IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
De ezen te miért csodálkozol?
Mit várnál el?
Talán a német propaganda más volt?
Vagy az angolszász? Vagy a Magyar?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Nézd:) Az oroszokkal sok mindent lehet csinálni szerintem, de szórakozni velük az nem éppen egy életbiztosítás. Sose volt az. Gyanítom ez a jövõben se lesz másképp. Amúgy ezt Ismerem:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ez a feldolgozást már linkeltem. Lassan hét éve, de az üzenete már akkor kristálytiszta volt: jobb ha nem szórakoznak velük...

http://www.youtube.com/v/ivASIwtHALM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Valami ilyesmi.<#smile> Hál' Istennek lassan vége.

Rázták az öklüket dühösen,a gaz nácikok meg erre visszavonulót fújtak.
Idézet a Mihajlik könyvbõl<#alien>:
"..néhány messzerrel találkoztak. Légiharc kezdõdött. A mieinknek elfogyott a lõszere,de azért csak támadtak lõszer nélkül is(<#mf1>), és így kényszerítették az ellenséget, hogy nyugatra távozzon."
Mi a fasz?!<#buck> Azért kíváncsi vagyok , hogy ezt hogyan kell értelmezni..meg az adott szitu eredeti menetére is.

A Jakovlev könyv az jobb, írja is-inkább utal rá-hogy direkt nem változtatott visszamenõleg az emlékiratain, mert így jobban megmarad a korszellem. Értette szerintem ezt fõleg a Sztálinnal való viszonyára. Neki a jó arcát mutatta az öreg szemétláda.

Igen, én is olvastam belõle a 20 oldalt, tetszett. Elõ is rendeltem-a könyvtárban.<#vigyor>Meglepõ módon már elõ rendelés alatt van.

PhantomAss
én most olvasom a "felettünk a csillagos ég" c. könyvet, nekem nagyon tetszik.
Nem propaganda, a repülés szerelmesei és a pórnép is simán elolvashatja, ez mindenkinek bejöhet. Talán a KG200 volt utoljára ami ennyire lekötött repülõs témában.
Szóval én ajánlom! <#eljen>

GOOBY, pls

Ez a Mihajlik könyv katasztrófa. Értem én, hogy minden szentnek maga felé stb stb..na de itt a 100 oldal után-ezt figyeljétek-még nem lõtt le tisztes harcban messzer senkit, az oroszok meg felszállásonként fél tucatot. Egyszerûen elképesztõ! Mint a legszarabb amcsi akció film a 90 évekbõl. De a hülye-nem szoktam sértegetni amúgy soha de ez már sok-néha nem figyel és utal arra , hogy a kezdeti idõben amikor csak!védõ körrel operáltak milyen szar voltés mekkora veszteségeik voltak...csak az éppen amúgy valahogy nincs a könyvben. A másik-folyamatosan irtják a németeket 1942 vége az idõ- saját veszteség nem nagyon van említve..erre 10 oldal múlva amikor lelövik az egyik oroszt, természetesen többszörös túlerõben<#alien>, visszaemlékezik rá<#falbav>, hogy volt amikor csak hatan maradtak egy egész osztályból(nemrég!) és abba a srác is benne volt. Csak az valahogyan nem lett leírva! Hihetetlen egy primitív, tudatosan eltorzított propaganda könyv. De akkor is befejezem. Ja de a legjobb:Valamikor a könyv elején rástartoltatják õket-amúgy a politikai tiszt a parancsnok véleménye ellenére-2 a reptér fölött körözõ messzerre. A felszállás közben lelövik minkét oroszt, a szerzõ túléli. 1 év múlva alkalom van a szitu ugyanaz,csak õ van fönt. Szarrá lõ két felszálló messzert, és csak azon sajnálkozik, hogy nem fordulhat vissza, a bebukfencezett gépet megsorozni..no comment. De addig ez sztori a világ legnagyobb szemétsége volt(amúgy én annak is tartom mindkettõt,de a háborúban elõfordul).

hogy bevolt "lassúlva" az élet a mai "rohanáshoz" képest az élet, és minden rendben volt minden meg volt csinálva és elvégezve...

Az lehet..de szeretem még garival eladni a cuccokat...a másik meg, hogy azért soha nem árt egy erõsebb kártya. Amúgy meg nagyon szeretem az ffb, így megint csak szûkül a kör 40 alatt.<#smile>

Ez tetszik :)))

Her Laca

Her Laca
Jobban jársz egy hotassal jelenleg mint egy VGA val . EZ SZENT MEGGYÕZÕDÉSEM.:) Az a VGA még elég neked ,de egy hotas az tud új távlatokat nyitni.

Van valakinek telepítve a HSFX 7.0, vagy annál újabb verzió ?
Nem a 4.00, hanem a 4.3-ig van fent inden.
Clod 4.312 patch telepítésekor ezt a hibaüzenetet kapom.
4.00-ig fent van minden és mûködik is. Kellene még valamit feltennem ?

"Folder does not contain the pre-requisite MOD version."
Nekem is ez rémlett csak pont átvittem apámnak. Ja igen, az általatok javasolt orosz írok közül, meglepõ módon szinte az összes megvolta a könyvtárban. Igaz az alsó,némely pedig a külsõ raktárban, de megvolt. A Mihajlik könyv, az elég katasztrófa,(gyakorlatilag elsõsorban kommunista propaganda és csak másodsorban visszaemlékezés) tulajdonképpen ha azt veszem alapul nem is értem, hogy a németek rögtön felszállás után miért is nem lõtték magukat fejbe<#alien>.
Általában a leírt harcok szinte minden esetben 2-3* annyi vesztesége van a németeknek mint nekik. Pl. éppen Sztálingrád fölött. Na ne. Jakovlev az korrekt. Eddig.

Tobak Tibor azt írta, hogy õk is használták harcban.
<#alien>Na látod ez eszembe sem jutott!
Most kártya csere lesz. Az evo meg jó, de hát ugye régi már, és ha egyszer cserélem akkor két verzió lesz.
1 Nincsen pénzem és egy másik evo.
2.van pénzem és egy nem evo.<#smile>

Her Laca
Vegyél egy hotast.

Pár alkalommal amúgy olvastam harc közbeni trimmrõl, de már nem emlékszem pontosan a körülményekre. Ezért tettem fel itt, hátha valaki többet tud. Meg esetleg példát rá valamelyik visszaemlékezésben.

PhantomAss
sztem nem is az a kérdés h unreal vagy nem, mivel kb. mindenki használja aki megteheti, senkit sem érdekel hogy a valóságban lehetett-e ilyesmit csinálni.
Emléxem az il2-ben én mindig trimmel harcoltam, nagyon sokat segített, persze teljesen ellentmond a realitásnak.
Szóval ha tudsz trimmelni akkor használd ki
A programozóknak kellene ezt ûgy megoldaniuk, hogy pl. nagy sebességnél ne lehessen trimmelni, ilyesmik.

GOOBY, pls

Persze ez itt is folyamatos kontrollt igényel, mint a CLOD-ban is, csak azért kérdezem, hogy ez akkor nem unreál' dolog harcban használni?! Én néha a clodban is használtam, de mivel nem sok multis tapasztalatom van ott-kb 30-40 alkalom arra nem alapoznék. Itt ha okossan csinálom, néha bejön de ha túlnyomom az nem fasza. EVOM van úgyhogy gomb.

Her Laca
tekerõre rakod oszt oda trimmelsz és akkor amikor akarod. Csak egy mozdulat és amúgy is kell (kellene) hisz sebesség ,magasság stb befolyásolja a gép haladását és trimmelni folyamatosan kell(lene ha jó a repmodell)
Ha hotasod van azokon van nem is egy tekerentyû.

Jó ez a Jak..<#alien>csak hát a G2 pont annyival erõsebb, hogy nem veszem észre ,hogy jobb a Jak mint a Lagg<#vigyor>. Kicsit tényleg nem olyan fürge?! a G2 mint az f4, de érezhetõen erõsebb. Mennyire reális, hogy néha szûkített fordulóknál használom a trimet? Tényleg ritkán csak ha pont egy kicsi hiányzik, mert aztán vissza trimmelni harc közben nem olyan egyszerû, meg azért egybõl más a tartás' is.

Launcher.exe hiba megoldódva. Windows tûzfalat bezártam és feltetettem egy vírusirtót és máris futott a játék rendesen. A 4.312-es patch telepítése mehet egybõl a 4.3-ra ?
G-2 és a felhõk.
http://www.youtube.com/v/Jbfp5sHWfCc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Her Laca
Én nem keresem a hibákat ezt nem gyõzöm hangsúlyozni.
Egyszerûen összevetek dolgokat és lévén van némi tapasztalatom ebben a mûfajban látok dolgokat .
Persze javíthatnak sok mindenen ,csiszolhatják ,hisz még csak kb 50% on áll ,de ha nagyon belemerülnek mikor lesz kiadva, már most is késésben vannak at eredeti elképzeléshez képest.
Annak fényében,hogy micsoda nyilatkozatok voltak mekkora mellény ,már õk is késnek .
Ha az összhatást nézem (hangsúlyozom,hogy tapasztalatom nincs vele )nekem nem tûnik világmegváltó szimnek ,csak ismételni tudom magam , a videók alapján tiszta IL2. És ebben minden benne van a kinézettõl a sérülésekig.
Persze van ami más ,szebb- jobb ,de ha az összhatást nézem nekem hiányérzetem van .
Avval azért nem értek egyet,hogy mentségként azt hozzuk fel ,hogy a CLOD milyen volt. Pláne nem annak fényében,hogy ez mennyibe is kerül jelenleg. Ennyi pénzért odabasz érzést várnék el.
Annó a CLOD minden hiba ellenére egy ilyen érzést keltett ezt szerintem kár lenne elvitatni.

Willenbrock
Hülyeségért nem kell a szomszédba menniük az biztos,vajon a 0 kezes fekvõtámaszt milyen trükkel csinálhatják?

Én értem, hogy mirõl beszélsz! Nekem is sokkal jobban bejön a CLODban a találatok utánni sérülések megjelenitése, és itt most nem arról beszélünk, hogy leesik valami vagy nem, habár az is fontos mert jól néz ki és a valóságban estek le a gépekrõl a cuccok mikor meglõtték õket. A lényeg szerintem inkább az, hogy a BOSban minden sérülés egyforma mármint úgy értem, hogy kétféle füst másfajta szinnel megjelölve, vagy pedig tûz, és ennyi, míg a CLODban lényegesebben jobban, és szerintem valósághûbben van kidolgozva a sérülés effekt. Lehet, hogy hülye hasonlat lesz de nekem olyan érzésem van most még a BOSsal, mint a 60-70-80 évek repülõs filmjeivel amiben minden sérülést egy kurva nagy kövér füstcsikkal imitáltak. Azért azt se feledjük, hogy a CLODban sem elsõre csinálták meg ezeket az effekteket, hogy vagy vékony olajfolt, vagy az üzemanyag, vagy csak a hûtõ folyik el, de simán megtudod õket különböztetni egymástól pontosan a megjelenitésük miatt, ami még persze nincs benne a BOSBan, de miért ne csinálnák meg? Hiszen még olyan nagyon az elején vannak, és a BOSban szerintem vannak nagyon szépen kidolgozot dolgok is, tehát szerintem idõvel az is fejlõdni fog. Ja és még szerintem a lövéseknél a nyomjelzõk, hát azt egy az egyben vették át a ROFból, remélem nem marad így! Annyit még hozzáfüznék, hogy szerintem valóban nagyon sok lehetõség vab a BOSban, és bízok benne hogy folyamatosan fog fejlõdni, mert még tényleg az elején és hibát mindig könnyû találni.

Hajlik a propeller földet éréskor, és szebbek a fények. Mintha jobban nézne ki a gép is. Némileg talán változott a DM is, majd holnapra kiderítem.

Ki jött az elmaradt pénteki frissités a BOShoz, benne van a Gustav messer is. persze csak akit érdekel.

Her Laca
Mondjuk szerintem nem normálisak:)
http://www.youtube.com/v/EZl5rt9OC7c&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

<#papakacsint>

Her Laca
Na ,hogy ne gondold nem szeressem az Oroszokat.
vannak dolgok amiket kimondottan kedvelek tõlük.
http://www.youtube.com/v/llS6p4YzsaY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Her Laca
Bakker ezt most találtam.
Érdekes ,hogy egymás slágereit énekelték mindkét oldalon a nagy énekesek.
http://www.youtube.com/v/ZSMuTm649Hk&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Her Laca
http://www.youtube.com/v/_aqJwHdMDK0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

De persze abban egyetértek, hogy egyenlõre túl darabos a sérülés, és nagyon elnagyolt a találatok okozta darab leszakadások.

Her Laca
Nem értelek. Tök mindegy most a szárnyszakadás,én nem errõl beszélek.

Keressél 42-43 videókat sokkal durvább szárnyleszakadásokat, és égõ motorokat fogsz látni. Ez amit hoztál az angliai légicsata nem?!

Her Laca
De 2.00 tól is nézhetjük.

Her Laca
Mindennemû hátsó szándék nélkül.Nézzük meg eme filmet és hasonlítsuk össze a CLOD és a BOS sérüléseivel,lövéseivel,pl 3.36 tól .
És utána õszintén mondja el aki akarja ,hogy szerinte melyik a hitelesebb.
http://www.youtube.com/v/5nMc_HJO0RU&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Her Laca
Azért lehet mert egy külsõs ember merõben más szemmel néz egy programot mint az aki hosszú évek óta csinálja.Bátrabban nyúl bele dolgokba,vagy jobb ötletei vannak sok oka lehet.
De valóban semmi köze egyik játéknak a másikhoz,max annyi hogy össze lehet hasonlítani õket,és azokból a videókból és véleményekbõl amiket eddig láttam olvastam én pl nem vagyok meggyõzve arról,hogy a BOS jobb lesz.
Bár legyen .
Véleményem szerint a 777 et is utol fogja érni az ami minden ilyen szimet fejlesztõ társaságot eddig utolért,nevezetesen
1 nem fogják tudni tartani a határidõket
2 nem érezték át a bonyolultságát a dolognak és elkezdõdik náluk is a kapkodás
3 nem számítottak a leendõ felhasználók kritikáira ,plusz próbálnak megfelelni nekik ,ergo megint késés lesz
4 ja és ott a CLOD ,amire megint nem számítottak amikor elkezdték ezt,hogy amatõrök ilyen szintre fejlesztik (minden gát ellenére)
és így muszáj egyre összetettebb progit csinálniuk (ergo plusz idõ)
Következtetésem.
Még szerencse ,hogy az 1C fogja kiadni,mert ha az UBI lenne a kiadó ugyan úgy járnának mint a CLOD.
De így se lesz egy örömünnep számukra.
És még mindig tartom,hogy a csilloghat a géptörzs de nekem visszaköszön a régi IL2 õ belõle.

Elég fosok a felhõk tényleg a Clod-ban<#vigyor5>:
http://www.youtube.com/v/VEgFgXlKPk8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Vagy 100 dodóért legalább ilyen videókat várnék(bár ezen van egy kis utómunka):
http://www.youtube.com/v/1V_hZXSdnbg&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

http://www.youtube.com/v/8KIaez1bSDA&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

PhantomAss
csak szólok hogy a dcs world -höz (ingyen letölthetõ és tartalmazza a repülhetõ su 25-t-t) megjelent az 1.2.8-as patch, ami tartalmazza a repülhetõ TF-51 mustangot is (fehgyverek nélkül)
egy próbát megér, nálam tökéletesen fur, és egész jó a repmodell is
én a torrentet töltöttem le
dcs world

GOOBY, pls

Ezt már sokszor beszéltük. Talán jól tudom , hogy a különbözõ szintrõl származó pletykák szerint ki ezt, ki azt gondol-egy biztos...senki nem tudja a teljes valóságot. A másik meg az, hogy 1.5 év alatt nem sikerült Lutieréknek az, amit az atagosok jó erõs fél év alatt megcsináltak. Ez miért lehet? Komolyan kérdem mert nem értem.
Az meg ,hogy miért ezt a-saját motorukat-erõltetik,õszintén..miért is éri meg nekik ha egyértelmûen a CLOD lenne a hosszútávon a nyerõ? És egyáltalán nem tök mindegy kié a motor? Ha szar a vége semmit nem keresnek. Nekem ezért fura ez a ti összeesküvés elméletetek.

De hányszor mondom ezt a srácoknak!<#alien>