91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
sakkay #84205 Még kategóriát sem tudnék mondani... -
sakkay #84204 Gondolom megtépted mint állat. -
Lacusch69 #84203 Azért ez sem lehet gyenge...
-
#84202 Nem is azt mondtam, hogy a te hibád lenne, hogy nincs ott a progi, hanem aki a cikket megirta, hogy vagy a fejlesztő honlapját vagy a program lelőhelyét belinkelhette volna. -
artivizsla #84201 Ha tudnád, hogy nekem milyen ősrégi telefonom van, szinte azt sem tudom, hogy mi az az applikáció. :)) -
RepeszElek #84200 Szerintetek arra mi lehet a magyarázat hogy 500-zal rázuhantam egy IL-2-re amitől a messzerem szárnya leszakadt és földbe csapódott az orosz csoda vas meg repült tovább?
-
#84199 csak azt nem linkelték, honnan lehet az aplikációt leszedni kipróbálásra. -
artivizsla #84198 Elkészült a szegény emberek VR-sisakja. -
#84197 Régebben kipróbáltam, nem rossz. Kissé szokatlan a bevetés generátor része,a grafika anno jó volt,főleg a fülkék voltak szépek. A táj kissé lapos, a fizika elég jónak tűnt,bár kicsit mintha úsznának a gépek a levegőben. A leszállás indokolatlanul nehéz volt a Bf 109-el (csak E-4 verzió van) az valami bug lehetett. Nekem is csak offline módban sikerült kipróbálni. -
LV 426 #84196 A hosszú szár van alól, csak fordítva fotóztam, hogy a kapcsoló látszon. A középső ledet a dobozban kitoltam amennyire engedte, a szívószálak pedig a másik irányba állnak egy picit, igy kb. 1cm eltolás van.
A többi méret az ahogy sikerült, de meglepetésemre hibátlanul műt. A face track noir progival 10 perc volt a beállítás, nem szaggat, pontos, nem akad szét, szóval teszi amit kell. Mintha Repesz kollega érdeklődött volna TrackIR után. Egyenlőre bátran ajánlom annak aki még nem vett.
Eddig kb. 700 ft-ba van + a PS 3 kamera a piacon 1500 péz.
A tesztvideo konvertálás alatt....
https://www.youtube.com/watch?v=vw3MCuoFa7I&feature=youtu.be
-
#84195 Ez a BoB, a régi il2 korosztálya. Az AI-k viselkedése állítólag egész jó volt, sokan mai napig emlegetik, hogy ez az etalon a ww2-es játékok között. De ez inkább csak offline játék volt, mi nem is repültünk vele, akkoriban az il2 mindent vitt. -
sakkay #84194 Mit látsz benne Gabi? Nem mai gyerek. meg itt a CLOD, meg a Bos-bár rohadtul haragszom rá-de attól még van. -
#84193 Találtam egy ilyet! Nem CLOD, de talán egy misét megér? Vagy nem érdemes vele bohóckodni? Nem hallottam eddig erről és meglepett. Csak gondoltam hátha valaki ismeri...
-
#84192 Na örülök, csak legközelebb DCS fórum!
On -
artivizsla #84191 Épp most válaszoltam email-ben. Tényleg az A-10-es mappa megléte volt a hiba, most már működik rendesen.
-
#84190 Szia!
A leírtak alapján csak az fw-190 modul van meg neked. Ez jó információ és úgy gondolom az lehet a baj, hogy nincs meg neked az a-10c modul. A letöltő oldalon
"http://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/1330720/"
ez a komment mindent elárul. Valószínűleg átsiklottál felette.
"
Ga-Bika
28.03.2015 23:43:16
Some difficulties have been the owner module MI-8 sites! Fortunately, the problem is solved!
Must DCS World \ Mods \ DCS_World_Ga-Bika_MODpack \ Bazar \ World \ Shapes folder, delete the file named MI-8MT.lods.
Who does not have A-10C module to clear the DCS World \ Mods \ DCS_World_Ga-Bika_MODpack \ Mods \ aircraft \ A-10C folder. They may confuse some things causing error, freezing occurs, may result.
1.1 upgrade MI-8 repaired! THX!"
A lényege, hogy ha a-10c modullal nem rendelkezel, akkor a (nálam így van)
"C:\DCS World\Mods\DCS_World_Ga-Bika_MODpack\Mods\aircraft" elérési útvonalon lévő "A-10C" mappát egész egyszerűen töröld és így aktiváld a modot, majd a SweetFX-et.
Úgy gondolom ezek után ha mindent jól csinálsz mennie kell! A probláma forrása az a-10c-n belül az rwr mod lesz sztem. -
artivizsla #84189 Ok, így már működik.
Egyedül már csak a Ga_Bika Modpack-ot nem tudom feltenni. Letöröltem mindent, újratelepítettem a legújabb DCS Word-öt ( 1.2.16.) és rá a legfrissebb FW 190 D9-et, majd a főmappába másoltam a kicsomagolt pack-ot, aktiváltam a JSGME-ben a Sweet és a Ga_Bika fájlokat, de nem indul így el a játék, csak ha a Sweet-et aktiválom egyedül. -
artivizsla #84188 Szó szerint értve tényleg nem turbó, egy kalap alá vettem én is a "teljesítményfokozókat".
-
Lysandus #84187 Van egy jó kis összefoglaló erről az "Aircraft" résznél:
Feltöltő vs turbó
A probléma abból adódik, hogy az angolban is jelentheti a supercharger a turbosuperchargert is. A lényeg, hogy a Mustangnak kétsebességes kétfokozatú sűrítője volt, amit a főtengely hajtott meg. A korai Merlin motorokkal példálóznak is a cikkben, ahol a sűrítő meghajtása 150 lóerőt vett el a motor teljesítményéből. De hozzáadott 400-at, tehát a nettó nyereség 250 lóerő. A kétsebességes kétfokozatú sűrítőnél az összefüggés bonyolultabb. De gondolom ez (a kétsebességes kétfokozatú feltöltő bevezetése) csinált igazi magassági vadászt a Mustangból. -
#84186 Pályaszerkesztőben a gép tulajdonságainál tudod beállítani, hogy melyik skin legyen rajta. Felszállás előtt, vagy online a skin DCS-ben nem variálható... -
artivizsla #84185 Off : A DCS ben bemásoltam a megadott helyre az általad készített magyar skint, viszont nem találom, hogy hogyan lehet offline e"előhívni ? -
#84184 Hali.
Ha a track clip pro-t akarod lemásolni, akkor a három pont ne essen függőlegesen egy vonalba. Ha a legfelső és a legalsó van egy vonalban, akkor a középső másfél centire van kifelé tolva. A többi méret ránézésre jó (illetve annyi, hogy az eredetin a legalsó van legelöl, az a leghosszabb szár).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.25. 12:36:45 -
LV 426 #84183 Üdv,
Elkészült a v1.0 barkács track IR
jelenleg tesztelés alatt.
-
#84182 Ja ja, kvázi ugyanazt csinálja, de ez nem turbó. Kompresszornak, Sűrítőnek is nevezik. A turbót a kipufogó gáz hajtja meg, ezt pedig a főtengelyhez kötött mechanika.
Ami a musztáng szerkezetében egy sokkal érdekesebb rész -szerintem- az a hűtője. Ebben a cikkben pont megemlítik, de nagyon sokat nem olvasni róla. Az angolok a 30-as évek közepén fedezték fel, hogy ha a hűtőt olyannak tervezik, hogy a levegő ne csak gyorsan átmenjen rajta, lehűtve a hőtőfolyadékot, hanem hagyják, hogy a levegőt közben rendesen felmelegítse, akkor a hűtőt elhagyó nagy nyomású meleg levegővel extra tolóerőt is nyerhetnek (Meredith effekt). Csillagmotoros gépeken is kihasználják ezt, felhelyezett motorburkolat jelentősen csökkenti a légellenállást. Ehhez viszont az kell, hogy a motort a lehető legnagyobb hőmérsékleten tartsák, ahol még nem megy tönkre. Spitfire volt az első típus, aminél ezt alkalmazták, annak glikolos hűtőfolyadékja nyomás alatt 120 fokig melegedhetett fel, de nem volt igazán hatékony. A Musztáng volt az, aminél ezt tökélyre fejlesztették, néhány tesztben egész durva, 400 LE körüli tolóerőt számoltak a hűtőből kiáramló meleg levegőnek (ez gyakorlatilag kiváltotta a hűtő saját légellenállását, pár %-os veszteségre csökkentve annak meglétét). Csak összehasonlításnak, a meszákban az MW50 használata volt hasonló kaliberű plusz teljesítmény.
Nemrég a CloD-nál is felmerült ez a kérdés, hogy a Meredith effektet a TF bele tudja-e tenni, amire mondta a srác, aki az FM-et kalapálja, hogy felesleges rugózni ezen, mert már benne van. Még a hajtóművek kipuffogói által keletkező extra tolóerőt is számolja (igaz, az nagyon elenyésző mértékű, DE benne van). Mai napig van, amin én is meglepődök, hogy anno Oleg és Luthierék milyen szimulátort raktak össze...
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.25. 10:46:15 -
Rue East #84181 Szerintem használjuk inkább a mechanikus feltöltő (supercharger) szó kapcsolatot, a turbófeltöltőben (turbocharger) is van kompresszor. A különbség a kettő között az, hogy a supercharger az mechanikus kapcsolat alapján a főtengelyről veszi le az energiát, a turbó pedig a kipufogó gázokból, lényegében egy kis gázturbina. -
Lacusch69 #84180 Nekem ez inkább kompresszornak tűnik, mint turbónak. -
lala42 #84179 Ami nem sikerült Hitlernek fegyverrel, azt elérte Merkel asszony gazdaságilag és pénzügyileg. (mármint leigázni Európát) -
artivizsla #84178 "...Már 1942-es szolgálatba állásakor is gyors, mozgékony vadászrepülőgépnek számított, melyet a továbbfejlesztések során sem vesztett el. Ezt a P-51B-1-változatától a Spitfirenél bevált Rolls-Royce Merlin motor biztosította, melyet Packard V–1650 néven az USA-ban gyártottak, ellátva kétfokozatú, kétsebességes turbófeltöltővel is..."
-
#84177 Megnéztem a Fehér Tigrist. Hát van sok marhaság benne,pl mocsaras erdős területen harcol egy tigris t-34-esekkel. Pont az ilyen terep nem alkalmas a tigris bevetésére. Ráadásul úgy néz ki, mintha egy leopard, egy tigris és egy pershing keresztezése lenne. A harckocsik semmi alkazatot nem követnek támadáskor,csak rohamoznak egymással frontálisan,mint a középkori lovagviadalon. Igaz ez olyan jelképes misztikus film,nem igazi háborús kategória. Ha jól értelmezem a Fehér Tigris a német szellemiséget testesíti meg,végső soron pedig Európát és annak agresszív természetét. A film végén a walhallai (pokolbéli ?) Hitler-monológból ugyanis az derül ki, hogy a nácik Európát képviselték, ő valóra akarta csak váltani az európai népek titkos reményeit stb. A Fehér Tigris pedig csak visszavonult sérülten, de nem semmisült meg. A háborúnak ezért nincs vége a berlini csatával, csak akkor lesz,ha "lángolni fog" az a tigris. Érdekes lehet ez az utolsó üzenete a filmnek,a szerint mit is szimbolizál a rendező számára pontosan ez a tank. A nácikat,a németeket,a háború gonoszságát,vagy Európát? Azért érdemes megnézni,de hiába írja a kritika, hogy nagyon élethűek a harci jelenetek,meg minden tök hiteles, mert pont ezek a gyengébb részei a filmnek. -
artivizsla #84176 Nem, szerencsém van, csak simán NŐK. )) -
#84175 Hűha, nem szőkék? :) -
artivizsla #84174 Akkor gondolhatod, hogy hogy ki voltam a tegnapi shopingolástól :))
Az egésznek annyi előzménye volt még, hogy amikor mentünk autóval a városban, akkor :
Nejem : Majd én irányítok !
Én : Anyukám, te ne irányítsál csak engem, mert azt sem tudod, hogy Pesten, vagy Budán vagyunk !
Amikor az Attila útról befordultam az alagút felé :
Uhugi : Jé, ezen a hídon én már mentem át !
Én : Hugi, az nem híd, hanem alagút !
Lányom :
Én : Na ez melyik ( Móricz Zs. körtér ) tér ?
Lányom : Bah csomópont.
Na, ezért kellett az esetére extra mennyiségű alkohol és ekkor még csak a shopingolás elején voltunk. :)) -
Lysandus #84173 A Mustangban nem volt turbófeltöltő. A későbbi típusokban sem. A P-38-ban és a P-47-esben volt turbó. -
Fürtös #84172 Remélem a másodikat csak iróniának szántad :D
-
sakkay #84171 Ezt nagyon közi!! -
artivizsla #84170 Kávé mellé.
Olvasnivaló. -
artivizsla #84169 Annyi erőm még maradt, hogy ránéztem az oldalakra, ha lenyugszom, majd tüzetesebben átnézem őket. Most megyek és leiszom magam, mert közben megtudtam azt is, hogy mennyit hagytak ott a némberek a rongyokért. Komolyan mondom, hogy amikor bemutatták itthon a ruhákat, először arra gondoltam, hogy vettek nekem is géptörlő rongyot, de nem, azok a "trendi" ruhák voltak. Most néztem körül a spaizban, hogy van-e itthon egyáltalán annyi alkohol, amivel feledtetni tudom az engem ért sokkot. -
#84168 Ahogy nézem ez annyival tud többet mint a cardboard, hogy lehet állitani a lencsékat a saját adottságaidnak megfelelően. Nekem van cardboardom,de egyelöre még nem sikerült olyan beállitást találnom a játékokra, hogy kiadja a 3d hatást és ne egy fura kép legyen.
DCS-*t próbáltam,de nem sikerült beállitani . Ha esetleg valaki tud megfelelő setuot hozzá azt suivesen fogadom.
Egyébként a cikkben szereplő trinusVR nagyon jó progi hozzá, folyamatosan fejlesztik és a fejmozgást is nagyon jól leköveti ami a telefon girójával érzékel.
A lencse állitások nagyon hiányoznak,de 600ft-ot megért ,de 30at nem , főleg, hogy a telefont nem adják mellé és 1080P-s kijelzőnél kisebb felbontással értelmetlen nekiállni. -
artivizsla #84167 Olcsó 3D ?
-
Solt #84166 :D
Na ezek azok a programok, amik esetén még fizetek is, csak nekem ne kelljen mennem! :))