91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Ellenben citroface kollega most már beható ismereteket szerzett a WD 40 ről .Még ,hogy nincs értelme mindenféléről társalognunk!
    Szegény eddig tévedésben élte az életét ,de reméljük,most már megvilágosodott,és legközelebb nem karikáz nekem be semmi szöveget , feltételezvén,hogy nem tudok értelmezni egy szöveget .
  • Fürtös
    Korrozió
    Ha ezt kihozza az általad használt petróleum akkor bedobok némi pénzt és azonnal védessük le.
  • Her Laca
    Eztet mondom én is:) A szénacél pengéket meg nem is ildomos olyan bitang maróanyagokkal kezelni ahogy mondták.A jó öreg smírgli!!:) az a tuti.
  • artivizsla #79430
    Vékonyan szilikonnal kentem be az enyémet. Tartós, mivel alig használom, mert úgy pörög itt a fórum, hála a politikai témának.:))
  • Her Laca
    Veszel szilikon zsírt és avval.Ha grafitos szilikonzsírt akkor te már király csávó vagy:) Ha ezt még megcsöppented a végén egy pötty szilikon olajjal ,téged irigyel a nagyvilág,
  • Fürtös
    A víz is szedi a rozsdát, alapjában a roszda porózus és folyadék hatásásra oldódik.
    De rozsdaoldónak azt nevezzük ami után a felületről eltűnik a korrozió.
    Amit rozsdaként ismerünk az a korroziós folyamat végterméke, az könnyen eltávolítható akár petróleummal is, ami utánna marad, az a fekete réteg a fémen foltokban, na az is korrozió de azt már csak igen durva anyagokkal lehet oldani. Jobbára inkáb mechanikusan távolítják el.
  • Her Laca
    Itt van egy üvegbe kitöltve. Álltalában én kicsiszolom a rozsdát ,de ha recékben vagy kis helyen van akkor rácseppentek belőle és hagyom 10 percet.A felületről szépen leviszi,gondolom a petroleum miatt.Amúgy tényleg petrót használnak a műköszörűsök ,én is láttam ,tejes ládában áztatták a rozsdás pengéket.Nem mindent de azért szedegeti .Persze a csiszolást nem helyettesíti.
  • artivizsla #79426
    "...Mit jelent a WD-40?
    WD-40 egy angol rövidítés:
    "Water Displacement, 40th attempt". ("Vízkiszorítás, 40. próba") Ez az elnevezés egy vegyész laboratóriumi jegyzetéből származik, aki 1953-ban WD-40 kifejlesztője volt. Ez a vegyész, Norm Larsen, egy olyan formula kifejlesztésén dolgozott, amely korróziógátló -- egy olyan tulajdonság, amit víz elvonásával érnek el. Norm hosszú kísérletei eredményre vezettek, amikor a 40. próbálkozásra sikerült a formulát kifejlesztenie..."

• repvez
    Egyébként én is igy jártam.Volt egy Bluetoothos fülhallgatóm és kezdett rozsdásodni a töltő csatlakozója, mivel izzadság és nedvesség is került bele párszor a futás kerékpározáskor. Gondoltam hogy meg kéne valamivel tisztitani , mivel nem szétszedhető cucc igy gondoltam befujok neki kontakt spayt,nem WD 40,de nem tudom mi volt pontosan, befujtam és kiakasztottam a szabadba szellőzni, pár óra mulva bevittem látom, hogy a gumi és muanyag boritás felpuposodott és megpuhult. Rádugtam töltöre ki is villant a led hogy töltés van, mondom, jól van egy kis esztétikai hiba még belefér, órák mulva töltöröl levéve a led nem aludt el és bármit nyomtam rajta nem reagált.
    Ugyhogy a kontakt spay valamiért kicsinálta az elektronikát benne.
  • Torzonborz
    No és akkor most mivel kell kenegetni - ha kell - az X52-es bot rugó alatti fémtányérszerűbizbasz alját vagy mit ?
    Egyáltalán jó tanács eme bot ( pro ) karbantartásával kapcsolatban ?
    Jójó tudom húzzak innét mert nem politizálok és ez off no de akkor is. :P
  • Fürtös
    Igazából Rakétaolaj 25%ban petróleum és vizkiszorításra fejlesztették ki az apollo programhoz, de inkább az atomtöltetek korroziógátlására.
    Van egy olyan fránya tulajdonsága,hogy amire ráfujod ott a víz többé nem kapaszkodik meg,ezért nagyon jó korroziógátló de nem oldja a korroziot.
    Állítólag a 40.kísérleti összetevő variáns adta a legjobb hatást innen a név.
    Amúgy jó kis cucc csak a marketingje miatt olyan mint a piócás ember, mindenre jó!
  • Her Laca
    őőőőőőőőőőőőőő:) Öreg szakik mondták,hogy a rozsdás beretvákat petróleummal kell tisztítani,áztatni benne. Meg azt is ,hogy a WD 40 kb petró csak illatosították.Na én is kipróbáltam és biza szedegeti a rozsdit.Igaz a kóla is:))))
  • Fürtös
    F****om má a WD 40 be meg a kontaktspraybe... Létezik,hogy lassan 20 éve nyomom elektromos szakmában és nem használok kontaktsprayt?
    WD 40 kenésre meg takarításra jó de nem kontaktspray és nem mar meg semmilyen rozsdát.
    Ahol korroziós vagy felhordásos szennyeződés van, (Jellemzően KONTAKT ok között jön létre az anyagvándorlási hajlam miatt.) azt nem nagyon lehet feloldani csak úgy bármivel.
    Ami meg van olyan agresszív ,hogy feloldja azt én nem szívesen fujkálnám elektonikai alatrészekre
    Én még mindig a mechanikus tisztításban hiszek, ugymint szétszed kitakarít összerak csak az macerásabb...
  • Her Laca
    Vagy esetleg ő?
    http://youtu.be/4GuqB1BQVr4
  • Papa01 #79419
  • Her Laca
    Ja:)
    Szar a BOS:)) Vitázzunk ezen.

ÉS! vesszen a 3*7!:)
    Utoljára szerkesztette: Her Laca, 2014.10.25. 19:59:48
  • Her Laca
    Zene kell!!! METÁL!! Anélkül nincs repülés:)
    De majd halkítok rajta:)
  • sakkay
    NA SRÁCOK EZÉRT NEM KELL 3 NAPIG POLITIZÁLNI.
    Nem vagyunk demokrácia érettek.
  • artivizsla #79415
    "...hogy menjek el (a közelben melóztam) a borotva vizsgájára mert a férje nem mer:) na én marha elmentem.Összekaszabolt rendesen..."

Ennyire azért még nem szar a helyzet az országban. :))
  • Papa01 #79414
    Az jó lenne, szeretem nézni, a videóidat, főleg azokat ahol nincs zene, de a beszédet lehet hallani! :) Hajrá Laca! :)
  • Her Laca
    Ma már pikk pakk lehúzom a szőrt velük.Már nem is csinálok 2 kört ,egyszer végigszántom az arcom és szinte tökéletes.2 naponta kell így .Különben csak megszokás kérdése ,és ha nem őrül meg az ember akkor 1 darab egy életen át elkíséri,egy élezés az kb 3-5 év,közben csak bőrözni kell és vigyázni rá.
    Nem rég egy hölgy megkért a borotva fórumon,hogy menjek el (a közelben melóztam) a borotva vizsgájára mert a férje nem mer:) na én marha elmentem.Összekaszabolt rendesen:)
  • GálTomi
    Rendben akkor nem vagy az. Nekem is könnyebb. Most már neked is remélem. Repülős körben azt hittem sokáig ez az vagy legalábbis repülő baráti kör. Nem politizálunk, nem személyeskedünk és mindenki mindenkivel tegeződik. Nálunk a reptereken így tanították. Én kérek elnézést.
  • artivizsla #79411
    Tegnap néztem meg a Magyarország Retro 2-őt, abban ilyenekkel nyesték a fiatalság arcát legalább olyan biztonsággal, mint ahogy ma tesszük a biztonsági borotvával.
  • Her Laca

A bőrt ingyé kaptam:) az egyik árus volt katonatársam és a közös emlékek miatt:)
    Utoljára szerkesztette: Her Laca, 2014.10.25. 19:34:48
  • Her Laca
    De most nem repülünk könyörgöm:))
    Szerintem hanyagoljuk a témát nem szeretnék összezördülést .
    Amúgy front van vagy mi?

Na felmegyek atagra csinálok videót oszt majd azon csámcsoghatunk.De csak holnap mert qrva fáradt vagyok.
  • Lysandus
    Jó, akkor kezdjük az elején. Nekem nem vagy a haverom, és megmondom őszintén, nem is szeretném, ha az lennél. Sose repültünk együtt, bár már elég régóta nyomom. A véleményed semmilyen szinten nem érdekel. Az, hogy te miből milyen következtetést vonsz le, valóban magánügy. Épp arra kérlek, hogy tartsd meg magadnak.

Politikai topik van elég, járj oda faszparasztozni, ott még lehet, hogy jó néven is veszik. Repülés közben viszont nem politizálunk, ez az alap. Fogd fel.
  • Her Laca
    Az internet árnyoldala:) Erről az jut eszembe amikor Vágási Feri beszállt az internetbe.
    Ha én csinálok egy webshopot és lefényképezek egy kupac szart majd odaírom,hogy arckrém akkor az az is?És boldogan kenik magukra a népek?
  • Her Laca
    Dehogy szakad:) Ha ő ezzel csinálja ő dolga. Csak azért írtam be igazán,hogy mások azért ezt ne tegyék:) Amúgy lexarom.
  • Hecker007
    Ettől függetlenül a wd40 rohadtul nem elektronikai cuccokba való kontakt spray csak olvasd el az általad linkelt képen az első termékleírást.
    EZ a kontakt spray, amit elektronikai cuccokba nyugodt szívvel bele lehet fújni, ez biztos nem mar meg semmit.
  • artivizsla #79404
    WD 40 Ez csak egy "semleges" olaj.
    Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2014.10.25. 19:18:28
  • Her Laca
    Itt is csak egy kép van WD 40 ből az is tévedés szerintem,de kérdezz utána elektronikai fórumokon:)ha nekem nem hiszel.
  • artivizsla #79402
    Na akkor most hátradölhetünk, mert asszem Lacánál most fog elszakadni a cérna. :))
  • Her Laca
    Tudod mit.Én nem vitázom ezen:) Használd egészséggel annak:)Engem hidegen hagy igazából,csak jóindulatomnak köszönhető,hogy szóltam,de akkor legyen neked:) Meg annak a baromnak aki ezt így odaírta:)
  • Her Laca
    Egy borotva gyűjtő gondolatai.
    " Bárhova mész a bicskádat és a f.....at mindig vidd magaddal
    -mert sose tudod mivel kínálnak! "
  • LeonSilver
    Először is nem vagyok a barátod, ezt jó ha az elején tisztázzuk.
    Másodszor pont nem érdekel, hogy 10 éve mit csinált.
    Én is mondhatnám, hogy c64-en kezdem a FigterPilot-al, de ez abszolút irreleváns.
  • citroface
    bekarikáztam hogy mit kell nézni

• Her Laca
    No urak! Eddig is arról beszélgettünk ami eszünkbe jutott,néha az Il2 ,Clos,Bos is bejön a témába vagy a repülés.
    Akkor lenne agyonvágva ez a totyik ha kizárólag csak ezekről esne szó,ugyanis akkor kb 2 havonta lenne egy beírás,lévén qrva sokat repked ám a jó nép:) és van miről írnia:)))
    Szóval ez az egyik,a másik meg ,hogy mivel itt nincs durvulás még ha nem is értünk mindenben egyet így szvsz így ok ahogy van.
    Ha valakinek nem tetszik akkor egyszerűen nem olvassa el azokat a hozzászólásokat és ennyi.Kár ezen rugózni meg szítani a feszkót.
    De ha nagyon kell én vállalom,hogy naponta szidom a Bost mint a bokrot és akkor témánál leszünk:)
  • LeonSilver
    Az, hogy én milyen következtetést vontam le, magánügy. Lehet, hogy én egy egyszerű ember vagyok Te pedig egy bonyolult, de ezt pont leszarom.

Ez a topik az IL2 és társai mellett egy olyan topik, hogy barátok, haverok eszmét is cserélnek vagy éppen bemutatják a hobbyjukat.
    Mint már mondtam, ha nem tetszik ne járj ide. Ez scak egy lehetőség, amivel nem muszáj élni. Ennyi.
    A továbbiakban ha hozzám kívánsz szólni, azt PM-ben tedd ha kérhetlek.
    Köszi, helló.
  • GálTomi
    Barátom, Lysandus már minimum 10 éve is tekerte,tekeri a joyt nem is akár hogy. Csapatban. Azért mert te nem ismered nem kell leszólni. most jön hogy én ki vagyok? Nem fontos hidd el...... Elég legyen annyi hogy egy repülő barát.
    Utoljára szerkesztette: GálTomi, 2014.10.25. 19:07:09
  • artivizsla #79394
    Inkább dobok egy kávé mellé-t , csak ne ugorjatok már egymásnak, annyit nem ér egy politikus sem. De most komolyan, pár nemtetsző vélemény miatt kell egymásnak esni ?