IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
"(Amit egyébként csak az állítólagos angol tesztek támasztanak alá.) "
Én azt tartom elképzelhetetlennek,hogy a németeknek ne lett volna qrva pontos dokumentációjuk a gépeik (fõleg a 109 es) teljesítményérõl,repülési tulajdonságairól.
Még abban is biztos vagyok,hogy ezen iratok valahol pihennek egy usa,vagy brit ,ne adj isten orosz páncélszekrényben😊
Bakker a németek mindent pontosan mértek ,jegyeztek ,leírtak,akkor pont ezeket nem. Ugyan már.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Zpogi
A rendelkezésre álló adatokhoz hasonlíthatod, de pl. próbáld már meg összehasonlítani az AI-val a forduló képességet konstans fordulóban, hidd el nem fog sikerülni. Tehát igen is van jelentõsége annak,hogy ne csak offline, hanem online is repüljél.
Nekem csak kb. 1300 órám van a CloD-ban, ebbõl talán 20 óra offline. Offline egyszerûen nincs ami motiváljon, nem szerzel annyi tapasztalatot.

Éspedig volt itt olyan beírás is,amikor olyan emberek ekézték a CloD-ot akiket még életemben nem láttam online repülni, persze az is tény, hogy én sem vagyok non-stop, de azért elég sûrûn repkedek és két kezemen megtudom számolni hányan repülnek vele rendszeresen azok közül akik ide írogatnak.

Ráérsz, nekem úgyis inkább péntek lenne jó, holnap meg holnapután 9-tõl este 10-ig meló.

Pogi: nekem is az a bajom, hogy nincs olyan, hogy kész lenne már az a nyomorult repmodell. Ehelyett megint a régi nóta: Túl jó a 109? Visszaveszik! Szemrebbenés nélkül. A Mesza teljesítményén, irányíthatóságán folyamtosan rontanak. A Spiten meg javítanak. És megtalálják hozzá a dumát. (Amit egyébként csak az állítólagos angol tesztek támasztanak alá.)

Most akkor menjek le én is erre a szintre? Követeljem meg, hogy az angolok elavult háromgépes formációban repüljenek? Hogy a géppuskáik összetartása legyen 600 yard? (Mert ennyi volt az elõírás!) Hogy ne léphessen ts-re az, aki olyan gépet repül, amiben nem volt rádió, stb? Tetszik, nem tetszik, a legnagyobb ászok 109-essel repültek, és ez igaz az angliai csatára is. Ennek csak van valamilyen alapja.

Az egész nyamvadt TF fejlesztés most abba az irányba megy, hogy a B&Z-t teljesen ellehetetlenítsék. Ez a bajuk. És nem lehet õket leállítani, semmi nem érdekli õket. Ugyanezt végigéltem a régi Il-2-ben is, de ilyen durván még ott sem mertek belenyúlni a repmodellbe, meg az irányításba.

Her Laca
Ó hogy 😊) Azt tudtam,hogy a fia próbált vagyis tervezett vele valamit csak feladta. Hogy folyamatos lenne a felújítás azt kétlem,mert 5 év alatt egy szeget nem láttam beverni a falba😊 azaz semmi sem változott😊
Így van ez😊 Polgármester és a pereputty mindent visz faluhelyen😊
Na majd ha arra járok beszélek velük,de lehet,hogy elõtte kicsit rájuk piríttatok a mûemlékesekkel.
Nem tudom,hogy tudod e ,de a mûemlék felügyelet az nagyon nagyon nagy hatalmú valami. És lehet ott annyi pénz ,meg befolyás, de ha ott valaki (ismerek ilyet) aszongya,hogy márpedig ez így lesz akkor lehet vakarózni😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

LeonSilver
Laca, a következõ a helyzet!

"A vasszécsenyi polgármester (Zsolnai) egyik kft-je a tulajdonosa a magtárnak, és elvileg folyamatban van a felújítása."

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Zpogi
Természetesen nem vonom kétségbe, és azt sem állítom, hogy hibátlan sõt. Viszont emlékszem milyen volt összességében az elõtt, hogy a TF nekiállt volna szegelni, és az vitathatatlan, hogy sokkal szarabb, mint most.

A 109-s teljesítményét elõször szerintem nem az AI, vagy a human ellenfelek ellen kell hasonlítani, hanem a rendelkezésre álló adatokhoz, hiteles leírásokhoz, beszámolókhoz, stb. Ennek nem feltétele szerintem a légi harc, de még az onlány lét sem... 😊

Egyébként hozzáteszem, hogy én egy rossz szót nem szóltam mostanában a CloD-ra, csak egy picit fura volt a megjegyzésed... szerintem nem jár ide olyan emberke, aki onlány tapasztalat nélkül ekézte volna az onlány részét a játéknak... 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Nem érted.
Van amikor vaj sima,van amikor beszaggat,ez akkor mindenkinek múltkor kitárgyaltuk. Nem tudom az okát,de õszintén szólva már nem is érdekel.
Régen ez nem volt ilyen.
Vagy a láthatóság.
Mert valaki kitalálta,hogy ott ilyen a légkör. Amúgy se volt egyszerû észrevenni egy gépet ,így meg alád nyomja oszt tényleg csak a tapasztalatodra hagyatkozhatsz,hogy hol bukkanhat fel.Nekem ez nem tetszik,lehet hogy más szerint remek de nekem nem jön be.
Egy csomó dolgot mondhatnék még ,de nem teszem.
Azt remélem nem vonod kétségbe,hogy ÉN azért csak tudom mit beszélek😊
Azt a pár órát kb mind online tettem bele.
A spit sérülésérõl vagy nem sérülésérõl már nem is beszélek.
Van róla videóm,láttad te is,kár ezt ragozni.
Össze lehet hasonlítani a kezdetekkor készült felvételekkel a mostaniakat,tisztán látszik,hogy nem kerek valami .
Most láttam a puma fórumon egy videót valami 110 esekkel nyomultak,ott is tisztán látszik a röcögés.

Willenbrock
Mindenki tudja,a pífeftivan a legkirályabb gép 😊

Zpogi
Kicsit sok lett a "tehát" 😊

Zpogi
Vannak hibák amik csak online jelentkeznek, + egy scriptelt AI ellen nem ugyan az harcolni (az AI-t bármikor lelövöm), mint egy humán ellen, tehát nem jön ki a különbség. Tehát akkor mihez hasonlítod a mesza teljesítményét, mi alapján kritizálod? Ha az AI tudását vennénk alapul az Angolok bukták volna a háborút.

Zpogi

Miért, a kritizálásnak elõfeltétele az onlány repkedés? 😊

www.smart-bus.hu

Willenbrock
Csinálnák meg Európát,meg a SZU-t,egy normális gépválasztékkal.A mellékhadszínterek ráérnének utána szerintem.El tudnék olyat képzelni,hogy elõbb lenne egy Közép-Európa,aztán orosz front,aztán a nyugati.Lennének kompatibilisek egymással,aztán akkor lehetne ismét egy normális játék.De nem,inkább minden "pályát" új kiadó,új engine-nel,új üzleti szemlélettel,új játékként ad ki.Aztán fizess a nagykaliberért,meg az extra repülõs sálért stb.

Zpogi
Nálam most vajsímán fut, Savinak meg Safinak szokott szaggatni néha.

Azt hogy, hányan játszanak vele szerintem sokkal inkább befolyásolja a gépigény, mint az hogy most milyen a CloD. Azt még megjegyezném, hogy kevesebben repültek az ide írogatók közül online, mint ahányan kritizálták.

De jó,hogy nem csak én lettem ilyen kiégett f@sz.<#idiota>(a jelzõs szerkezet persze csak rám vonatkozik,nem akarok sértegetni senkit)
Amúgy én már teszek Máltára,meg Afrikára stb.,nekem csak a keleti front hiányzik,ruszkikat akarok lõni,ami ebben sosem lesz.

Még a BoS-al teszek egy próbát,mert az a téma érdekel,nem úgy mint a kanális.
Her Laca
Nem csak nálam,Savinál ,nálad is ugyanaz volt.
Nem érdekel mi okozza,nem akarok,akartam nyomozni😊 Van egy qrva erõs gépem egy 150+ ezres VGA val ,nekem ne recegjen ,nem veszek semmit vissza.😊 Az nem az én mûfajom.Jelzem az új felhõ nélkül is ugyanaz volt. Mondom FPS 100+.
Leírtam mi a bajom vele,többek közt ez is,meg az is,ami fejlesztgetés címszó alatt megy. Egyszer ilyen ,másszor olyan a messzer ,a spit ,a hurri,stb mert valamelyik nagytudású valamit hallott,meg mondták, meg nyugger 90 éves papa úgy emlékszik,meg a faxom ki volt már evvel😊
Erõs a német fegyver ,vegyük vissza,(jól is sikerült:XD) meg a többi.B&Z nuku,magassági az nem is volt már a végén ahogy értelmezem,mert nehogy már 400 nál nagyobb sebességgel mehessél már rá a spitre ,még a végén nem tud utánad emelni egy kis kitérõ után úgy hogy éppen laffog felfele😊
Félre ne értsd ,nem hõbörgök,mert nagyjából hidegen is hagy (ha nem így lenne akkor még mindig repkednék vele) csak ez a véleményem.
Tom elõtt le a kalappal ,sokat melózik vele ,minden tiszteletem az övé,de szerintem már elfogult egy kicsit ami érthetõ is.
Szerintem el van qrva az egész,de ez az én véleményem ,nem is kell egyetérteni vele,de meg se gyõz senki az ellenkezõjérõl.
És mint mondtam ,csak alátámasztja ezt az is,hogy alig használja valaki,legalábbis kis hazánkból. 10 ember! De legyen 20! Valamiért csak nem sikeres.
Na Clod ról többet nem értekezem😊

Zpogi
Nem mondta biztosra Tom akkor sem, hogy a magasságira vonatkozik a 40 font, csak hogy úgy emlékszik, de majd utána kérdez. A magassági korlátozása nem vitatott, csak a mértéke.

Most õszintén, mi lenne az a javítás a jelenlegi térképen és gépkiosztással ami miatt tovább repülnétek vele? Azt gondolom, hogy teljesen mindegy, hogy mit kalapálnak rajta most, mert nem ez a fõ probléma, pl. ha mondjuk minden így maradna, de kijönne egy Málta vagy egy Észak Afrika map - ami így is lesz,csak meg kell várni a TF 5.0-át - mindenki örömmel vetné bele magát újra.

Én is unom már a csatornát,de vannak most új küldik az ATAG szerveren, amik kicsit változatosabbá teszik a dolgot, Gruber átállt hozzájuk és most belehegesztgetnek néhány korábbi Storm of War-os küldit.

@Laca: beszélgettem Tommal és szerinte lehet, hogy az új felhõk okozzák a szaggatásokat nálad. Próbáltad, hogy visszaveszed az alapértelmezett felhõ mennyiségre?
Vagy olvastam ilyen processzor parking problémáról is, azt nézted? Bár azt hiszem, hogy most már mindegy 😊

Her Laca
"Persze, ha utána voltál máshol is..............."
Na mennyé mááááááán😊
Örülök ,hogy élek,nem hogy még szoknyák után rohangáljak😊
Elég nekem a saját 2 némber is az életembe.

Azért nem volt kár az "elcsúszott" délelõttért,legalább átbeszélhettük az élet alapvetõ dolgait és a végén megállapíthattuk, hogy több dologban azonosak a véleményeink. 😊

Persze, ha utána voltál máshol is, ami az asszonynépek elõtt nem publikus és az volt az elcsúszás igazi oka, akkor nem szóltam semmit. Mit lehet tudni...😊
Her Laca
Holnap átvehetõ ha gondolod.
Reggel összedobom ,oszt utána vihetõ.
Még TVR nek is kell egy asszem.
Már összevásároltam mindent hozzá ,csak kicsit elcsúsztam mert volt más dolgom.

Én is jól szoktam érezni magam, ha fenn vagyok, de csak a társaság miatt. :-) Attól még a Messzert rendesen elqrták a 4.00-ban. A kettõ nem ugyanaz... És az is a játékélményhez tartozik, ha az ember úgy érzi, hogy nem tud annyira a csapat hasznára lenni a TF 4.00 után, mint elõtte...

A 40 fontot meg nem értem, eddig azt mondta Tom, hogy az magasságira vonatkozik, mert az angolok szerint egy átlagos pilóta 40 font erõvel tudta húzni a botot. Ezért korlátozták le a 109-es magassági kormányának mozgását nagyobb sebességen. Nehogy már most meg ott tartsunk, hogy nincs is lekorlátozva az elevátor, mert lehidalok...

Laca, lesz még USB-s LED?
Her Laca
"A játékélménnyel kapcsolatban meg annyit, hogy azért elég jól szoktuk érezni magunkat mostanában ATAG-on, még ha szar a térkép akkor is 😊"

Azt azért tegyük hozzá,hogy mindenkinek más az a bizonyos játékélmény.
Az se véletlen,hogy nincs 10 ember aki rendszeresen repked vele!
És ezt úgy mondom,hogy még mindig a szívem csücske!
Ha valami nagyot alkotnának vele ,úgy biztos,hogy 1 napon belül újra felszerszámoznám magam (ezt gondolom tudod te is:XD ) de én erre nem sok esélyt látok sajnos.
Jelenleg többet idegeskedtem (már amikor repültem vele) mint élveztem a játékot.
Nem írom le még egyszer az okokat.

Her Laca
Pogi😊
Én még egyedül is jól éreztem magam mindig Atagon! Nem kellett nekem senki ,persze még jobb volt amikor többen voltunk.

"Az elmúlt néhány napban mindig ott voltunk a top 3-ban."
Ez alap! Az lenne a hír ha az uccsók lennétek😊

Zpogi
Hogy kapjál be valamit 😊

Most beszéltem Tommal Steam-en, az a csûrõ erõre vonatkozik.

A játékélménnyel kapcsolatban meg annyit, hogy azért elég jól szoktuk érezni magunkat mostanában ATAG-on, még ha szar a térkép akkor is 😊

Az elmúlt néhány napban mindig ott voltunk a top 3-ban.

Lehet, hogy már a prop pitch-csel is gondok voltak a rövid átlagos karok miatt, és ezért vezették be az automatát?

Egyébként persze, hogy kacsa, én találtam ki. De azért szerintem a jól leírja a CloD fejlesztésének jelenlegi állapotát, hogy még nekem is összeszorult a gyomrom, amikor elolvastam, pedig én tudtam, hogy álhír. :-)

Mondjuk ez a 40 font - megnéztem: egészen pontosan 18,14 kiló - ez is egy vicc. Csak ezt ugye a 4.00-ba beletették. Tehát mesterségesen lekorlátozták a Messzer magasságijának mozgását.

Egyébként meg teljesen egy platformra kerültem Lacával, én sem tudtam volna jobban leírni, hogy mi a probléma azzal az iránnyal, amelybe a Team Fusion viszi most a CloD-ot. Illetve én tovább mennék: szerintem többet rontottak rajta, mint javítottak. A játékélmény mindenesetre teljesen tönkre vágták.
Zpogi
OFF

Ezt ATAG fórumon leltem:

Zpogi
Ha nem tudta elõretolni a gázkart teljesen a rövid karja miatt, akkor hogyan kezelte volna a prop pitch-et egy E 3-asban? Mert ugye akkor a mûszerfalat sem éri el, vagy ne adj isten, ha a bombavetõ váltókapcsolóját akarta volna elérni...gondolom azt is a lábával kapcsolta.

Ez már vicc kategória, komolyan mondom, az eszem megáll, meg hogy csak 20 kilónyi erõvel tudta hasra húzni a botot, persze, hagyjuk már.

Akkor ennyi erõvel modellezzék le azt is, hogy ugye az angol pilóták nagyon kevesen voltak az angliai csata idején, ami miatt nagyon kimerültek, és alultápláltabbak is voltak - gondolom én -, mint Német kollégáik.

Ezt amúgy hol olvastad vagy hallottad Tazár?

Her Laca
Már leírtam párszor,ez a játék mint ahogy annó az Il2 volt és mint a WT is alapvetõen légi harc szimulálására jó. Tetszik nem testszik ezek messze vannak az igazi repszimtõl.Ugye még a CLOD az ami a legközelebb áll hozzá,de azért legyünk õszinték. ha ennyire egyszerû lett volna vezetni ezeket a vasakat akkor annó boldog és boldogtalan pilóta lett volna😊
Persze lehet finomítgatni a játékot,hogy egyre reálisabb legyen ,de a lehetõségeik ,fõleg egy ilyen önszervezõdõ ,lelkes csapatnak nagyon is korlátozottak,no meg (mondhat bárki bármit) szerintem sokszor fingjuk sincs mit miért csinálnak.Bár dicséretes a lelkesedésük,és sokat javítottak is a dolgon,de legalább annyit is rontottak!
Én a megjelenés perceitõl játszottam vele,beletettem 1520 órát ,végigkövettem az eseményeket ,tehát szerintem van némi alapom ,hogy értékeljek.
És azt mondom,hogy a sok elõrelépés mellett ,legalább annyi hátra is volt ,van ,mi több a számomra még a játékélményt is tönkre vágták.
Nem nem a gépek viselkedése ami bosszant.
Megszokom és ennyi.
Hanem az,hogy míg annó én (tudom bivaly gép meg minden) folyékonyan játszottam ,a régi videóimon ez jól is látszik,mostanra meg darabos lett az egész ,pedig a VGA az már überbrutál,röcög ,pöcög.Pedig !!!! FPS 100+ most!! régen 40 nél is folyamatosabb volt! Szvsz fogalmuk sincs mit csinálnak. Engem ez nagyon irritál.
No de reménykedjünk,hogy egyszer csak sikerül valami jó is.😊

Her Laca
Ez a gázkar dolog szerintem kacsa. Ennyire nem idióták.

Lehet, hogy neki hosszabb a karja, mit az átlag?!
acidrain
46:45-nél tekeri a madár az ívelõ kerekét alaphelyzetbe, 47:00 -nál már a gázkart fogja. Mit nem ér el? Agyam eldobom.

Emil, vagy Friedrich tökmindegy, a gázkar ugyanott van.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

acidrain
Remélem csak rossz vicc amirõl olvastál.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Willenbrock
Hihetetlen,hogy ilyesmiken nyûglõdnek,mikor sokkal alapvetõbb problémák nincsenek megoldva.

Ez süketduma habbal! Nem rád értem.

Az il2 spit vs 109 szerverén is a Messerek és Fókák teljesítményét 110%-ról max 95%-ra herélték le. De ott nem ideologizálták meg ilyen baromságokkal, hanem csak önkényesen lenyomták a torkodon.

Amikor ezzel elõször szembesültem azt hittem hogy csak egy rossz álom, de hiába csipkedtem magam...

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

mi a picsa?
mi van akkor, ha az én pilótám úgy néz ki mint egy gibbon?

Na neeeeeeeeeeeee... 😄

www.smart-bus.hu

+1. Bár az utóbbi két hétben nem ezért nem voltam fenn. Csak igyekeztem teljesen kikapcsolni. És sajnos a CloD már nem a kikapcsolódás kategóriába tartozik. <#falbav>

Egyébként néhány hír a 4.01-rõl:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Megint kavarják. Állítólag megmérték, hogy a 109-esben - az Emilben - teljesen beszíjazva az ülésbe a egy átlagos méretû pilóta karja nem érte el a gázkart a végállásban. Ezért a magassági kormány mozgása után most a gázkar állását is korlátozni fogják a Messzerben, max. 85 százalékig lehet majd kitolni. Állítólag most azon megy a vita, hogy lemodellezzék-e, hogy mi van akkor, ha a pilóta lábbal kirúgja a kart 100 százalékra. Lehet, hogy ez a lehetõség végül benne lesz, de akkor viszont majd nem lehet visszahúzni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Próba.
+1.

Ha erõsebb lenne a a Full Real a WT lehet, hogy átszoknék. Meg ahogy olvasom az legalább pörög. Mint a régi szép idõkben a Lobbyn. Amikor fél óránál többet nem kellett várni egy waron....
Hecker007
Jaja, király nagyon, csak meg kell tanulnom újra repülni, pedál szokatlan nagyon, eddig a botot tekergettem, most meg kézzel lábbal kell ugye tolni 😄

Her Laca
Komolyan mondom,hogy ha valaki azt mondja megunom azt körberöhögöm.😊
És csak sikerült.😊
De nem is hiányzik hál istennek.
Na jó a joy?

Hecker007
Nekem is akkor ment el tõle a kedvem mikor elkezdõdött ez a modolgatás.
Az a baj hogy minden repszimnél ez megy szinte, DCS-nél a patcheket kell állandóan várni ami megold pár bugot meg generál újabbakat<#idiota>
BMS szimpatikus lenne ha nem csak F16 lenne benne normálisan...

Her Laca
Rátapintottál!
Ahogy az Il-t is ez a sok mod ölte meg véleményem szerint,úgy a Clod nak is ez a "fejlesztgetés" lesz a halála.Valaki a fejéhez kap oszt egyszer így repül a messza,vagy a spit,utána Józsinak is beüt az isteni szikra ,és megint máshogy fognak viselkedni a gépek.Ki a retek akar állandóan újra tanulni harcolni? Jó biztos van olyan is ,nekik ez remek elfoglaltság😊
Ahelyett ,hogy az idõjárást csinálnák,lenne szél,esõ mitököm.
Igaz lehet menni esti küldit (hogy változatos legyen) de este sötétben csak a bagoly meg a denevér repked ugye 😊
Persze tudom ,hogy nem tudnak érdemben belenyúlni ,de ez így borzasztó😊
Legalábbis nekem az.
És ahogy Savi is mondta,van aktív magyar játékos talán 10, de szerintem annyi se.

Nincs is ezzel gond, csak szerintem ezek már a 2. körbe tartoznak... 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Én még a baltát javasolom!

Én csak a lehetséges okokat tártam fel.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Szerintem elõször egyszerûbb lenne, ha megnézné mi a kékhalál oka. (amit linkeltem program) Simán benne van a pakliban, hogy szoftveres nyûg! 😊

www.smart-bus.hu

Ha újonan szerezted a cuccot, akkor még fentáll a memória kompatibilitási hiba is. Ez esetben BIOS frissités megoldja jobb esetben.
A memória listalista

A te lapodnak ehhez a memóriákhoz a 0506-os BIOS kell. Ezt ellenõrizd, hogy ez van-e fent.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."