91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#82045 csak nem erre gondoltál? Mert nekem is ez ugrott be ahogy néztem :)
-
pontijonny #82044 Oszt hol lehet megnézni:)
Mert le van tíltva vagy mi.
-
#82043 Találtam egy filmrészletet, ami nagyban hasonlít a szimulátor nem szimulátor vitára...
-
pontijonny #82042 -
Lacusch69 #82041 Megszívlelendő...
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.03.03. 15:11:00 -
pontijonny #82040 Né mit találtam:)
-
Valka78 #82039 A joy-al kapcsolatban jó a hozzáállásod amúgy. Ha megtetszik a játék, majd eldöntöd, hogy "mennyire" tetszik, aztán vegyél komolyabb vezérlőt.
Tudom még javasolni az IL2 1946-ot is. Szintén repszim - nem annyira "szimes", mint a clod - de a vártündérnél fényévekkel jobb. Rengeteg repülhető gép és helyszín van benne és pár száz forintért beszerezhető steamen. Viszont nem olyan szép, mint a bos vagy a clod.
Ilyen: IL2 1946 HSFX mod
Repülni ezzel sem könnyebb, viszont egyszerűbb a gépek "vezérlése".
Azt még hozzátenném, hogy ez egy régebbi videó, azóta van újabb verziója a játéknak és a hsfx mod-nak is.
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.03.03. 14:52:46 -
Solt #82038 Nem nevetünk ki, sőt örülünk, ha normális újreg keveredik ide! Mostanában nem ez volt a "divat"! ;) -
#82037 na ja, erre gondoltam én is, csak meglepődtem :D -
pontijonny #82036 Úgy ,hogy előtte televertem olyan 3.10 környékén és megfáradt:) Aztán amikor beletépett elhagyta.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.03. 09:26:30 -
#82035 annak a spitnek hogy szakadt le a bal szárnya hirtelen 4.19-nél?
Amúgy én azt hittem RepeszElek valakinek áz álregje és jött trollkodni... -
pontijonny #82034 Ha szereted ezeket az olvasmányokat akkor kötelező
Vadászpilóták. (ennek nem tudom a szerzőjét ,angol az angliai csatáról,de nagyon korrekt)
Adolf Galland a Luftwaffe leghíresebb vadászpilótája. David Baker ( ugye ő a mester ! ez is kötelező)
Akkor Becze csaba könyvei.Az elfelejtett hősök (Magyar vadászokról egy összefoglaló mű)
És persze Tobak Tibor könyvei. ( ezeket tán még a pumafórumon is meg lehet találni elektronikus formában,de sokunknak megvan a gépén)
Vagy ott van a Hihetetlen győzelem.(csendes óceáni eseményeket dolgoz fel)
Krascsenics Lajos
Egy magyar királyi vadászrepülő visszaemlékezései (ez is jó)
Adolf Galland
A Luftwaffe vadászlégiereje
De van még egy rakat más könyv is amit érdemes a témában elolvasni.
Vannak orosz pilóta beszámolók is azok is nagyon jók.
-
pontijonny #82033 Ha mást nem is de a boríccsált azt nekem köszönhetitek:) Szállóige lett.
-
pontijonny #82032 A sikeres vadásznak azért vannak ismérvei,itt is akárcsak az életben .
Némi nemű qrva nagy ego.Nem azt jelenti,hogy nem ismeri el a többieket SŐTT!! de ,hogy nincs nála jobb az ziher :))) )
Agresszív ,egyben okos taktikus harc,mindig a kezdeményezésre való törekvés,jó helyzetfelismerés.
De mindenekelőtt meg kell tanulni,ismerni a gépeket ,mikkel mit lehet és mit nem,és ezt mindig észben tartani.
Na bakker beleestem itt a saját csapdámba,majd mondják a többiek az okosságokat. -
pontijonny #82031 Örülök ,hogy kedvet kaptál hozzá.
Mármint ehhez a fajta szimezéshez.
Javallom szerezd be a CLOD ot is(az már fillérekért elérhető) és így vagy úgy de ne add fel.
Jelezném itt senki sem úgy született,hogy mindent tudott volna erről a műfajról,ugyan úgy végigmentünk a szamárlétrán.Csak itt nem jó fokokat kihagyni.Ezért nem is mosolygunk meg,ha szólsz segítünk.
Lesznek stációid,lesznek sikereid,amikor már szépen le és fel tudsz szállni ,vagy amikor már megtudod mondani ey nagy térképen hol is vagy mindenféle ikon nélkül,vagy amikor lelövöd az első AI kat,aztán majd 10-20 AI-t is ,és te leszel az ég királya.
Aztán benézel ehgy online szerverre és 10 felszállásból 12x fogsz nagyon gyorsan meghóni.
És kezded a tanulást újra.
Majd amikor már a humán ellenfeleket is szépen kezded lecsipegetni az égről:)
És kb sok év múlva ha még mindig szeretni fogod,és nem vagy teljesen antitalentum hozzá,már tényleg ott lehetsz a legjobbak között.
Na kb ez vár :)
Sok sikert.
ja és jó társaság ,meg sok tudás!!! Ami jól jön az életben is néha. -
RepeszElek #82030 Azt hiszem alábecsültem én ezt a játékot, ez tényleg elég jó szimulátor..Azért az itteni játékosok nem szarral gurigáznak..
Na most vagy beállok a warhtunderesek közé játszogatni vagy megtanulok "repülni" :)
Nem is gondoltam hogy ti ilyen profi társaság vagytok. Most biztos jókat mosolyogtok rajtam. Hogyan kell felszállni??? :D
Megpróbálom elsajátítani az alapokat és ha megy már és élvezem akkor veszek egy jobb joystickot vagy egy pedált de egyenlőre azt is élvezem amikor beindítom a motort.
Tökjó a hangja :)
A kiképzésről az jut eszembe mikor Norbert Hanning német pilótának az volt a feladata hogy átképezzen bombázó pilótákat vadásszá, de nagyon lassan, kimérten irányították a Focke Wulf 190est és sehogy sem tudták hátuk mögött hagyni a régi szokásaikat viszont kötelékben gyönyörűen repültek:) Az akkor már magasabb rangban szolgáló bombázópilóták persze ezzel nem teljesen értettek egyet,
Azért hogy megóvja életüket és bebizonyítsa igazát Nobert azt találta ki hogy a következő gyakorlatnál választhatnak egy gépet amit a legjobban szeretnek és ha ő három perc múlva nem kerül lövő helyzetbe akkor levizsgáztak.
Másnak kérték az áthelyezésüket a bombázópilóták :)
Ő azt vallotta hogy a fiatal és tapasztalatlan pilóta jobb alap ahhoz hogy veszélyes vadász váljon belőle
-
pontijonny #82029 De mit vársz ? A lényeg kb ugyan az lesz,Sokat nem tudnak már hozzátenni max a kinézetet egyre realisztikusabbá.
Különben meg semmi sem változik.44 előtt a német gépek csapkodnak,a szövik meg forognak. Oszt mindlelőjük őket.
44 után meg mi menekülünk :)
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.02. 22:36:33 -
pontijonny #82028 Vagy ez is jó amikor semmi mással nem foglalkozom,mint menteni az írhámat:)
-
sakkay #82027 Fax tudja...azért tennék egy próbát ha kijönne az a 2vh szim amit írtam, mennyire nem repülnék vele...mérget senki nem vegyen. Amúgy pl. ha kijön az edge és ha csak feleannyira lesz jó-de beletesznek fákat meg egy valamirevaló koptert Ezzel a szar ede tákolmánnyal így is sokat repülök...hátha még jó is lenne! -
pontijonny #82026 Ezt például sose fogom elfelejteni,itt már tényleg volt kézremegés a végére.
-
pontijonny #82025 Meg mindenki csak beszél(kevés kivételtől eltekintve) ,hogy ez kéne meg az kéne ,meg ez xar meg az,de én kb 10 embert tudok akik folyamatosan repkedtek. Azok akik nyomatták ,élvezték is,jó kis szórakozás volt ,,a videókon hallhatod amikor beszéltünk,hogy nem unatkoztunk és nem vágtunk eret magunkon a nagy semmit tevésben:)
És nincs is annál szebb dolog amikor egy ovál szárnyút lekalapál az ember az égről na:) Mert a spit akkor jó ha ég mint tudjuk:)
Persze ellenfél is kell hozzá ,hogy jól érezze magát az ember mert az is uncsi,ha minden utunkba kerülőt lelövünk jó gyorsan.
Azok voltak az igazán emlékezetes reppenések,amikor néha összeakadt az ember egy egy jobb sráccal ,és már már remegett a keze a végén .
-
pontijonny #82024 Ó azt a válogatós istenedet:)
Mi bajod a CLOD al? A BOS az xar:))))) de avval is .
Aránylag jó a repmodell (megengedő leszek így mindkettőben) jók a gépek,fogod és harcolsz.
Már sokszór mondtam,hogy ezek azért inkább harci rep szimek,és a harc adja a sava borsát,no meg azért a gépekre is kell figyelni.
Ha csapatban nyomod akkor istencsászár ,ha egyedül akkor is legalábbis én mindig élveztem.Taktikázni ,a másik eszén túljárni ,esetleg menteni az irhámat,mindezt úgy (most a CLOD ról beszélek),hogy korhűek a gépek,jól viselkednek,nagy batár a térkép,van 100 játékos ,így cél is ,de ha nem találtam az se volt baj.Persze kinek mi ,nekem az Angliai csata a kedvenc történelmi színterem (már a régi Il ben is az volt) .
Veled az a baj,hogy nem élvezed:)
Megfáradt vén trotty vagy már te is,és ezen egy csilli villi űber faxa szim sem segítene ,én azt mondom.Ahogy nekem sem,sőt Soltnak sem.
-
#82023 Az ősember is örült a tűznek. Azért én hagy kívánjak már többet ;) -
#82022 Ezt pofáztam anno, de itt nyílt fórumon nem megyek ebbe most bele. A jólét az ami baja a világnak és benne nekünk is. Van minden és semmi sem jó! Régen egy karé zsíros kenyérnek is örültek emberek! -
sakkay #82021 Ahhoz nem ártana egy jó 2 vh.szim-sem a bos, sem a clod nem az. Nekem. Jelenleg. Ha a kettőt összeraknák, már nyomnám is. -
pontijonny #82020 Jó kis kiképzési programom van.Még anó a ricsinél kitaláltuk egyszer unalmunkban.
Negh ,Gida meg én voltunk együtt és az ifjú harcosnak le kellett lőnie mindenkit. Ő volt egyedül ellenünk.Még felvételinek is ezt akartam:)
Többen mondták,hogy ok,hogy teher alatt nő a pálma ,de ez konkrétan már a szemétség kategóriába tartozik. -
Solt #82019 Jó leszel kiképzőtisztnek! :)) -
pontijonny #82018 Kell a reteknek. Amúgy is volt a nagy marketing duma ,oszt hol van? Meg mennyiért? Nem olyan kerek az még ,de nekem amúgy se kéne.
Belefáradtam a harcászkodásba:) Nyugger lettem:) -
Solt #82017 Majd a búvárszemüveg visszahozza a kedvünket, és bevonzza a fiatalokat is... :) -
pontijonny #82016 Na ugye. Úgy is kihaltunk már mint a dinoszauruszok, még egy egy utolsó mohikán lézeng a virtuális égbolton,most már jöhetne egy új korszak amikor ismét kedvet kapnak a fiatalabb srácok a repkedéshez és kialakul egy új generáció. Már várom ám ,hogy fel feltűnjön egy egy új arc akik tovább viszik ezt a dolgot.Azért is rakom be a videókat ,hátha kedvet kapnak az ide benézők. -
Solt #82015 Max 10 ajrót adnék érte jelen állapotában, de jogos, jelenleg teljesen felesleges lenne nekem még ingyen is! :)) -
pontijonny #82014 Vedd meg! Az biztos megéri:) Nyáron ingyé lesz valamelyik mosópor mellé.:)
No meg minek neked? Úgyse repülsz:))
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.02. 20:51:54 -
Solt #82013 Steam-n most "csak" 25 ajró a BoS... -
pontijonny #82012 -
pontijonny #82011 -
pontijonny #82010 Joy ból nem olyan nagy a választék ami valóban jó.
A legjobb ha olcsót akarsz akkor a microsoft régi joy a.Van is itt többeknek.
Ha nem sajnálod rá a pénzt akkor G 940 ,vagy a saitek jobb cuccai,de összességében a saitek az jó joyokat gyárt. Na meg még van a warthog ,de az egy középafrikai kis állam évi költségvetése,és kell hozzá még pedál. -
pontijonny #82009 Figyu. Nyugodtan kérdezzél ,csak egyszerre ez így elég sok volt.A legjobb mint mondtam,ha TS en összejöttök páran és szóban segítenek neked,ez nagyban megkönnyíti a dolgokat.És olvass ,abból baj nem lehet.
Ja a kanyarodást fékezéssel is lehet segíteni,sőtt ha áll a gép akkor amerre akarsz kanyarodni azt a kereket befékezed és gázt adsz.
Itt az elején láthatod ,hogy kb miket kell taxizáskor csinálni.Különben ha nem tudod mi van előtted ,kissé félre fordítod a gépet és voala:)
-
Valka78 #82008 Azért nem jó az a joy, mert hagyományos potik vannak benne, amik gyorsan elkopnak és pontatlanná válnak (vagy máris azok).
Meg egymagában kevés is. Nekem az il2 1946 és az il2 clod van meg. Mindegyikhez 3 "joyt" használok egyszerre, ami 7 tengelyt és 22 gombot jelent, valamint újabban headtrackem is van, de még ez is kevés - a billentyűzeten is be van még állítva vagy 20 funkció. És ezek csak azok amiket használok is :)
Ha van kormányod, annak a pedálját használhatod az oldalkormányhoz (rudder), a kormány meg gázkar, prop pitch, magassági trim lehet -vagy ami kényelmes.
Vagy ha nem sajnálod a pénzt, vehetsz egy g940 -es joyt 85k-ért. Azon van elég kezelőszerv + force feedback is, ami azért elég sokat rádob az élményre. Meg persze vannak még más HOTAS rendszerek is 25-65 ezer között, pedál és FF nélkül. -
Valka78 #82007 Itt olvasgass:
Repüléselmélet -
RepeszElek #82006 Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Akkor nem marad más mint gyakorolni míg rá nem érzek ez van...Pedig próbáltam nem a legolcsóbb joystickot venni meg ezt sokan ajánlották is ha ez szar akkor az egyetlen szerencsém az hogy nem tudom milyen a jó joystick így annyira nem idegesít vagy egérrel jobb játszani?
Jah a kanyarodás kimaradt. Azt ti fékezéssel csináljátok vagy hogy?
Ez a Trackir cucc nagyon komoly!!!:) Nem is tudtam hogy van ilyen..
Kipróbáltam ezt a warthundert is de meg sem közelíti az IL-2 színvonalát viszont azzal feltudtam szállni szimulátormódban :P
Najó mind1 majd lesz valahogy...
Köszi!