91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Fürtös
    idézném kedves kollegát:
    "Sosem játszottál ellenem, amíg ki nem próbálod előítéleted van irányodban, ez a gyengéd. Alá becsülöd az ellenfeleid, ezt soha ne tedd (!), mert nemzetközi porondon edződőm a mély vízben. Több, mint 2 éve repülök szim szerűségekkel, aktívan tudatosan tanulmányozva a légi-harc taktikákat. Ennyi idő alatt ragadt csak tán rám valami. Hidd el az alap trükköket bármelyikben többé-kevésbé elsajátíthatod, csak a metagame más. Azt pedig meg kell tanulni. Igazság szerint az sg bajnokság frissítő elem lenne a fórum életében. Túlságosan elkomolyodott a topik, elszakadt a realitásoktól, vágyálmoktkal, extrém teljesíthetetlen elvárásokkal van tele. Mondhatni elszállt a fantázia irányába. Ha van cél van csapatszelem, apró lépésekkel kell kezdeni az építgetés, aztán meglátjuk mit lehet kihozni belőle. Abszolút negatív motiváció nélkül l*sz*r az egész."

Ehhez képest most azt írod nem repülsz mert nem érint meg és nem a te világod...
    Akkor honnan a fene nagy tudás youtube videokból?
    Csak jelezném: nemrég itt megkínált egy kollega egy elég megalázó 5-0 ra ,amit elfeledtél kiírni az aláírásodba.
    Ehhez képest még mindig nem vettél vissza sem arcból sem stílusból ,neked ilyen feltünési viszketegséged van vagy mi?
    Bocs, nincs bennem bántó szándék de nem szeretem a komolytalan embereket....
  • LeonSilver
    Majdnem így jártam én is, aztán lehiggadtam... :D
    Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2014.10.01. 22:09:30
  • Zpogi
    Minden Magyar fotelpilótát szívesen látunk, mert nem vagyunk valami sokan a virtuális égbolton.
    BO5 vagy 1v1 nélkül is bizonyíthatod ügyességed, pl. online repkedések alkalmával. Ha gondolod megadom a Ts címünket is.
  • Amaymon
    Hahó, nem én akartam elkérni, hanem Solt-nak írtam biztos lenne, aki odaadná kipróbálásra neki.
  • lala42
    Nincs vérdíj, csak jó lenne együtt reppeni.
    Vérdíjat jelentős személyekre szoktak kitűzni.
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2014.10.01. 20:15:42
  • lala42
    Hogy neked kölcsönadták az accjukat? Az kizárt.
    Azt még Decsov, meg Széles sem adta volna.(ha tudod miről beszélek) Sem Újlaki, sem Borsi, sem Fodor.
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2014.10.01. 20:13:26
  • lala42
    De gonosz vagy
  • Amaymon
    Mi az? Vérdíj van a fejemen. Nem akarom, hogy valaki egy gerilla videóval előjöjjön, hogy 5x lelőtt
  • Solt
    Az nem jó, mert, ha megtetszik, akkor megveszem, és kurva ideges leszek, ha az első öröm után jön az üröm, mint a CloD esetében! :D Ráérek... úgysincs TIR-m sem...
  • sakkay
  • Amaymon
    Mind1 ezen vitázni a végeredményig nem érdemes a tied és az enyém is csak egy hit tétel.

Btw. sokan kölcsönadnák az accjukat innen, hogy kipróbáld. Én csak azért nem, hogy az ingame nickem ne legyen ismert :)
  • Solt
    Tippelni lehet, de végkövetkeztetést levonni nem sok értelme van. Ha a humán gépek számának növekedése okozza a lagokat, akkor ott még bőven benne van a pakliban, hogy optimalizálnak a netkódon, vagy a cpu kihasználtságon...

Egyébként nem próbáltam még... és nem is fogom, amíg ki nem adják, és olyan nem lesz, mint amilyennek lennie kell... vagy sokkal olcsóbb nem lesz.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2014.10.01. 17:58:21
  • Amaymon
    Na de te próbáltad már? Hamarosan megjelenik a game azt fecsegik..meg lehet azért becsülni mi lesz a végeredmény. Igaz csak 75%.
  • Amaymon
    Régebben mentem RoF-al, de az I. vh-ba nem tudom bele élni magam.

Atag-ra időnként felnézek , de amint bele ülök nem kap el kedv és a kényszer, hogy ezzel játszanom kell. Pedig maga a TF peccs szuper.

DCS-t próbáltam, nem az én világom, elsősorban multiban szeretek játszani és nem főként gombokat nyomkodni. Van egy határ ami felett kényelmetlen a túlzott realizmus. Ezért nem is tartom igazán játéknak.

A legtöbbet, per pill BOS-al megyek, hogy szokjam és lássam mi változik. De sok időt nem ölök még bele addig, amíg nincs kész. Leginkább ennek a játékfilozófiája állna hozzám közel. Feltéve pluszban, ha ez megvalósul:
    - Not an arcade game, a simulator. (Jason)
    - Would like to return to the original IL-2 [1946] idea. (LOFT)
    - Engines will operate in a realistic manner as they do in RoF. (Jason) - ez eddig részben igaz csak
    - Aircraft will not be balanced (for "game" reasons) and built/modeled as they were. (LOFT) - ez eddig részben igaz csak
    - Only the critical systems will be modeled: propeller pitch, boost, altitude control, different mechanization, weapons etc. (LOFT) -ez eddig részben igaz csak pl. a yak, nyomod a gázt és lősz, semmi dolog vele
    - Folyamatosan bővülő tartalom (fizetős, de legalább bővül)
  • Solt
    Imádom, hogy ilyen jól értesült vagy...
  • acidrain
    PFT_Jerry_pl
    Utoljára szerkesztette: acidrain, 2014.10.01. 17:33:18
  • Seaweed
    Meg ami elmult.
  • sakkay
    Semmi sem biztos. Csak a halál.
  • Amaymon
    30 fős szerón nincs akkora gond, de 50 főnél receg, amikor egy helyen vannak. Nem katasztrofális, de zavaró, annak fényében, hogy 100 fős szervereket ígértek: Up to 100 players per server. (July 26th Press Event). Azt egészen biztosan nem tudja a motor és soha nem is fogja.
  • lala42
    Te figyu!
    Akkor most Te melyik szimulátorokkal is játszol? Mi a nick neved a játékban? Összeölhetnénk és valamelyik este mehetnénk együtt a csapattal.
  • Hecker007
    Akkor nem értem mi lehet nálad a gond vele. Azon a gépen probléma nélkül kéne futnia.
  • PhantomAss
    hozzáteszem win 8.1 pro van fent, win7-en rosszabbul futott minden, pl. a BF4 játszhatatlan volt, most meg high-on simán megy
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2014.10.01. 11:39:24
  • Amaymon
    Nincs gond más játékokkal, pl a Shadow of Mordor Ultra pack nélkül hibátlanul fut.

@Hecker007: 680 régebbi kari, és ezt is fel lehet tuningolni 1200-ig bár nem tettem annyira, mert szükségtelen. BOS egyébként SSD-ről fut. Sokat nem jelent, mert kb. 2 gigát eszik a memóriából utána alig nyúl a vinyóhoz.
  • Hecker007
    Dobnál a gépbe egy 680-at full grafikán mennének a felsorolt játékok :D

@Amaymon: milyen és mennyi ram van a gépedben, illetve játék ssd-ről fut vagy hdd-ről? Habár utóbbi nem hiszem hogy sokat számítana, de fps droppokat nálam megoldotta néhány esetben.
  • PhantomAss
    én ugyan nem próbáltam a BOS-t, de minden játék jól fut a 3 éves vasamon (medium-high beállítások, full hd)
    i2500k~4ghz, gtx560ti, 4gb ram.
    Teljesen mindegy milyen játék, BF4, CLOD, Metro 2034, stb, medium-high beállításokkal játszhatóan fut.
    A tiédenek sokkal jobban kéne bírnia ez alapján.
  • Amaymon
    Saját magamnak válaszolok, hátha ez másnak támpontot jelent. OC-s ASUS 780 GTX-em van, amin eddig első blikkre +300-350 MHz GPU és ~+1000HMz Mem Clock potentet csavartam ki. Eddig soha nem húztam még mer' nem igen kellett. Most ugye a sztár, az NV 980 a jelen környezetben. Sok referencia FPS-t nem fog adni, olyan 5-7 FPS(!) az eltérés a javára, hát nem sok. Az egy Dx 11.x(!)-re és 12-re tervezett kártya, ezen sokat nem kell magyarázni, hisz a runtime environment még meg sem jelent. Újdonság benne teljesség igénye nélkül a voxel technológia hw támogatása. Persze ez sem újdonság, csak a mai ifjaknak. A probléma az hogy a holdra szállós tech demon 1 fényforrással 2 sli-be kötött 9xx-es kártya tudta csak kiköhögni a render-t. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a technológia jelen lesz a piacon, de sz*rt sem fog érni az első next gen kártyákon, mert nincs bennük kakaó. Kidobják, hogy legyen egy dx12-es kártya kombó. Mi maradt még hátra a VR hardweres támogatása, igen-igen kifejezetten az OVR-rel cimbiznek (super módon csökkentik pl. az input latency-t és még ki tudja). Tehát ez azt jelenti, hogy rohadtul nem érni most még beruházni GTX980-ra, pláne, hogy azt sem tudjuk mi fogja kihasználni. Valószínű a második vagy 3. generáció lesz érdekes ha befut a technológia.

A lényegre visszatérek felturbóztam a 780-as karimat az ASUS tweakerrel, mellette ketyeg egy intel 4790k 4.4 GHz-en az se tuningoltam fel nagyon (elméleti határa szerencse függően 4,6-4,7GHz). Az alaplapom elég minőségi széria. (Ha valakit érdekel megadom)

Na így már elfut valamennyire a game még, ha helyenként frame drop-ok is vannak. Az viszont érdekes, hogy mikor frame drop-ol a BOS, sem a GPU nincs 100%-on, se a proci, valahol máshol van a bottle neck! Lehet a netkódban van valami bug?
  • Rue East
    A Jakovlev vadászrepülőknek a legtöbb változatában a csűrőig (Jak-1, Jak-7, Jak-9D, Jak-9M, stb.), vagy még tovább (a 3-3 szárnytankos Jak-9DD) ér a szárnytartálya, soknak (például Jak-1) a feltöltő sapkája pont a csűrő belső végével van egy vonalban.
  • sakkay
    Igen. Habár és itt most tényleg nem okoskodni akarok, de a füst vagy láng szerintem nem csak ott tud előtörni ahol a tartály van, hanem a szerkezeteken belül akárhol ahol, ha a sérülés következtében eljut és utat talál a külvilágba. A videókon nem egyszer lehet látni, pl. marha fura helyen füstölő, vagy égő gépeket(lehet persze sok esetben maga a lövedék is). A sodronykötélben azonban biztos vagyok, hogy nem. Ugyanis ott olyankor olyan erők lépnek fel, hogy simán tép mindent-de legalábbis a több 100 videókon én egyszer sem láttam olyat, hogy akár 2 másodpercig tartotta a szárnyat akármi is, ha az már szakadt. A "ugyan igy a vásznazás sem törik hanem egy darabik egybetartja a részeket"-ez pl. megvan csinálva, gyönyörűen hajlanak' a szárnyak, olyan is volt, hogy az egyértelműen törött és inogó szárnyal leszálltam, a leszálláskor szakadt le az egész.
  • sakkay
    Szerintem is. Kár, hogy a szim (egyenlőre) nagyon különböző mélységben megy bele a részletek' tekintetében. Gondolok pl. a CEM-re..
    Az FM-et direkt nem mondom, mert ott szerintem inkább az idő volt kevés amit ráfordítottak, a keret adott, hogy kiváló legyen.
  • Kurfürst
    Faszán néz ki, tetszik.
  • repvez
    Mindkettötöknek igaza van , részben jó részben lehetne jobb. a lényeg, hogy a lángolni csak az és ott tud ahol van mi égjen.Ahogy régebben is irtuk, a csürönél megjelenő füsttel kapcsolatban, ott elvileg nem szabadna semminek sem füstölni ,mert vászon és fém részeken kivül más nincs.

Tehát ha a szárny leszakad akkor a szárnytöben vagy a törzsben elhelyezett üzatartályból jöhet üzapára ha a motorra ér akkor lángra kaphat.Ha viszont nem ilyen részeken történik a törés akkor ugye a sodronyköteles kormányzás miatt azok a részek nem biztos hogy igy leszakadnak hanem a sodrony végén himbálóznak, ugyan igy a vásznazás sem törik hanem egy darabik egybetartja a részeket .
    Igy a kettő keverékének kéne hogy legyen, és a füstön még mindig lenne mit javitani.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.09.30. 11:27:27
  • sakkay
    Itt is eléggé bos-os! Bár a kamerás nincsen a helyzet magaslatán-mondjuk meg tudom érteni
  • sakkay
    Értem ezt úgy, hogy nagyon komoly fizika van mögötte. igazából az, hogy mi az élethűbb, már csak beállítás kérdése. Maga a fizikai engine-a mostaniak(szimulátorok) között-messze a legjobban képes ezt modellezni. Nem ajnározom, vagy ilyesmi, egyszerűen csak a motor képességeit akartam mutatni e téren. A robbanásokra visszatérve-túl azon, hogy az már tényleg csak a csúszka húzogatás kérdése a beállításoknál-egy két ütközést nézve, igencsak hasonló dolgok jönnek ki.

Ráadásul ha a mostanit (bos)veszem figyelemben, bizonyos sebességen túl, ott sincsen pardon. A lényeg nem annyi, hogy összeér aztán bumm.
  • PhantomAss
    nemtom, lehet hogy én vagyok az egyetlen, de ez nekem egyáltalán nem élethű. Jól néz ki de nem valósághű.
    Láttam már a yt-n pár légi összeütközést, de azok még kis sporgépek esetén is robbanással, totális szétszakadással végződtek. Itt meg mintha egy kötéllel húznák a gépet, ami az ütközéstől elkezd rángatózni, leszakadnak darabok, és lezuhan. Pl. a He111 ütközéseknél, szerintem ha két akkora súlyú gép összeütközik 300km-es sebességnél akkor ott semmi nem marad, itt meg letörik pár darab és kész, semmi tűz, robbanás.
    Nem mindig, de legtöbb esetben.
    Itt is azt látom h ugyanúgy viselkednek a gépek mint a ROF-ban, csak amíg ott az élethű, mert párszáz kilós fa-vászon tákolmányok, itt már nem, mert ezek több tonnás monstrumok tele üzemanyaggal és robbanószerrel.
    Persze ezen lehet vitatkozni, de nekem nem tetszik ez a törésmodell, olyan súlytalan az egész.
    Egyébként maga a játék tetszik és ki is fogom próbálni ha lemegy az ára.

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2014.09.30. 09:35:36
  • sakkay
    Tuti kijavítják. Ha nem, mindazon dolgok ellenére amit imádok benne, én lerakom a BOS-t. Szerintem nem én lennék az egyetlen. Tulajdonképpen a fórumon a legjobban támadott dolog még mindig ez gyakorlatilag lehetetlen megkerülni.Legalábbis remélem, hogy az.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.09.30. 07:29:42
  • Amaymon
    Szerintem nem akarják kijavítani, érdekes minden gépnél szinte megoldották (so-so), de 109-nél nem, csak ha 500 km/h körül haladsz. Nincs balansz mondják a fejlesztők. Nem is lesz sok további... szvsz., mert azonnal bannolnak a fórumról a csába, ha 5letelsz. És akkor az mi, hogy legyen a legjobb gép (109) kii...iiicsit ingatag, túlvezérelt, de had küzdjön vele a hobbináci. Bombereknél és attackereknél tök jól megoldották a semi-casual kezelést, fightereknél, throttle max és kenni neki a yak-al. Van rajta radiator, mixtúra, ata, de minek? Kellene még mit rajta hangolni, szerintem b*sznak rá. A graf engine külön téma, mert az vicces, hogy 50 gépnél laggfest a szerver - kliens oldalon is. Ahhoz képest, hogy azért DX9-es a game, hogy régebbi gépeken is döcögjön. Egy mai közepes gamer gépen talán valamennyire elköhög. Pedig a koncepció, vagyis a kompromisszumot egy hc szim és combat szim közt szépen belőtték, de a körítés eddig fura....csak a hiányosságokat lehetne sorolni jó ideig :/ A collision szuper tényleg, de kit érdekel egy szimben, ahol pont az ütközést kerüli mindenki :D
    Utoljára szerkesztette: Amaymon, 2014.09.29. 22:59:59
  • sakkay
    Na a fogalmazásomon látszik fáradt vagyok mint a szxr!
    Leszálltam a hueyal egy Antonov akármire. És túl is éltem..marhára élvezem ezt a helit!
  • Seaweed
  • sakkay
    Nem azok hidd el..habár 2 hete nem játszom vele, amíg nem javítják ki a messza fm-et végre. Azért abba nincsen kétségem, hogy nem lennék áldozat most sem, ha 2 hét kihagyás után repülnék. Azért a német gépek még így is jobbak, szerintem jóval.
  • lala42
    Úgy látom a vörösök itt is halhatatlanok. 0,36
    De jó lesz az. ( ha ingyér lesz)
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2014.09.29. 22:16:05