91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Ezt én csak arra írtam, hogy aki panaszkodik, az nem feltétlen a "Wings of Liberty féle dühöngőből" van. Jelentsen bármit is a Wings of Liberty itt :)
  • Paladin
    Emlékszem még a BoS béta idején ezekre a dolgokra, jó darabig le is mondtam róla.
    Ezért volt nagy szó, hogy amikor a sok olvasott rossz tudatában egy akcióban megvettem, még így is csalódást tudott okozni a játék. ;)

Talán Loft eltűnése után ilyen téren is változott a hozzáállásuk, nem tudom.
    Ahogy mondtam, saját tapasztalattal nem tudom alátámasztani, de rendes kampányt futtató szervereken, ahol időszakra kb stimmelő gépeket lehet repülni, nem szokott senki erre panaszkodni.
    Egyedül a peshkák strapabírósága, vagy a lövészeik indokolatlan pontossága szokott felmerülni orosz elfogultság kapcsán.

Just my 2 cents ;)
  • VO101Tom
    Az orosz pilóták nagyon ügyesek és jól is repülnek. De azt konkrétan tudjuk, mert beta teszter volt köztük egyik magyar srác, hogy amikor a németek végre kisírták, hogy a német gépek tényleg a tesztek szerinti sebességeket kapják meg, akkor a fejlesztők ugyanazt a százalékot -minden ok vagy bejelentés nélkül- hozzáadták az orosz gépekhez is. Hogy "ne boruljon fel az egyensúly". Ez a srác volt az egyik legharcosabb védelmezőjük puma fórumon, de a beta tesztersége után annyira felhúzta magát rajtuk, hogy törölte a BoS-t és azóta DCS-el repked - amikor repked.
  • Paladin
    Nézd, nyilván egy szimben a változó gyártási minőség nincs benne, úgyhogy ennyivel persze jobbak a játékban, mint a valóságban.
    Ami meg a pilótákat illeti, BoX-ban fordított a helyzet, mint anno. A német gépeken sok dolog automatizálva van, újoncok szívesebben repülik; a ruszkikat inkább a tapasztaltabbak.
    Nem nagyon repülök vadászokkal (meg egyébként is keveset), de olvasom a komolyabb szerverek topicjait, és a "russian bias" a tapasztalt játékosok között nem nagyon merül fel (max ami a peshkát illeti). (Ellenkezőleg, inkább azon megy a téma, hogy a jobb gépeik dacára, miért van rendszeresen elkenve a német oldal szája.)
    Ilyen oroszbarát vádak inkább a Wings of Liberty féle belépő szintű dühöngők topicjaiban szoktak szálldosni, ahol az amatőr Hartman-jelöltek nem értik, hogy lőhette le őket egy orosz tákolmány. ;)

Én mindenesetre jól elvagyok benne a level bomberekkel, még ha hiányzik is a clod komolyabb szimulációja. :)

Utoljára szerkesztette: Paladin, 2018.06.22. 21:26:04
  • feca1229
    Nem vitatom, hogy a ruszki gépek jok voltak 44-45 ben. A jak-3azt mindig is dicserték az oroszok, a nemeteknel meg talán ha nem varosi legenda azt mondták, hogy azzal a jakokkal kerülni kell a légiharcot amelyeknek az orr alatt nincs hütöje, ki tudja lehet tényleg mondtak ilyet...
    Viszont 42 ben és 43 ban azert az oroszok nem voltak olyan nagyon topon. Nem feltetlenül voltak rossz gepeik csak rossz taktikát alkalmaztak, kepzetlenek voltak. A gépeik közben pedig nagyon sokszor elég szarul volt összeszerelve, mind a motor mind a sárkány tekintetében. Most nem azt mondom, hogy mind ilyen de tulnyomó részt ez volt, na mev persze a rádió hiánya sem segitette őket. Szerintem nagyon jól jött a segélybe szálitott nyugati technika. Meg ugye a sok lud disznót győz. A mennyiség mint tudjuk ugye minőség. Amugy biztos nem voltak rossz gepek a jakok meg a lavocskinok. De a BOSban azért elég engedékenyek velük, és itt nincsenek jak 3 ok. Itt jak 1 és la5 van amik nagyon szépen repülnek a bosban. A könyvet én is elakarzam olvasni. Érdemes amugy? Jó könyv?
  • PhantomAss
    Most olvasom Jakovlevtől a "Szárnyak, emberek" c. könyvet, abban nem győzi ajnározni a ruszki technikát, legfőképp a Jak 3-as gépet.
    Azt mondja hogy röhögve lelőtték az összes német Messzert, a Fóka meg egyáltalán nem volt ellenfél.
    Persze a 60-as években íródott, tömény komcsi propaganda, nyilván az a legjobb amit ő csinál, de amúgy érdekes könyv.
    Lehet a játék fehlesztői is csak ezt a könyvet olvasták :)
  • feca1229
    Mintha csak magamat hallanám! Én is néha megreptetem, mivel ha megvan csak rá nézek, hogy mi van vele ! Megvettem még tavaly a Bodenplattét örülök neki mikor kijön valami új gép, de nekem akkor is olyan érzésem van vele mintha egy nagyon nagyon jól felpecselt régi il2 játszanék! Szerintem ott baszták el mikor nem tudták, hogy mit akarnak csinálni és kinek akarják azt csinálni! Most vigyék tovább mint hardcore szim, vagy inkább a tömeg kielégitése és egy kicsit hardcore és egy kicsit War Thunder. Aztán a kettő között lavírozgatnak. War Thundernek drága, a Clod-hoz mérten vagy a DCS -hez mérten pedig eléggé leegyszerűsített repülési modell és kissé könnyedén vett motor kezelés!
    Amúgy van hangulata mégis, én is inkább offline használom. A multiban valahogy mindig a ruszkik jönnek ki jól, ki érti ezt?!
  • SgtChris
    Ok! Nekem se élethalál kérdése, egy héten párszor ránézek, de csak offline reppenek, arra meg megfelel ez is. :-)
  • Paladin
    Ha nem steames a játékod, az update nem változtat semmit. Használod a launcherből, ahogy eddig.
  • VO101Tom
    Passz. Rég nem repülök vele, nem tudom, hogy mi lehet a gond...
  • SgtChris
    Üdv!

Valaki segítsen eligazodni nekem...van ez a 3.004-es verzió update, illetve a linkelt leírás: UPDATE 3.004

Próbáltam STEAM-re átreggelni, de nem engedi...

Két modulom van, de egyiket se...mit csinálok rosszul...? Mondjuk a steam nélkül is fut és frissít rendesen, csak érdekel...
    Utoljára szerkesztette: SgtChris, 2018.06.19. 20:59:32
  • Paladin
    Nekem úgy működött ha jól emlékszem, hogy angolra váltottam, viszont miután egyszer beizzítottam, mintha ment volna akkor is, ha visszaállítottam a nyelvet később magyarra. Bocs, hogy nem emlékszem pontosan, de már jó ideje volt.
  • Razor18
    Urak, valaki képben van arról, hogyan lehet magyar Win 7 alatt Voice Attackot életre kelteni? A Vezérlőpulton a Beszédfelismerés funkció alatt azt írja ki: "A beszédfelismerés szolgáltatás nem érhető el az aktuális megjelenítési nyelven." Kéne netán angolosítanom a Win 7-et, hogy működjön? Viszont ha jól olvastam, beszédfelismerőt eleve csak a Win 7 Ultimate meg Enterprise Edition-ra lehet installálni utólag. Egyébként angolul szeretném használni is. Bocs, ha rossz helyen kérdeztem, útbaigazítást is szívesen veszek...
    Köszi...
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2018.06.03. 16:08:57
  • VO101Tom
    A pumaszállás weboldalra felkerült Bardon Pál életrajza, amit a kedves unokaöccse, Gams Andor juttatott el számunkra. Nem hosszú, de hiánypótló írás.
  • Lysandus
    Kobold!

Tegnap este megkaptad az uccsó Wellingtont is. Tehát útközben hazafelé az is leesett valahol miután már leszálltál és kiléptél. Én még elmentem Oyle-Plázshoz szemezgetni. Fel- és leszálltak a gépek ott, aztán úgy kétezren észrevettem egy Spitet, rázúgtam és derekasan végiglőttem a baltól a jobb szárnyvégig (úgy a négy-öt órájába érkeztem meg). Majd összetalálkoztam egy Hurrival, tiszta Benny Hill Show volt, először ő üldözött engem, aztán én őt, aztán megint ő engem, aztán megint én őt. Végül szerencsésen eltalálhattam valahogy, mert kiugrott.

Ma este nem tudom hogy leszek, mert későn érek haza.

S!
  • sakkay
    Köszi.
  • VO101Tom
    Pénteken láttuk a veteránfilm bemutatóját a Stefániában, majd TV is fogja adni (asszem először az ATV), ha valahol látjátok, akkor szánjatok időt rá, érdemes megnézni. Nem háborús film, nem történelmi film, hanem a veteránokról szól. Kb egy óra. https://www.jetfly.hu/egyeb-repulos-hirek/puma-szazadosok-a-vasznon
  • VO101Tom
    Én azoktól a képektől kész voltam, a Digic csinál olyan részletes karakter modellt a renderelt filmjeikhez, erre az a Razbamos faszi olyan ír be, hogy "a teljesítménnyel nem lesz próbléma, biztosra vehetitek". Na persze, hiszem ha látom.
  • PhantomAss
    A múltkor kiraktak pár képet a készülő f 14-ről. most nagyon promózzák a grafikát vele. Na ott a wso kijelzőjén a porszemek meg az ujjlenyomatok látszanak. A nigger szolga sisakján a hajón a repedések le vannak modellezve, meg az arcán borosta.
    Emiatt kell a 32 gb, mert ez a fontos.
    És a sok majom meg el van ájulva a fórumokban hogy mennyire szép.
  • Willenbrocknew
    Jó reggelt! Nem pont IL-2 kérdés, de nekem van egy olyan gondom, hogy ha bekalibrálom a joystickot, a gép következő újraindításánál a szimulátorok elfelejtik a kalibrációt. Állandóan újra kell kalibrálni. Olyan programoknál van ez mint pl a cfs2, Rowan Mig Alley, Kalibrálás után rányomok az alkalmazásra is, aztán az ok-ra, legközelebb megint lehet újra kezdeni. Tudja valaki mi a megoldás? ( win7 van és black widow a bot )
    Utoljára szerkesztette: Willenbrocknew, 2018.04.22. 07:17:34
  • VO101Tom
    Ja, persze, nem vettem annak.
  • feca1229
    Én bünöm, hogy szóba került a Bos! Azert mert mind a kettőben van F messer. Tudom, hogy mind a kettő egy kiadó de ket külön fejlesztő csapat. :-)
    És nekem Clod grafikája (texturája) jobban bejön. Nem akartam én semmi rosszat,csak a véleményem mondtam el. Remélem nem kötekedésnek vetted.
  • VO101Tom
    Öööö, most nincs előttem a modell, de mindenképp lecsekkolom, köszi :)
  • VO101Tom
    Oké, ennek örülünk, nálam is ez a favorit, de akkor sem értem miért kezdtünk BoS-ról beszélni :)
    A clodos kabinbelsőnek is vannak hátrányai, főleg a kiadáskori állapotok miatt elkezdtek mindenen spórolni, és a spórolásból adódó megoldások miatt nagyon poligon szegény, és olyan textúrázási megoldásai vannak, aminek a technikai részébe nem akarok nagyon belemenni, a lényeg, hogy alkatrészekről csak egy képet rendereltek egy lapos felületre, ami a játékos nézőpontjából pont úgy néz ki mintha 3D-ben lenne modellezve, de az csak egy lapos felületre tett kép. Sok apró alkatrészt csináltak meg így, csavarok, apróbb részletek, bár a Spitfire-nak például a teljes műszerfala ilyen. Viszont ezzel gond lesz ha VR-t kezdenek használni, mert ott viszont azonnal érzi az ember, hogy hoppá, ez nem is doboz, csak egy lap, amire doboz van festve. Ez a megoldás sokkal gyorsabb, emellett szebb, "kézművesebb" kinézetű textúra érhető el. 2011-ben a ClOD kiadásakor a VR és a 3D nem volt még ennyire leterjedt, pláne a fejlesztés 2005-ben indulásakor, amikor ezeket a döntéseket meghozták.

BoS-nál ezért van új textúra a legtöbb régi CloD-ból importált modellen is, mert ezeket nem tudták vagy nem akarták felhasználni, viszont náluk meg van csinálva tényleges 3D-ben minden. Hogy a végeredmény nem lett olyan szép, mint ez, az egy dolog, de VR-ra pl alkalmasabb, mint a mostani CloD. Szerencsére mindkettő tud olyan fps-t produkálni, hogy a VR ne legyen gond. És nálunk is ez marad a prioritás, a gépigény drasztikus változása nélkül adjunk hozzá extra tartalmakat.

A másik véglet a DCS, aminél mindent átraktak PBR anyagokra, olyan poligon számokkal és textúra méretekkel, ami nagyon szépen néz ki, tényleg fotoreal, főleg a külső nézetes képek. Teljesen 3D, minden apró szaros csavarfej is, de látjuk milyen gép kell alá. 4+GHz proci, 1080Ti + 32GB Ram és 120GB SSD (!) az ajánlott, és még ezeknél is tweakelni kelljen a normális futásért, és közben ők úgy tesznek mintha minden a legnagyobb rendben lenne, az rohadt pofátlan dolog. my2c. Egy-egy meggondolatlan posztban valaki azért csak elmondja, hogy memory leak hiba, programozási bugok miatt van ez a gépigény, és dolgoznak rajta, következő héten már egy másik valaki azzal jön, hogy "Az egy természetes dolog, hogy ahogy a játék fejődik azzal együtt változik a gépigény is, de 2018-ban a 32GB ram nem is sok, a játéknak semmi baja, a gépeink elavultak". Nekem megvan a 32GB Ram, ebből használ a dcs 18-at, és mellérak 27(!) GB swap file-t. "De a játéknak semmi baja". Hát a qrva anyjukat. Azt.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.04.21. 21:54:20
  • Kurfürst
    Ha jól emlékszem a BOS-os 109F vízhűtői el lettek kicsit nagyolva, dupla kilépő csatorna van az eredetin de a ruszkik ezzel mintha nem szaroztak volna.

Itt látszik jól (ráadásul Marseille kép) https://goo.gl/images/tJaVbt

Fasza lenne ha a tiéteken már korrekt volna ez a részlet.
    Utoljára szerkesztette: Kurfürst, 2018.04.21. 21:39:53
  • feca1229
    Tudom, hogy ehez a Bosnak nincs köze. Nekem valahogy a Bosrol az jut az eszembe; hogy kicsit olyan rajzfilm jellegű. A Clod mind gépészkedésben mind grafikailag komplexebb, szerintem laikuskent. Azonban a Bosban sokat javult a nemet gépek mozgása már nem vagja magát hanyat ha előre tolod a botot, bár nekem nekem akkor is a Clod marad a favorit.
  • VO101Tom
    Nekem is, de ehhez a BoS-nak nincs köze.
  • feca1229
    Hát a belsőrész a messernek nekem jobban bejön mint ami a BOSban van! Valahogy élethűbb.
  • VO101Tom
    Illetve itt is:
    https://forum.il2sturmovik.com/topic/35708-tfs-updates-tobruk/?do=findComment&comment=608198
  • VO101Tom
    Ápdételve van az első poszt:
    https://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=28565&p=308892&viewfull=1#post308892
  • feca1229
    Köszönöm az infót.
    Jó munkát Tom! :-)
  • VO101Tom
    Az F-4 Tropról sok mondanivaló nincs, az alap modell nagyon jó állapotban volt, alig pár dolgot kellett kijavítani, hozzá kellett adni a trópusi kiegészítőket, és ma már elkészült rá egy sivatagi festés is. Most dolgozok a kiegészítő fegyverzeteken, póttank tartó, szárnyágyúk, ilyesmik. Meg a kabinbelsőbe betenni azt a pár dolgot, ami a trópusi változatban volt csak. Aztán jön majd egy nagyobb project, a kabinbelsőt is át akarom festeni teljesen, a mostani nekem nem tetszik, túlságosan ugyanolyan mint a CloD-os Emil kabinbelső (ez az oroszos agyonkoptatott festett részektől kész vagyok, 20 éves gépek sem néznek így ki, nem hogy 1-2 hónapos használat után...)
    Azzal talán nem lövök le nagy poént, hogy normális rendereket is elküldtem már a srácnak, aki összeállítja a dev update-eket, elvileg bármikor kikerülhet az a néhány kép, amin már normális skinnel van az F-4 Trop, és az Európai F-2 kabin. Ez majd TFS fórumon jön. Ha minden igaz...
  • feca1229
    Esetleg mondhatsz róla többet is? Vagy bármiről?
  • feca1229
    Ne szerénykedj Tom! Semmi okod nincs rá, fantasztikus amit műveltek ezzel a majdnem „kidobott” játékkal. Gondolom azért több minden van benne, hogy csak pár dolgot rátettél a gépre, biztosan szép lesz!
  • VO101Tom
    Ja, tényleg. fb-t nem is néztem. Köszi.
  • VO101Tom
    Hogy teljesen őszinte legyek, az F kabint és külső modellt is megkaptuk a forráskóddal együtt. Bár jó lett volna ha azt mondhatjuk ez a mesza csak a mienk, gyakorlatilag csak a trópusi kiegészítőket kellett megcsinálni, és az új skint.
  • feca1229
    https://www.facebook.com/teamfusionmod/
  • feca1229
    Facebók
  • VO101Tom
    Ez hova lett kitéve? Nem is láttam online, csak a belsős fórumra tettem fel ma reggel :)
  • sakkay
    Ez honnan van?