.00-ba beletették. Tehát mesterségesen lekorlátozták a Messzer magasságijának mozgását.
Egyébként meg teljesen egy platformra kerültem Lacával, én sem tudtam volna jobban leírni, hogy mi a probléma azzal az iránnyal, amelybe a Team Fusion viszi most a CloD-ot. Illetve én tovább mennék: szerintem többet rontottak rajta, mint javítottak. A játékélmény mindenesetre teljesen tönkre vágták. -
#70734 OFF
Ezt ATAG fórumon leltem:
-
#70733 Ha nem tudta előretolni a gázkart teljesen a rövid karja miatt, akkor hogyan kezelte volna a prop pitch-et egy E 3-asban? Mert ugye akkor a műszerfalat sem éri el, vagy ne adj isten, ha a bombavető váltókapcsolóját akarta volna elérni...gondolom azt is a lábával kapcsolta.
Ez már vicc kategória, komolyan mondom, az eszem megáll, meg hogy csak 20 kilónyi erővel tudta hasra húzni a botot, persze, hagyjuk már.
Akkor ennyi erővel modellezzék le azt is, hogy ugye az angol pilóták nagyon kevesen voltak az angliai csata idején, ami miatt nagyon kimerültek, és alultápláltabbak is voltak - gondolom én -, mint Német kollégáik.
Ezt amúgy hol olvastad vagy hallottad Tazár? -
#70732 Már leírtam párszor,ez a játék mint ahogy annó az Il2 volt és mint a WT is alapvetően légi harc szimulálására jó. Tetszik nem testszik ezek messze vannak az igazi repszimtől.Ugye még a CLOD az ami a legközelebb áll hozzá,de azért legyünk őszinték. ha ennyire egyszerű lett volna vezetni ezeket a vasakat akkor annó boldog és boldogtalan pilóta lett volna:)
Persze lehet finomítgatni a játékot,hogy egyre reálisabb legyen ,de a lehetőségeik ,főleg egy ilyen önszerveződő ,lelkes csapatnak nagyon is korlátozottak,no meg (mondhat bárki bármit) szerintem sokszor fingjuk sincs mit miért csinálnak.Bár dicséretes a lelkesedésük,és sokat javítottak is a dolgon,de legalább annyit is rontottak!
Én a megjelenés perceitől játszottam vele,beletettem 1520 órát ,végigkövettem az eseményeket ,tehát szerintem van némi alapom ,hogy értékeljek.
És azt mondom,hogy a sok előrelépés mellett ,legalább annyi hátra is volt ,van ,mi több a számomra még a játékélményt is tönkre vágták.
Nem nem a gépek viselkedése ami bosszant.
Megszokom és ennyi.
Hanem az,hogy míg annó én (tudom bivaly gép meg minden) folyékonyan játszottam ,a régi videóimon ez jól is látszik,mostanra meg darabos lett az egész ,pedig a VGA az már überbrutál,röcög ,pöcög.Pedig !!!! FPS 100+ most!! régen 40 nél is folyamatosabb volt! Szvsz fogalmuk sincs mit csinálnak. Engem ez nagyon irritál.
No de reménykedjünk,hogy egyszer csak sikerül valami jó is.:) -
#70731 Ez a gázkar dolog szerintem kacsa. Ennyire nem idióták.