IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Kutyából nem lesz szalonna tartja a mondás.
Más. Most tudtam meg ,hogy Kun Béla vezette a krimben annó a kozákok kiirtását,kitelepítését.

Ez annyira undorító, hogy hihetetlen. Most , hogy tuti nem nyernek, próbálják illegitimnek beállítani a választást. Az ilyen dolgoknál erõsen eszembe jut a 40-es évek végei tevékenysége a szép magyar baloldalnak.Éppen akkor is választások voltak ugyebár. Csak akkor meg bent voltak az idegen támogatók hadseregestül, most meg nem.
Werber szarjon sünt..hármat+egyet. Mert ugye három a magyar igazság+egy a ráadás. Nem?! De!<#alien>

Her Laca

Her Laca
Ferenc megin variál,most a buzikat vette pártfogásába😊 Te ezt a fityisz fizeti bakker ,mert olyan öngólokat lövöldöz,hogy nem gyõzöm kapkodni a fejem, egy két marhaság még elmegy de ez halmozza és ez már nem lehet véletlen😊 Szerintem õ volt az alvó ügynök.

Ja, jogos... kicsit rácsúsztam a témára! 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
Hagyd már a picsába. Bár érdekes,de asszem kitárgyaltuk már oda vissza,én már unom ezeket a szarházikat. Meg kár is erõlködni,az összefogás vagy mi örûl majd ha bejut a parlamentbe,azaz egyes emberkék fognak örülni,lealázták már rendesen magukat,a jobbik lesz a második helyen ,a fityisz meg nyer. Még az is lehet meglesz megint a 2/3 ad,bár jobban örûlnék neki ,ha a jobbik erõs ellenzék lenne. A baloldalnak max van még 4-8 éve ,de ha nem jut kormányzati pozícióba addig akkor be is zárhatják a boltot,már így is el vannak szegényedve az isten barmai,a mostaniak meg még tesznek is arról ,hogy ne jusson nekik a fazékból semmi.

Nem is kellett sokat várni... werber bácsi beindult. Ezt még megtámogatják majd pár "szakértõi" véleménnyel a tengerentúlról, hogy legyen mire hivatkozni a klubrádióban, meg az atv-ben...

Lehet inkább egy matek órával kéne kezdeni! 😄

www.smart-bus.hu

No, miért másoltad vissza? Mit szeretnél ezzel tudatni velem? 😊

www.smart-bus.hu

Az a baj, hogy a szélnek se tudod megmondani, hogy reggel 7-8 és délután 4-10 között fújjon, ahogy a napnak se hogy mikor süssön, mikor jöjjön a felhõs idõ. Nekünk még magashegyi víztározóink sincsenek, hogy a megtermelt fölös energiával felszivattyúzzunk vizet magasra, hogy aztán leeresszük egy vizierõmûvön keresztül amikor épp kell... Dolgoztam olyan helyen, ahol volt egy kísérleti, házi szélkerék. Kb 5 millából kiépítették az akku rendszert meg a hátteret. Ha elég szeles idõ volt megtermelt akár 1 KW-ot is. Megérte..

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Vogel
A 2/3-ad az nagyon sok. Kb 35-40%-ot ad bele napjainkban, ami a bõvítés után se lesz 2x-es.

Nohab
A teljesítményt a szabályzórudakkal lehet alakítani. De ezzel nem lehet lekövetni a napi ingadozásokat, ahogy írtad. A villamos energiát 40-50% Pakson állítják elõ. Mondjuk tényleg elég látványos lenne a két atomerõmû részesedése.

Kicsit nekem is furcsa a hitel nagysága valamint az, hogy így a választások elõtt szavazták meg. Vannak elméleteim, de lehet csak túlreagálom.

Artivizsla: Ahhoz képest, hogy zöld párt, egész szarul csinálják. A rezsicsökkentést támogatják, ami valamilyen szinten pazarlásra ösztönzi az embereket.
Amúgy meg tök mindegy, a 4 Milliárdos dolgot is politikus mondotta.
Tekintsd tárgytalannak.
Hecker007
Arról nem beszélve, hogy urán téren is függünk másoktól, mivel nekünk nincs, ami volt kibányászták elhasználták, továbbadták, az elhasznált uránrudakat se tudjuk tárolni, az meg nem 2 nap alatt bomlik le és azért annak is van némi háttérsugárzása. Pont a múlt héten tartott egy elõadást az egyik professzor aki érintett ebben a témában. Elég sok logikus érvet hozott fel mellette és megmagyarázta azt is hogy szél, nap stb energiaforrásokkal mi a probléma. Elvileg jövõ hónapban tart majd egy elõadást az ellenzéki oldal, kíváncsi leszek rá.

I. szakasz Nyíregyháza - 49. számú fõút között (234+238-268+000 km szelvények)

Hossza: 33,8 km
Mûszaki jellemzõk
Az út besorolása: külterületi, síkvidéki autópálya
Domborzati viszonyok: síkvidék
Tervezési sebesség: 130 km/h
Sávok száma: 2x2
Kivitelezõ: „C-S-K-K 2009” Konzorcium
(konzorcium vezetõ tagja: Colas Hungária Zrt., konzorcium tagja: STRABAG Építõ Zrt., KÖZGÉP Építõ- és Fémszerkezetgyártó Zrt., KELET-ÚT Kft.)
A kivitelezés szerzõdéses összege nettó 31 999 386 307,- Ft.
II. szakasz 49. számú fõút - Vásárosnamény között (268+000-279+900 km szelvények)
Hossza: 11,9 km
Mûszaki jellemzõk
Az út besorolása: külterületi, síkvidéki autópályává fejleszthetõ autóút
A két szakasz együttes hossza: 45,7 km
Különszintû csomópontok száma a két szakaszon: 4 db
Vadátjárók száma a két szakaszon: 6 db
Projekt kategória: Közút
Projekt hossza: 45,7 km
Projekt munkálatainak típusa: Új beruházás - Kivitelezés
Kedvezményezett: Nemzeti Infrastruktúra fejlesztõ Zrt. Keresõ
Összköltségvetés: 62,5 milliárd Ft
Finanszírozási forrás:
Uniós finanszírozás - 43,9 milliárd Ft
Hazai finanszírozás - 7,7 milliárd Ft
Saját források - 10,8 milliárd Ft
Mutasd diagrammon
Aláírás dátuma: 2009.10.07
Kezdési dátum: 2006.12.20
Határidõ: 2013.05.13
Közremûködõ szerv: KIKSZ Zrt.
Hozzád kell türelem... 😄

Az adatok titkosak... tény... akkor viszont mi alapján megy a lázadás?

Mi az, hogy bármilyen beruházás drágább mint máshol? Honnan veszed ezeket? Ha már vagdalkozol, legalább nézz utána annak amiket a szádba adnak basszus! 33.8 km autópálya, nettó 32 milliárdért

I. szakasz Nyíregyháza - 49. számú fõút között (234+238-268+000 km szelvények)

Hossza: 33,8 km

Mûszaki jellemzõk

Az út besorolása: külterületi, síkvidéki autópálya

Kivitelezõ: „C-S-K-K 2009” Konzorcium
(konzorcium vezetõ tagja: Colas Hungária Zrt., konzorcium tagja: STRABAG Építõ Zrt., KÖZGÉP Építõ- és Fémszerkezetgyártó Zrt., KELET-ÚT Kft.)
A kivitelezés szerzõdéses összege nettó 31 999 386 307,- Ft.

Ez, hogy jön ki nálad síkvidéken 4 milliárd / kilométerre? Sok lesz az ATV-bõl, nem hiszel nekem! 😄

Mi kell ahhoz, hogy kételkedjek? Baloldali összefogás! 😄

www.smart-bus.hu

A beruházási adatok titkosak.
Jelenleg is épül 4 Milliárd/km-ért autópálya az alföldön.
Bármilyen beruházást veszel alapul az országban, minden vastagon drágább, mint bárhol.
Mi kell ahhoz, hogy egy kicsit is kételkedj abban amit egy politikus mond?
Nyilván a mérnök dísznek van, a hülye politikus meg hatástanulmány nélkül hasra ütés alapján csinál mindent! Oké, hogy jönnek a választások, de azért egy szintet tartsunk már. Ez nem a 4-s metró...

Az atomenergia a legolcsóbb jelenleg, ergo megtehetjük, hogy olcsón adjuk... a környéken ennél olcsóbban senki nem fog tudni ennyi energiát elõállítani, ergo, ha a felesleget (már, ha lesz) tõzsdére viszik, jó eséllyel lesz rá vevõ!

Egyértelmûen meghatározták a célt! Azt akarják, hogy az unióban nálunk legyen a legolcsóbb az áram. Gondold azt végig, hogy ez mit jelent olyan vállaltoknak, ahol magas az energia igény.

És akkor még szóba sem hoztuk azt, hogy nem függünk mástól! Emlékszel milyen hiszti volt, amikor ukrán haverjaink elzárták a gázcsapot?

www.smart-bus.hu

Különben is Széles Gábor megmondta, hogy rendelkezésére áll a végtelen villamos energiát elõállító masina. Már a próbaüzem is megvolt.
Neki talán hiszel, vagy nem?
Nem a mérnökök döntenek.
Vissza a kezdetekhez. Nem ismert a beruházás költsége, de garantáljuk a termelt áram eladási árát. Szerinted ez normális?
Honnan veszed, hogy kell bárkinek is az áram innen?
Her Laca
Az hát😊

Ez egy borzalom 😄

Erre van az energiatõzsde... ami felesleg, azt továbbadják. Ahogy a franciák a németeknek. Azért ennyire ne nézzük dilettánsnak a mérnököket... 😊

www.smart-bus.hu

Paksra visszatérve, Szerintem senki sem vitatja, hogy szükséges-e. Az idõzítést nem érti senki sem. Négy reaktor fog egyszerre dolgozni az országban. Ez azt jelenti, túltermelés lesz villanyból. A villamos energiát nem lehet tárolni, ezért az erõmûvek potyára fogják melegíteni a gõzt. Egy atomerõmûvet nem lehet éjszakára lekapcsolni, majd reggel hatkor beindítani. Nem véletlenül számoltak Paks I méretezésekor ekkora erõmûvel.
Ráadásul amikor Paks I készült, akkor még volt ipar az országban. Úgy tudom Paks ez ország igényének a 2/3-adát tudja teljesíteni. De javítsatok ki ha tévedek.
Az alma ára nem jelentõs tétel a fogyasztói kosárba.
Vagy másképp gondolod ezt?
Her Laca
Náluk már minden AAAAA+ os😊 Azt ne felejtsd el,hogy pl Íreknél (barátomék kint élnek) nem volt drágább vagy nem sokkal például egy új tv mint a régebbiek. Nálunk meg majd 2-3X os áron mennek. Gondolom minden ilyesmire igaz a dolog.

Az LMP szerintem sarokba szorítja magát a zöld energia hangoztatásával és Paks támadásával, fõleg hogy igazi alternatívát nem tud felmutatni. Jellemzõen a pesti értelmiség, bölcsészek, ex. SZDSZ-esek a bázisuk, akiktõl azért távol áll a realitás, szeretik elvi síkon megoldani a problémát, nem törõdve a valósággal.
Erre gondoltam én is, hogy talány a nyugati energiaigény csökkenése, mert a válság ott annyira nem tarolt, mint nálunk.
Ezt hozzá akartam tenni én is a végére, hogy nekik ezek a márkák nem megfizethetetlenek, csak ha nincs rá szükségük feltétlenül, puccosságból nem biztos, hogy megveszik õket.
Nohab
Az Európai Bizottság csinált egy tanulmányt (Energia ütemterv 2050), ami különbözõ energetikai forgatókönyveket elemez. Egyértelmûen az atomenergia kerül ki gyõztesen. Elég átfogó és komplex dokumentumot természetesen ezért a zöldek nem szívesen hangoztatják, holott már magyar nyelven is elérhetõ.
Her Laca
A némettõl azért messze áll a rongyrázás. Még ha megtehetné sem biztos,hogy egy mergát fog venni. Spórolós egy népség.

Her Laca
A "válságot" leginkább a rabszolga népekkel fizettették meg.
ég az Írek sem érezték meg annyira,mondjuk õk mondták az UNIÓ-s góréknak,hogy adjanak nekik pénzt mert mit tudni,lehet újra elkezdenek robbantgatni . És lõn,lett korpa😊

Nálunk egy szem alma 26 Ft, de gondolom, hogy Líbiában nem ennyi.
BMW és Merci prémium autó de egy németnek azért ne luxuscikk.
Autóra szükség van, a hitelt nem merték olyan nagyságrendben felvenni az emberek, mint elõtte, meg rájöttek, hogy nem is biztos, hogy mindenáron új autó kell. A mostani nekem is új volt, de nem biztos, hogy vennék megint újat, inkább egy fiatalabb használtat már csak.
Elég kicsi az esélye az atomerõmû balesetnek, ezt lássuk be, fõleg, ha nem piszkálnak bele hajnalonta kreatív technikusok, mint Csernobilben.
Vannak cégek, akikre a válság nem volt hatással. Ilyenek a luxus cikkeket elõállító gyárak. Pl. a BMW, AUDI prémium kategóriás autók iránti igény nem változott. De ez itthonra is igaz. A válság az alsóbb és közép kategóriát autók piacát érintette. Nézzél szét a hazai autószalonok világában és rögtön meglátod a változást. Rengeteg márkaszerviz ment csõdbe az elmúlt néhány évben.
Te ismered az atomerõmûvek költséghatékonyságát? Megvallom én nem.
Ha Paks elpukkan, ennek az országnak vége. Kit küldesz oda betemetni a lukat? Már nincs katonaság, mint az oroszoknál. Mondjuk, hála istennek ott szakemberek dolgoznak.
A benzin ára 26 forint Líbiába. Ez az eladási ár. Ezen van haszon is, 13 Ft/liter. Hogy miért kerül nálunk 410-ft-ba, a fantáziádra bízom.
Van kint ismerõs. Jót röhögnek a válság említésén, mondhatni, nem is értik, hogy mirõl beszél az ember. Mi fõleg nyugati cégeknek szállítunk. A "válság" két fõ éve alatt rekord nyereségünk volt.

Nem is az a lényeg, hogy 10 év múlva mennyi lesz az áram ára, hanem hogy a más módon elõállítotthoz képest lesz-e olcsóbb, vagy sem ?

Jelenleg az atomerõmûvek szerinted nyereségesek, vagy veszteségesek ? Állítólag nyereségesek, tehát a nyereségbõl majd vszeg ki tudják fizetni a beruházás költségeit. Paks egy gazdasági beruházás. Lehet jó és rosszul is csinálni. Talán nagy baj eddig még nem történt. A gyártó megfinanszírozza az építkezést, majd a nyereségbõl fizetik vissza a hitelt. A fosszilis energia mennyisége csökken, mivel fogjuk majd helyettesíteni 25 év múlva ? Legalább lesz áramunk, ami a sajátunk és nekünk lesz rá hatásunk, nem mi leszünk kiszolgáltatva, mint pl. a gáz és olaj esetében. ( olajválság, háborúk árfelhajtó hatása ) A taxisblokád idején tudod mennyi volt a benzin ára ? 22 Ft, most meg 410 Ft. Na, szerintem ezért sem baj, ha Paks bõvül.
Az EU-ban azért csökkent az áram iránti igény, mert 2006-ban válság volt, és azóta sem állt vissza a korábbi termelési szint. Magyarországon még annyira sem. A lakossági ás az ipari igény köszönõ viszonyban sincs egymással. Ezért lehet rezsicsökkenteni. Nem kell aggódni, az ipari fogyasztók kifizetik a kiesõ bevételt, majd kiszámlázzák a lakosságnak a termékeikben.
A maginfláció az 3.5%. Az, hogy a paksi áram mennyibe fog kerülni, azt senki sem tudja. Majd ha kész lesz, akkor lehet csak kalkulálni vele ha az orosz benyújtja a végszámlát és kiderül, mennyibe kerül az üzemeltetés és a járulékos költségek. Mellesleg nem ingyen adja a hitelt az orosz, hanem euróért. Mennyi lesz az árfolyam 15-20 év múlva? A kamatterhet és a futamidõt ismerve a kamat sem elhanyagolható. Tehát kijelenteni, hogy olcsóbb lesz mint akármi, meglehetõsen ostoba kijelentés. Mellesleg 15 év múlva ki tudja megmondani, mekkora lesz a kínálat áramból a környéken?
LeonSilver
Na kérem. Kimenõ volt az Egyiptom kiállításról és szabadon kóborolnak a múmiák?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca

Mondjuk egyvalami azért nem teljesen kerek. Eddig azt mondták, hogy a technika fejlõdésével - pl. klímahasználat - folyamatosan nõ az energiahasználat a világban, most meg azt hallani, hogy az Unióban mégis csökken, hála az alacsonyabb energiaigényû gépek vásárlásának.
Na most, mivel az ipar folyamatosan fejlõdik, ezért gondolom, hogy annak az energia igénye is nõ, otthon pedig az egyre újabb technikai kütyüknek is köszönhetõen - saját felhasználásunkat is tekintve - inkább csak stagnál maximum, de semmiképp nem nagyon csökken a villamos energia felhasználás.
A magyar gázerõmûveket most alapon járatják, mert kintrõl állítólag olcsóbban kapunk áramot, de nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy ez mindig is így fog lenni.
Valaki már leírta itt is, hogy a franciák maszekoltak Pakson, amikor beleejtették az alátétet a reaktortérbe, vagy hová, nem kis bonyodalmat okozva az üzemnek. A napokban kiderült, hogy Mesterházi megint a franciákkal tárgyalt korábban Paksról, akármennyire is ellenzik most a bõvítést. Az LMP most nem teljesen fair módon zengi tele a sajtót a környezetkímélõ energiaforrás alkalmazásának a fontosságáról, de egy riporteri kérdésre, hogy mibõl valósítanák meg ezeket, már nem tudtak választ adni, mert ennek a feltételei tényleg nem igazán vannak meg a kis hazánkban és ha meg is lennének, iszonyatos pénzekbe kerülne vszeg. Mondjuk Paks ügyében tényleg kiírhattak volna egy tendert legalább, de a szakértõk szerint vszeg azt is az oroszok nyerték volna meg, mert se a rancia, se az ami és sem a D.Koreai építõk nem adtak volna hitelt hozzá.

Az egész unióban probléma a magas áram ár... hatalmas versenyhátrányt jelent még az USA-val szemben is. A megújuló energia egyelõre nagyon drága, ezért nagyon megdrágítja fõleg a céges költségeket...

Pakssal az a cél, hogy uniós szinten nálunk legyen a legalacsonyabb az áram ára, ezzel csábítva ide a nagyobb cégeket, illetve ösztönözni az ittlévõket a nagyobb beruházásokra. Plusz ugye politikailag is jól jön, ha lehet azzal kampányolni, hogy nálunk a legolcsóbb a lakossági áram is.

www.smart-bus.hu

Németek könnyen vannak, leállíthatták az atomerõmûveiket, mert a Franciáknak van dögivel, onnan meg jön az áram ahogy a csövön kifér.
Her Laca
Nekem a gépek mozgása tetszik😊 Valami rettenet amúgy😊

Dehogynem... zseniális!! 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
Nem tetszik?😊)
Mondjuk nem is csinálok többet ezt is csak a te kedvedért😊))

No ezért kértem én a videót... sírok... XD

www.smart-bus.hu

Her Laca
Várjá! Ezek nem gyerekek😊)) De jó móka néha ,egy 5-10 percre teljesen ok😊
Azért nem is bíbelõdök gépekkel meg fejlesztésekkel mert minek😊 A 110 es az egyre szarabb ahogy elõre fele lépdelsz ,ugye egyre jobb gépek közé rak be. Gondolom a vége az a sugarasok😊 De a legnagyobb móka a kétfedeles HE akármivel bohóckodni. Se nem gyors,se nem üt a fegyvere😊
Azért nem szokom ám rá ne félj😊

Laca komolyan mondom könnyeket csaltál a szemembe! A röhögéstõl.