IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

www.pcpilot.hu
Si vis pacem, para bellum.
D9
Kérdésem lenne. Édesanyám hagyatékának rendezése közben találtunk egy WWI olasz fronton íródott hadi naplót. Kézzel írott de jól olvasható. Van valakinek tippje, hogy hol avagy kinek kellene megmutatni? Tippeket elõre is megköszönve sziasztok.
Drebil
A Természet a relytett hibák pártlyán áll!! Természet Ősanyánk egy ocska ####### !
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
Õszintén gratulálok, és sok sikert!
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Egy nagyon kedves jelenlegi is kollégám szintén repülõ mérnökként végzett.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Tisztavatáson is ott leszel?
www.smart-bus.hu
Gyerek koromban nekem is volt szerencsém vitorlázón repülni egy iskolakört 😊 mondjuk az egy góbé volt, iszonyatosan jó élmény az is.
Vezetni eddig egy Z 142-est;egy Cessna 150-est és ezt a Cessna 152-est volt szerencsém.
http://gyarm.hu/e107_plugins/pviewgallery/gallery/album61/resize_magassg_1220_mter.jpg
A Pirézek?!
<#whatever>#whatever>
D9
Sok kérdésem lett volna még hozzá, de nem akartam sokkolni sem 😊 Példáúl nagyon mocorgott bennem a kisördög, hogy megkérdezzem, hogy akkor mi volt, amikor egy bizony ország bizonyos kémrepülõje touch and go manõvert hajtott végre egy bizonyos betonon.
Rendes tag volt nem akartam zavarba hozni, pláne nem provokálni.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Most olvastam ki. A csóka, aki írta, il-10-essel kezdte az '50-es években, majd végigment az akkori gépeken és a mig-21-esen ment nyugdíjba.
szimpatikus volt tõle, hogy nem volt õs kommunista és nagyon tisztelte a 2. vh-s pilótákat akik kiképzõi voltak egy darabig. Viszont számomra megbotránkoztató volt, hogy mennyire egy alkoholista társadalom volt akkoriban. És ebben a pilóták is élen jártak!!! <#wilting>#wilting>
Nem is csoda, hogy a fele könyv a tivornyákról meg a bajtársak tragikus halálairól szólnak...
Megismerkedtem a miskolci rep. klubban egy városaunk fiával, aki már kanadában kiképzõ tisztként tevékenykedik az NFTC keretein belül és Gripen pilótákat nevelget kicsiny hazánknak.
Nagyon közvetlen manus, aki szívesen mesél ha feltesznek neki kérdéseket és sok így sok érdekes történetet lehetett tõle hallani.
Példáúl elmesélte, hogy eléggé gyakori, hogy kis sport és magángépek elõszeretettel feledkeznek meg a rádiózás szabályairól és mint a gazdag luxus kocsi tulajdonosok, hajlamosak azt hinni, hogy a géppel a légteret is megvették. Ilyen esetekben kecskemétrõl min. 2 gripent indítanak elfogásukra hogy kicsit észrevegyék magukat.
Ezeket a gépeket általában jómódú külföldi magánszemélyek vezetik. Pl német vagy holland nyugdíjasok stb.
A legutóbbi esetnél a lokátoron feltünt egy gép. Földrõl próbáltak vele kapcsolatba kerülni, de rádió hívásokra nem reagált, és mivel így nem azonosította magát, automatikusan potenciális terror veszély jelentenek (thx to 911...). Amikor persze elhúz mellette egy gripen majd felzárkózva mellé elkezdi villogtatni a rakétáit, az rögtön kijózanítólag hat, de ekkor meg esetek túlnyomó részében bepánikolnak és elkezdenek hibákat hibára halmozni. A bénázásaik legfõbb okai, hogy nincsenek tisztában az egyezményes jelekkel amiket a gripen pilóta mutogat nekik a gépével és a kezével. Ha esetleg még is sikerül megtalálni a megfelelõ frekvenciát a gripennel, akkor már kicsit könnyebb a helyzet persze, de addig is komoly bajba sodorhatják magukat, mert ha túlzottan megközelítenek valamilyen stratégiai fontosságú objektumot, akkár le is lõhetik õket különösebb magyarázat nélkül.
Szóval ez történt a legútóbb is. Egy jómódú holland nyugdijas bácsika magángépén a mamával és a kisonokákkal erõteljesen hatolt paks irányába zéró rádiózás mellett szerbia felõl.
Amikor egyszer csak a semmibõl egy gripen nõt ki a 3 órájában, akkor volt ott minden, csak egyen repülés nem 😊 Amikor végre lenyugodott, akkor pedig mértani pontossággal megcélozta a paksi erõmû légterét <#idiota>#idiota>
A 2 gripen nem tudja tartani huzamosabb ideig tartani ezeknek a gépeknek a sebességét ezért elkezdenek körözni körülötte úgy, hogy amig az egyik pont elõtte van fordulóban, addig a párja a kisgép mögött. És ha elkerülhetetlen, akkor ott a 20 mm-es.
Szerencséjére hollandus barátunknak, végre sikerült megtalálni a megfelelõ hullámhoszt és a világ minden létezõ nyelvén -de legalább is amelyiken tudott- sûrûn elkezdett bocsánatot kérni, németül, franciáúl, hollandúl, angolúl, sõt még magyarúl is <#mf1>#mf1> Kiderült, lövése sem volt, hogy éppen paks felé tart amerre nagyon nem kéne, õ csak a zivatar felhõt akarta kikerülni.
Végül felvetették vele a debreceni reptér irányát, és amig kisérték, megkérdezte tõle a gripen pilóta:
-szép gép. saját?
-ööö igen.
-az jó. lehet hogy elkéne majd adni.
Mert hogy egy ilyen baki és a 2 gripen üzemideje olyan 15-20 milla szokott lenni függõen a távolságtól és az eltelt idõtõl.
Szó mi szó, a holland gép potenciális terrorista státuszt kapott és amikor leszállt a debreceni reptéren (mert a budapestin nagyon bekavarna a forgalomba) már 2 tûzoltó kocsi várta habbal töltve és egy osztagnyi TEK-es. Amint a gép leszállt és taxizott, a két tûzoltó körbevette megcélozva a habbal. Az egyik mögötte, a másik pedig elõtte. Ha esetleg ki akarna törni, akkor befújják a hajtómûveit meg a plexit habbal. A TEK pedig nem szarozott, kiszedték a két "kisnyugdíjast" meg az onokákat és miután kifektették õket a betonra gúsba kötve elcipelték õket a rabomobilal. (megnem erõsített hírek és rossznyelvek szerint a maminak a betonon maradta protkója az akció után amikor cipelték mint a rönk fát <#crazya>#crazya>)
Volt ott minden 21,29,Alba, szuholy .
Na meg azért is szeretem mert Magyarok😊
Magyar Grippenrõl van fent valami? Mondjuk TB playbojos motoros videóján kívûl:XD
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
www.pumaszallas.hu
Megvan eredetiben CD-n az egész😊 Úgy kaptam a készítõtöl annó😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Csak az vígasztal, hogy az én ízlésem legalább annyira sokkol téged mint a tiéd engem <#pias>#pias>
Vagy, legalább is remélem hogy te is érzed a fájdalmamat <#eplus2>#eplus2><#worship>#worship>
Mijki fiam, te meg ne hallgas Laci bácsikádra. Posztolj nyugodtan repülõs témákat kivéve ha nem az új skinjeidrõl vannak szó 😄
Én hirtelen csak ennyit tudok a támához szólni:
Igaz, hogy csõves gépek és modern kor, de a zene is legalább elviselhetõbb <#integet2>#integet2>