91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Willenbrock
    Megnéztem a Bondarcsuk rendezte Sztálingrád filmet,elég jó.Eizenstein színpadias,drámai stílusa jellemzi,és van pár életszerűtlen jelenet is benne.Pl égő katonák ahelyett,hogy kabátjuktól megszabadulni próbálnának,szabályosan rohamoznak.A hadifogoly orosz katonához meg közel hajol hajol a német tiszt,anélkül,hogy előzőleg lefegyverezték volna...
  • Amaymon
    Mind1 ne offoljuk szét a topikot, nekem elég fura szemléletmódom van az akkori és mostani történésekről, nem feltétlen negatív értelemben, de pár embernél tuti kivágná a biztosítékot :D
  • Her Laca
    Ezt azért árnyaljuk azért. Nem mindegyik csinált ilyet ,és nem is volt mindennapos ,de akadtak köztük (mint ahogy szerintem másnál is) ilyen olyan ficakok akik a lovagiasságot nem nagyon ismerték.
    Olvastam,hogy nekik is megfordult a fejükben (akárcsak Hermannak) hogy le kéne lövöldözni a gépet elhagyó személyzetet ,hisz ha épségben földet érnek a következő bevetésükön is találkozhatnak velük ,ami lehet pont máshogy végződne. Lévén ők is féltették az életüket ,így volt egyeseknél ,hogy nyitott fülekre talált a dolog. Ugye a németeknél amikor Gőring ezt felhozta akkor a "mester" Galland felháborodott és elég keresetlen szavakkal mondta meg mi is a véleménye erről ,meg arról is aki ezt kitalálta.
  • Amaymon
    "Csak jelzem,hogy ezt az ernyőn lövést a retek amerikaiak sokszor csinálták."

Azoknak a genomjába van mai napig. Európai őseink vadhajtása az usákok. A csúcsra népek hátán kúsztak fel középkortól kezdve napjainkig. Fantasztikus mikor a retardált amcsi öreg papa nyáladzva örvendezik, hogy egy tömegpusztító rakétára ráírhatja a nevét, amit visznek a közel keletre. A háborús kampány valami hihetetlen eltorzult förmedvénye.
  • Her Laca
  • Her Laca
    Na ez is jó
  • Her Laca
  • Her Laca
    Na ez egy ismert történet ,(a pumákoktól másoltam,mert nem volt kedvem körmölni) ,szóval ,hogy milyen is volt a fegyelem.

"Augusztus 7.

Ezen a napon 400 bombázó 300 vadászgép kíséretében sziléziai célokat és az újvidéki olajfinomítót támadta. Magyar részről a Pumák 18 gépét vetették be. A magyar vadászok felszállás után azt a parancsot kapták, hogy biztosítsanak 12 német háromágyús Bf 109-est az I/JG302-ből. A magyar köteléket Molnár László hdgy. vezette. Győrtől délre 12 Mustang a nap felől megtámadta a vegyes magyar-német egységet. Az irányítás mely ezen a napon Párduc néven jelentkezett be, rendkívül rosszul működött. De Molnár hdgy. is hibát követett el, mikor megpróbálta teljesíteni - jó katona módjára - a rossz, életveszélyes és amatőr módon kiadott parancsokat. Így aztán a Rába felett 8000m magasan célt repültek a Mustangoknak. Molnár hdgy. megpróbálta figyelmeztetni a veszélyre a németeket, ekkor egy Mustang súlyosan megrongálta gépét. Zuhanásban próbálta meg kivonni magát a harcból, de amikor kis magasságban egyenesbe hozta gépét egy Mustang újra elkezdett tüzelni rá. Szétlőtt gépét sikerült elhagynia, de a mögötte ülő Mustang az ejtőernyőn függő védtelen pilótát szitává lőtte. Gépe a V8+48 jelű Bf 109G6 és ő is a káldi erdőbe zuhant. 132 bevetésen 25 légi győzelmet aratott. Gépét még aznap megtalálták, de holttestét csak napokkal később a keresésbe bevont lakosság segítségével. (19) A német és a magyar kötelék teljesen szétesett, akit nem lőttek le az igyekezett kitérni a további támadások elől és visszatérni Veszprémbe. A németek 4 B-24, 2 B-17 és 2 P-38 lelövését jelentették. (20)"

Csak jelzem,hogy ezt az ernyőn lövést a retek amerikaiak sokszor csinálták. Hogy rohadna meg az összes ilyen.
  • 77pxdumbo
    Összességében igaza van Lacának. Egy max két rácsapás utá már úgyis a vadászoké volt a főszerep. Pl a fóka tűzerejét legjobban akkor tudták kihasználni, ha a bomberhez képest kb álló poziciót vettek fel. Ez igazából csak a hatjában valósul meg, ahol mp-ekre reviben tarthatod, és ekkor lehet komoly kárt is tenni benne. Szemből, oldalról csak pillanatnyi idő adódik a tüzelésre és komoly kárt nehezebb összehozni. Főleg a nagykalesszal nehéz pontos találatot elérni, akkor is max egy-két lövedék találhat be. A valóságban ugye a vadász is keresztbe kerül, de a lövésznek is rohadt nehéz dolga van, sokan halálra rémülve szinte vaktában nyomták az elsütőbillt.
    De a játékban az AI lövész legtöbbször a szemed is kilövi ennyi idő alatt.
  • Her Laca
    Aztán lett a Pónijuk , ráadásul nem kevés:) és ott be is fellegzett a német vadászoknak . Mekkora kötelékek ellen mentek csórik .
  • sakkay
    Tudni kell hová rakni ezeket a dolgokat..
  • Her Laca
    Na várjál. :) Azért nem mondhatjuk ,hogy fejetlenség lett volna,hisz azért a repülőknél elég komolyan vették a szabályokat ,a fegyelmet (erre van is szomorú példa a valóságból is ,magyar viszonylatban) . Kötelékben a vezér az isten mindenki azt csinálta amit az mondott,rajta volt a felelősség,a "sakkozás" inkább a szabad vadászatokon volt jellemző amikor egy géppár vagy kettő ment ellenséget keresni. De pl a nagy bombázó kötelékeket azért támadták derekasan (pláne ha nem volt vadászfedezet) ,nem véletlen ugye ,hogy az amiknak volt olyan gondolatuk egy időben,hogy leállnak a bombázásokkal,mert már tűrhetetlen volt a veszteségük.
  • Amaymon
    Magyarán kb akkora fejetlenség lehetett néha mint a játékszervereken, mert a valaguk féltették. Odacsaptak eliszkoltak nem sakkpartiztak :)

Azért durva, hogy itt örömködünk a fegyver kamera felvételeken, de ott általában meghótt' valaki...
  • Her Laca
    1.00 nál azért nem pörög az annyira.
  • Her Laca
    Na itt az elején egy szárnylövés, ha így pördül akkor jó.
  • Her Laca
    Lőtték azok mindenhonnan,hátulról is ahonnan éppen érték. Az életben azért nem Zajcevek üldögéltek többségében a lövészek helyén,no meg mondjuk egy kötelék USA bomber olyan össztüzet csinált ,hogy tök mindegy volt honnan mentek rájuk. Szemből volt a kockázat mentesebb leginkább ahogy olvasgattam. Meg nem nagyon volt idejük a vadászoknak helyezkedni ,magasságot gyűjteni,mert a bombereket azért kísérték a vadászok is legtöbbször ,így onnan támadtak ahonnan érkeztek,aztán uzsgyi tovább.

• Her Laca
    Különben rájöttem:) Rof os beidegződése a srácoknak. Na mert azok a varrógépek inkább szerettek égni,úgy látszik tetszik nekik ez a ficsör:)
  • Amaymon
    Ez a valóságban bevett dolog volt hogy hátulról lőtték a bombereket? Nem csak a játékok abnormalitásában jön elő? Itt valaki éppen írta, hogy mekkora ökör hogy 6 órán beült egy PE2 mögé, de a videón pl 27 percnél is majdnem 6-ról lő valamilyen bombázót a valóságban.
  • Her Laca
    Azt én se , de előtte az egy lavor ha jól láttam.
  • Her Laca
    Nem érdekel engem annyira ,hogy irkáljak nekik:)
    No meg nem az én dolgom, ők kérnek 22 ropit egy 45% os valamiért akkor melózzanak is meg érte.
    Jelzem nem reális ,főleg a német gépek nem voltak azok a kigyulladós fajták. A spit pl ebből a szempontból rosszabb volt főleg a pilótára nézve mert előtte volt a benya tank. . No meg a japo gépek ,azok igen .
    Nézz végig guncam felvételeket ,nem jellemző az "öngyulladás" .
  • sakkay
    Mondjuk nem tudom milyen gép az 2.50-nél, de ég mint az olajos rongy.
  • sakkay
    Írj rá a fórumra..de komolyan. Amúgy nem tudom mennyire reális ez kb minden 3. kigyullad..kettő meg nem.
  • Her Laca
  • Her Laca
    Ja tudom a 45% ra?:)))) Nem kösz nem,amúgy sem vagyok egy irigy típus. Csak az anyag érdekelt volna amitől ilyen gondolataid támadtak:)
  • Her Laca
    Mire?
  • Her Laca
    28 környékén pl a fóka lövi a laggot oszt csak nem akar égni az a retek.
    Én ezt a hamar lángra kap effektet a Bos ban nem tudom hová tenni.
  • sakkay
    Irigykedsz mi??
  • Her Laca
    Mit szívsz ? Kell nekem:)
  • Her Laca
    juj.
  • sakkay
    Itt a kép.
  • sakkay
    Ez nagyon vadállat! Leszakítottam a szárnyat direkt-tegnap Beszéltem Tommal pár dologgal kapcsolatban azokat tesztelem-és iszonyat forgásba kezdett a törzs. A pilóta a g erő miatt alig látott már-kiugrottam. Az ernyő ugyan kinyílt, de a pilóta vagy elájult, de leginkább meghalt..
  • Solt
    Dettó...
  • sakkay
    Ha most sokan sírunk' , hogy legyen olyan szimulátor ami a csövön kifér, akkor ezzel lehet komolyan befolyásolni a fejlesztések menetét..de legalábbis van rá esély. De én írni angolul nem igazán tudok, így marad a figyelem felhívás!
  • Solt
    Jogos, csak egy pillanatra ledöbbentem... azt hittem picit magasabb a színvonal. :)

Jó lenne, ha minél több támogatást kapna!!
  • sakkay
    Jó az,de csak ma indult.. de remélem jönnek a nagyok, aztán komolyabb lesz a hangvétel. Igazából azért is raktam ide, ha valaki hozzá akar szólni, hát tegye meg.
  • Solt
    Az ötlet jó, de azok a hozzászólások. Sakk-matt basszus! :D
  • sakkay
    Nézzél körül bátran van itt minden..
  • sakkay
  • Solt
    Atyaég... ez alulról súrolja az ETS topik színvonalát...
  • sakkay
    Hopp. Na kíváncsi leszek...