IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az alkalmatlan szerintem is kissé erős kifejezés :)

Egyetlen dolog, amiben akadályoz a képminőség, az az azonosítás. Ami tény, hogy komoly hátrány multiban, és a VR előnyei (jobb situational awareness, sokszor jobb spotting) nem ellensúlyozzák.
Az élmény viszont bőven :)
Nem kértem napra pontosan... az, hogy idén akarjátok számomra már jól hangzik.

A VR résszel nem értek egyet, de nem akarom ezt ragozni. A BoS jó példa rá, hogy már most is élvezhető a VR és a monitorhoz képest gyengébb képminőségért kárpótol az élmény. A műszereket bőven lehet látni, zoom-l meg aztán pláne, légi harcban pedig ha összefutnánk nem azért végezném madzagon mert pocsékul láttalak... :) Egy dolog tény, nagy a gépigénye és ezért egyelőre drága mulatság. A lényeg, hogy tervben van nálatok is és nem kell rá éveket várni.

Így, hogy az AI azért készül mert van aki konkrétan ehhez ért és "máshoz nem" ezt is túlbeszéltük. :)

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Na, azért annyira nem állunk szarul, még idén ki akarjuk adni, de így februárban megmondani, hogy ebből mi lesz, azt nem lehet. A sima 4.5 is több mint két hónapot csúszott egy-két szivatósabb bug miatt, amit a beta teszterek szúrtak ki. Aztán kiadás után is volt vele sok gond, az FFB-s kormányokkal, meg a launcher exe fagyásokkal. Ilyen komplex szoftver fejlesztésnél 1-2 hónapot csont nélkül össze lehet szedni már csak az apróbb bugokkal is, és akkor arról szó sincs, ha valami nagyobb szarba futunk bele.

A VR szimulátorra még alkalmatlan, te is tudod jól, hogy a műszerek olvashatatlanok, a gépek láthatósága pocsék. Értem én, hogy mindenkinek van már ilyen, csak hát ugye minek?
A dolog másik oldala, hogy ki programozza le. Az AI-t az a srác kalapálja, aki a Team Daidalos alatt régi il2-höz is csinált ilyen kódot. VR-hoz ő nem ért, ezért a VR programozást nem is hátráltatja. Az AI egyébként nem átalakítva lesz, hanem kijavítva azok a hibák, amik offline missionokban szivatják az offline játékosokat. Rádiózás és AI alapvető viselkedés. Ez sokkal fontosabb minden offline játékhoz, mint a VR. És az online missionokhoz is, amiben van AI.

www.pumaszallas.hu

Akkor idén nem... :)

Szerintem a VR támogatás fontosabb lenne mint az AI, már csak azért is, mert a "konkurenciánál" már van, sőt szinte minden repszimben van. Ha ennyire messze van az 5.0, akkor lehet, hogy ezt érdemes lenne átgondolnotok és előrébb hozni valamilyen köztes tapaszban. Már, ha nincs technikai akadálya...

www.smart-bus.hu

VO101Tom
PPfffhhhh.... :) Most erre mit mondjak? Az még odébb van. De most itt a 4.53, valszeg lesz majd még közbenső patch, AI-kat és az offline játékot akarjuk először megjavítani, közben készülnek a modellek, és a térkép.

www.pumaszallas.hu

arrow19
2 hét.
És az 5.0 cirka mikorra várható? :)

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Csak annyit mondhatok, ami a hivatalosan is nyilvános, dolgozunk rajta, a cél, hogy 5.0-val együtt jöjjön ki. De mint sok minden, programozásban akkor lesz biztos, ha elkészült. :)

www.pumaszallas.hu

Van valami hír a következő lépésről? Főleg VR terén... :)

www.smart-bus.hu

bakvarnyu
Értem akkor inkább törlök mindent és csak a Blitz megy fel.

VO101Tom
Elvileg mehetne párhuzamosan is, de gyakorlatilag csak "helyette" érdemes használni.
Ha megvan a Team Fusion-os régi Cliffs, akkor mentsd el a saját fájlokat (missionok, dashboard pic - ha van, skinek), majd szedd le teljesen, töröld ki a dokumentumok alól az 1C SoftClub mappát is, majd utána tedd fel a Blitz-et.

Config fájl alapból nem kompatibilis, bár a fórumon van leírás, hogy a config fájlt hogy lehet átvinni 4.312-ből, szerintem ezzel több időt pazarol el az ember, mint ha végigpötyögi azt a néhány gombot és tengelyt, amit a CloD használ. Szerintem érdemes nulláról beállítani, az a biztos.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.02.20. 16:05:55

www.pumaszallas.hu

bakvarnyu
A Cliffs of Dover Blitz a Team fusion helyett van, vagy párhuzamosan játszható a két mod?

<#alien>

És vajon legális? :-D
Ez qrva jó! Bárki befizethet vajon?
//www.youtube.com/embed/7S7M8IYizK4

VO101Tom
<#eljen>
Igen, délután rendbe tették azt is.

www.pumaszallas.hu

acidrain
Blitz frissítés megtörtént 4.53 -ra. Launcher hiba előjött. .NET keretrendszr 4.7.1 -re frissítése után a Blitz hiba nélkül elindult. ATAG is megy már.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

VO101Tom
Most dolgoznak rajta, sem Colander sem Bliss nem volt gépközelben, de megpróbálják átrakatni most valamelyik másik adminnal.

www.pumaszallas.hu

Amit belinkeltél az ATAG oldaláról azt letöltöttem, futattam, és müködik azóta.
Köszönöm mégegyszer Tom a segítséget!

ATAG mikor lesz megint? Mármint ők mikor állnak át 4.53-ra?
VO101Tom
Épp most beszélek egy sráccal, ugyanez a hiba volt nála is, feltette a legújabb .NET-et, és megjavult.
Majd írj pls, hogy nálad is megoldotta-e a hibát.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Akkor .NET a hibás (nem CloD specifikus dolog, rengeteg post van google-n erről a hibáról mindenfajta játékkal).
Ami furcsa, hogy a 4.5-nél miért nem jött elő, a 4.53-nál meg igen. Nem tudom, hogy a rendszerfájlokban mennyi változás volt, mondjuk fps javítás miatt hozzá lett nyúlva azokhoz is.

www.pumaszallas.hu

Ezt irja nekem is.

VO101Tom
nézd meg azért, hogy amikor lefagy, akkor ezt írja-e ki (akinek lefagyott, mindnek ezzel volt baja eddig, de azért ellenőrizd):
Problem signature:
Problem Event Name: CLR20r3
Problem Signature 01: launcher64.exe
Problem Signature 02: 1.0.0.0
Problem Signature 03: 5a636906
Problem Signature 04: maddox
Problem Signature 05: 4.5.3.0
Problem Signature 06: 5a63d495
Problem Signature 07: 5
Problem Signature 08: 1bd
Problem Signature 09: System.NullReferenceException
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 2057
Additional Information 1: 03fd
Additional Information 2: 03fd046125ac7cd247715f4cc99ac5a4
Additional Information 3: 225a
Additional Information 4: 225a64b36ae34f04ca91bc0d570e1635

www.pumaszallas.hu

Köszi Tom megnezem.

VO101Tom
Van egy topic ATAG-on, ami ezzel foglalkozik, CLR20r3 hiba google szerint .NET fájlokhoz van köze, és többen is írták, hogy a legfrissebbet felinstallálva megjavult. Ha abból a legújabb van fent, akkor esetleg egy .NET reinstallt próbálj meg.

https://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=28308&highlight=CLR20r3

www.pumaszallas.hu

Csináltam a steamen egy file ellenőrzést de ugyan az. lehet törlöm az egészet, és újra rakom, csak bill. paancsok zavarnak rakhatom azokat is újra.

arrow19
Semmi gond, annyi hogy a reshade felvan telepítve azt jelzi.
Üdv. Nekem ezt írja a jobb alsó részre ( unsupported overlay detected ) de működik. Már csináltam ellenőrzést. Mondjuk a shadert nem szedtem ki mikor frissült. Ez mi lehet?
Azt hogyan tudom kieszközölni? Volt tegnap talan valami frissites mintha ezt olvastam bolna, lehet az kavart be.

Talán csinálj file integritás ellenőrzést.

Üdv emberek!
Reggel inditottam volna a Clod Blitzet és azt írja, hogy LAUNCHER müködése leállt és kilép. A sima Clod az működik. Van valami ötlet vagy rakhatom újra? Eddig működött.

Köszi

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

VO101Tom
Mentsd el a beállításokat, és elvileg Steam frissíti.
Ha nem, akkor csinálj egy fájl ellenőrzést, akkor felteszi a legújabb Steames verziót.

www.pumaszallas.hu

Hol is kell ezt frissiteni?

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

arrow19
TFS 4.53 changelog:
We will be activating Version 4.53 on Steam. (should be up Friday February 16th)

Changes:

- Netcode improvements
- Addition of hi resolution cockpits for all aircraft
- Added drag for Hurricane and Bf-110 bombracks
- Correct gunsights for British types
- Changes to AI gunner effectiveness (less effective)
- Fix to allow Vehicles to be driveable
- Fix to reduce the range at which active AI gunners are being drawn by the game engine... fps saving
- Some small changes to the Sounds

Please note for those wanting to host servers:

The server will have a tendency to park cores... which will increase lag.

Changing the power options to "high performance", will improve performance considerably. Please check your server settings.

Please note: Our Chief Coder is busy with Real Life concerns and does not have the time at the moment to address a few bugs... these will be fixed in a final version... but we wanted to get this out for the players.

- The driveable vehicles are now listed in the Quick Mission aircraft selection screen.

- There is some smoke in the cockpit when firing nose mount guns

- The AI gunners have been adjusted to suit Single Player preferences... we will be releasing an optional version later which will see the AI gunners be tuned to Multiplayer preferences. (more accuracy)

https://forum.il2sturmovik.com/topic/34216-cliffs-dover-blitz-version-453-live/
VO101Tom
Jah, én a skype kérdésre reagáltam, a teamvieweren átsiklottam :) Teamviewerben is van audio konferencia, de ezt nem használtam én sem. Skype, Teamspeak, Discord vagy a facebook voice chat funkciója eddig mindig elég volt.

www.pumaszallas.hu

Papa01
Köszi, ahogy lesz lehetőségem, kipróbálom! :)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Elvileg van ilyen funkció. Még nem használtam, de gugli azt mondja, hogy a van egy communicate fül, ott vannak az ilyen dolgok.
Papa01
Köszi a választ! :) Akkor a Teamviewer-ben, nincs párhuzamos lehetőség lehetőség (táv.vez+hang)?
szerk:Ha nincs, Skype régebbi verzióból mit javasolsz?
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2018.02.13. 19:27:47

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

VO101Tom
NE a win10-es Sykpeot használd, hanem a régit. Fel lehet telepíteni azt is, ne törődj azzal, hogy időnként az újért rinyál a w10. Azt a szart én sem használom soha, a régit viszont kb állandóan.

www.pumaszallas.hu

Papa01
Szia Sakkay! :)
Ja, erre én is gondoltam, de nem akarnék még 1 szoftvert. Mondjuk én a Skype-ra gondoltam, de amit W10 alatt művel az kész vicc.. :)
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2018.02.13. 18:57:44

<#nevetes1>TS..
szia Papa

Papa01
Sziasztok!

OFF:
Teamviewer-ben megoldható, hogy a távoli vezérlés mellett beszélgetni is lehessen? Ha igen hogyan?
Köszi a választ! :)

Nincs más difi, csak a két collector plane is benne van.
Most már annyira nem vágom, de régebben volt még pár bónusz, de már akkor is a gépek voltak az érdemi különbség. Szóval neked kell tudni, attól függ hány gépet akarsz repülni.

Természetesen nem a tank miatt venném meg, de ha TANK akkor nem Wot,hanem War Thunder inkább nekem! Régen elég sokat mentem az Il-2 1946-al,Clod is megvan, de erre is kiváncsi vagyok!
Egy kérdés, érdemes a premium editiont megvenni, mert csak azt a 2 plus gépet láttam amibe különbözik másba nem!
Na ha az eredeti készítők nem pazarolták volna az energiájukat ilyen faxágokra, akkor lehet nem lett volna olyan botrányos az állapot megjelenéskor. Nagyon sok olyan dologra forgácsolták szét a melót, ami tök felesleges volt. Mármint ha a lehetőségeiket jobban felmérték volna..

A CloD-ban is. Ültem én már korai PzIV-ben ATAG-on. :-)