IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Más. Most tudtam meg ,hogy Kun Béla vezette a krimben annó a kozákok kiirtását,kitelepítését.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Werber szarjon sünt..hármat+egyet. Mert ugye három a magyar igazság+egy a ráadás. Nem?! De!<#alien>#alien>
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
www.smart-bus.hu
Lehet inkább egy matek órával kéne kezdeni! 😄
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
Kicsit nekem is furcsa a hitel nagysága valamint az, hogy így a választások elõtt szavazták meg. Vannak elméleteim, de lehet csak túlreagálom.
Artivizsla: Ahhoz képest, hogy zöld párt, egész szarul csinálják. A rezsicsökkentést támogatják, ami valamilyen szinten pazarlásra ösztönzi az embereket.
Tekintsd tárgytalannak.
Hossza: 33,8 km
Mûszaki jellemzõk
Az út besorolása: külterületi, síkvidéki autópálya
Domborzati viszonyok: síkvidék
Tervezési sebesség: 130 km/h
Sávok száma: 2x2
Kivitelezõ: „C-S-K-K 2009” Konzorcium
(konzorcium vezetõ tagja: Colas Hungária Zrt., konzorcium tagja: STRABAG Építõ Zrt., KÖZGÉP Építõ- és Fémszerkezetgyártó Zrt., KELET-ÚT Kft.)
A kivitelezés szerzõdéses összege nettó 31 999 386 307,- Ft.
II. szakasz 49. számú fõút - Vásárosnamény között (268+000-279+900 km szelvények)
Hossza: 11,9 km
Mûszaki jellemzõk
Az út besorolása: külterületi, síkvidéki autópályává fejleszthetõ autóút
A két szakasz együttes hossza: 45,7 km
Különszintû csomópontok száma a két szakaszon: 4 db
Vadátjárók száma a két szakaszon: 6 db
Projekt kategória: Közút
Projekt hossza: 45,7 km
Projekt munkálatainak típusa: Új beruházás - Kivitelezés
Kedvezményezett: Nemzeti Infrastruktúra fejlesztõ Zrt. Keresõ
Összköltségvetés: 62,5 milliárd Ft
Finanszírozási forrás:
Uniós finanszírozás - 43,9 milliárd Ft
Hazai finanszírozás - 7,7 milliárd Ft
Saját források - 10,8 milliárd Ft
Mutasd diagrammon
Aláírás dátuma: 2009.10.07
Kezdési dátum: 2006.12.20
Határidõ: 2013.05.13
Közremûködõ szerv: KIKSZ Zrt.
Az adatok titkosak... tény... akkor viszont mi alapján megy a lázadás?
Mi az, hogy bármilyen beruházás drágább mint máshol? Honnan veszed ezeket? Ha már vagdalkozol, legalább nézz utána annak amiket a szádba adnak basszus! 33.8 km autópálya, nettó 32 milliárdért
I. szakasz Nyíregyháza - 49. számú fõút között (234+238-268+000 km szelvények)
Hossza: 33,8 km
Mûszaki jellemzõk
Az út besorolása: külterületi, síkvidéki autópálya
Kivitelezõ: „C-S-K-K 2009” Konzorcium
(konzorcium vezetõ tagja: Colas Hungária Zrt., konzorcium tagja: STRABAG Építõ Zrt., KÖZGÉP Építõ- és Fémszerkezetgyártó Zrt., KELET-ÚT Kft.)
A kivitelezés szerzõdéses összege nettó 31 999 386 307,- Ft.
Ez, hogy jön ki nálad síkvidéken 4 milliárd / kilométerre? Sok lesz az ATV-bõl, nem hiszel nekem! 😄
Mi kell ahhoz, hogy kételkedjek? Baloldali összefogás! 😄
www.smart-bus.hu
Jelenleg is épül 4 Milliárd/km-ért autópálya az alföldön.
Bármilyen beruházást veszel alapul az országban, minden vastagon drágább, mint bárhol.
Mi kell ahhoz, hogy egy kicsit is kételkedj abban amit egy politikus mond?
Az atomenergia a legolcsóbb jelenleg, ergo megtehetjük, hogy olcsón adjuk... a környéken ennél olcsóbban senki nem fog tudni ennyi energiát elõállítani, ergo, ha a felesleget (már, ha lesz) tõzsdére viszik, jó eséllyel lesz rá vevõ!
Egyértelmûen meghatározták a célt! Azt akarják, hogy az unióban nálunk legyen a legolcsóbb az áram. Gondold azt végig, hogy ez mit jelent olyan vállaltoknak, ahol magas az energia igény.
És akkor még szóba sem hoztuk azt, hogy nem függünk mástól! Emlékszel milyen hiszti volt, amikor ukrán haverjaink elzárták a gázcsapot?
www.smart-bus.hu
Neki talán hiszel, vagy nem?
Vissza a kezdetekhez. Nem ismert a beruházás költsége, de garantáljuk a termelt áram eladási árát. Szerinted ez normális?
Honnan veszed, hogy kell bárkinek is az áram innen?
www.smart-bus.hu
Ráadásul amikor Paks I készült, akkor még volt ipar az országban. Úgy tudom Paks ez ország igényének a 2/3-adát tudja teljesíteni. De javítsatok ki ha tévedek.
Vagy másképp gondolod ezt?
ég az Írek sem érezték meg annyira,mondjuk õk mondták az UNIÓ-s góréknak,hogy adjanak nekik pénzt mert mit tudni,lehet újra elkezdenek robbantgatni . És lõn,lett korpa😊
BMW és Merci prémium autó de egy németnek azért ne luxuscikk.
Autóra szükség van, a hitelt nem merték olyan nagyságrendben felvenni az emberek, mint elõtte, meg rájöttek, hogy nem is biztos, hogy mindenáron új autó kell. A mostani nekem is új volt, de nem biztos, hogy vennék megint újat, inkább egy fiatalabb használtat már csak.
Elég kicsi az esélye az atomerõmû balesetnek, ezt lássuk be, fõleg, ha nem piszkálnak bele hajnalonta kreatív technikusok, mint Csernobilben.
Te ismered az atomerõmûvek költséghatékonyságát? Megvallom én nem.
Ha Paks elpukkan, ennek az országnak vége. Kit küldesz oda betemetni a lukat? Már nincs katonaság, mint az oroszoknál. Mondjuk, hála istennek ott szakemberek dolgoznak.
A benzin ára 26 forint Líbiába. Ez az eladási ár. Ezen van haszon is, 13 Ft/liter. Hogy miért kerül nálunk 410-ft-ba, a fantáziádra bízom.
Nem is az a lényeg, hogy 10 év múlva mennyi lesz az áram ára, hanem hogy a más módon elõállítotthoz képest lesz-e olcsóbb, vagy sem ?
Jelenleg az atomerõmûvek szerinted nyereségesek, vagy veszteségesek ? Állítólag nyereségesek, tehát a nyereségbõl majd vszeg ki tudják fizetni a beruházás költségeit. Paks egy gazdasági beruházás. Lehet jó és rosszul is csinálni. Talán nagy baj eddig még nem történt. A gyártó megfinanszírozza az építkezést, majd a nyereségbõl fizetik vissza a hitelt. A fosszilis energia mennyisége csökken, mivel fogjuk majd helyettesíteni 25 év múlva ? Legalább lesz áramunk, ami a sajátunk és nekünk lesz rá hatásunk, nem mi leszünk kiszolgáltatva, mint pl. a gáz és olaj esetében. ( olajválság, háborúk árfelhajtó hatása ) A taxisblokád idején tudod mennyi volt a benzin ára ? 22 Ft, most meg 410 Ft. Na, szerintem ezért sem baj, ha Paks bõvül.
A maginfláció az 3.5%. Az, hogy a paksi áram mennyibe fog kerülni, azt senki sem tudja. Majd ha kész lesz, akkor lehet csak kalkulálni vele ha az orosz benyújtja a végszámlát és kiderül, mennyibe kerül az üzemeltetés és a járulékos költségek. Mellesleg nem ingyen adja a hitelt az orosz, hanem euróért. Mennyi lesz az árfolyam 15-20 év múlva? A kamatterhet és a futamidõt ismerve a kamat sem elhanyagolható. Tehát kijelenteni, hogy olcsóbb lesz mint akármi, meglehetõsen ostoba kijelentés. Mellesleg 15 év múlva ki tudja megmondani, mekkora lesz a kínálat áramból a környéken?
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Na most, mivel az ipar folyamatosan fejlõdik, ezért gondolom, hogy annak az energia igénye is nõ, otthon pedig az egyre újabb technikai kütyüknek is köszönhetõen - saját felhasználásunkat is tekintve - inkább csak stagnál maximum, de semmiképp nem nagyon csökken a villamos energia felhasználás.
A magyar gázerõmûveket most alapon járatják, mert kintrõl állítólag olcsóbban kapunk áramot, de nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy ez mindig is így fog lenni.
Pakssal az a cél, hogy uniós szinten nálunk legyen a legalacsonyabb az áram ára, ezzel csábítva ide a nagyobb cégeket, illetve ösztönözni az ittlévõket a nagyobb beruházásokra. Plusz ugye politikailag is jól jön, ha lehet azzal kampányolni, hogy nálunk a legolcsóbb a lakossági áram is.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Mondjuk nem is csinálok többet ezt is csak a te kedvedért😊))
www.smart-bus.hu
Azért nem is bíbelõdök gépekkel meg fejlesztésekkel mert minek😊 A 110 es az egyre szarabb ahogy elõre fele lépdelsz ,ugye egyre jobb gépek közé rak be. Gondolom a vége az a sugarasok😊 De a legnagyobb móka a kétfedeles HE akármivel bohóckodni. Se nem gyors,se nem üt a fegyvere😊
Azért nem szokom ám rá ne félj😊