91309

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • sakkay
    A 256 nagyon komoly lenne! 150-200 gépnél nem nagyon lehet úgy 20 percet repülni, hogy valakivel ne akadjál össze:))
  • VO101Tom
    Megvolt tegnap a második teszt, minden rendben ment. A cél az volt, hogy megtaláljuk mikor fagy le a szerver. 80 játékos mellett fokozatosan adtuk hozzá az AI gépeket (Do 17 és Wellington bombázókat), nézve, hogy hogy alakul az fps és a laggolás. 80 játékos és 100 AI bombázóval még mindenkinek simán futott, 200 gép fölött kezdett sokaknak laggolni. A legtöbb az 80 játékos + 170 AI volt, itt már többen írták, hogy volt akinek 10 fps alá is leesett, főleg reptér fölött, amikor a légvédelem is szórta őket. Ugyanekkor írták, hogy a betöltési idő is sokat nőtt, volt akinek percekig töltött mire belépett.

Ez már a kliens PC-jétől is függ, mert nekem a kezdeti 180-as fps a végén is csak 140-re esett magasan, de földközelben sem ment 65 fps alá (1080 HD-ban, szokásos beállításaimmal). Ezt a screenshotot akkor csináltam, amikor mondták, hogy zárják a szervert, akkor volt bent 250 gép, én épp az egyik AI bomber rajt üldöztem.

Ami még pozitívum volt, hogy minden próbálkozás ellenére a szerver egyszer sem fagyott le, úgy tűnik, hogy a 256 fős online szerver már "csak" a klienseken múlik, de 180 gépig elég nyugodtan el lehet menni akkor is ha a többségnek átlagos gépe van. A belsős fórumon azt írta a fő programozónk, hogy tovább keresik a lehetőségét, hogy ezt a számot feljebb tornázzuk, és az, hogy szerver oldalon nincs a 256-nak sem akadálya, ez megnyugtató alap ahhoz, ahonnan tovább lehet optimalizálni.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.12.09. 05:44:37
  • LeonSilver
    Az az. Aminek van külön tápja
  • PhantomAss
    Mi az az aktív usb hub?
    Csak mert én épp most vettem egy hub-ot amin az egyes csatlakozók egyenként lekapcsolhatók és külön tápja van. Ebbe szándékozom beledugni a warthogot és a pedált, mert nem akarom mindig ki-be dugdozni amikor szükség van rá.
    Lehet hogy ez így nem jó ötlet akkor?
  • LeonSilver
    Ezt - sajnos - nem tudom vitatni...
  • sakkay
    Hát ez ijesztő-de nem inkább a táp?? Ja látom írták.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.12.08. 11:57:53
  • Solt
    A Thrustmaster az egyik legigénytelenebb gyártó a nagyok közül. A T300 bázisra a kormányt egy nagy műanyag "gyűrűvel" kell rögzíteni, majd ebbe a gyűrűbe egy 2 cm-s facsavart kell belecsavarni, de csak félig, mert eltörik a műanyag ha teljesen becsavarod. Se egy előfúrás, se egy rövidebb csavar, hogy ne tudj benne kárt tenni... mindez a hivatalos gyári megoldás! Arról már nem is beszélve, hogy 3 db ment egymás után tönkre nálam azért, mert az ESD védelmük egy kalap szar... a hivatalos rögzítési pontoknál tettem fel a bázist a cockpitre, de mégis utat talált magának a kóbor áram.

Nálam messziről kerülendő kategória minden termékük! :)
  • i robot
    Mindenképp kellenek a minőségi alkatrészek! Az a legjobb érzés amikor elkezd füstölni aztán pukk és már el is pörrent 300000 pénz. Sajnos volt az is egyszer. A TM minőség meg tetten érhető. Srácnak is hasonló gondja volt a gázkarral, szétkapta aztán ott volt egy pici szeg a piros föld kábel mellett keresztben mindenen. https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=129488
  • i robot
    Nem tudni, még nem találtam rá embert aki ránézne.
  • LeonSilver
    Azt egyébként lehet tudni, hogy mi szállt el a lapon? Van egy cég, ahová mi küldjük a laptopokat reworkra, szerintem ők simán meg tudnák javítani.
  • LeonSilver
    Hát igen... a szünetmentes a bejövő túlfesz ellen edhat védelmet, már ha a szünetmentes sem valami gagyi szar.

A jó táp és alaplap az alapja egy jól felépített gépnek - és sokan pont ezen spórolnak (ez nem Neked szól Te robot ;) ).
    Az én warthogom us HUB-on van, de aktív HUB.. ha meg baszarik, akkor akárhol is beszarna. Gondolom a jó drága joyt csak és kizárólag minőségi alkatrészekből csinálták... ja nem :D
  • VO101Tom
    Meg gondolom egy nem túl gagyi táp is sokat segít a dolgon...
  • i robot
    Amikor elkezdtem kutakodni a neten, kiderült az én gázkar problémám nem oly egyedi, sőt meglehetősen gyakori. Sok fórumon arra következtetnek, kényes az áramingadozásra. Főleg olyanok szívták meg gyakrabban akik usb hub-on keresztül használták. Az enyém az alaplapba volt dugva. A gépem pedig csak túlfesz elleni elosztóhoz van csatlakoztatva, de úgy tűnik az nem elég. Javasolják a szünetmentes táp beiktatását. A vicc az, hogy a bot is képes ilyen mutatványra.
  • sakkay
    Miért nem mered bedugva hagyni???
  • VO101Tom
  • Lysandus
    Úgy készülök, hogy ott leszek.
  • VO101Tom
    Holnap este 8-tól megint lesz stressz teszt.
    Belsős fórumon azt írták, hogy elég biztosra tudják mondani, hogy megtalálták a hibát, ami a múltkori fagyásokat okozta (AI behívás a missionba), de ezt csak egy stress test-el lehet véglegesen bebizonyítani. Kérték, hogy minél többen legyünk, akkor lesz értelme a tesztnek. Most is a cél, hogy megtaláljuk a szerver korlátait, ezért hasonlóra kell számítani mint legutóbb, csak remélhetően crash nélkül. Kb egy órás lesz.

Akinek van kedve, az holnap este 20:00 tól (GMT19:00) legyen puma TS-en, vagy ATAG TS-en gyülekezzünk.

Köszi mindenkinek előre is.
  • VO101Tom

Az mondjuk elég pozitív, hogy így küldenek pótalkatrészeket, nem csak a bolt címeket e-mailezik el, hogy hol veheted meg az újat...
  • i robot
    Warthog gázkar update. Tegnap megérkezett az új panel Franciaországból. Ma volt egy kis időm, kicseréltem és végre újra működik. Abszolút egyszerű a művelet. 1 csavarhúzó kell csak hozzá, aztán alulról kell támadni...(forrasztani sem kell, alapban új usb kábellel együtt van). Aki csinálta már, kb. 2 perc, aki nem, annak is sikerül max 10 perc alatt. Kérdeztem van e hozzá minden, azt írták van nem kell aggódni, de csak a Supporton keresztül lehet rendelni! Szóval, ha esetleg valaki más is megszívja nem kell kétségbe esni! (ne rohanj egyből venni egy tök újat mint sok amcsi, ezt fórumokon olvastam)
    Bódogság vaaann! (természetesen jelenleg nem merem bedugva hagyni )
  • LeonSilver
  • i robot
    Steam, automatikusan frissít nem kell vesződni.
  • Wooddog
    Ja és még annyi hogy steamen vagy weshopban jobb megvenni?
  • Wooddog
    Így lesz, köszönöm! akkor megveszem és jelentkezek. Igen a felső két mondat épp hogy nem szúrta ki a szemem...
  • LeonSilver
    Így van! Én ha megvetted elhiheted, hogy mérhetetlen mennyiségű és minőségű segítséget fogsz kapni!
  • Lysandus
    Valószínűleg széthajtottad a motort. Ha túlléped az előírt a fordulatszámot, szívótérnyomást, nem volt elég a hűtés, akkor ez történhet. Ezért nem árt böngészni az adott típus gépkönyvét.

Vedd meg nyugodtan a CloD-ot, nagyon megéri. Már-már valós repülési mélységű szimuláció.
  • LeonSilver
    A szövegdoboz felett van két mondat. Kérlek olvasd el, értelmezd és tartsd be.
  • VO101Tom
    A Blitz tört verzióját nem ismerem, gondolom ugyanaz mint a Steames mert ezeknél nem a programokba nyúlnak bele, hanem a Steames ellenőrzést játsszák ki.
    Ha levegőben indulsz, akkor szerintem a fordulatszám lehetett túl nagy, ha a pontost típust nézed, akkor meg lehet mondani, hogy van-e benne automatikus légcsavar állásszög állítás. A víz és olajhűtővel csak akkor kell foglalkozni, ha felszállásból indulsz, akkor azok alapból csukva vannak. A csillagmotoros gépeknél lehet olyan probléma is, hogy nincs bekapcsolva a karburátor fűtés, vagy a nagyon nyitott hűtő túlhűti a motort. Soros motornál ilyen gond nincs. Vannak gépek amiknél az üzemanyag-levegő dúsítást is kezelni kell, illetve figyelni a szívótér nyomást is, hogy az ne legyen túl nagy (fordulatszám mellett ez a másik ami széthajthatja a motort, ha túl van töltve).

Amint látod, a szimuláció elég mély, és szinte minden típusnak vannak olyan jellegzetességei, ami a többiben nem található meg. Nem csak hajtóműben, hanem egyéb kezelésben is. Tutorialt csak angolul tudok, illetve az eredeti gépkönyveket is érdemes forgatni, a CloD már az a szintű szimuláció, amikor az eredeti gépkönyv is teljesen jól használható arra, hogy a gép tulajdonságait megismerd. Van magyar oldal is, ahol általánosságban a második világháborús repülőgépek vezetéséről, kezeléséről van fent anyag. Ha CloD mellett döntesz, és megveszed, akkor tudok adni linkeket és itt is további segítséget, hogy hogyan kezdj neki (érdemes kiválasztani egy típust, és azt megtanulni, ne az összeset akard egyszerre). Mi főleg német gépekkel repkedünk, értelemszerűen inkább ezekkel kapcsolatban tudunk segíteni. Szoktak lenni közös repkedések is (mostanában kevesebb, mindenki az Észak-Afrikai kiegészítőt várja, az külön lesz megvásárolható remélhetően minél előbb), van saját TS szerver is, ott szóban is lehet kérdezni.

Viszont ha nem olyan rég jársz erre, akkor ezt valszeg nem tudhatod, a Cliffs of Dovert többek közt magyarok is fejlesztik, én vagyok az egyikük. A torrentezést ismerem és demo-k hiányában meg is értem, de a többi kérdéseddel majd foglalkozzunk akkor, ha sikerült döntened és megvenned amelyik jobban tetszik. Ahogy az a fejlécben is írva vagyon.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.12.01. 22:12:12
  • Wooddog
    Még egyiket se.Ez torrentes cucc...vagy akkor ne is csodálkozzak hogy nem jó valami?(blitz)
  • VO101Tom
    Melyik játékot vetted meg végül?
  • Wooddog
    A realisztikus repülés érdekelne de nem értem hogy miért nincs egy normális tutorial vagy valami a játékon belül.
    Az is elég furcsa hogy pl minden ok nélkül el kezd remegni a gép pedig ott kezdek a levegőben még felszállnom sem kellett..én meg pislogok...szóval az kéne hogy hogy tudom az alapoktól megtanulni az egészet?
  • sakkay
    A CLOD sokkal realisztikusabb, majd teljes kattintható fülkés, igen részletes belső modellezéssel. Viszont a menürendszer puritán, és bár a srácok iszonyat sokat javítottak rajta, sok minden nem működik jól pl. a single kampányok.
    A BOS valahol a játék és a hc szim között van, kiforrott körítéssel, sok térképpel. Mit szeretnél inkább?
  • Wooddog
    A BoS miért kerül duplájába a CLoDnak.
    Azon agyalok hogy melyiket vegyem meg...
    Itt mindenki játszik mindegyikkel?
    Gondolom megoszlik a vélemény , de melyiket ajánljátok?
  • VO101Tom
    Kell valakinek a "Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad with Rising Storm, Rising Storm Game of the Year Edition" játék? Egy ismerőstől kaptam gift-ben, de nekem már megvan, és a legtöbb ismerősnek is, akik egyébként FPS-el játszanak. Ha bárkinek kell, ingyen továbbküldöm. PM-ben írjon, akinek kellene.
  • VO101Tom
    A "tapasztaltak" így mondják, hogy PVE
  • Solt
  • sakkay
  • 2Pete
    Az öregek így mondják hogy PVE.
  • Wooddog
    Mit jelent hogy "ai ellen"?
  • Wooddog
    Köszönöm a választ!
    Megveszem az eredetit:)
    Mégis csak olyan játékra vágyik az ember ami realisztikus.
  • i robot
    Így vagyok vele én is. Egyik szemem sír másik nevet. Az jó, hogy lehet hozzá rendelni pótalkatrészt. Igaz időigényes és csak a supporton keresztül.
    Viszont most már aggódva fogom használni, fene tudja mikor hal meg megint. Elég egyértelmű, hogy kényes darab. Javasolták több helyen egy szünetmentes táp beiktatását, állítólag az csökkenti a kockázatot jelentősen. Szóval nagyon remélem, senki nem szívja így meg a Warthog tulajok között!
    Elkezdtem hasonló gázkart keresni, de még nem leltem rá a vátlótársra. Joy-ból VKB Gunfighter II. néztem ki. Az viszont még nem rendelkezik ilyen kiegészítéssel.