91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Frenky
    Morgen :-)

• artivizsla #84124
    Érdekes lenne, ha a Csehek, Szlovákok, Magyarok, Horvátok, Osztrákok, Bolgárok ugyanazt a típust használnák egy időben.
  • repvez

Ha jól tudom, akkor ha géphiba akkor a svédek , ha emberi hiba miatt akkor nekünk kell kifizetni.
    Az eset után elég érdekes a reggeli cikk is
  • Solt
    Szerintem arra gondolt, hogy szeretnek mindent negatívan feltüntetni ami magyar... :)
  • Paladin
    Főleg, hogy a cseh tévé közölte tévesen :)
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2015.05.19. 19:17:08
  • artivizsla #84120
    Színes háborús képek.

A gépeket béreljük, ilyenkor ki állja a cekket ?
  • Papa01 #84119
    Mert a másik oldalon csak szakértők vannak, ugye? :)
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2015.05.19. 18:45:42
  • Lacusch69
    Túlfutott egy Gripenünk ma, egy csehországi gyakorlaton ( a ballibbant média szerint lezuhant...)
    http://www.origo.hu/itthon/20150519-lezuhant-vadaszgep-magyar-hadsereg-legibaleset-zuhanas-csehorszag.html
    Igazság szerint elég szarul néz ki...

Mondjuk a kommentek jelentős része a fejeskáposzta-IQ-ról árulkodik...
  • croatianus
    Na mingyán gyünnek a bértrollok megin.
  • Willenbrock
    Szerintem már letárgyalta oroszország és az usa korábban az ukrajnai helyzetet nagy vonalakban,főleg a fegyvereladásra és hitelezésre ment ki a játszma.Ott egy kontrollált polgárháború van,gondoltam,hogy a végén Donyeck és Luganszk megyék föderálisak lesznek,vagy valami különleges státuszt kapnak.Teljes mellszélességgel egyik fél sem ment a másiknak a két kelet-ukrán megyéért.Azt nem értettem,hogy a baltikumban miért demonstrált mindkét oldal,mintha Európa a baltikum orosz megszállásától tartott volna,az oroszok meg Kalinyingrád nato elfoglalásától.Az lett volna durva,ha ott is kialakult volna valami harc.Az ISIS-t viszont szerintem korábban lenyomhatta volna az usa,nagyrészt az ő pénzükön lett az is felhízlalva. Európa számára pedig talán nem lenne rossz,ha valamilyen módon társulna az eurázsiai unióval,bár nem tudom,hogy ez működhetne-e úgy,hogy az Európának is jó legyen.A világ megint tömbösödni kezd,mint az 1 vh előtt.Az usa a dél amerikai államokkal kezd kapcsolatokat építeni,oroszország európában akar szövetségesi rendszert,kínával ez már működik.Közben kína is lassan szuperhatalom lesz.Lehet ebből nemsokára egy nagy háború is,ha nem lesznek észnél.Olyan mintha egy felgyorsult gyarmatosítási időszakban lennénk.
  • Lacusch69
    Mind a hazai belpolitikára mimd a világpolitikára érvényes, dokumentum jelentőségű film:

ITT

Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.05.18. 19:16:06
  • artivizsla #84114
    Off :

Na, ennyit Európáról. USA meg Putyin levajazta a jövőt a hátunk mögött és még Viktort szidták, mert szóba mert állni Putyinnal.
  • PhantomAss
    a CloD -t 15k -volt a Steamen megjelenésekor.
    Azért az nem 6-7k :)
    A BoS sajnos drága, max -2-3e ft-ot érne nekem, és a DCS is igazából akkor éri meg ha leárazás van.
  • VO101Tom
    CloD az pénzügyileg hatalmas bukta is lett. A BoS-ért sem volna sok az a pénz -főleg DCS-hez viszonyítva- ha legalább tartalomban előrébb lennénk mint a régi il2, vagy mint a War Thunder ugye. De jelenleg a 777-esek elsődleges célcsoportja a WT közösség, nem a harcore szimesek, mert sokkal többen vannak. Velünk úgyis csak a baj van, rinyálunk minden szarságért, hogy miért nem úgy viselkednek a repülőgépek, ahogy egy repülőgépnek viselkednie kellene :)

Viszont a DCS a jó példa arra, hogy ha tisztességesen beletennék a munkát, akkor a BoS-os gépekért is kifizetnék a tömegek a pénzt, viszont ők egy újracsomagolt 10 éves játékért szednék be ezt az árat, ami viszont sokakat kiakasztott.
  • sulyid
    Hát ezek szerint nem fogok egy hamar BOS-t venni, majd talán a BOW, ha nagyon kívánok már valami újdonságot. Ezek szerint marad a TF 5.0 várás... :(
    Nem értem hogy a faszba gondolják ezt a 100 dolláros ára, a CLOD volt megjelenéskor 6-7k forint, de annyit bőven megért. Bár a DCS is nagyon elvan szállva az árakkal... :(
    Utoljára szerkesztette: sulyid, 2015.05.17. 20:06:31
  • VO101Tom
    Nem. A DCS és a CloD az hardcore szimulátor vonalat viszi, a BoS "nem hardcore szimulátor, hanem szimulátor játék" (ez szó szerinti idézet a fejlesztőktől). A gépek kezelése kb annyira bonyolult mint a régi il2-ben (ami szerintem ma már kevés), és bár a térkép és a játék kinézete szebb annál, a gépek sérülése is sokkal látványosabb mint bármelyik másikban, de van pár komoly hiba, amit hardcore szimulátorosként nem tudunk elfogadni, illetve online sok a teljesítmény probléma vele, csak kevés játékossal fut simán, és online háborúk sincsenek, csak dogfight szerók. Mindezt pocokméreg drágán, 100 dollárárt veheted meg, ha nem fogsz ki valami kedvezményt (mondjuk mostanában egyre többször leárazzák).

Amit most megvehetsz, a BoS, abban csak téli pálya van, csak Sztálingrád. A nyári pálya, de egy évvel korábbi planesettel a BoM (Battle of Moscow) lesz, de azért külön kell fizetni, az is újabb 100 dollár. 2016 első negyedévére mondták, de a BoS is majdnem egy teljes évet késett, szóval én még várnék az előrendeléssel, ha esetleg szemezel vele.
  • artivizsla #84109
    Estére egy kis '46 még az esti mese helyett :

Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.05.17. 19:57:36
  • VO101Tom
    Mi ugyanígy voltunk a CloD-al. Amikor feltettem, azonnal berántott, és azóta alig indítottam el a régi il2-őt. Egyszerűen idegesítettek az olyanok, hogy pl visszaültem Stukába, és nincs élesítve a bomba. Kapcsolni sem tudod de ráadásul rosszul is áll. Vagy rossz helyen állnak a kapcsolók. Vagy hogy elnagyolt a 3D nagyon sok helyen. Ráadásul qrva sok dologgal nem is kell foglalkozni, tényleg csak beülsz, minden gépet ugyanazokkal a gombokkal, ugyanúgy vezetsz, semmit nem kell róluk tanulni, vagy ismerkedni, 200+ ugyanolyan gép, aminek a repülési paramétereik, meg a 3D modell változik ugyan, de minden más tök ugyanaz.
  • sulyid
    A BOS egy szinten van a CLOD-dal szimuláció tekintetében? Érdemes rá beruházni? Csak a téli pálya van vagy van lehetőség tavaszi/őszi/nyári bevetésekre is?
  • artivizsla #84106
    Nyilván nem az örökkévalóságnak készült a jó öreg IL2, de még mindig olyan mennyiségű kiegészítés érhető el hozzá, hogy csak néz az ember, mint a lukinyúl. :)) Jönnek ki az újabb játékok, de a hozzászólásokból azért az leszűrhető, hogy az IL2-ben megtalálható "bőség zavara" azért időnként hiányzik a modernebb játékok használóinak és ez irányú igényeik már nem nagyon lesznek kielégítve sem a Clod, sem a BoS és sem a DCS vonatkozásában.
  • PhantomAss
    ezért jó a dcs, ott nincs kiegyenlítve a gépek teljesítménye. A lehető legpontosabb amit le lehet modellezni.
    Bár nemsokára kijön a Spit IX, de remélem azt sem tápolják fel feleslegesen.

Nagyon sokat játszottam régen az il2-vel, kb 10 éven keresztül nyomtam, elég jól ismerem.
    Most hogy már egy ideje használom a dcs ww2 gépeket (mustang, me 109, fóka), azt kell mondjam a két játék ég és föld.
    Az il2 egy árkád légi quake 3, de persze ez nem lekicsinylés. Egyszerűen eljárt felette az idő, és amit szimulátorként nyújtani tud az ma már kevés.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.05.17. 16:37:01
  • L Viper #84104
    Régen nem játszottam a 46-al, de Arti dobja a jobbnál jobb linkeket.

A 4.12.2-t is épp kipróbáltam, de szerintem nagyon feltápolták benne a szövi gépeket. Persze így is lelőhetőek, de idegesítő, hogy erre tért el a fejlesztés. Gondolom a nyugatiak sírása miatt :), meg Vérpisti, aki nem tudja lelőni a Messzert.
    Anno a DBW-ami ugye 4.10.1m -re ment, nem voltak ennyire pofátlanul jobbak még. Azokban a kampányokban kiegyenlítettebb és élvezhetőbb volt a harc.

Sajnos sok szimulátort ez az össze-vissza moddolás, fejlesztgetés ölt meg online vonalon. Valóban jó lenne valami egység ezen a téren, de ez sajnos lehetetlen. Ezzel csak az amúgy is eléggé megritkult közösséget szórják szét egyre jobban. A játékipar is egyre inkább arra tendál, hogy nem olyan játékok kellenek, amit hetekig, vagy hónapokig kell gyakorolni, mire jönnek az első eredmények. A célközönség a nagy tömeg, aki csak lövöldözni akar.
  • VO101Tom
    A moddolás alapvetően jó, de elfogulatlan központi szabályozás nélkül az online repülést teljesen megöli. A régi Il2-höz készített gépek paraméterei és pontos FM-je is teljesen ellenőrizetlenek, és csak abban bízhatsz, hogy aki az FM-et kalapálta, az ért is hozzá és nem is elfogult. Nem úgy, mint pl Kwaitek, aki vagy az il2 UP, vagy a HSFX-es über-Spiteken dolgozott, ő pl clod-nál is lobbizott azért, hogy a Merlinek teljesítményparaméterei ne a gépkönyvek korlátozásai szerint, hanem a pilóták beszámolói szerint legyen modellezve. Szerinte ugyanis anno a pilóták állandóan full gázon hajtották a gépeket, és soha semmi gond nem volt velük. Na persze. És ezt olyan repülés utáni beszámolókkal támasztja alá, amiben egyik másik pilóta leírja, hogy tényleg tovább vagy jobban hajtották a gépet, mint az adott helyzetben szabad lett volna, és nekik nem lett belőle bajuk. Meg hogy próbapadon futottak 50 órát, és szintén semmi bajuk nem lett. Csak azt felejti el, hogy egyrészt a próbapad a repülés közbeni terheléseket nem szimulálja másrészt aki alatt meg mégis beszart a motor, az ha túl is élte, ezt nem fogj leírni a jelentésbe, hogy a saját hülyesége miatt tette tönkre a gépet. Ráadásul az ilyen beszámolók csak néhány géphez, néhány alkalommal érhetők el, ez alapján nem lehet általános szabályt felállítani. Úgyhogy a gépkönyvek szabályozását kellene követni, legalábbis ez lenne a legkorrektebb. Az il2 modoknál viszont erről semmi infó nincs (mondjuk ilyen számú géphez normális dokumentáció sincs, de ez már újabb topik lenne)...
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.17. 14:10:35
  • artivizsla #84102
    Ne tudd meg, hogy milyen könyvtárszerkezetem van, hogy pont ezek miatt azért képbe legyek egy idő után még én is. Ugye az IL2-ben az is nagyon jó, hogy ha van már egy telepített + Mod-olt + Patch-elt + konfigurált játékod, akkor azt egy az egyben elmentheted és utólag, ha gond lenne, elég, hogy ha csak visszamásolod a főkönyvtárba 5 perc alatt, nem kell órákat újból telepíteni mindent előröl.

Egyébként már fent van a SAS Modact 5.3, rengeteg géppel és térképpel, mint a DBW-ben, most kezdem a kiegészítéseket beleszuszakolni és akkor majd jelentkezem a telepítési útmutatóval.

Az UP3RC4 a 4.11-re is felmehet.

UP3RC4 telepítési sorrendje :

IL2 1946 4.07
    4.08
    4.09
    4.09 Skin
    4.10
    4.10.1
    4.11
    UP3RC1
    RC2
    RC3
    RC4
    Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.05.17. 13:13:30
  • L Viper #84101
    Az UP3 RC4 csak a 4.10.1m -ig peccselt IL-2 1946-ra pakolható fel, ha jól emlékszem.
    A DBW 1.71, pedig az UP3 RC4-re.
    Mára annyira szerteágazó lett ez a moddolás, hogy elég eligazodni, hogy mit mire, stb.
  • artivizsla #84100
    A Modact 5.x verzióval kompatibilis gépek listája.
  • artivizsla #84099
    L Viperrel reggel óta erről beszélünk Pü-ben, kirakom ide is az általam ismert Mod-okat :

alap játék :

4.12.2 - utolsó frissítés az alapjátékhoz
    4.13. - tavaly óta ígérik, volt is bemutató róla, de nem adták még ki

Mod-ok az utolsó patch szerinti verzióval :

UP3RC4
    DBW 1.71
    HSFX 7.03
    SAS ModAct 5.3
    Histomod ( klikkelhető kabin, de nem rakták be egyik Mod-ba sem )
    The Jet Era Mod ( csöves gépek )

Kiegészítők, amik több Mod-hoz is adhatók :

Tiger 33 : hang, grafika
    TFM : DBW és SAS mod-hoz bővítmény
    High Texture : DBW mod-hoz nagy felbontású textúrák
    Claymore : HSFX és SAS mod-hoz FW 190-es bővítmény
    Westfront : újtérképek SAS és HSFX-hez, + 4 dogfoght küldetés a HSFX mod-hoz.

SAS ModAct 5.3 esetében eddig itt tartok :

- 4.12.2 mappa elkészítése ( egy szűz 4.12.2 bemásolása )
    - ModAct 5.3 letöltése, kitömörítése és bemásolása a 4.12.2 főmappába )

Most következik, hogy a SAS mod alá feltegyem a többi kiegészítőt, majd akkor meglátjuk, hogy mit fog mutatni a játék.

Innen letölthető a ModAct 5.3.

Itt is van egy kis magyar nyelvű okosság a Mod-okhoz.

• Valka78
    Ha összejön posztolhatnál egy rövid leírást, hogyan kell felrakni. Én is kipróbálnám. Meg szerintem még jó páran itt
  • Valka78
    Kétlem, hogy ez mostanában bekövetkezne
  • artivizsla #84096
    Idáig megvolna :

• artivizsla #84095
    A háttér furcsa volt nekem is, aztán mire rájöttem, már letelt az 5 perc, nem tudtam javítani.

Helyette küldöm a "Westfront" mod képeit :

• Willenbrock
    Ezek a képek az fsx-ből valóak nem? De nagyon szépek. Ilyen grafikával kéne egy új combat flight simulator :)
  • artivizsla #84093
    Kávé mellé.

Ráadás.

További képek a '46-ból.
    Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.05.17. 06:42:04
  • artivizsla #84092
    Nincs valakinek fent véletlenül az IL2 SAS mod ?
  • L Viper #84091
    Ez egy nagy klasszikus :-))))) , ahogy ez is:

Angol felirattal, az egész film :)
  • mustangdc3
    bollywood még ratyibb mint hollywood
  • Lacusch69
    Off...
    Singham, az indiai Chuck Norris... (orosz szinkronnal)

Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.05.16. 20:51:07
  • artivizsla #84088
    Hihetetlen még mindig ez a játék, nehéz lesz "elengedni" egyszer végleg a repülős társadalomnak, nagy űrt fog maga után hagyni.
  • VO101Tom
    Nagyon impresszív :) mit nem adtunk volna egy ilyen csomagért tíz éve...
  • artivizsla #84086
    Az IL2 1946 SAS Mod-hoz rengeteg bővítmény :