IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Elmondom én mi a baj! Megöregedtünk. Még azok is akik húszon évesek voltak akkortájt amikor az Il2 kezdõdött. Ez van.
De hol vannak az ifjú titánok? Mert én nem nagyon találkoztam velük mostanság. Van mindig egy egy fellobbanásuk ,oszt hamar oda a lelkesedés.
Beszéljük meg és leszervezzük. Már mint egy találkát .
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
egyébként hiányzik néha az az idõszak, alig vártam hogy repülhessek, az il2 a csúcsot jelentette akkoriban. Vártuk az új peccseket, volt sok külföldi ismerõs akikkel órákat cseteltem de az életben nem találkoztunk, stb.
kb. ez az egyetlen fórum ami azokhoz az idõkhöz köt most
egyébként jó lenne egy össznépi tali is akár, én pl. senkit sem ismerek személyesen
GOOBY, pls
Skanzenclub ot javasoltam,lévén lehet füstölni és jók a házi sörök,meg olcsók is,no és ha nem akar valaki alkoholt akkor teázhat is ,az becsület kasszára megy :) Ha valaki nem ismerné
Aztán az apróságok is jöhetnek. Pl. minap olvasgattam régi magyar népszokásokról, babonákról. Volt egy olyan, hogy igizés. Ez röviden annyi, hogy a csecsemõ szemébe ne nézz túl hosszan, mert megigized,
ártó szellemek zargathatják, ha megigized napokig sírhat, stb. Egyébként nem felejtõdött el, még ismert dolog a Székelyföldön ma is. Egy kis folklór összefoglaló errõl.
Aztán rákerestem itt is az igi szóra, csak az érdekesség kedvéért:
Még egy véletlen :)
szeretem az x52-t, volt vagy 5 belõle, most is van egy a polcon, de a joy tányéros kialakítását nem tudom megszokni, a sidewindert azért szeretem mert optikai és ffb-s
sajnos úgy veszem észre én is hogy most már nagyon idõs és kopott, emiatt alkalmatlan a precíz repülésre
az x52-t ki fogom próbálni, lehet hogy a helihez jó lesz
@Laca,
<#worship>#worship>
GOOBY, pls
Mire kijön a Bos ,na meg azt még utána szokás szerint gatyába rázzák lesz karácsony.Talán a Clod is megállapodik valahogy (kicsi a reményem) ,na szóval az pont jó lesz ,lévén jön a nyár ,akkor meg amúgy sem foglalkozom ilyenekkel.
Most Warthog tulajként, mindenkinek osztom az észt. Vele nem találkoztam még multiban, vagy csak nem emlékszem, hiába öregszem. Még a végén rászokok a pi..-ra, a pi..-ról meg le <#eplus2>#eplus2>
Mint az álom olyan. Épp az elõbb fejtegettem, az elõnyeit. Tegnap 17-tõl ma 2 óráig csapattam vele a Huey-t. Egyszerûen nem tudok betelni vele. Azt csinálok a helikopterrel, amit én akarok, és nem a gázkar rángatásával küszködök egyfolytában. Hozzáteszem, még tök jó állapotban volt az x52 is, repülni szépen lehetett vele. De a helikopter egy szenvedés volt. Pedig megvan a DCS összes szitakötõje, meg a Take on Helikopter is, de nem igen játszottam velük sokat, mert hamar elment tõle a kedvem, ha elõszedtem.
A HW-hoz visszatérve, szvsz a gázkaron lévõ, 1-2 kapcsoló tûnik kicsit gyengének, hogy valami rosszat is mondjak róla a kedvedért <#eplus2>#eplus2>
Pont erre a megállapításra jutottam.
Összességében kell nézni szerintem,minden részlet fontos.
Ami nekem lecsurgott ,az az ,hogy a régészet és nyelvészet azok az ágak ahol nincs helye rózsaszín álmoknak ,ott azért tények vannak.
Mindenképpen Hall-effekt szenzoros joy-t javasolnék. Legolcsóbb és egyben a legjobb ár/érték arányú pedig a sima x52. Az elsõvel 6 évet repkedtem, napi 3-4 órákat, még az IL2 fénykorában. Igaz a gázkar ebben is potis, de a Warthogon kívül, az összeset azzal szerelik. Az olcsó pár ezer Ft-os cuccok eléggé hamar elkezdenek ugrálni. Bár igen régen, (10+ éve) volt joy-om ebben a kategóriában, lehet a maiak már szuperek <#rolleyes>#rolleyes>
Olyan ez, mint egy bonyolult kirakós, amit rettenetesen szétszórtak. "Namost" itt van ez az internet, ahol mindenki publikál, elméleteket gyárt ezekbõl a kis kirakós darabkákból. Anyag van bõven, ez biztos. Mennél többet foglalkozol a témával, elõbb-utóbb nagyjából össze fog állni egy viszonylag tiszta kép és szûrõzöl, hogy mit és kitõl érdemes nézni, vagy olvasni. Ha több területrõl közelíted meg a témát, mint nyelvészet, régészet, genetika, régi írások vizsgálata, stb, így is szépen fedik egymást a dolgok.
megvettem a take on helicopterst ha már kb. ingyen adták, a probléma hogy nagyon ideges a joy, felszállni is alig tudok (ms sidewinder 2)
hiába adok dead zonet és veszem le szinte nullára a tengelyek érzékenységét
A kérdés, játszik vki ezzel, és milyen joyt és beállításokat használ?
köszi
GOOBY, pls
A végén Varga Csaba elmélete.
Gyretek ATAG-ra
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Két támadásból az egyik a bal szárnyát hagyta el, a másik meg PK lett.
Most kezd sikerélményem lenni, mire mindenki megunja.
Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Jó kis filmekben szerepel :)
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Olyasmi mint amit õ használt:) Csak azt a márkát már nem gyártják azaz az olaszok koppintják az meg nem köll .

Bár amikor ránk tört az ellen leginkább a városok sínylették meg, ahol nem épp egységes magyarság élt. (Ugye jöttek pl. mindenféle kereskedõk, svábok, zsidók, stb.)
A vidék lakossága viszont jobban el tudott bujdosni az erdõkbe, hegyekbe, mocsarakba, stb. Aztán amikor nyugi lett, visszatelepedtek. Valóban voltak betelepítések is más nációkból is a kiürült területekre, de akkoriban a magyar legény, magyar lányt választott magának párnak. Ha voltak is vegyes házasságok, azok sem tudták lényegesen befolyásolni az összetételt, máskülönben nem jött volna ki ez az eredmény az EU19-re: magyar = 60%-os , lengyel = 56,4 % , ukrán = 54% , macedón = 35 % , horvát = 29,3 % , cseh és szlovák = 26,7 %)
Szóval érdekes dolgok ezek.
A köznépet kell vizsgálni, azok számaránya nagyobb, mint az uralkodó, katonáskodó "elit" rétegé. A Kárpát-medence története tulajdonképp kirajzások és visszatérések folyamata, egy mindig is itt élt és helyben maradt nagyszámú földmûves, gazdálkodó köznépi réteggel.
Erre most azzal hozakodnak elõ egyes tudósaink, hogy, jaaaaa, ha ezek az eredmények, akkor mi tulajdonképp szlávok vagyunk, és átvettük a magyar nyelvet a honfoglalóktól. Még véletlen sem merik végre kimondani az igazságot, nehogy veszélybe kerüljön az életmûvük.
Na ja, akkor ilyen elven most törökül kéne beszélnünk, vagy németül, (vagy oroszul) azok is ránk telepedtek elég sok-sok évre. Ezzel szemben egyre több dolog bukkan fel mennyire régi és szókincsében páratlan, gazdag, nyelvet is beszélünk. A többség nem vesz át nyelvet egy létszámban sokkal kisebb hódítótól.
Na ! Ha a genetika segítségével ezt megállapították ,akkor mi is a kérdés?
Innentõl nincs mirõl beszélni.
Mi több a környezõ népek genetikailag is ugyan azon szálból jöttek. Szerbek stb.
Alinei prof amiket itt mond pl.
Aztán meg ez a 2000-ben elvégzett génvizsgálat (magyar kutató nem volt köztük): ha nem jól jelenik meg, mentés után megnyitva jó...
Szóval ezt a finnugor dolgot nagyon kukázni kéne már az oktatásból.