IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
igaz, a lövész veszélyes... hát nincs más hátra, hátulról alulról kell faragni, vagy elsõ körben kilõni a fritz szemét 😄
Riszpekk
hát szvsz stall!-t ír akkor is, amikor zuhansz, vagyis minden olyan esetben, amikor a fizika átveszi tõled az irányítást 😄
belegondolva.... gépfüggõ, hogy ki lehet-e hozni belõle, van amelyiknél marad pár százalék kontroll, van amelyik rögtön szét is esik, és van amelyiket lehetetlen "megborítani" (nem jut eszembe a neve, valami B-2xx talán, ilyen kis rövid, mokány gép, iszonyat mûrepülõ képességekkel)
belegondolva.... gépfüggõ, hogy ki lehet-e hozni belõle, van amelyiknél marad pár százalék kontroll, van amelyik rögtön szét is esik, és van amelyiket lehetetlen "megborítani" (nem jut eszembe a neve, valami B-2xx talán, ilyen kis rövid, mokány gép, iszonyat mûrepülõ képességekkel)
Riszpekk
Igen, viszont nem jó célpont, mert kicsi, és ha mögötte vagy, akkor a lövésznek ki vagy téve, és a sebezhetõ részeit nem látni.. Jobban szeretek ju 88 asok és He 111-ek ellen menni, a motorjukra célzott pontos rövid sorozatokat nem szeretik.. :-)))
Az a Spin akar lenni (a dugóhúzó), a Stall meg az átesés. Dugóhúzóba már elég régen nem estem szerencsére, mindig sikerül a határon belül repülni, stall az néha elõfordult, szerencsére elég magasan, és sikerült kihozni belõle (vhogyan lefelé fordítva a gép orrát, sebességet nyerni..) volt olyan, hogy így ráztam le a rámtapadt germánt, persze véletlenül átestem elõtte, és jónagy sebességgel sikerült alulról elkapni utána.. :-)
nekem csak nagyon lapos dugóhúzóknál szokott gondot okozni, hogy "egyenesbe" rakjam a gépet, de ha van elég magasság, akkor nem probléma
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
hát meg kell szokni a gépeket, az elsõ két Ta-152 missionömnél vagy tízszer kellett A-t nyomnom, az utolsó kettõnél egyszer sem
amúgy nem tudom, mennyire gyakori az, hogy stallból ki lehet hozni egy gépet (nem az átesõs, hanem a dugóhúzós), lehet, hogy típusfüggõ, nekem geci ritkán sikerül, van olyan gép, amivel soha
van egy pilóta ismerõsöm, õ azt mondta errõl, hogy ilyen jellegû gépeknél ilyen esetben olyan erõvel rángat a botkormány, hogy gyakran törés-zúzódás a vége, és lehetetlen egyáltalán egyenesben tartani
de biztos van itt pár szaki, aki többet tud errõl mondani
amúgy nem tudom, mennyire gyakori az, hogy stallból ki lehet hozni egy gépet (nem az átesõs, hanem a dugóhúzós), lehet, hogy típusfüggõ, nekem geci ritkán sikerül, van olyan gép, amivel soha
van egy pilóta ismerõsöm, õ azt mondta errõl, hogy ilyen jellegû gépeknél ilyen esetben olyan erõvel rángat a botkormány, hogy gyakran törés-zúzódás a vége, és lehetetlen egyáltalán egyenesben tartani
de biztos van itt pár szaki, aki többet tud errõl mondani
Riszpekk
Ja, és rá kellett jönnöm, hogy a germán bombázók közül a stukát utálom legjobban, baromi nehéz lelõni.... :-(
Hát monnyuk ha otthagyom a gépet, hogy a leszállást rendezze le magának, és csak a csattanásra kapom oda a fejem, az annyira nemjó... :-(
Hát, stallból többnyire sikerül kihoznom.. Szerencsére nem sokszor jutok odáig.. Hm. Lehet hogy az alapokkal kezdek tisztában lenni?! ;-)
Hát, szerintem elég hosszú sorozatokkal operálnak.. Én csak akkor lövök ha biztos a találat, 200 mnél messzebbre nagyon ritkán, és akkor is csak nagyon rövid sorozatokat, inkább abból többet.
Ha benne van, az is elég, ha nincs, akkor meg minek pazarolni... :-)
Hát, szerintem elég hosszú sorozatokkal operálnak.. Én csak akkor lövök ha biztos a találat, 200 mnél messzebbre nagyon ritkán, és akkor is csak nagyon rövid sorozatokat, inkább abból többet.
Ha benne van, az is elég, ha nincs, akkor meg minek pazarolni... :-)
mondjuk egy ilyet én is végignéztem tegnap....
különben ahol nem sík a talaj (pedig általában az, sux), ott inkább én repülök, legalább van benne valami élvezet
ködben is nagyon jó, amikor szinte csak a mûszerekre hagyatkozhat az ember, és komoly szívrohamot okozhat egy hirtelen feltûnõ gyárkémény 😄
különben ahol nem sík a talaj (pedig általában az, sux), ott inkább én repülök, legalább van benne valami élvezet
ködben is nagyon jó, amikor szinte csak a mûszerekre hagyatkozhat az ember, és komoly szívrohamot okozhat egy hirtelen feltûnõ gyárkémény 😄
Riszpekk
én már milliószor láttam, hogy az AI beül egy másik gép mögé és mint az õrült rátapad a tûzgombra. Egyhuzamban több másodpercig tüzel még akkor is ha "látja", hogy a lövései nem találtak.
Nekem is csak olyan helyen volt eddig gond, ahol nem sík a talaj... :-)
Szóval aztat nem szeresse.
Szóval aztat nem szeresse.
ja, STALL-nál mindig jól jön az "A" billentyû 😄
amúgy a lövéssel nem feltétlenül értek egyet, sok olyat láttam már, hogy kizárólag akkor lõ, ha biztos a találat, és akkor is csak annyit, amennyit muszáj
szerintem az ritkább, amikor összevissza lõdöznek, bár az is igaz, hogy a most lenyomott 9 campaign (Ta-152) mission alatt összesen egyszer kaptam találatok (meg egyszer már leszállás után)
amúgy a lövéssel nem feltétlenül értek egyet, sok olyat láttam már, hogy kizárólag akkor lõ, ha biztos a találat, és akkor is csak annyit, amennyit muszáj
szerintem az ritkább, amikor összevissza lõdöznek, bár az is igaz, hogy a most lenyomott 9 campaign (Ta-152) mission alatt összesen egyszer kaptam találatok (meg egyszer már leszállás után)
Riszpekk
ez azért van mert az AI "csal" 😊
Mivel a mai PC-k még nem bírnák sebességgel, ha minden repülõgépre ugyan azokat a fizikai erõket kellene kiszámolni, így az AI pilóták könnyített fizikával repülnek (jobban gyorsulnak, ritkábban esnek át, több G-t bírnak stb.) ezért aztán a felszállás után simán elhúznak.
cserébe azonban rosszabbul lõnek és nagyon hamar elpazarolják a lõszerkészletüket, és persze a taktikus gondolkodás sem az erõsségük 😊
Mivel a mai PC-k még nem bírnák sebességgel, ha minden repülõgépre ugyan azokat a fizikai erõket kellene kiszámolni, így az AI pilóták könnyített fizikával repülnek (jobban gyorsulnak, ritkábban esnek át, több G-t bírnak stb.) ezért aztán a felszállás után simán elhúznak.
cserébe azonban rosszabbul lõnek és nagyon hamar elpazarolják a lõszerkészletüket, és persze a taktikus gondolkodás sem az erõsségük 😊
ha bombázóval repülök, akkor többnyire végigrepülöm a távot, ez még a Memphis Belle hatása, szeretem a bombázás minden percét átélni felszállástól leszállásig
Riszpekk
Aham, én is vagyok így ezzel... én úgy szoktam,hogy rögtön az elõttem lévõ után indulok, így lépést tudok velük tartani. A complex engine management állítólag megoldás erre, én még csak kétszer használtam: egyszer szétnyírtam a motort, másodszor a kifutón crasheltem...
nekem ezzel az a bajom, hogy - máig sem értem hogyan - az AI sokkal gyorsabban repül
felszállok, és 2 perc múlva 4-5 kilóméterre vagyok a vezérgéptõl, pedig 100%-on tolom sík flaps-szel... :/ bekapcsolom az AI-t, és voilá, már ott is vagyok....
felszállok, és 2 perc múlva 4-5 kilóméterre vagyok a vezérgéptõl, pedig 100%-on tolom sík flaps-szel... :/ bekapcsolom az AI-t, és voilá, már ott is vagyok....
Riszpekk
Lehet, hogy csak én vagyok ilyem mazochista, de amikor lehet én mindig végigrepülõm az útvonalat is manuálisan.
Fõleg akkor, ha nem én vezetem a rajt, így aztán lehet gyakorolni a kötelékrepülést. Nagyon jó kis tréning ez is, ami fontos online repülések közben.
Fõleg akkor, ha nem én vezetem a rajt, így aztán lehet gyakorolni a kötelékrepülést. Nagyon jó kis tréning ez is, ami fontos online repülések közben.
nekem ilyen még nem volt, igaz, leszállás elõtt mindig átveszem, csak az egyenes szakaszokon nyomom AI-val
Riszpekk
És kezdem szeretni a Mig 3 ud-t :-)
Már elég korrekt mód tudom kezelni, pedig az alap il-ben iszonyatosan gyûlöltem...
Már elég korrekt mód tudom kezelni, pedig az alap il-ben iszonyatosan gyûlöltem...
Igen, csak ezzel egy baj van: Néha az AI hajlamos beleb...ni a gépet a földbe. Én most egy nem különösebb küldetéssel szívok: elsõ alkalom, 2 gyõzelem, hazarepülés AI-val reptér elõtti domb oldalába belenyomott. Második alkalom: 3 gyõzelem beülök egy negyik mõgé, erre a wingmanem hátulról belémjön, 3. alkalom, 3 gyõzelem, repülök haza, és én barom, a reptér szélén nagyon elvettem a gázt, és elõrebillentem... :-( És ekkor kikapcsoltam a gépet. :-)))
De ma este azértis végigcsinálom..
:-)
De ma este azértis végigcsinálom..
:-)
Aham, ez is egy +oldás, én nem szoktam használni, inkább kormányok trim, szendvisc, üdítõ, süti...
autopilot+8x time 😊
én csak akkor repülök manuálisan haza, ha sérült a gép vagy követ az ellenség, úgy komoly buli
én csak akkor repülök manuálisan haza, ha sérült a gép vagy követ az ellenség, úgy komoly buli
Riszpekk
Megvetted
A single szerintem sem kaka, esetleg az lehet vele a bajod, hogy hosszú repkedés után 2 perc csittcsattbimmbumm, aztán repkedhetsz haza egy fél óráig... a multi tényleg akciódúsabb.
ha multizni szeretsz, akkor hyperlobby...
A single szerintem sem kaka, esetleg az lehet vele a bajod, hogy hosszú repkedés után 2 perc csittcsattbimmbumm, aztán repkedhetsz haza egy fél óráig... a multi tényleg akciódúsabb.
ha multizni szeretsz, akkor hyperlobby...
szerintem csak fegyverzetben különböznek (illetve a fegyverzetbõl adódó súlykülönbségben)
2.04-es il2compare-rõl mintha olvastam volna valamit a simhq.com-on, szerintem ott keress/kérdezz rá
2.04-es il2compare-rõl mintha olvastam volna valamit a simhq.com-on, szerintem ott keress/kérdezz rá
van mar 2.04es il2compare?
May the force serve you well!
spitfire ixe, ixc kozott mi a kulombseg a jatekban?
csak fegyverzetben kulonbozik?
csak fegyverzetben kulonbozik?
May the force serve you well!
na majd meglátjuk, hogy akkor is így vélekedsz-e, mikor offline gyakorlás nélkül mész multizni 😊
Ok köszi szépen! Nekem nem jött be! multi rulez 😄DD
Töltsd le a hyperlobby-t (http://bop.agria.hu) és azzal keress szervert. De javaslom, hogy tedd fel az Ace Expansion Pack-ot és a legújabb patch-eket.
Ja, és a single player egyáltalán nem szar...
Ja, és a single player egyáltalán nem szar...
Sziasztok!
Tegnap vettem meg az IL2:FB-t de a single szar 😞 multiba nyomom de külföldön unalmas 😞
Nem találtam magyar servert de ha van pls irjatok le 😊
Ha mar hátul irtátok bocsi, csak nagyon sok oldal van 😊
Tegnap vettem meg az IL2:FB-t de a single szar 😞 multiba nyomom de külföldön unalmas 😞
Nem találtam magyar servert de ha van pls irjatok le 😊
Ha mar hátul irtátok bocsi, csak nagyon sok oldal van 😊
Seaweed: akkor ez nekem való oldal lehet, ha játék lennék, felhúzós lennék!
Mellesleg aki szeret idegeskedni, az olvasgassa kicsit azt a topicot amit linkeltem....hogy mit nem kepesek egyesek bugnak titulalni, es miket nem kepesek okoskodni ott...
De jobbat nem tudnak csinalni...
(oszinten..pont ezert ritkan jarok oda.. mert kurvara ki tudnak hozni a sodrombol...realitast meg hirbol sem ismeri egynehany a hivatalos forumon..)
De jobbat nem tudnak csinalni...
(oszinten..pont ezert ritkan jarok oda.. mert kurvara ki tudnak hozni a sodrombol...realitast meg hirbol sem ismeri egynehany a hivatalos forumon..)
Nah megnezetm es nekem hevenyeszett merfold per ora=> kilometer per ora hevenyeszett szamitasaim szerint (1.609):
600 Mph-nal levallnak a csurok (cirka 965 Km/h)
620 Mph-nal levallanak a szarnyak (cirka 997 Km/h)
650 Mph-nal levallnak a stabilizatorok is (cirka 1045 Km/h)
660 Mph-nal felrobban a gep... (cirka 1061 Km/h)
Ez meg messze van a hangsebessegtol...foleg ott ahol ezt merni lehet, ugy 1000 es 2000 meter kozott eri el zuhanasbol a gep... ha minderre kepes lenne 10000 meteren, akkor atlephetni a hangsebesseget, de kizarolag szarnyak nelkul 😄....)
600 Mph-nal levallnak a csurok (cirka 965 Km/h)
620 Mph-nal levallanak a szarnyak (cirka 997 Km/h)
650 Mph-nal levallnak a stabilizatorok is (cirka 1045 Km/h)
660 Mph-nal felrobban a gep... (cirka 1061 Km/h)
Ez meg messze van a hangsebessegtol...foleg ott ahol ezt merni lehet, ugy 1000 es 2000 meter kozott eri el zuhanasbol a gep... ha minderre kepes lenne 10000 meteren, akkor atlephetni a hangsebesseget, de kizarolag szarnyak nelkul 😄....)
ok megvan a bug, Galy haverom az 😄
gondolom, valami nem volt neki bekapcsolva, mert most 900 fölött simán szétesett a gépem, minden ok
gondolom, valami nem volt neki bekapcsolva, mert most 900 fölött simán szétesett a gépem, minden ok
Riszpekk
..de megis igaz miert nem repoltoljatok le fejlesztoknek?...
AEP 2.04 bug reporting
AEP 2.04 bug reporting
mi viszont kiptóbáltunk egy P51-et zuhanórepülésben, 1200-1300 kmh közötti sebességet ért el, de a hangrobbanás elmaradt, és a föld közelébe érve max olyan 5-600 kmh érzésünk volt
gondolom ez bug
gondolom ez bug
Riszpekk
Na,azért az igazságos összehasonlítás kedvéért megvizsgáltam az amcsi YP-80-ast is,bár kb annyi szerepe volt a háborúban,mint a Go-229esnek (azaz semmilyen). Jól irányítható,bár kicsit idegesen reagál a kormánymozdulatokra,viszont a sebessége se nem túl gyors,se nem túl lassú. A fair play jegyében ezzel is B-17esekre mentem,lévén hogy a németeknek nem volt nehézbombázó gépük. A gép nagy hibája az amcsi háborús tradícióknak megfelelõ light-os fegyverzet. Az orrban elhelyezett 6 db ötvenes kaliberû gépfegyver meg sem közelíti a német gépek 20as és 30as kaliberû gépágyúit. Míg a 30as gépágyúkkal elég egyetlen pontos lövés a szárnyüzemanyagtartályba,és a B-17es lezuhan,addig itt a gépuuskákkal sokat kell trükközni. Mivel relatíve gyengék,ezért közelrõl kell tüzet nyitni a bombázóra,akkor is a motorokra tüzelve. A közelrõl való tüzelés két nagy problémát is felvet,egyrészt hogy a bombázó lövészei szitává lövik a gépünket,másrészt hogy könnyû összeütközni vele. Amikor egyszer tüzelés után elhúztam a B-17es alatt,fura hangra lettem figyelmes. Külsõ nézetbõl vizsgálva a gépet derült ki,hogy a bombázó szárnya levágta a gépem függõleges vezérsíkját. Ezután persze oldalkormány már nem volt,de azért a gép repülhetõ maradt. A gép sajnos 1000 km/h-nál nagyobb sebességet nem visel el,nekem 1040nél darabokra tört. Elõször a szárnyak ívelõlapjai szakadtak le,aztán az egész bal szárny. Hát hiába,csak szubszonikus repülésre tervezték. :-)
Bizony, jó és hasznos manõver,fõleg légiharcban. Fentrõl lefelé kivitelezve Split S nek hívják.
Kata,jó a weboldalad,alapvetõen megváltoztatta a szemléletem a modellekrõl. :-)
Kata,jó a weboldalad,alapvetõen megváltoztatta a szemléletem a modellekrõl. :-)
He-111 Norvégiában...
De jó, hogy ilyen alapfogalmakkal sem vagyok tisztában...
Szal én is szoktam így fordulgatni, de ha megkérdezték volna, hogy mi az az Immelmann, halványlila gõzt eregettem volna :-)
Szal én is szoktam így fordulgatni, de ha megkérdezték volna, hogy mi az az Immelmann, halványlila gõzt eregettem volna :-)