91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Solt
    A VR kütyük kapujában én biztos nem költenék ennyi pénzt monitorra! :)
  • PhantomAss
    az kérlek szépen egy 21:9-es képarányú monitor, manapság nagyon elterjedőben van. Szélesebb mint a full hd, egyik ismesömnek olyan van csak az övé 34"-os, 170k-ért vette egy hónapja. Nagyon jó szimulátorozni.
  • croatianus
    2560x1080-as???
    Az meg miféle? Legalább ívelt? Mer' különben a két szélét nem is látod.
    Full hádé az mán smafu? (tényleg, az annál nagyobb felbontásút azt full-full hd-nak hívják?)
    1920x1080-at az R9 270 simán viszi, főleg ha rendes procim is lenne hozzá. Clod, ha nem városok felett vagyok (ahol a procit megeszik a házikók),50-60 fps stabilan. És csak olyanok vannak lejjebb véve, amik a procinak számítanak valamit, szóval séderek meg ilyesmik maxon. Fehér vonalak egyébként csak zúmolva vannak! És akkora felbontás mondjuk 24"-ban bőven elég szerintem, még akár élsimítás nélkül is.
    7770-es nem tudom, hogy viszonyul ehhez, de az R9 270-es az a 7870-esnek a kicsit megturbózott változata (R9 270x pedig klasszikus parasztvakítás, mert csak egy húzott x nélküli). Ezeknél énszerintem csak akkor kell jobb, ha több monitort akarsz hajtani, vagy ha ilyen 4K-sat (annak se tudom mi értelme 40" alatt).
  • Solt
    CF-t, SLI-t felejtsd el! Sok a gond velük, és abszolút játék függő, hogy miképpen skálázódnak! Mindig az általad elérhető legerősebb 1 GPU-s VGA-ban gondolkozz!
  • PhantomAss
    én is most készülök monitort és videokártyát venni. Ha minden igaz holnap veszek meg egy használt 27"-os ips monitort, az bőven jó nekem full hd-ra (egy 23"-ost váltana)
    A videokártya pedig egy gtx 970-es lesz, arra még gyűjtenem kell mert nem olcsó, de eldöntöttem hogy nem adom alább. Olcsóbbat akartam, de a következő 3 évben nem akarok fejleszteni, szóval ez van.
    ATI kilőve, Nvidiából meg nincs más ami ár /érték arányban elég jó lenne pár évig.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.03.04. 14:20:23
  • Valka78
    Kösz a tippeket. Talán egy olcsóbb, kisebb felbontású monitor+jobb videokari lesz. Ha lenne 3-4 GB-os HD7770 az faxa lenne crossfire-ben. De sajna nincs.
  • Solt
    A tápod elég ezekhez.

Az R9 270 gyengébb mint a 760, ráadásul az is csak 2GB... az R9 270X kb azt hozza amit a GTX760. AMD vonalon én a helyedben az R9 280 és efelett nézelődnék.
  • Valka78
    500 w-os chieftech tápom van. A gtx 760-al szemben az r9 270?
  • Solt
    Használt HD7970 3GB, vagy használt GTX760 2GB...

Ezekkel közepes grafikával elleszel azon a felbontáson, szerintem. A 7970 mellett szól a 3GB, ellene a garancia hiánya, és a fehér csíkok a CloD-ban. A GTX 760 mellett szól, hogy abból van még garanciális használtan is, nincsenek grafikai hibák a CloD-ban, ellene a 2GB vram.
  • Valka78
    Max 50-60K.
  • Solt
    Ekkora felbontáshoz kéne a 3GB, de a kettő az a nagyon minimum! Mennyit szánsz rá?
  • Valka78
    2 GB VRAM-al már jó vagyok, vagy itt már jobb a 4 GB?
  • Valka78
    Már elkezdtem nézegetni a videokarikat
  • Solt
    Az IL-2 esetében még nem is lenne gond... Viszont a CloD, BoS, DCS, ArmA2 ilyen felbontáson azzal a VGA-val halál, az tuti.

Neked kell ismerni az igényeidet.. mennyire zavar a randább kép, kevesebb FPS, stb. Ha annyira rácsúsztál arra a monitorra, akkor vedd meg, max pár hónap múlva veszel hozzá egy erősebb VGA-t, addig meg marad az IL-2.
  • Valka78
    IL2 '46.
    CLOD-ot nem rég szereztem be. Arma 2-t toltam régebben, az még szóba jöhet egyszer. Tán még a DCS world meg a BOS is ha úgy alakul.
    Kb ennyi.
  • PhantomAss
    nah, Gerhard Barkhorn szerint az összes ruszki gép közül (beleértve az amcsi lend-lease gépeket is) a Jak9 volt a legjobb.
    Azt hittem a Lavór jobb volt
    Az il2 ben ugye az volt az über x wing
  • Solt
    Akkor is csak 1 Gb vram áll a rendelkezésedre...

Mivel játszol a legtöbbet?
  • Valka78
    És ha vennék bele még egyet crossfire-ba? Mondjuk akkor a pci-e lebutul 8x-ra. Az sokat számít?
  • GaBika6
    Bos-ban jól működik a fel és leszállás. Azért nehezebb elsőre, mert havas jeges kifutók vannak és a könnyebb csúszás kezdőknek komolyabb problémát okoz. Néha még nekem is, de meg lehet szokni. Ha az ember odafigyel könnyen belejön...
  • Lysandus
    A farokkerék nem a csűrőkkel fordul, hanem az oldalkormánnyal. Gurulásnál segíthet, de felszállásnál általában rögzítették, hogy segítsen a felszállóirányon tartani a gépet (nem tudom, hogy ezt BoS-ban hogy modellezték le, Il-2-ben volt erre egy gomb). De rögzítés ide vagy oda állandóan dolgozni kell az oldalkormánnyal is ettől függetlenül, hogy felszállásnál irányba tartsa az ember a gépet.
  • pontijonny
  • Solt
    Nézd át...

Ekkora felbontáshoz az 1GB vram nagyon kevés...
  • Valka78
    Csak 1000 év telt el azóta....
  • Valka78
    IL2 FB
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.03.03. 21:41:39
  • pontijonny
    Így van.
    Az alapok fontosak.Mire korrektül megtanul le és felszállni a gépet úgy ahogy kezelni már az is sok idő.Online valóban ne menjen egy darabig mert elveszik egy életre a kedvét.Max úgy ha valamelyikőtök csinál egy szervert és ott együtt repkedtek vele.
    Mondjuk úgy gyorsabban fejlődik .Szóval hol van még a légi harctól:))
    Egyáltalán meg kell tanulnia tájékozódni .
    De ha elhivatott akkor menni fog az.
    Aztán mire tényleg már lelő minden ai-t és ki akarja magát próbálni ,na akkor úgy is lelövik majd úton útfélen:) Erre írtam tán az első hozzászólásomban,hogy kezdheti tanúlni újra:))
  • feca1229
    Ez tetszik! :-D kurva jó példa...
    Amúgy nézed a sorozatot is, mert az is nagyon jó!
    Utoljára szerkesztette: feca1229, 2015.03.03. 21:27:38
  • Valka78
    Szegény srác még a felszállásnál tart....
    Lődözzön csak AI bombázókra először, hogy egyáltalán megtanuljon célozni..... magasságot, sebességet kontrollálni....
    Utána a gyengébb AI vadászok - emelkedés, fordulás, borítás, palástorsó, zuhanás, stb.
    Hol van az még, hogy humánokkal harcoljon. Egyáltalán megszokni a 3d-s mozgásteret egy külön valami.
    Emlékszem vagy 10 éve, mikor elkezdem online reppenni, kb fél évig csak agyaggalambot játszottam.
  • Valka78
    Már most könnybe lábadt a szemem, mert nagyon jó vételnek tűnt
    Kétszer annyi pixel fele annyi fps?
    Itt egész jól muzsikál a 7770 1GB-al.
  • repvez
    Jó ez a video is :D (melyik film?)

Amugy meg kéne ezt osztanod DCS topicba is, pont aktuális lenne oda :P
  • pontijonny
    Én Lacusch mondandóját kiegészíteném.
    Pontosan azokkal a tapasztalatokkal amiket nem a régi Il ben szerezteM.
    Soha de soha ne fordulózzon az ember egyetlen géppel sem ha csak a szükség rá nem viszi.
    Csakis az energia harc .Hurrival és spittel is ugyan úgy lehet mint messzerrel.Persze egy bf le tudja dolgozni a hátrányát ,de ezért kell már az elején jóóóóóóól meglőni,hogy ne akarjon vitézkedni tovább.
    Azért is tettem be az utóbbi 2 videót,hogy spittel is ugyan azt meg lehet csinálni és kell is szerintem mint a német gépekkel.
    Az igaz ,hogy tovább tart felmászni,meg én spec nem is lőttem velük olyan jól de azért le lehetett szedni velük így is az ellenfelet.
    A lényeg ,az energia megtartása .
    Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.03. 21:00:17
  • Solt
    Cirka megfelezné a mostani FPS értékeidet, ráadásul az 1 GB vram ekkora felbontáshoz nagyon karcsú, ergo csúnya akadásokba futhatsz bele! Ha nincs pénzed új VGA-ra, ne válts szerintem, mert sírás lesz a vége! :)
  • Lacusch69
    Óvatos - megfontolt - okos - sunyi - és nagyon g*ci... ezek a legfontosabbak.
    Én nem repkedtem online warokon, viszont nagyon sokat komolyabb dogszervereken (Il-2 '46)
    Ajánlanám ezt a programot én is, az alapok elsajátításához.
    Néhány szempont:
    Ha a Tengely oldalon repülsz ( a japó gépek kivételével) a fordulózást felejtsd el.
    Eleve a játékot úgy írták meg, hogy kihangsúlyozzák a Szövi-Tengely vadászok közti koncepció-eltérést (hogy bonyolítsuk, a késői amcsi gépek inkább a Tengely gépek harcmodorára valók)
    Soha ne a fronthoz legközelebbi reptérre települj, a nemeslelkű vörcsik szívesen vulcsolnak a felszálló gépekre (akkor legalább utolérik őket...)
    Minden kontakt ellenséges, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik.
    Mindig emelkedj, amikor csak lehet (Egyszer Valkával egy olasz mapon hallottuk, hogy komoly légiharc van. 9-10k-n mentünk be, és semmit sem láttunk... amíg fel nem néztünk, és akkor is csak kondenzeket láttunk...)
    A vörcsik úgyis lusták 3-4k fölé menni. (Kivéve P-47, P-51, na azok kemény ellenfelek nagy magasságban)
    Csak gyanútlan gépre csapj rá magassági fölényből, egy rácsapás, nem több. Vagy leesik, vagy nem. Mindegy. Lesz másik lehetőség.
    Ha nem vagy biztos a győzelmedben, lépj le. Szégyen a futás, de baxxa meg az anyját, aki kerget... (Ilyenkor, ha lehet, húzd be magad után a saját légvédelem tüzébe, vagy baráti gépek felé menekülj. Segíteni fognak, márcsak a potya kill miatt is.)
    Ha a célpont észrevesz és kifordul, ne kövesd! Ha utánafordulsz, elkopik az energiád, és máris egy fordulóharcban találod magad, arra alkalmatlan gépben. Borítékoltan trófea leszel...
    Tanulj meg nagyon meredeken beesni a reptérre, és röviden, de biztonságosan letenni a gépet. Valamint keresztül-kasul felszállni, nagyon röviden. Ilyenkor mindig a fronttól távolodva gyűjts magasságot!
    G*ci taktika, de nekem az volt a kedvencem, amikor a 6-7k-n léptem át a frontvonalat (távol a repterektől) és a leghátsó vörös reptér mögött "elbújtam" a Napban. Aztán a felszálló gépek után eredtem, és lelövöldöztem őket (persze nem a felszállás után 10mp-cel), valamint a harcból visszaérkező, lőszer és benzin nélküli gépekre is vadásztam.
    Genyó dolog? Az. A Shitek repmodellje is genyó dolog...
    Hirtelen ennyi, ha valami nem világos: kérdezz!
  • sakkay
  • Valka78
    Ha váltanék egy 1280x1024-es monitorról 2560x1080-asra, az mennyire rúgná seggbe a videokarimat (HD 7770 1GB)?
  • GaBika6
    Jó a te videód is! Ugyan olyan mind2
  • GaBika6
    Sajnos a csodálatos youtube szerzői jogokra hivatkozva nem engedi megosztani a filmrészletet.

Ugyan olyan videó nem letöltős

Ugyan olyan video 27,1 MB
    Utoljára szerkesztette: GaBika6, 2015.03.03. 20:28:50
  • Valka78
    Amúgy ez nem akkor volt, mikor croatianussal meg velem reppentél?
  • RepeszElek
    Ma egész nap a repülés elméletéről olvasgattam a mobilon úgy ahogy tanácsoltátok meló közben mikor az időm engedte.Szerencsére a neten van bőven információ.
    Kolléga meg is kérdezte mit olvasol állandóan? Mondtam: Repülni tanulok :D
    Találtam olyan irományt miszerint a hátsó farokfutómű feladata hogy a csűrőlapokkal együtt forduljon az ilyen típusú gépeknél mint a bf 109 is, de nekem ez a játékban még nem jött össze nagyon hiába csűröm csavarom:) Viszont mivel láttam hogy másnak sikerül ezért tudom hogy van remény csak gyakorolni és gyakorolni! :) Kár hogy nincs időm rá mert sok a melo de előbb utóbb menni menni fognak a dolgok viszont egy jó darabig eltart majd míg érdemben hozzá tudok szólni bármilyen témátokhoz itt.
    Addig meghúzom magam :)
    Tökjó hogy ilyen rendesek vagytok sokan ha idegen az illető akkor a kisujjukat sem mozgatják....Sajnos ez kezd egyre több Magyar szokása lenni..na de ez egy más téma.
    Elolvastam minden tanácsot és megnéztem mindent amit küldtetek úgy hogy ezzel egy darabig most elvagyok és csendben készülök hogy egy új félelmetes vadász felbukkanhasson a neten :D
    Ha baj van majd sikítok! :)
    Köszi még egyszer!
  • Valka78
    A repmodellek nem igazán olyanok, mint a valóságban voltak, mondjuk az IL2 FB=>1946 széria sosem erről volt híres.
    Azért nagy vonalakban hasonló, bár inkább valamiféle egyensúly kialakítására "törekednek", meg persze az érzésre.
    Kezdő szimesnek mindenképp jobb választás, mint a clod. A bos-t nem ismerem, annyit látok, hogy k* jól néz ki. Meg hogy mindenki szidja-hordja.

A '46 nagy előnye, hogy egy egész világot építettek fel, gyakorlatilag a háború teljes időintervallumában - sőt azon túl is - rengeteg géppel, helyszínnel az összes hadszíntéren. Sok mod, kampány és egyéb készült hozzá, köztük magyar vonatkozásúak is. Ilyen szempontból a clod vagy a bos elég szegényes, a maga egy kaptafájával. A vártündér meg úgy hülyeség ahogy van.
  • acidrain
    Pár hete repültem a legújabb HSFX-el, a Kövér Mesza olyan buta, hogy egy kín szenvedés volt az egész. 8k-n a Spit úgy húzott fel mögöttem gyertyában, hogy csak pislogtam. A P39-es motortalálatnál még mindig vígan repül tovább, a B17-est nem hogy becserkészni, de még utolérni sem tudtam magasan. A fóka odabasz, de olyan negatív G-ket enged a játék, hogy 600 körül kicsit is beletolva a botba csak úgy repkednek a szárnyak lefelé. Három éve is ugyanilyen volt a szim. Ezeket leszámítva még mindig nagy kedvenc.