91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • artivizsla #74735
    Fiam most szolt, hogy az ismerős körben van megint egy eladó orosz Alkor TAL 65-ös. Kezdőknek nagyon jó, masszív egy darab. Ha érdekel a megadott emailcímen érdeklődjél nála.
  • LeonSilver
    Nincs mit!

**--**

Volt egy idősebb szivar ismerősöm.
    A neje volt nálunk a postás, úgy kérdezett meg, hogy én is vizuálom a csillagokat? Mert ugye Ő hozta az újságokat és a klub újságról gondolta.
    Szecsődön laktak, monta, hogy menjek ki egyszer hozzájuk, este. Hát gyerekek!
    A férje (nagggyyyon jó fej volt) egy egyszerű (nem pejoratív értelemben) ember volt. A TSZ-ben dolgozott lakatosként.

Olyan 20cm-es tükröst csinált, hogy az agyamat eldobtam.
    Nem tudom most lehet-e, de annak idején a planetáriumtól rendelt cuccot. Szépen kézzel kicsiszolta a tükröt (sablon, porokat, mindent küldtek Neki).
    Amikor kész lett (persze ez csak nagyjábóli készség) akkor visszaküldte és géppel finoman megcsiszolták, ezüstözték.
    Minden mást Ő csinált. Akkor még nem volt automatikája, kézzel kellett tekerni a távcsövet.
    De baszki! A jupiter holdjait, a szaturnusz gyűrűit olyan faszán lehetett látni!!!
  • sakkay
    Ja, amúgy önerőből én is erre jutottam.
  • sakkay
    Köszönöm..akkor ez lesz a megcélzott tárgy, aztán meglátjuk.
  • sakkay
    Na jó, de nagyjából ez az egyetlen ami szerintem is ok, és ő használja. A többi a faceszar, meg a hülye klános bandázás..már a szótól is behányok-mármint , hogy mire használják. Főleg hogy imádom a törit.
  • sakkay
    Köszönöm.
  • sakkay
    Nem nagyon találni eladó normális-kezdő-távcsövet.
  • hetti
    70/500-at választanám.
    Lehet először érdemes volna egy binokulárral próbálkozni.
  • artivizsla #74727
    A net már a csillagászathoz is elengedhetetlen, de legalább éjjelente ki kell menni a szabadba sasolni.
  • LeonSilver
    Én valaha ENNEK a klubnak voltam a tagja. Írj Nekik, tuti segítenek ők is.
    Valamint javaslom a srácodnak is Őket! Amikor én voltam, akkor egy ingyenes kiadványuk is volt, havilap a klub életéről, megfigyelésekről ilyesmikről.
  • artivizsla #74725
    Alkor TAL 65 ilyen volt az első cső.
  • sakkay
    Na ez igazán jó dolog. Nekem gyakorlatilag mindegy mi-na jó ez így persze nem igaz-de érdekelje már valami komolyan. Leginkább olyan aminek van értelme. És ne a net.
  • sakkay
    Szia. Alapvetően a fiamnak lenne, 13 éves, és a karatén kívül elég kockának nézem. Ami egy dolog, de a telefonon meg a gépen kívül nem érdekli semmi. Hála az égnek az olvasás az bejött, és a csillagászat az érdekli. Ezért gondoltam erre, és pont ezért a pénz limit is, hiszen lehet, hogy valójában nem fogja meg annyira. Ezeket néztem
    Mini dobson-76/300 SkyWatcher Dobson
    SkyWatcher 60/700,
    70/500
    60/900
  • artivizsla #74722
    Mikor a fiam is elkezdett érdeklődni a csillagászat iránt, vettünk egy használt orosz távcsövet a vaterán 15.000 Ft-ért, ami egy jó darabig elég is volt. Addig biztosan, míg kiderült, hogy nem csak fellángolásról van szó, utána az orosz vas ment vissza a vaterára, árában elkelt egyből és lett egy komolyabb cső helyette. Ma már MCSE tag, táborokba jár és elég intenzíven nyomja a Polaris csillagvizsgálóban, mint amatőr lelkes ifjú csillagász.
  • hetti
    Mire szeretnétek használni s honnan? használtakat nem néztél?
  • sakkay
    Inkább csak azokat olvastam amik rám is vonatkozhatnak. Majd holnap már okosabb leszek-legalábbis remélem.
  • Papa01 #74719
    És nem írtál be? Szerintem, ők is segíthetnek.
  • sakkay
    Ja ja nézegettem már itt is.
  • Papa01 #74717
    Azt hiszem, EZ a topic kell neked! :)
  • Papa01 #74716
  • GálTomi
    Én meg potya trainereztem egyet minap......
  • sakkay
    Ok mindenképpen. Annyira jutottam , hogy nagyáruház kerülendő. Maradt két bolt, meg persze a netes rendelés. Az megnyugtató, hogy ugyanazon típusok vannak minkét boltban. De mivel holnap Pesten leszek, remélem be tudok ugrani személyesen az egyikbe.
  • sakkay
  • repvez
    Ha esetleg kapsz pár jótanácsot a kiválasztásra kkor leirhatnád , vagy PM-ben. Bár én egy tükrös fényképgépet vagy PC-t szeretnék rátenni, hogy a látottakat meg is tudjam örökíteni.
  • Solt
  • sakkay
    Marhára nem értek a csillagászati távcsövekhez és a gyereknek akarok venni egyet...meg persze magamnak. Viszont nem akarok nagyon 16-24 ezer forint fölé menni, mert nem tudom mennyire köti le. Ebben a kategóriában van 3-4 távcső és nemtom' melyiket érdemes. Olvasok utána napok óta, de hát ugye ez nem egy egyszerű dolog, főleg , hogy még életembe nem néztem bele egybe sem. Ez azért fura, mert a csillagászat, meg az elméleti fizika az egyik kedvenc érdeklődési köröm-persze hülye vagyok hozzá de szeretem.
  • Papa01 #74709
    :)))) Nem állt szándékomban semmi ilyesmi, elnézést ha úgy ment át! :)
  • sakkay
    Üssél még megérdemlem..
  • Papa01 #74707
    :D Ugyan, 2 perc volt az egész! :)
  • sakkay
    Papa! TE egy úr vagy. Mindig is tudtam..magamat inkább nem jellemezném. De a lusta, meg a disznó benne lenne..
  • Papa01 #74705
    Nem EZT a HSZ-t keresed? :)
  • sakkay
    Laca!! Ha vagy légyszi'mond már meg ki is ért a TS-en a csillagászati távcsövekhez! Bár lehet nem is te mondtad...
  • 77pxdumbo
    Vampire kapott belőle ízelítőt
  • 77pxdumbo
    Hát szerettem volna menni, de igen sok lóvét buktam volna, ha megyek. Pont mostanra jött be a meló. Ha lesz repnap, ott biztosan leszek.
    Pedig van új főzet, és még a tavalyinál is jobb...
  • sakkay
    Srácok kinél is érdeklődjek csillagászati távcső ügyben?
  • sakkay
    És most már biztos, hogy a leszakadó kisebb' darabok is tönkretehetik a motort.
  • sakkay
    Erre fellépek, és felszállásnál kettélő egy il..
  • LeonSilver
    .... hogy lövi a "farkát" :D
  • sakkay
    Mindenki megnyugtatására mondom azért a történet nem így szokott véget érni, de hogy nézne ki ha az összes Il, tábortüzet játszana a hóban a végére.
  • sakkay

Na ez tetszik.