IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jáháháj de szípek ezek a Poljotok is. De nagyon drágába vannak.
Egy egész új világ nyílik meg számomra éppen. Talán most kéne abbahagyni, amíg nem késő.
Mondjuk a felhúzósok azok éppen annyik, mint az általam linkelt, na de hát az mégiscsak avtómatüj, meg nyemeckij, meg retrográd, meg minden...
LeonSilver
:D

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Áááá de fasza! Gondolom az ára szintén fasza.
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2014.11.08. 18:32:23

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

hűjje <#taps><#worship><#eljen>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Seaweed
Nah gyorsan nézem mi a felhozatal most Poljot órákban...huhh ez bejön! :)
Seaweed
Lassan egy évtizede nem hordok karórát. Bár van egy Poljot Aviator mechanikus (felhuzós!, nem automata) karórám, fém + bőr szíjjal.
LeonSilver
Ha "non jeweled" akkor nem lesz hosszú életű, és qrva hamar pontatlan lesz.

LeonSilver
:D <#eljen>

Na ez igen! Ha lemegy a nap, csak meggyújtod, oszt működik tovább.
LeonSilver
Nudli! Ez az enyém! Na ez a fasza!

Hm... nem is írnak olyan nagyon rosszakat róluk (az izékről). Aszongyák, hogy "Seiko-Epson non jeweled" óramű van bennűk, és egy pohár vízbe nem fulladnak bele. És még a ház is "solid metal".
Willenbrock uram! Meg-e tudnád állapítni kétséget kizáróan, hogy a szíj igazi bűrből van-e?
Hát ez elég szép. Gondolom téged nem is tüzelt fel ez a "kihagyhatatlan ajánlat".
Én viszont, amióta be lett linkelve, szinte folyamatosan órákat nézek.(Persze, nem ezeket az izéket. Itt, egyébként, elég rendesen kivesézik őket, fotókkal.)
Amúgy is motoszkált bennem, de ez most, úgy néz ki, berobbantotta. Veszélyben a "megtakarításom".

Utoljára szerkesztette: croatianus, 2014.11.08. 17:12:57
Én egy ilyet használok, csak fém szíjjal, de gondolkodom, hogy bőr szíjra cserélem majd.

Krumpli!?<#nevetes1>

Na... találtam "elérhető árú" verziót:
krumpli
Ez elég meggyőzőnek tűnik.
Utoljára kiskamasz koromban hordtam valami "hétzenéset", de most elgondolkodtam. Bár ez játszósnak drága, de valószínű, hogy bírja is a strapát.
És van itt még egy két egyéb csecse-becse.
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2014.11.08. 16:03:50
Ez legfeljebb olyan stílusú de közel sem valósághű másolat <#smile>

Ennyi pénzért nyilván rettentő gagyi de akár még egész jó szolgálatot is tehet mint játszós óra.

Ha valaki már vett ilyet leírhatná a tapasztalatát. Milyen a tok? Műanyag? Mert az nagyon gáz lenne <#nevetes1> esetleg nikkelezett réz? Az sem jobb. Pláne annak aki Ni alergiás aki meg nem, annak meg majd az izzadsága fogja leszedni a bevonatot.

Akit esetleg érdekel a valódi pilóta órák története annak itt egy kis olvasni való kávé mellé hogy klasszikust idézzek <#wink>

Ma is gyártanak hasonlókat hordható viselhető méretben, mert az eredeti B-uhr akkora volt, hogy nem csuklón, hanem a repülős dzseki/ruházat úján viselték különösen hideg időjárási viszonyok között.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Zpogi
Kicsit olyan, mintha a hirtelen gázadás meg a húzott bot miatt billenne le átstartolás közben, persze tudom ez nem egy 1000 lóerős motor,de nem is egy több tonnás gép, talán hagynia kellett volna kicsit gyorsulni a földön. Amikor meg már a levegőben voltak és elkezdtek sebességet ill. magasságot gyűjteni, az oktató visszavette!? - ki tudja milyen indíttatásból, a hülye barom - a gázt, a gyerek meg még jobban húzta a magasságit, hogy elkerülje a fákat, ekkor kezdtek átesni, és emiatt kezdett lebillenni a bal szárny. Amúgy szerintem a srác nem balra csűrte, hanem inkább jobbra próbálta, hogy kompenzálja a balra dőlést.
Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2014.11.08. 11:05:48

Nem lehet, hogy eleve az átstartolást akarta gyakorolni, csak egy kicsit felemásra sikeredett ?
Willenbrock
Meg mintha kicsit gyorsan érkezett volna,aztán korán húzta hátra a botot,és gyorsan vesztett a végére sebességet,ezért esett le olyan zökkenve. Visszapattant a levegőbe. Akkor is egyenesen kellett volna emelkedni és gyorsítani.

Willenbrock
Én sem értem.Először lerakta a gépet,ha kicsit zökkent is, szerintem nem igényelt volna átstartolást, elég hosszúnak látszik a pálya. Ha meg átstartol,akkor miért nem a pálya felett egyenesen gyorsítja a gépet? Belekezdett egy bal fordulóba túl kicsi sebességgel,fák felett. Még meg is húzta az orrát,erre tovább csökkent a sebesség,aztán balra döntötte a gépet,ami átesett. Talán azt hitte lesz sebessége azonnal belekezdeni egy körbe,de valamiért csökkent a vonóerő.

Ez mi volt ?

http://www.youtube.com/embed/dCbuC4W84dg
Ha majd lesz Kriegsmarine óra másolat, akkor veszek egyet, hogy ne az eredetit kelljen hordanom...<#bee1>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Na de meddig?:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Willenbrock
Már lehet kapni ilyen világháborús Luftwaffe repülős óra másolatot, a katonai órák sorozatban: Link Nekem bejött, másodperc pontosan jár.

acidrain
Köszönöm Vogel!

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

repvez
én is ugy tudom, hogy azt tényleg nem lehet,de ha már valaki más kiad egy " game only" verziót más nyelven azt le lehet forditani.
Egyébként még abban sem vagyok biztos, hogy a 21es is még mindig ide tartozik , mármint annak a manuálja is még szolgálati , hiába lassan 15 éve nincs rendszerben.DE ezekben a jogi dolgokban nem vagyok otthon
Vogel
Ha valóban nincs Mi-8-hoz angol, vagy német nyelvű manual, akkor én nem fogok neki egyhez. Az ok igen egyszerű, mivel aktív légijármű a honvédségi rendszerben, így nem adhatok ki róla infót, mert szolgálati titok alá esik, melyet tudtommal nem oldottak fel. A fordítás az más eset. Repvez kollega erősíts meg, hogy te hogy tudod! A Re/954-re gondolok.

http://www.youtube.com/embed/ZcBJdrj5XnA

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

http://www.youtube.com/embed/9mRjiAnwzIU

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

LeonSilver
Ja! De akkor én már boldog civil voltam, hála Istennek :D

Leon, ezt láttad már ?

http://www.youtube.com/embed/jXeHnxD7Ybc

Hujber az egyik "szereplője". mellesleg szombathelyi születésű.
krisztian005
Nagyon köszönöm a fordítást, nagyszerű lett!! Az Fw-190 pont nincs meg, de még igy is nagyon élvezetes olvasmány, talán a legközelebbi akciónál megveszem.
Én a Mig-21-re szavaznék mint következő fordítás, mert egyrészt a kedvenc gépem másrészt, mert csak 183 oldal, az A-10C 671 oldal, a Mi-8-hoz meg még nincs angol nyelvű kézikönyv. De végül is akármelyiknek örülnék, mert akármelyiket fordítod le biztos elolvasom :) .

Szakértő fordítás! Hálás köszönet! <#worship>
repvez
Köszi,de inkább az angollal vagyok jobban barátságban, az oroszról csak annyit, hogy nekem a Zil az 3N1 (három az egyben ) jelent :D
Tudok DCS Mi-8MTV2 manualhoz linket adni. Oroszul van, minimális orosz tudás mellett kihámozható belőle a lényeg, az ismeretlen kifejezések egy része pedig logikával kitalálható (pl. virhovoje kalco= örvénygyűrű), a másik része nem ilyen egyszerű,de azért a lényeg megérthető, a gép korlátozásai betarthatóak, lehet vele biztonságosan repülni. A gond inkább a fegyverrendszerek használatánál és a célzásnál lehet kevés orosztudás esetén, ott az ábrák segítenek valamennyit. Teljes értékű angol manualt eddig nem találtam hozzá,aki megvette, annak valószínűleg megvan. Én azért nem vettem meg,mert nincs atomerőművem.A neten csak egy 48 pldalas quick start manual van róla angolul,de abban nagyon sok minden nincs benne. Az géphez lehet a neten találni angol nyelvű eredeti Mi-17-es manualt, mert az USA-ban is repülik a típust,de úgy emlékszem,hogy nincs benne a fegyverrendszerről szóló rész. Érdekes egyébként az oroszok névadási gyakorlata. Például a Mi-171S néven ismert típus az orosz hadseregeben Mi-8AMTS néven fut,a nagy számban Indiába exportált,modern Mi-17V5 pedig Mi-8MTV5 néven,pedig az alap Mi-8-hoz már nem igazán van köze. A DCS hivatalos oldalára az uccsó manual amit feltöltöttek, az a Mustang légiüzemeltetési utasítása volt,legalábbis az angol nyelvű részen. A készítő BelSimtek oldalán is csak az UH-1-é érhető el angolul. Tehát, ha nem zavar,hogy oroszul van, akkor jó olvasást a 236 oldalhoz!
DCS Mi-8MTV2 Manual

PhantomAss
én is a minyóra szavazok, az elég bonyolult...mindig is érdekelt a helikopteres rendszerek működése

GOOBY, pls

macleody
Hogy néztük anno májeréket, ahogy pedáloztak a kis vasmasinában. Nekem bezzeg csak egy kis 3 kerekű fostalicska bringa jutott. De milyen jó volt az is :)
Her Laca
<#taps>
Na de ezek műanyagok meg üvegszál:) No de a Moszvics!! Ott erősödött az ifjú kommunista palánta lába ,lévén az vasból volt:))
Utoljára szerkesztette: Her Laca, 2014.11.05. 22:01:25

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Menjé ki bolhára és szedj össze nekem egy szatyor beretvát:) !!! Ez fontos:)) Ott utánad vágják őket.<#love12>

LeonSilver

Na nem megy a képbeszúrás. Akkor majd máskor...
Utoljára szerkesztette: Szepy2884, 2014.11.05. 21:37:52

Ha nem is moszkvics de pedálos és Mercédesz :)

repvez
Nem a minyó manuálhoz.
Sok sikert hozzá Vogel :)
Na, ez igen jó hír! Majd lehet tavasszal lesz hozzád kérdésem a valós világról is a témában.

Vogel
A 21-es is jó, gondoltam rá, hiszen azon államvizsgáztam, sőt a géptemetőnkben is akad pár példány belőle. Majd egyszer...
Kérdésedre válaszolva: MSc vizsgák, közel hozzátok, Győrben :)

Szuper lenne!

Vogel
Mi-8-hoz éppen a héten szerzek szakanyagot. Magam is dolgozom a típuson, szóval ideális lesz majd.

macleody
repvez
amugy valaki tud linket a manuálhoz ,mert nem találom.
Ez inkább csak a finomságok pontos ismerete miatt van. A minyót tudom már repülni, meg hajtóművet indítani, de egyrészt egy csomó mindenről nem tudom pontosan mi az, másrészt van ott még kis ezer kütyü, ami érdekel. Az uh-1 már egész jól megy, de a minyó vagy 3x bonyolultabb. De persze elvagyok anélkül, csak mintha meg lett volna említve a lehetőség<#alien>..vagy ilyesmi.