91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • pontijonny
    Csak ehhez még köll egy pedál is:)
    Az a baj,hogy ha komolyan gondolod akkor így is úgy is ellocsolsz egy 120 ezrest az egész hóbelebancra:)
  • RepeszElek
    Én sem olvastam rosszat róla az biztos, ezért is érdekel annyira a gyári.
    Az oldalukon 28 ezer a trackir 4. Szerintem nekem az is jó lenne csak sehol sem írja fut e win. 8.1 alatt de nyilván fut..
    Viszont ha nem adom fel és már végre letudok lőni egy ellenfelet akkor megvan milyen joystickot veszek:
    http://www.amazon.com/Saitek-Flight-H-O-T-A-S-Throttle-System/dp/B00HHAIY72/ref=pd_bxgy_vg_img_y

nagyon nagyon jól néz ki:)

• croatianus
    Arra én is kíváncsi lennék, ha beszámolna valaki a tapasztalatairól, aki korábban használt freetrack-et, és aztán váltott TrackIr-re!
    Az persze nem ér, ha csak próbálta összetákolni, nem jött igazán össze, azt inkább vett egy TrackIr-t.
    Bár gyanítom, hogy olyanok viszont meg nem sokan vannak, akik megelégedéssel használták a freetrack-et, azt valamiért mégis úgy döntöttek, hogy eltapsolnak 50 ropit, hátha az még jobb.
  • pontijonny
    Én nem tudom mi lehet neked a jó. A házilagost én nem próbáltam soha, a Tr az olyan,hogy bedugod max finomítasz a beállításain az zha tök hülye vagy hozzá és meg kell értened sem több 15 percnél,oszt használod.Konkrétan bedugod a gépbe ,ezek után bármikor és játszol.
    Hogy a free az milyen fogalmam sincs,lehet tényleg jó,de én még élő emberrel nem találkoztam aki miután beszerzett egy TR-t és előtte Free vel nyomatta,azt mondta volna,hogy nem érte meg:)
    Majd mindjárt kialakul itt egy vita TR vs Free és okosabb leszel:)

• RepeszElek
    Találtam az ebayen egy csávót aki ilyen fejkövetős kamerákat készít házilag.
    8 ezerért árulja. Hát akkor inkább nem vacakolok vele,az idő pénz:)
    mondjuk francokat!!
    a leggyorsabb része megcsinálni a kamerát a szoftver beállítások sok idő míg a trackir sorozattal nincs kalibrálás cécó nem igaz?

Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2015.03.13. 15:39:14
  • pontijonny
    steam
    ,valami pár forint.Majd megaszondják a srácok mik kellenek még hozzá,én ehhez már nem értek:)
  • RepeszElek
    Tudom hogy a joystick gagyi de úgy döntöttem előbb egy trackirt fogok csinálni vagy beszerezni mert most az a legfontosabb. Biztos vagyok benne hogy jobb lennék ha kapkodhatnám a tekintetem folyamatos kontroll alatt tartva az ellenfelet. Gondolj bele abba hogy most a joy-on lévő kis potival nézelődök.
    hááááát:) utálom!
    Szal most az a legfontosabb!
    Joystick miatt meg nem aggódom csak azért hívtam fel meg gondolkodtam azon hogy ma megveszem mert ritkaságnak számít a piacon és megelőlegeztem azt a hitet hogy nem fogom megunni a játékot
    (mert nem rég vettem egy xbox one konzolt és az elég komoly ellenfélnek tűnik) :)
    és ez a joy gyakorlatilag 15 percre van tőlem kocsival pik pak elugrom megveszem kényelmesben. Viszont a neten még mindig árulják 82 ezerért több helyen is találtam úgyhogy gyakorlatilag 17 ezer forintot bukok ha kihagyom ami nem kevés de azért nem is rémisztő.
    Jelenleg egy jól képzett kolléga mint pl. lysandus több hasznát veszi mint egy totál kezdő!
    A Clodot meg mindenképpen megveszem!
    Tudtok valami boltot ahol lehet kapni?

Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2015.03.13. 15:26:21
  • pontijonny
    ok:)
  • Caterpillar
    Te Laca,

Gondoltam szólok, hogy a késes fórumon eléggé keresett lettél a bőrbeszerzős topicban, a saját kérdésem meg majd privátban...
  • pontijonny
    Aztán meg ott a retek joy od ami lefogadom,hogy köszönő viszonyban sincs a pontossággal,tudom mert egy napig használtam egy újat ,,és azzal nem lehet repülni.Nem véletlenül mondtam amit mondtam.:)
  • pontijonny
    Látszik az elején Elemegyünk egymás mellett ,és én nem kezdek el feléjük fordulni hanem szépen emelek,kis spirállal a végén.Na most ők fordúltak utánam ,ezzel el is qrták az energiájukat,és látszik,hogy visszahullanak alólam mint a falevél.
  • pontijonny
    De ezt már betettem ha nem nézted meg akkor tessék.Ez BOS ,igaz 4 ai ellen,de az energiaharc alapjai jól látszódnak.
    Ha megvan a többleted akkor nem tudnak utánad menni,még 4 sem főleg ha figyelemmel tudja követni a juzer mindet. És itt szintből indúlt a harc ,ergo nem volt magassági fölényem.Asszem ez volt a 10. perc amit a játékkal eltöltöttem.Tehát nem gyakoroltam szét magam vele.

Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.13. 14:45:03
  • pontijonny
    "Na most próbáltam kihasználni az energia fölényemet de csak időt nyerek vele mert miután vissza fordulok ő fordul velem és sehogy sem tudom lerázni,"

Próbálod ,csak nem jól,és elbaltázod.Olyan nincs,hogy utánad tud menni ha megvan a fölényed,ott elcseszel valamit de nagyon.
    Előbb leírtam,hogy nem pont a célra repülünk rá hanem a mozgásából ,irányából kikövetkeztetjük azt a pontot ahova majd érkezik,de ez sem kőbe vésett ,hisz egymillió körülmény befolyásolhatja. De azt se mondtuk,hogy kicsit nem mehetsz utána ha enyhén fordul azt te is tudod követni,csak ha beleránt azt nem szoktuk.
    Vagy ott van ,hogy bedugózól. Ez egyértelműen azon hiányosságok miatt van,hogy nem érzed még a gépet,ezért mondtuk,hogy gyakorolj és tapasztald ki mik a határai a repeszközöknek.
    Vedd meg a CLOD ot és kérd meg Dumboékat,hogy repüljenek veled egy kicsit. Többet fog érni mint ha magyarázunk itt neked hidd el.
    Ja a BOST azért hanyagolják juk mert egy rakat szemét ,bár állítólag javul,és nem vagyunk hajlandóak annyi pénzt kiadni érte,de ez majd változni fog mert már féláron is van ,de lesz az még olcsóbb is:)
  • Lacusch69
    Én most könnyen osztom az észt, évek óta nem "repültem".
    Rácsapás után nagyon meredeken húztam fel mindig, lehetőleg a Nap irányába. Ha nincs a Nap olyan helyzetben, hogy vakítson, akkor a legközelebbi felhő felé. Ha az sincs, akkor egy 90fokos forduló is jó emelkedés közben.
    Ha megfelelő energiatöbbleted van, nem tud utánad menni. Még Shittel sem.
    Másik megoldás, hogy mögé zuhansz, és felhúzásból lősz rá. Ezt nehezebb pontosan kiszámolni, de jó eséllyel azt sem tudja, hogy mi van. (Úgy rémlik, hogy valami Galland nevű fazon is szerette ezt a módszert...)
    +1: Nem tudom, hogy volt-e már, de 100m-nél messzebbről ne lőj, akkor viszont minden csőből!
    Amikor a revi karikája egy átlagos vadászgép esetén (kb. 10m fesztáv) a szárnyak csúcsát érinti, akkor van 100m távolságra a célpont (20m fesztávú bomber értelemszerűen 200m, stb...)
    A szárnyfegyverek összetartását is ennyire add meg (esetleg 150m), az orrfegyvereknél kb. mindegy, azokat 300-ra tettem.
    Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.03.13. 14:37:08
  • RepeszElek
    Ma már az is eszembe jutott hogy több haszna lenne ha inkább bombázópilóta lennék :D
    Viszont még mindig nem tudom hogy kell felszállni velük. Full gázt adok neki majd a fordulatszám visszaesik és alig alig vánszorog a kifutón..
    Nem értek a repülőkhöz,csak amennyit a neten olvasok róluk mert olvasok már a felépítésükről stb stb. de hát ez édes kevés.
    Nem tudom még mit kellene bekapcsolna vagy ilyesmi...
    Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2015.03.13. 14:27:38
  • RepeszElek
    milyen igaz..:)
    Ma szabadnapos vagyok és reggel óta játszom, most hagytam abba. Háát... miután 8szor lelőttek a multiban és már tök ciki volt hogy folyton megvillan a nevem hogy kilőttek, szerintem már mindenki nézte ki ez a béna:) inkább visszahúztam a játékon belülre gyakorolni.
    Egyszerűen nem tudom mi tévő legyek. Felmegyek jó magasra hogy lecsaphassak én onnan kémlelek majd ha találok valakit rárepülők, elhibázom vagy nem sérül kellő mértékben a gépe és túlfutok rajta ő meg célba vesz. Na most próbáltam kihasználni az energia fölényemet de csak időt nyerek vele mert miután vissza fordulok ő fordul velem és sehogy sem tudom lerázni, nagyon nagy mutatványokba meg nem kezdek főleg ha szeles az idő mert párszor kerültem már olyan lapos dugóhúzóba amiből csak nagy szerencsével tudtam kirántania gépet de általában lezuhantam :D
    A másik meg hogy észrevesz és elkezd vagy jobbra vagy balra kis ívben fordulni. Na most ha nem megyek utána tutira lelő, viszont fordulóharcba sem jó részt venni azt mondtátok. Nem tudok rájönni arra hogy ha elszalasztok egy célpontot akkor hogy kerüljek újra lövő pozícióba..inkább videók nézésével és tanulmányozásával járok jobban most mint gyakorlással úgy érzem.
    A Bos az miért tabu?
    Nekem nagyon bejön.
  • pontijonny
    Valami olyasmi ,hogy sohase repülj egyenesen 1-2 percnél tovább egy irányba.Mindig nézz hátra,mert ha te nem tudod,látod hol az ellen akkor egész biztosan a hatodba van:)
    Majd megszokod különben ,ne olyan bonyolult ez.
    Na meg a másik. A gépek nem tudnak annyira fickándozni,hisz a fizika korlátokat szab nekik is.Ki kell matekolni,hogy egy manővernél hova fog kilyukadni és arra fele tendálni,ha szolgaian követed minden mozdulatát akkor nehéz lesz lelőni,hisz te mindig fáziskésésben vagy hozzá képest.
    Vagy valami ilyesmi,remélem érthető volt:)
  • 77pxdumbo
    Ne csüggedj, én az első 6-8 hónapot multiban a felszállás aztán ugrás kombinációval töltöttem. Előtte pedig már éveket játszottam repszimekkel. Aztán kezdtem belejönni, nőtt az önbizalmam, majd jött Laca és bármely szerveren én voltam az első akivel összeakadt és lelőtt, persze nem szándékosan. Aztán IL2 után a Clod-ban meg már együtt reppentünk, elég jó párost alkotva.
    Ha esetleg belevágsz CloD-ba, biztosan összefutunk. Itt vagyunk páran, akik repülnek még. ezért jobban járnál , ha átnyergelnél ide. Tarthatnánk pár kiképzés jellegű reppenést is. Mindemellett csapatban összehasonlíthatatlanul élvezetesebb a játék.
    Sajnos a Bos számunkra egyenlőre TABU
  • Lysandus
    Tiszteletre méltó a kitartásod, csak így tovább!

Egyébként vagyunk egy páran, akik nem single-ben kezdték, hanem egyből multiban. Az az igazi. Igaz akkor még volt oktatás a virtuális magyar századokban.
  • RepeszElek
    Sajnos nem beszélek jól idegen nyelveket. Van amit értek belőle de nem sokat, talán ha szebben mondaná..:)
    Németet tanultam sokáig egy időben elég jól is beszéltem,még szakmai nyelvvizsgát is tettem belőle de az utóbbi 10 évben szinte hozzá se nyúltam úgyhogy az a tudásom is csak haloványan van már meg.
    Angolul is csak annyit tudok ami ahhoz elég hogy turistaként úgy ahogy elboldoguljak külföldön, vagy hogy pl. a játékoknál tudjam mi micsoda...
    Elég ciki tudom...:(
    A játékban letudtam lőni gépeket, csak az ember pilóták sokkal ügyesebbek az a baj:) Én odaraknám a célkeresztet de folyton ficánkolnak!
    Full realben is megy a taxizás meg a le és leszállás is már ami nektek nem nagy szám de én nagyon büszke vagyok rá :)
    Az meg hogy egyáltalán eljutottam erre a csekély kis szintre nagyban közrejátszik az hogy eddig minden egyes tanácsotokat megfogadtam amit ismételten nagyon szépen köszönök!!! :)
    Ezen a térkép dolgon meg majd még dolgozom. Rengeteget kell még tanulnom.
    Egyébként maximum 10-12 órát repültem eddig szerintem eleve nem szabadna még a mutli közelébe sem mennem csak nem bírom ki:)
    Persze hogy megesznek a profik, de ha lelőnek lelőnek én nem félek fájni nem fáj :P

• pontijonny
  • pontijonny
    Ezt imádom amikor a Mester nem lacafacázik a felszállásnál:)
  • pontijonny
    Ki mondta ,hogy baj van vele?
    Jelzem a statisztikák szerint egységenként a légi győzelmek kb 90% át egy -két pilóta abszolválta.Nemrég olvastam .Ez mindkét oldalra igaz volt.
    Amúgy én úgy vagyok evvel,hogy mindegy ki melyik oldalon harcolt ,és nagy tisztelője vagyok azoknak az embereknek akik az Angliai csatában repültek.
  • pontijonny
  • PhantomAss
    Én is most veszek egy 970-est, a fél giga belassulás ne izgasson, nem valószínű hogy szívni fogsz emiatt.
    Ár/érték arányban az egyik legjobb amit kapni lehet a piacon, persze ha az ATI is megfelel akkor ott is találhatsz jót (nekem az kiesik, én csak nvidiát veszek).
    Rengeteg tesztet, hozzászólást, fórumot elolvastam a témában, engem meggyőzött hogy ilyet vegyek. A 780ti is jó, nyers erőben jobb, de nem dx12-es, én meg gondolok a jövőre is, 3-4 évig nem akarok kártyát cserélni.

Persze ez csak az én véleményem, lehet vitatkozni vele, én is sokat hezitáltam, de már eldöntöttem. GTX 970 lesz

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.03.13. 08:21:17
  • lala42

ég a spit, hullik szét a hurka. Mi is a hiba a ClOD-ban?
  • Valka78
  • acidrain

• 77pxdumbo
    Hát megeszem a kalapom, ha 970 sikerül a memórialassulásig kihajtani. Mármint játékkal. Ha benchmarkolni kell, akkor tényleg nem ajánlott.
    No de. Teljesítményben így is max egy -15% a két nagyhoz képest, az ára viszont kb 60%-a azoknak.
    Valóban a giga a legolcsóbb. A másik kettőnek viszont alapból 60 fokig meg sem mozdul a ventije. A giga -azthiszem- egy alap 30% ventifordulaton megy állandóan. Mondjuk ez is halk az biztos, és a legolcsóbb.
    Utoljára szerkesztette: 77pxdumbo, 2015.03.12. 22:01:47
  • Zpogi
    Köszönöm urak :)
    @Solt: Ez elég nagy gebasz, köszi az infót.
  • pontijonny
    "Ezt is szoknom kell...meg jó lenne végre lelőni valakit:)"
    Pediglen az egyszerű egy dolog mint a faék.
    Elárulom a titkot ,hogyan is kell ezt csinálni.
    na kérlek.Kiszemeled az ellenséges gépet,majd a te gépedet lő helyzetbe navigálod,aztán a szálkeresztet ráviszed az ellenséges gépre ,vagy oda ahova köll és meghúzod az elsütő billentyűt.Na most ennyire egyszerű a dolog.
  • Solt
    780Ti-t, vagy 980-t... :)))
  • pontijonny
    Mé mit vegyen? Vereset? Nem mindenki akarja szántszándékkal szpatni magát:)))
  • pontijonny
    Akkor az első:)
  • Solt
  • Solt
    A 970-t én kihagynám!
  • Zpogi
    Csak mert a tesztek szerint jobb még a 780Ti, meg elvileg ugyan azt tudja, mint a 980.

@Dumbo: én inkább Gigabyte párti vagyok, abban még nem csalódtam :-)
  • 77pxdumbo
    970 tuti, de inkább MSI vagy ASUS Ár/teljesítményben jobb. Abszolút teljesítményben a 780ti jobb cirka 10%-al.
    Az MSI és ASUS Strix 970 viszont extra halk és hűvös
    Utoljára szerkesztette: 77pxdumbo, 2015.03.12. 21:29:18
  • pontijonny
    bocs a második:))
    Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.12. 21:27:36
  • pontijonny
    Ezt ismered? Mármint amit mond? Amúgy te tudod ,nekem aztán édes mindegy ,hogy megfogadod e a tanácsokat:) Ha könnyítés köll akkor az köll:)

Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.12. 21:26:58