91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#84165 Á, öreg hiba. Shoppingolni engem sem visz az asszony, inkább a húgával szokott menni. -
artivizsla #84164 Köszi, ránézek ma este, ha lesz még erőm. Valahogy rávett az asszony, hogy vigyem el őket a lánnyal meg az unokahúgival együtt vásárolni. Részletezni nem akarom, de mondtam nekik, hogy ez volt az utolsó, hogy engem erre rávettek...
Ha valakit hasonlóra kérne a család valamelyik nőtagja, hátra arc és tipli, csak ezt tudom ajánlani barátilag mindenkinek, ha jót akar.
Ui. : Hogy a francba lehet egy boltba 3 órán át válogatni a rongyokat, megőrülök ezektől a némberektől, komolyan mondom !!! -
#84163 Ha érdekelnek az ilyesmi dokumentumok (artivizsla, neked is), akkor (ingyenes) regisztráció után innen egy rakattal tudsz letölteni: http://www.deutscheluftwaffe.de/index-englisch.htm "The Archive" menü, abban a "Various Documents", majd baloldalt tallózd végig a kezdőbetűket. Narancssárga szöveg a link. Ez csak német gépekhez.
A másik nagyon jó forrás a http://www.ww2aircraft.net/forum/technical/, itt már szövetséges és japán doksik is vannak, viszont sokkal rendezetlenebb, mivel ez fórumos felhasználói felületen oldották meg. A témák között szerencsére lehet keresni, beírod a típust amire kíváncsi vagy, és tallózgatsz a találatokban (sok találatot ad, ami a germanluftwaffe-n is fent van, egy időben az az oldal fizetős regisztrációt kért. Manapság csak támogathatod paypal-on ha akarod). Regisztrálni asszem a közvetlen letöltéshez kell, de az is ingyenes, és ha rendszeresen visszajársz, akkor ráadásul jelzi, hogy mik az újdonságok.
A harmadik, a http://www.luftfahrt-archiv-hafner.de/, ez is csak német gépekhez ad doksikat, viszont fizetős. A jó dolog, hogy rengeteg doksijuk van, sokkal több mint a germanluftwaffe oldalon is, és akár nyomtatott példányt is vehetsz (arany áron), de CD-n is elpostázzák pdf-ben ha valami kell. A rossz dolog, hogy nincs letöltés, a pdf-ek csak CD-n érkezhetnek, postán (nekem már a magyar posta elkavart innen csomagot, de Hafnerék jó fejek voltak, ingyen küldtek másikat).
Amit még mindenképp ajánlok, az a http://www.zenoswarbirdvideos.com/, nevéből már sejthető, itt nagyon sok oktató video látható, persze vannak doksik is, meg minden egyéb. Nagyon régi, jól ismert oldal rengeteg anyaggal. Sajnos 99%-ban csak amerikai gépekhez.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.23. 12:36:07 -
#84162 Hát... passz. Majd gyakorlatban kiderül. Az biztos, hogy az én 560 Ti-mmel sok dilemma nincs, hogy megvegyem vagy ne vegyem -
GPx8 #84161 Köszi a megosztást, ez nagyon érdekes! -
Valka78 #84160 Nem tudom ezzel mi lehet:
totem
"A Totem egy másik érdekessége, hogy találunk benne egy külön feldolgozó egységet. Tudjuk, hogy a VR-ban minden milliszekundum számít ha a mozgás-képernyő frissítés között eltelt időről van szó. A Totem ezt az időt gyakorlatilag teljesen lenulláza, amit egy “hiper titkos” hardveres gyorsítónak köszönhet."
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.05.23. 08:07:04 -
artivizsla #84159 Fw 190 A8 kézikönyv.
-
artivizsla #84158 -
artivizsla #84157 -
artivizsla #84156 -
croatianus #84155 "...és kifordítom sarkaiból a világot"
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.05.21. 23:00:21 -
Paladin #84154 Oh, azok a fix pontok... ;)) -
Solt #84153 Ez a gépigény az Oculus SDK-ra vonatkozik, az AMD LiquidVR, vagy NV VR Direct támogatás esetén javulhat a helyzet... :) -
#84152 Húzós :)
A korábban linkelt blog bejegyzésben van említve egy ajánlott konfig: NVIDIA GTX 970 vagy AMD 290 -el egyenértékű vagy újabb videokártya, Intel i5-4590 vagy gyorsabb proci és min. 8GB RAM. Persze az nincs ott, hogy milyen programhoz vagy játékhoz lenne ez elég. így ezt azért eléggé fenntartásokkal kell kezelni, főleg mert ugyanitt arról is beszél, hogy a rifthez a full HD képernyőn való megjelenítéshez képest hozzávetőlegesen 3x (igen, háromszoros) számolási teljesítmény kell, és akkor most mindenki utánaszámolhat, hogy vajon most futó játékok mennyi tartalékot hagynak a mai konfigokban... -
Solt #84151 Az a baj, hogy ez nem ínyencség kérdése... :) Ha nincs meg a stabil 90 FPS, akkor vagy akadozni fog a mozgás mint a lentebb linkelt tesztben, vagy csíkozódni fog a kép, ha kikapcsolod a vsyncet. Na most egy olyan helyzetben, amikor nincs fix viszonyítási pontod, ezektől rosszul leszel...
Most, ha ez a helyzet előáll, akkor csak annyit látsz, hogy akadozik a kép, de ez most vagy zavar, vagy nem, nyűgöd nem lesz tőle, mert a monitor mögött a fal, íróasztal, Samantha Fox poszter egy fix pont! :))
Ha a fejeden van a VR sisak, akkor azt fogod érezni, hogy amikor fordulsz, a fejed elmozdulása közben kimaradnak képkockák, az agyad meg nem fogja érteni, hogy miért még mindig az a képkocka van ott, amikor a fejed már tovább mozdult, és már mást kéne látnod. Nyilván egyénenként eltérő, hogy erre ki, hogy reagál, de, ha sokáig fennáll ez a helyzet, akkor vagy a fejed fájdul meg, vagy hányingered lesz.
-
Valka78 #84150 2160×1200-en stabil 90 fps? Milyen hardver kell már ahhoz?! -
Paladin #84149 Igen, én is azt írtam, hogy kell, mert panaszkodtak még a dk1-nél akiket olvastam, hogy 50 fps alatt nagyon rossz lett.
Ehhez képest tűnik logikusnak a dk2 FAQ-jában leírt 75 fps, mert nyilván ha így megbicsaklik, akkor is megvan a minimum.
Engem nem az az fps érdekel, ami ahhoz kell, hogy a monitoron 55 fps-t keveslő "ínyencek" elégedettek legyenek, nekem (aki monitoron már 30 fps felett boldog) elég az az fps, aminél már nem szar :)
Nem mintha a 75 fpsre képes hardver nem lenne ugyanúgy számomra megfizethető kategórián kívül, mint ami 90-et tud :D
-
Solt #84148 Jaaa... IE-t nem használok! :) -
#84147 IE alatt ennyit irt ki csak chrom alatt volt 60, 30 15, IE alatt 67, 33, 17 értéket irt ki -
Lysandus #84146 A megjelenítésnél igen. Tehát 26 képet másodpercenként már mozgóképként érzékelsz. De itt arról van szó, hogy a fejed is mozgatod közben. Ha pedig erre az OR túl nagy késéssel reagál, akkor szédülést, hányingert okoz. (kb. input lag) A gyors mozgások lekövetéséhez pedig a 26 fps már kevés. -
Solt #84145 Hogy van nálad 67 meg 33 Hz? :) A teszten 60, 30, 15Hz van... :)
Már az 55 FPS is akad egy 60Hz-s monitoron... aki szerint a 26 elég, az nézze csak! :D Egyébként 24 képkocka felett már folyamatosnak látjuk a mozgást, de ha például filmet nézel, a gyors oldalazó mozgásoknál ott is lehet látni akadást... :) -
#84144 Hát érdekes ez a test , mert nálam a 67 hz-es is eléggé laggolt és elmosódott volt, a 33 hz-es meg egyenesen el volt maszálódva, pedig elvileg azt mondják, hogy 26 fps nél máér folyamatos lehet a mozgás, hát ezekszerint nem nagyon. -
Solt #84143 Nem-nem... írd csak, te tudományosabban fogalmazol, én elég pongyola vagyok! :)) -
#84142 Na, tök jó, hogy megint ugyanazt írom le, csak pár perccel később. Most már gyakrabban nyomkodom az F5-öt, hogy ne koptassam a klaviatúrát feleslegesen -
#84141 Nem a kijelző miatt kell az atomstabil max fps, hanem az Oculus működése miatt. A DK1-2 tesztelői is ezt írják, szóval ez a része már letesztelt és (sajnos) bizonyított dolog. A szem előtti kijelző egyrészt sokkal nagyobb látószöget fog be, mint egy monitor, ráadásul a fejmozgást 1:1-ben viszi át a kijelzőre. Ez miatt lesz nagyon valóságszerű az élmény. Viszont ha itt szaggat, akkor azonnal szédülés, hányinger lesz belőle, mert egyúttal sokkal érzékenyebbé is válsz rá. -
Solt #84140 Ha kevesebb az FPS, mint az adott kijelző frissítési frekvenciája, akkor akadozik a kép. ÍME Monitor esetében is kurva zavaró ez, de ott legalább van stabil viszonyítási pontod... na most VR esetében nincs, ergo rosszul leszel! :) -
Paladin #84139 Ok, de az még nem jelenti azt, hogy az a minimum fps követelmény, nem? A 60 hz-es monitoron sem muszáj minimum 60 fpst elérni ;)
Nyilván magas fps követelmény van, és van egy minimum, ami alatt nem működik a dolog, de számomra a 90 hz-es kijelzőből még nem következik az, hogy ne lehetne mondjuk 75 fps ez a minimum.
De ez csak józan paraszti ész, amit akkor használ az ember, ha ismeretei felületesek, szóval elhiszem, ha azt mondjátok, nem jól gondolom :)
-
#84138 Oculus VR blogon a fejlesztők beszélnek erről. A CV1 (kereskedelmi) változat 2160×1200 pixeles felbontással 90Hz-en fog futni.
https://www.oculus.com/blog/powering-the-rift/ -
Solt #84137 A végleges verzióban 90Hz-s panel lesz. -
Paladin #84136 Egyébként honnan jön ez a 90 fps? OR oldalon a DK2-höz 75+ fpst írnak, mit nem tudok? :)
(Régebben pedig a DK1 kapcsán még 50 fps határt emlegettek a tesztelők, hogy az alatt esik szét a látvány). -
Solt #84135 Na igen... szerintem úgy vannak vele, hogy DX9 alatt úgysincs már népszerű cím, ráadásul a késleltetésekkel úgyis nyűg lenne, ergo inkább nem támogatják. DCS, ETS2 alatt is van OR támogatás, de a TrackIR támogatás miatt gondolom nem kellett sokat variálni vele, viszont a késleltetés nem tudom mennyire lehet gond... működni ugye működik, de kérdés hogy.
Engem például még a TrackIr nagyon pici akadozása is zavar, más meg észre sem veszi... Mértem egy frametime értéket még anno a CloD-l, mert akadozni véltem a TrackIr-t. A felső grafikonon jól látszik, hogy milyen kilengések vannak 1-1 frame között, ezt már én észleltem, és zavart is... ugyanez OR-l szerintem instant okádás nekem! :D
Bevallom őszintén én sem teljesen értem, hogy mi akar lenni a "hardverben több fps kell" kijelentés...
-
#84134 Ez megint olyan rész, amihez nem értek :) Nem tudom, hogy az OR részéről mennyi támogatás kell, mi kell ahhoz, hogy egy játék fusson vagy ne. Például a nem támogatott DX9 azt jelenti, hogy azok el sem indulnak, vagy azt jelenti, hogy elindulnak, de hogy jól futnak-e az csak a szerencse kérdése? Szerintem ezt csak akkor tudjuk meg, ha kipróbáljuk. OR DK2-esen mindenesetre megy a CloD, de az DX11 alapból.
A link, amit a 150 fps-ről küldtél, az nekem nem teljesen tiszta, ott a srác a "gépen belüli" fps-ről beszél, meg arról, hogy mire jó a preempció, ami szép meg jó, de az miért is lenne az átlagjúzernek lényeges? Ha a gépnek névleg többet kell számolnia mint ami a monitorra jut, az szomorú, de ez eddig is így működött. És eddig sem foglalkozott vele senki, csak azt néztük, hogy mennyi fps-t kaptunk a játékban. Honnan tudod pl, hogy CloD-ban a stabil 60 fps-hez mennyi fps-t számolt a motorház alatt? Az OR-nél is arról van szó, hogy a monitoron kell stabil 90 fps, és ha az megvan, akkor örülünk, ha nincs akkor nem. -
Solt #84133 De, igazad lesz... low-level api nélkül esélyünk sincs arra, hogy normális kinézet mellett azon a felbontáson meglegyen a fix 90 FPS... ráadásul vannak olyan infók, hogy ahhoz a fix 90-hez inkább 130-150 kell! :))) link link
Mondjuk abban bízom, hogy ha ezek kijelentenek valamit, az semmit nem jelent... :))
Mindenesetre érdekes lesz a következő 1 év... ha tényleg olcsón (sokak számára elérhető áron) jön az OR, akkor nagy nyomás lesz a fejlesztőkön! :) Jut eszembe, CloD-ban lesz, vagy ahhoz is már forráskód kéne? -
#84132 Hát passz. Legutolsó infó az az Ocolustól jött, hogy a DX9-et nem fogja támogatni. Ez elég biztosnak tűnik, mivel a DX9 lassú, és az OR is a sebességel vergődik, hogy hogyan lesz azon a felbontáson atomstabil 90 fps (szerintem dx12 előtt sehogy, de inkább ne legyen igazam :) ) A BoS részéről azt mondták (még jó régen), hogy a DX9 mindenre elég, de ha sikeres lesz a project, akkor elgondolkoznak a dx11-en. A fórumon az OR döntése után indult pár topik, amiben ezt kérdezték sokan, hogy ezek után fontosabb lett-e nekik a dx11, de fejlesztők közül senki nem reagált rá. -
Solt #84131 OR támogatásról tudsz valami infót Tom? Tényleg nem lesz? -
#84130 Az a része nem változott :) -
sakkay #84129 Pedig most akartam eladni. De ezt még megvárom. Gyakorlatilag fél éve nem repültem vele 30 percet sem. Annyira felbaxták az agyamat a messzerrel. -
#84128 Ezt posztolták nemrég il2 fórumon:
-
sulyid #84127 "Summer and autumn seasonal maps are coming to IL2BOS in a few months as a free addition. Stay in touch for more of these fresh summertime screenies" Hell yeah :D
Talán mégsem kell majd megvenni a BOM-ot csak azért hogy lehessen nyári pályán játszani... Bár ha jól emlékszem a BOM-ban már lesz P-40-es is ami azért elég vonzó valljuk be... Ha egy P-39-est beleraknánk bármelyikbe akkor meg azonnal meglenne az első vásárlójuk :D -
RepeszElek #84126 Te jó ég!!
Csupa legendás gép egy helyen. Egyszer elmentem a csehekhez egy rally múzeumba hogy saját szememmel lássam a legendás B csoportot de azért egy ilyen nagyon brutális élmény lehet!! Kár hogy számomra ez most szinte elérhetetlen...
Viszont érdekes hogy 2 hete nem játszottam a Bos-al és totál elfelejtette a játék a joystickomat. Az egészet újra be kellett állítani vajon miért?
Azt a szerencsétlen Pe-2est meg tutira eltúlozták oroszék mert nem hiszem el hogy a saját szememmel látom ahogy a 20mm-sel lángba borítom mindkét hajtóművét majd a tűz elalszik és csak fűstől közben alig alig csökken a sebessége meg a magassága.
Az a szemét úgy égne egy ilyen találattól mint a fáklya!!
Hiába lövöm, leesnek róla darabok, meg mindig mutat valami plusz sérülést de az még mindig megy még mindig megy még mindig megy...
Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2015.05.20. 19:56:30