91309

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • repvez
    csak úgy találtam
  • PhantomAss
    Hát, xarjanak sünt az il2 fejlesztők. Az utsó peccsel letiltották a vr zoom modot, így gyakorlatilag játszhatatlan a játék vr-ban. A gyári 2x zoom semmire sem jó.
    És mindezt azért mert a monitorral repkedőket zavarta hogy mi nagyobb zoomot használhatunk (5x vs 10x)
    Csak épp azt nem veszik figyelembe hogy sokkal rosszabb a felbontás, alig látsz valamit, minden pixeles, a színek nem olyan szépek, és nem tudsz hátranézni mint a trackir-rel. Ez persze mind nem számít, csak a zoom. Még véletlenül se legyen esélyed sem vr-ban a trackirrel és az 5x zoommal szemben.
    Megint olyanok okoskodnak akik az életben nem próbáltak vr-ban repülni.
    Annyira felbaxott ez a hozzállás hogy le is töröltem az egészet. majd nézem a fórumot és ha újra engedélyezik akkor lehet visszarakom.
    Ja és az ezzel kapcsolatos fórumokat azonnal bezárják, szólni sem lehet semmit. Kezd dcs lenni ebből is :)

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.21. 16:33:51
  • VO101Tom
    Emléktáblát állítottak a legendás jutasi repülőtérnek
  • PhantomAss
    Rendben, én elfogadom a véleményedet hogy te így látod, de szerintem bőven vannak hibái is a játéknak. Hozzáteszem ennek ellenére szeretek vele játszani, napi szinten kb. két éve repülök, és még mindig le tud kötni. De ugyan olyan árkád játéknak tartom mint amilyenné vált az Il2 is , a 2010-es évekre. A megjelenésekor persze más volt a helyzet, de azóta eltelt pár év.
    A legnagyobb gond azzal van (és ezt már akkor sejtettem amikor a 777 átvette a játék fejlesztését), hogy a RoF motorját kalapálták a játék alá, annak minden korlátjával és hátrányával.
    Viszont én nem a sérülésmodellről és a rendszerek kezeléséről beszéltem, az egy dolog, a legfontosabb egy szimulátorban a repmodell. Na ez az amiben jócskán lenne mit fejleszteni.
    Próbáld ki a DCS I-16-ost, és az IL2 I-16-ost, látni fogod a különbségeket a repmodellben. De mondhatnám a K4-es Messzert is, amit ha felszálláskor nem a jó pillanatban lépsz be, egyből az oldalára fordítja a gépet. Ezt ugyan így mesélte Tobak Tibi bá is. Az Il2-ben ennek nyoma sincs. De ezt pont neked mondjam? Szerintem te sokkal többet tudsz a Messzerekről mint itt bárki.
    Vagy a Mustang...tudtad hogy a DCS-ben azt anno egy olyan Mustang pilóta számára készítették aki ma is aktívan repül a géppel? Ő letesztelte, elmondta hogy min kellene változtatni, kijavítgatták, és amikor azt mondta hogy ez igen, ilyen a valódi Póni, hozzá ne nyúljatok, utána adták ki a közönség számára is. És évek óta nem is változtattak a repmodelljén. Namost hasonlítsd össze az Il2 Mustanggal, tök máshogy repül a két gép, és valahogy megint csak az Il2-ben sokkal egyszerűbb az egész.
    Az Il2-ben meg nyomsz egy full gázt, hasrahúzod, és bármelyik géppel felszállsz, akár egy tökig rakott Ju 88-cal is, még precesszió is alig van. A DCS-ben baromi nehéz már irányban tartani is a gépet, nemhogy fullgázon felszállni. És ezt nem azért írom mert a DCS jó, egy francokat, egy nagy fos az is, de azért egy szinttel minimum az IL2 fölött van repmodellben.
    De mondom, én ezzel együtt tudok élni és élvezem a játékot, de nagyon várom már hogy kijöjjön a CloD és hozzá a vr, talán az felrázza egy kicsit az állóvizet.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.11. 22:47:08
  • Kurfürst
    Hát, nem fogunk egyetérteni, jelenleg vitathatatlanul a legjobb fizikai és szerintem a legfejlettebb sérülésmodellje van (olyat azért ritkán látni, hogy a fizika és a pontosan paraméterezett sárkány együtt működik, és a robbanó gránát találattól bebilleg a gép stb).

Az árkádot végképp nem tudom mire érted. Egészen aprólékosan van modellezve a fedélezeti rendszerek kezelése, pl. methanolos messzereknél vigyázni kell arra, hogy fullra előretold a gázkart különben nem jön a kopogáscsökkentő csodanafta - ez ténylegesen így is működött - bűr (van egy két idegesítő dolog, pl. a névleges idő határértékek után kipurcanó motor, az elég "gamey".

A gépek repülésével sem látom a problémát, a fő paramétereket pontosan hozzák, a többi meg ízlés kérdése. Vannak általános egyszerűsítések (pl. bombacélzó automatika, ami azt tudja amit az eredeti, csak a kezelőfelülete felhasználó barátabb), de az a kezelőfelület, a háttérben jól működik.

A Tank Crew szintén aprólékosan modellezet, nekem a fő gondom az vele hogy az alapvetően repszimre szabott motor egy kicsit pixelesnek hat a földi egységek között, viszont cserébe tudtommal a repülés és a tankos rész együtt is működni fog. Ezzel szemben a Kharkov óta messze a legszebben modellezett tank belső és kezelőszemélyzet van benne.
    Utoljára szerkesztette: Kurfürst, 2020.05.11. 21:53:45
  • PhantomAss
    De, szerintem elég árkád játék, modjuk a DCS -ben repülhető ww2 gépekkel összehasonlítva az Il2 GB gépek repmodelljét.
    Ezzel lehet vitatkozni meg egyet nem érteni, de ez az én véleményem.

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.11. 20:17:40
  • Death Rattle
    Ezt a "ha az Il-2-ből indulok ki, akkor inkább árkádra tippelek" dolgot nem gondoltad komolyan ugye ?
  • PhantomAss
    Ez most miért nekem írtad? Nem egészen értem mit akarsz ezzel mondani.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.11. 17:19:36
  • Kurfürst
    Megalapozott véleménynek tűnik.

Azért érdekes, hogy az Il2 GB szériát leginkább azok fikázzák, akik soha egyetlen percet sem játszottak vele.
    Utoljára szerkesztette: Kurfürst, 2020.05.11. 16:19:00
  • PhantomAss
    Én nem játszottam vele, de ha az Il2 -ből indulok ki akkor inkább árkádra tippelek. Mondjuk a World of Tanks -nál azért talán kicsit bonyolultabb.
  • Willenbrocknew
    Sziasztok! Most láttam, hogy létezik Il-2 tank crew játék is, ezzel játszott már valaki? Mi a vélemény róla? Szimulátor, vagy árkád inkább?
  • Death Rattle
    A DCS-t én is befejeztem amig nem lesz tényleg komoly PC configom. Addig feleslegesen erőltetném. Pedig megvan a FC3, MiG-15Bisz, 21Bisz, D-9 Dora, meg a Combined Arms is, és begyűjteném a -19P-t meg a MiG-23 MLA-t is ha kijön. Aztán mire lesz hozzá gépem addigra hátha lesz belőlük is valami. Vagy nem. De akkor nem áldozok rá többet...
    Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2020.05.09. 19:54:18
  • sakkay
  • repvez

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Sokakkal ellentétben én már látok valami koncepciót"

A másikban topicban is jó :P
  • sakkay
    Éves-2 éves ede besokallás. Meg az utóbbi időben talán még jobban elrúgták a pöttyöst. Sokakkal ellentétben én már látok valami koncepciót, de ez az állandó orosz hazudozás\ígéret dömping amit csináltak az elmúlt évben, ez nekem is sok volt. Tényleg nem repülök ősz vége óta. Egyet sem. Szopjanak lovat.
  • VO101Tom
    Na. Van valami konkrét ok, vagy csak most sokalltál be? Nekem sincs már fent, én a VR miatt szedtem le, a 1070 reménytelenül kevés hozzá (desktopon viszont sokkal előbb repkedek mással) és láttam, hogy a netkód most 2.5.6-ban különösen szar lett, de ettől függetlenül olyan nagyon sok dolog nem változott, a PR csapat ígérget, Wags megmagyaráz, a peccsek meg bugosak. DCS az mindig is a jövő játéka volt... "majd jövőre jó lesz"
  • sakkay
    Köszi. Hát baromi kíváncsi vagyok mikor végeztek. Amúgy 6 hónapja felfüggesztettem a dcs-t amíg nem jön az SC nem vagyok hajlandó repülni a srácokkal. Kibaxottul haragszok erre a véres g*** edére.
  • VO101Tom
    Sajnos nem csak 1-2 csavar rossz, 3D-ben a Spit és Hurri kabinja elég egyszerű, spitnek a teljes műszerfala lapos, még a műszerek gyűrűi, boost gauge is, minden csak 2D-s matte painting egy egyszerű sima lapra festve (azt még bőven 2010 előtt kezdték fejleszteni). Ezt VR-ban azonnal látni, nagyon rossz (oké, a mesza sokkal jobb ebből a szempontból, de nem adhatjuk ki akkor ha csak az egyik oldalnak használható). Az újabb kabinokkal ilyen gond nincs, de a régieket rendbe kell tenni. Egyébként pár hete mondta az egyik programozó srác, hogy a VR-t Colander már egész jól összerakta anno, csak kissebb hibák vannak vele, amit meg kell csinálni, de először az új időjárás engine-t kell beletenni, abban a felhők, fények, időjárás effekteknek kell jól működni, mert az lesz az alapja mindennek, ha az megvan utána jön a VR (weather engine és VR nem fogja tovább tolni a kiadási dátumot, ezek jöhetnek utána is).
  • VO101Tom
    Öööö, ez szerintem offline vette föl Pattle, és ugrált a kabinok meg külső kamerák közt. Ennyi beta teszterünk nincs, és a belsős beta verzió amúgy is korlátozva van max négy főre / szerver (biztonsági okok miatt).
  • Lysandus
    Hány gép volt egy szerveren?
  • sakkay
    Állat! VR-t rakjatok már bele baxki az sem baj ha nem 3d a műszerfalon a csavar:)))))
  • VO101Tom
  • LacAI
    Olvastam én is. Orosz pilótáktól. Jobban kedvelték az USA tól kapott gépeket, egyszerűen kB mintha egy trabiból átűlsz egy mercibe. Műszerezettség, rádió, szerkezet. De ezek persze fontos dolgok viszont nem egyértelműen meghatározók a légigyőzelmek elérésében. Ha jól rémlik a lelőtt pilóták nagy százalékának (úgy kB 90)fingja nem volt ki és honnan lőtte le. Azok a pilóták voltak igazán sok légigyőzelmek (kivéve pl Marseille-t) akik nem konkrét feladatot végeztek csapatban, akiknek meg volt kötve a kezük, hanem azt tehették amit akartak egyénileg vagy géppárban. Ez minden oldalra igaz volt. Akik belekeveredtek egy tömeges dogfightba, bár az akkori gépek azért már erre alkalmatlanok is voltak na azoknak 50% esélye volt a túlélésre, ami lássuk be elég vacak. Több tucat gép forgolódik, aztán valaki seggbe lő, lehetsz te a világ legjobbja is. Különben nekem a Dunkirkben nagyon tetszettek a légiharc jelenetek. Valahogy ezt reálisnak tartom. Messze áll ez attól amit a játékok interpetálnak. Na meg némely orosz fílm alkotás. Ja. Orosz pilóták. Gondoljunk bele. A Sztálini Szovjetunióban max suttogva fogalmazhattak meg negatív véleményt. Max 1-2 kivételezett tehette meg hogy azzal repül amivel akár. Meg kell nézni a számadatokat. Mekkora vesztesége volt a vörös légierőnél számszerűen. És mekkora számú német gép állt velük szemben. Plusz a német veszteséget is érdemes megnézni. Gyanítom elborzasztó az a statisztika. És nem azért mert az orosz srácok szarabb pilóták, emberek lettek volna. Nyilván rengeteg összetevője van a dolognak.
  • LacAI
    Ezt nem tudom.De az is DB motorral repült ha jól rémlik.
  • PhantomAss
    Na igen a gyártásminőség az más tészta. Jakovlev is elismerte a könyvében hogy a pilóták is csak hümmögtek amikor meglátták a Jak-3 összeszerelési minőségét, a hegesztési varratokat, stb. De ő is azt mondta hogy ennek nincs jelentősége mert egyrészt a gépek így is biztonságosak voltak, másrészt a lényeg az egyszerűsítés volt, és sikerült 300 kilót faragniuk úgy hogy a fegyverzeten még javítani is tudtak. És ez volt számukra az elsődleges, nem a szép kinézet.
  • VO101Tom
    A háború eleji olasz gépek valóban rosszabbak voltak mint a korabeli német, de azért nekik is sikerült jót gyártani, még ha a gyárak/típusok közt volt is nagy szórás. Mc 205-öst pl. a német tesztekben is jobbnak mondták, mint a 109-es, csak épp sokkal többe került a gyártás, pénzben is, munkaórában is, ezért nem terjedt el.
  • LacAI
    Én nem a gépek reptulajdonságára mondtam, hogy rosszak voltak. Nyilván volt rosszabb és jobb típus, és biza igen a pilótán múlt sok minden no meg hogy milyen feladatra vetették be a gépeket. Jó példa erre a nagy kedvencem Ilmari "Illu" Juutilainen. Azt nem lehet ráfogni hogy rettenet technikai előnnyel vitézkedett. Én pusztán arra hívtam fel a figyelmet, hogy az orosz vasak rossz minőségű voltak, persze akadt amelyik éppen sikerült tűrhetően. A VH anyagháború lett, tulképpen mindegy volt ki milyen géppel repül, jelzem a kor technológiáját minden fél kB kimaxolta, ha igazán korrektek akarunk lenni akkor nem voltak nagy különbségek a gépek között. Na jó az olasz rettenetek más tészta:) A darabszám és az ember anyag döntött el mindent. Lásd az USA kötelékek Magyarországi bevetései. 500-1000 gépre felment 10-50 magyar vadász. Ráadásul az oroszok ugye más szisztéma szerint használták a repülőket, ők nagy magasság ól ritkán bombázzák, lent sertepertélt mindenki, plusz számbeli fölény megvolt derekasan. Száz szónak is egy a vége. Én gyártásminőségre értettem a mondandómat.
  • LeonSilver
    Hát.... olaszoktól repcsit? nagy bátorság... :D
    Nekem most egy S80-as Volvom van, de előtte egy 166-os Alfám volt, 2.4-es JTD.
    Nagyon-nagyon szerettem az autót! 5 henger / 6 sebesség. Egy nagyon jó szaki (még Ferjánczéknak is dolgozott) kicsit megcsippelte, így bő 400Nm nyomaték leledzett a gépben. 4.5 - 5.5l/100. Tényleg nagyon jó gép volt és ez a 2.4-es egy qrva jó konstrukció. Mondták, hogy miért, de nekem lövésem sincs hozzá :D

Viszont - olasz autó lévén mindig volt valami. Nem komoly, az sose'" volt, de ez lötyög - az zötög - amaz leesik - stb.. gomb meglazul, tekertyű leeseik. Bőr belső, fa berakásos kormány - fasza, de ahol "műbőr" vagy mi a tök volt, az egy idő után nekiállt ragadni :D :D

Szóval olasz autó... ezért mondom, hogy bátorság olasz röpcsit venni - persze csak mondom, akkor mások lehettek az autóik :D
  • PhantomAss
    https://military.wikia.org/wiki/Alexander_Pokryshkin
    Köszi, ezt a linket nem ismertem, és elég részletes. Ez alapján tényleg több győzelme volt a Kobrával, mivel itt fel is sorolják tételesen. Fogalmam sincs hogy az összes többi oldal amiket néztem miért írja az ellenkezőjét...
    Mindenesetre a Lacának címzett állításomat fenntartom, hogy nem voltak rosszabbak az orosz gépek a háború második felében, mert alapból ugye erre válaszoltam.
  • Lysandus
    Miggel 40 kill??? Atyaég, az orosz mesélők nagy munkában vannak megint! :)))

Ajánlom a wikipédia oldalát (https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Pokryshkin), ott kevesebb mint 20 killt írnak Mig-3-ra (az első killje a típussal egyébként egy Szu-2-es volt tévedésből), néhányat Jak-1-el, a többit Kobrával. A WW2 database nem tud Jak-1-es killről. De itt van ez az oldal (https://military.wikia.org/wiki/Alexander_Pokryshkin), ők 14 győzelemről tudnak Mig-3-mal, 7 Jak-1-el, az összes többi Kobra és King Kobra.

Egyébként félelmetesen jó pilóta volt, nekem ő a kedvencem az oroszok között, de ha választani lehetett, akkor a La-7 helyett a P-63-at választotta. Ez azért sokat elmond.
  • PhantomAss
    Ezeket az infókat honnan szerezted? Én tudok linket adni mindenről.
    Pokriskinnek Kobrával 20 győzelme volt, Miggel 40.
    Nem írtam hogy a Kobra tankvadász lett volna, csak azt hogy alacsonyabb magasságon használták, kb. 3-4e méterig. Az köztudott hogy az Allison motor egy betegágy volt, 4km fölött semmire sem volt jó.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.07. 11:29:36
  • Lysandus
    Tévedés. Pokriskin a legnagyobb sikereit Kobrával érte el. A La-7 helyett a King Kobrát választotta. Ennyit arról, hogy az orosz gépek bármikor jobbak lettek volna, mint a németek.

Az is tévedés, hogy a P-39 alacsonytámadásra volt jó. Nyilván előfordult ilyen, de vadászgépként használták alapvetően. De tankvadászatra semmiképp, mert nem kaptak a szovjetek páncéltörő lőszert a 37 mm-es ágyúhoz (valószínűleg azért, mert nem is kértek). Mert egyébként 1,232,991 M54-es high-explosive lőszer szállítottak nekik air-to-air célokra és soft ground targetek ellen.
  • PhantomAss
    Elég fosok voltak a korai orosz gépek az tény, de inkább csak a háború elején készültek. I-15, Lagg 3, Mig 3, nem vehették fel a versenyt a Messzerrel és a Fókával. Aztán 43 körül már elég szépen kikupálódtak, utána meg már egyenrangúak vagy akár még jobbak is voltak mint a német gépek. Nyilván itt megint lehet vitatkozni hogy mi alapján jó egy gép, de úgyis az lesz a vége mint mindig hogy a pilóta számít :)
    Az amcsi gépeket is inkább azért kedvelték mert pl. alacsony támadásra jó volt a Kobra a 37mm-es ágyújával, de magasra nem is mentek vele mert az Allison motor egy hulladék volt. Pokriskin is a legtöbb lelövését Mig 3-al szerezte, nem a Kobrával.

• Lysandus
    Igen. A németek akkor nem adtak el nekünk semmit, mert maguknak sem volt elég. Maradtak az olaszok. A balesetekről meg írnak a "Magyar repülés története" című könyvben, nemtudoménhanyadik oldal valahanyadik bekezdés. :))) Rég olvastam már, de ajánlom mindenkinek, jó könyv, egy csomó mindent összeszedtek benne.

De azok a doksik nincsenek benne, amit Tom linkelt, ezek nagyon érdekes részletek.
  • LeonSilver
    Mármint ez a szar? :D :D

• LacAI
    Hogy miből építették annó a gépeket szerintem nem sok jelentősége van.Eleve kis élettartama lettek gyártva. Kinek mi állt rendelkezésre. Jó régen volt itt téma, beszélgettünk is arról, hogy mi volt a véleményük az orosz vasakról a pilótáknak. Vannak leírások, visszaemlékezések, pl azoktól a pilótáktól akik az üzemekből átrepülték a gépeket a frontra. Rengeteg leesett már ezen út alatt is. Mondjuk felfoghatjuk minőség ellenőrzésnek:) az tény hogy az ami gépeket amiket kaptak jobban kedvelték.
  • Lysandus
    Azt hiszem kettő le is esett magyar személyzettel... (Zuhanóbombázás közben beállt a motor. A taljánok ugyanis megesküdtek, hogy a típus képes zuhanóbombázni.)

Kicsit továbbgondolva: és az orosz vasakkal (aminek nagy része ugye fa), akkor mi lenne?? Bármilyen furcsa, Lavocskinnak elsősorban nem aerodinamikai, hanem faipari mérnökként szerzett érdemei voltak, amiket fel tudott használni a repülőgépgyártásban.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2020.05.06. 20:40:25
  • LeonSilver
    Paszmek...
  • VO101Tom
    Kicsit off, ezt most láttam facebookon, elképesztő mennyire hulladék gép volt ez anno. Érdekes lenne mindezt szimulálni játékban is, milyen anyázás menne utána a fórumon, hogy mennyire bugos szar az egész?
  • Lysandus
    Félreértesz! :) Nekik is drukkolok, és Nektek is. Nektek azért jobban most, mert szeretném, ha Ti jönnétek ki hamarabb. Minél hamarabb! :)))) Persze úgy, hogy a megszokott minőség nem szenved csorbát :)))