91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • 77pxdumbo
    2-3 év és kiderítik az okosok, hogy istem is magyar volt
  • L Viper #71289
    Ebben a sorozatban vannak jó meglátások.
    Olyan ez, mint egy bonyolult kirakós, amit rettenetesen szétszórtak. "Namost" itt van ez az internet, ahol mindenki publikál, elméleteket gyárt ezekből a kis kirakós darabkákból. Anyag van bőven, ez biztos. Mennél többet foglalkozol a témával, előbb-utóbb nagyjából össze fog állni egy viszonylag tiszta kép és szűrőzöl, hogy mit és kitől érdemes nézni, vagy olvasni. Ha több területről közelíted meg a témát, mint nyelvészet, régészet, genetika, régi írások vizsgálata, stb, így is szépen fedik egymást a dolgok.
  • PhantomAss
    srácok ide is írok mert a másik topik döglött:
    megvettem a take on helicopterst ha már kb. ingyen adták, a probléma hogy nagyon ideges a joy, felszállni is alig tudok (ms sidewinder 2)
    hiába adok dead zonet és veszem le szinte nullára a tengelyek érzékenységét
    A kérdés, játszik vki ezzel, és milyen joyt és beállításokat használ?
    köszi
  • Her Laca
    Az utóbbi napokban megnéztem egy raklap komolynak mondott videót ,sok az ellentmondás ,találgatás de Varga Csaba asszem rátapintott a lényegre.Bár ez is csak egy elmélet.

A végén Varga Csaba elmélete.
  • Lysandus
    Köszi a klippet Laca, remekül működik!
  • Her Laca
    Kell az utánpótlás. Legyél te a legjobb!
  • Zpogi
    Gratula :)
  • Zpogi
    Na, még a végén visszatérsz :)
  • lala42
    Ez mi?? ( jó jó karika, de mire? )
    Gyretek ATAG-ra
  • GálTomi
    Pogi! Elkészültem vele nem tört el :D :
  • artivizsla #71280
    Mindenre van megoldás.

• LV 426
    Tegnap mintha "visszajött" volna a 20-as ereje az ATAG-on.
    Két támadásból az egyik a bal szárnyát hagyta el, a másik meg PK lett.
    Most kezd sikerélményem lenni, mire mindenki megunja.
  • Vogel
    Hohó.. Rávettem magam, hogy megcsináljam a dongós nickem :D
  • Her Laca
  • LeonSilver
    Én is szeretem őket nagyon!!! Nekem Ennio Morricone egy félisten. A másik fele meg Eastwood :)
  • Her Laca
    Nálam a spagetti westernekben alap:) Angyalszem stb:)) Most azokat a pipákat akarom megszerezni amikkel lehetett látni filmekben.
  • LeonSilver
    Lee van Cleef
    Jó kis filmekben szerepel :)
  • LeonSilver
    Láttátok már? Aki nem: érdemes végignézni, FIGYELMESEN!

• Her Laca
    ja ez lemaradt.
  • Her Laca
    Új pipám.
    Olyasmi mint amit ő használt:) Csak azt a márkát már nem gyártják azaz az olaszok koppintják az meg nem köll .
  • L Viper #71270
    Azért furcsa, hogy azt harsogták, mi mennyire kevert egy nép volnánk, erre meg kiderül ez az EU19 haplotípus genom arány.

Bár amikor ránk tört az ellen leginkább a városok sínylették meg, ahol nem épp egységes magyarság élt. (Ugye jöttek pl. mindenféle kereskedők, svábok, zsidók, stb.)
    A vidék lakossága viszont jobban el tudott bujdosni az erdőkbe, hegyekbe, mocsarakba, stb. Aztán amikor nyugi lett, visszatelepedtek. Valóban voltak betelepítések is más nációkból is a kiürült területekre, de akkoriban a magyar legény, magyar lányt választott magának párnak. Ha voltak is vegyes házasságok, azok sem tudták lényegesen befolyásolni az összetételt, máskülönben nem jött volna ki ez az eredmény az EU19-re: magyar = 60%-os , lengyel = 56,4 % , ukrán = 54% , macedón = 35 % , horvát = 29,3 % , cseh és szlovák = 26,7 %)
    Szóval érdekes dolgok ezek.
    A köznépet kell vizsgálni, azok számaránya nagyobb, mint az uralkodó, katonáskodó "elit" rétegé. A Kárpát-medence története tulajdonképp kirajzások és visszatérések folyamata, egy mindig is itt élt és helyben maradt nagyszámú földműves, gazdálkodó köznépi réteggel.

Erre most azzal hozakodnak elő egyes tudósaink, hogy, jaaaaa, ha ezek az eredmények, akkor mi tulajdonképp szlávok vagyunk, és átvettük a magyar nyelvet a honfoglalóktól. Még véletlen sem merik végre kimondani az igazságot, nehogy veszélybe kerüljön az életművük.

Na ja, akkor ilyen elven most törökül kéne beszélnünk, vagy németül, (vagy oroszul) azok is ránk telepedtek elég sok-sok évre. Ezzel szemben egyre több dolog bukkan fel mennyire régi és szókincsében páratlan, gazdag, nyelvet is beszélünk. A többség nem vesz át nyelvet egy létszámban sokkal kisebb hódítótól.
  • Her Laca
    Bocsánat ! Horvátot akartam mondani a szerb helyett.
  • Her Laca
    Végignéztem Viper linkjeit.
    Na ! Ha a genetika segítségével ezt megállapították ,akkor mi is a kérdés?
    Innentől nincs miről beszélni.
    Mi több a környező népek genetikailag is ugyan azon szálból jöttek. Szerbek stb.
  • Her Laca
    és ez
  • Her Laca
    Ez az írás nagyon figyelemre méltó.
  • Her Laca
    Érdemes átolvasgatni
  • L Viper #71264
    A videó értékéből semmit nem von le, hogy az elején a narrátor 7. évezredet mond század helyett. Kár, hogy becsúszott, de nem nehéz értelmezni a lényeget.
  • L Viper #71263
    Összetett dolog ez és régebbre nyúlhat vissza.
    Alinei prof amiket itt mond pl.
    Aztán meg ez a 2000-ben elvégzett génvizsgálat (magyar kutató nem volt köztük): ha nem jól jelenik meg, mentés után megnyitva jó...
    Szóval ezt a finnugor dolgot nagyon kukázni kéne már az oktatásból.
  • L Viper #71262
    Hmmm. Lehet szemezgetni, bár Kiss Dénestől sokat olvastam. Nyugodjék békében, remek ember volt.
    Tőle egy nagy klasszikus, érdemes figyelmesen végig hallgatni:
    1. rész 2. rész 3. rész
  • VDomino
    Nana.
    Csak ~160 évet kell visszamenni a történelemben,ahol is a szinte semmiből megalkotott honvédsereg 1849 nyarára szét-és kiverte a történelmi Magyarország területéről az osztrák haderőt,gyakorlatilag katonailag megnyerve a háborút egy jóval nagyobb erőforrásokkal,szakértelemmel rendelkező ellenféllel szemben.
    Az más kérdés,hogy akkor már gyülekeztek az oroszok a határ mentén,ami ellen nem volt esély a számbeli fölény miatt.
  • Her Laca
    Minden kornak ,korszaknak népnek,megvoltak a jól kitalált harcmodorai.
    Nekünk ez jutott a történelem színpadán . Talán még Mátyás profi serege volt ami akkor egyedülálló volt Európában. Bár lehet tévedek. De asszem a Fekete sereget nem nagyon páholták el sehol.
  • artivizsla #71259
    Egy jó 150 évig lehetett bújni itt akárhová, csak a sárga föld volt a biztos menedék a "magyarok nyilai" elől...:)
  • artivizsla #71258
    Azok gagyi íjak voltak gatyagumival. :)
  • Her Laca
    Perzsáknak is volt . Oszt a 300 ban ,hogy megvédte a pajzs a Spártaiakat:) Pedig a nap is elsötétült ugye:)
  • artivizsla #71256
    Nyílzápor 2010 / 2011
    Közel 2.000 íjász együttlövése testközelből. Egy tyumen ennek az ötszöröse. Nem szívesen álltam volna eléjük én sem annak idején.
  • Solt
    Kurultáj? :) Ott voltam én is... :)
  • Solt
    Nézz be bármelyik topikba itt SG-n, és figyeld mit művelnek amikor szóba kerül a "magyar".

Nyilván nem mindenki ilyen, de ez egy elég jellemző szemlélet, és tapasztalom sajnos élőben is... a munkám miatt elég sok emberrel találkozom, és bizony nem valami szívderítő érzés amikor folyamatosan megy az ekézés, meg a negatív hozzáállás amikor szóba kerül ez a téma.

Az idegenvezetőkről nem is beszélve... elképesztő, hogy miket tanítottak ezeknek anno.
  • artivizsla #71253
    Ez rohadt nagy élmény volt belülről, tudom ajánlani mindenkinek és még egy kis "időutazásnak" is jó.

• Her Laca
    Na! Sem a fiam ,sem a lányom ,sem az ismerősek nem degradálják le az országot a magyarságot. Ez inkább a mi korosztályunkra igaz.
    Ők büszkék ,és én azt látom,hogy lévén nagyon nyitottak a világra így sok ismerősük van mindenfelől a glóbuszról akikkel akár itthon találkoznak is ,na szóval meg is követelik a tiszteletet ,de azt hallanám ha pl lekezelően ,lenézően viselkednének velük. Persze biztos vannak más esetek is.
  • Solt
    Jellemtelen ember, de azért mégiscsak egy volt MTA elnök, és egy lehetséges miniszterelnök volt! Azért ilyen minőségben, ilyeneket leírni... ráadásul minden alap nélkül.

Azon pedig meglepődnél, hogy miket tanítottak még pár éve a kölyköknek, illetve például miket mondanak rólunk az idegenvezetők a külföldieknek...

Nem olyan vicces ám ez sajnos...