IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
HE-111-et nem bántani, lehet hogy épp én ülök benne!

Riszpekk

FREAK
igaz, a lövész veszélyes... hát nincs más hátra, hátulról alulról kell faragni, vagy elsõ körben kilõni a fritz szemét 😄

Riszpekk

FREAK
hát szvsz stall!-t ír akkor is, amikor zuhansz, vagyis minden olyan esetben, amikor a fizika átveszi tõled az irányítást 😄

belegondolva.... gépfüggõ, hogy ki lehet-e hozni belõle, van amelyiknél marad pár százalék kontroll, van amelyik rögtön szét is esik, és van amelyiket lehetetlen "megborítani" (nem jut eszembe a neve, valami B-2xx talán, ilyen kis rövid, mokány gép, iszonyat mûrepülõ képességekkel)

Riszpekk

Igen, viszont nem jó célpont, mert kicsi, és ha mögötte vagy, akkor a lövésznek ki vagy téve, és a sebezhetõ részeit nem látni.. Jobban szeretek ju 88 asok és He 111-ek ellen menni, a motorjukra célzott pontos rövid sorozatokat nem szeretik.. :-)))
Az a Spin akar lenni (a dugóhúzó), a Stall meg az átesés. Dugóhúzóba már elég régen nem estem szerencsére, mindig sikerül a határon belül repülni, stall az néha elõfordult, szerencsére elég magasan, és sikerült kihozni belõle (vhogyan lefelé fordítva a gép orrát, sebességet nyerni..) volt olyan, hogy így ráztam le a rámtapadt germánt, persze véletlenül átestem elõtte, és jónagy sebességgel sikerült alulról elkapni utána.. :-)
nekem csak nagyon lapos dugóhúzóknál szokott gondot okozni, hogy "egyenesbe" rakjam a gépet, de ha van elég magasság, akkor nem probléma

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

FREAK
viszont nem egy mûrepülõgép, elvileg elég könnyû hosszú távon rátapadni

Riszpekk

FREAK
hát meg kell szokni a gépeket, az elsõ két Ta-152 missionömnél vagy tízszer kellett A-t nyomnom, az utolsó kettõnél egyszer sem

amúgy nem tudom, mennyire gyakori az, hogy stallból ki lehet hozni egy gépet (nem az átesõs, hanem a dugóhúzós), lehet, hogy típusfüggõ, nekem geci ritkán sikerül, van olyan gép, amivel soha

van egy pilóta ismerõsöm, õ azt mondta errõl, hogy ilyen jellegû gépeknél ilyen esetben olyan erõvel rángat a botkormány, hogy gyakran törés-zúzódás a vége, és lehetetlen egyáltalán egyenesben tartani

de biztos van itt pár szaki, aki többet tud errõl mondani

Riszpekk

Ja, és rá kellett jönnöm, hogy a germán bombázók közül a stukát utálom legjobban, baromi nehéz lelõni.... :-(
Hát monnyuk ha otthagyom a gépet, hogy a leszállást rendezze le magának, és csak a csattanásra kapom oda a fejem, az annyira nemjó... :-(
Hát, stallból többnyire sikerül kihoznom.. Szerencsére nem sokszor jutok odáig.. Hm. Lehet hogy az alapokkal kezdek tisztában lenni?! ;-)
Hát, szerintem elég hosszú sorozatokkal operálnak.. Én csak akkor lövök ha biztos a találat, 200 mnél messzebbre nagyon ritkán, és akkor is csak nagyon rövid sorozatokat, inkább abból többet.
Ha benne van, az is elég, ha nincs, akkor meg minek pazarolni... :-)
FREAK
mondjuk egy ilyet én is végignéztem tegnap....

különben ahol nem sík a talaj (pedig általában az, sux), ott inkább én repülök, legalább van benne valami élvezet

ködben is nagyon jó, amikor szinte csak a mûszerekre hagyatkozhat az ember, és komoly szívrohamot okozhat egy hirtelen feltûnõ gyárkémény 😄

Riszpekk

én már milliószor láttam, hogy az AI beül egy másik gép mögé és mint az õrült rátapad a tûzgombra. Egyhuzamban több másodpercig tüzel még akkor is ha "látja", hogy a lövései nem találtak.

Nekem is csak olyan helyen volt eddig gond, ahol nem sík a talaj... :-)
Szóval aztat nem szeresse.
FREAK
ja, STALL-nál mindig jól jön az "A" billentyû 😄

amúgy a lövéssel nem feltétlenül értek egyet, sok olyat láttam már, hogy kizárólag akkor lõ, ha biztos a találat, és akkor is csak annyit, amennyit muszáj

szerintem az ritkább, amikor összevissza lõdöznek, bár az is igaz, hogy a most lenyomott 9 campaign (Ta-152) mission alatt összesen egyszer kaptam találatok (meg egyszer már leszállás után)

Riszpekk

ez azért van mert az AI "csal" 😊

Mivel a mai PC-k még nem bírnák sebességgel, ha minden repülõgépre ugyan azokat a fizikai erõket kellene kiszámolni, így az AI pilóták könnyített fizikával repülnek (jobban gyorsulnak, ritkábban esnek át, több G-t bírnak stb.) ezért aztán a felszállás után simán elhúznak.

cserébe azonban rosszabbul lõnek és nagyon hamar elpazarolják a lõszerkészletüket, és persze a taktikus gondolkodás sem az erõsségük 😊

FREAK
ha bombázóval repülök, akkor többnyire végigrepülöm a távot, ez még a Memphis Belle hatása, szeretem a bombázás minden percét átélni felszállástól leszállásig

Riszpekk

Aham, én is vagyok így ezzel... én úgy szoktam,hogy rögtön az elõttem lévõ után indulok, így lépést tudok velük tartani. A complex engine management állítólag megoldás erre, én még csak kétszer használtam: egyszer szétnyírtam a motort, másodszor a kifutón crasheltem...

FREAK
100%=110% ofkorsz.....

Riszpekk

FREAK
nekem ezzel az a bajom, hogy - máig sem értem hogyan - az AI sokkal gyorsabban repül

felszállok, és 2 perc múlva 4-5 kilóméterre vagyok a vezérgéptõl, pedig 100%-on tolom sík flaps-szel... :/ bekapcsolom az AI-t, és voilá, már ott is vagyok....

Riszpekk

Lehet, hogy csak én vagyok ilyem mazochista, de amikor lehet én mindig végigrepülõm az útvonalat is manuálisan.
Fõleg akkor, ha nem én vezetem a rajt, így aztán lehet gyakorolni a kötelékrepülést. Nagyon jó kis tréning ez is, ami fontos online repülések közben.

FREAK
nekem ilyen még nem volt, igaz, leszállás elõtt mindig átveszem, csak az egyenes szakaszokon nyomom AI-val

Riszpekk

És kezdem szeretni a Mig 3 ud-t :-)
Már elég korrekt mód tudom kezelni, pedig az alap il-ben iszonyatosan gyûlöltem...
Igen, csak ezzel egy baj van: Néha az AI hajlamos beleb...ni a gépet a földbe. Én most egy nem különösebb küldetéssel szívok: elsõ alkalom, 2 gyõzelem, hazarepülés AI-val reptér elõtti domb oldalába belenyomott. Második alkalom: 3 gyõzelem beülök egy negyik mõgé, erre a wingmanem hátulról belémjön, 3. alkalom, 3 gyõzelem, repülök haza, és én barom, a reptér szélén nagyon elvettem a gázt, és elõrebillentem... :-( És ekkor kikapcsoltam a gépet. :-)))
De ma este azértis végigcsinálom..
:-)
Aham, ez is egy +oldás, én nem szoktam használni, inkább kormányok trim, szendvisc, üdítõ, süti...

FREAK
autopilot+8x time 😊

én csak akkor repülök manuálisan haza, ha sérült a gép vagy követ az ellenség, úgy komoly buli

Riszpekk

Megvetted

A single szerintem sem kaka, esetleg az lehet vele a bajod, hogy hosszú repkedés után 2 perc csittcsattbimmbumm, aztán repkedhetsz haza egy fél óráig... a multi tényleg akciódúsabb.
ha multizni szeretsz, akkor hyperlobby...

szerintem csak fegyverzetben különböznek (illetve a fegyverzetbõl adódó súlykülönbségben)

2.04-es il2compare-rõl mintha olvastam volna valamit a simhq.com-on, szerintem ott keress/kérdezz rá

van mar 2.04es il2compare?

May the force serve you well!

spitfire ixe, ixc kozott mi a kulombseg a jatekban?
csak fegyverzetben kulonbozik?

May the force serve you well!

Seaweed
szerintem megy o...csak epp nem is tudja hogy te mirol beszelsz...
(majf Lobby-n rajon)
na majd meglátjuk, hogy akkor is így vélekedsz-e, mikor offline gyakorlás nélkül mész multizni 😊

Ok köszi szépen! Nekem nem jött be! multi rulez 😄DD
FREAK
hogy érted, hogy szar?

Riszpekk

Töltsd le a hyperlobby-t (http://bop.agria.hu) és azzal keress szervert. De javaslom, hogy tedd fel az Ace Expansion Pack-ot és a legújabb patch-eket.

Ja, és a single player egyáltalán nem szar...

Sziasztok!
Tegnap vettem meg az IL2:FB-t de a single szar 😞 multiba nyomom de külföldön unalmas 😞
Nem találtam magyar servert de ha van pls irjatok le 😊
Ha mar hátul irtátok bocsi, csak nagyon sok oldal van 😊
Seaweed: akkor ez nekem való oldal lehet, ha játék lennék, felhúzós lennék!

Seaweed
Mellesleg aki szeret idegeskedni, az olvasgassa kicsit azt a topicot amit linkeltem....hogy mit nem kepesek egyesek bugnak titulalni, es miket nem kepesek okoskodni ott...
De jobbat nem tudnak csinalni...
(oszinten..pont ezert ritkan jarok oda.. mert kurvara ki tudnak hozni a sodrombol...realitast meg hirbol sem ismeri egynehany a hivatalos forumon..)
Seaweed
Nah megnezetm es nekem hevenyeszett merfold per ora=> kilometer per ora hevenyeszett szamitasaim szerint (1.609):
600 Mph-nal levallnak a csurok (cirka 965 Km/h)
620 Mph-nal levallanak a szarnyak (cirka 997 Km/h)
650 Mph-nal levallnak a stabilizatorok is (cirka 1045 Km/h)
660 Mph-nal felrobban a gep... (cirka 1061 Km/h)

Ez meg messze van a hangsebessegtol...foleg ott ahol ezt merni lehet, ugy 1000 es 2000 meter kozott eri el zuhanasbol a gep... ha minderre kepes lenne 10000 meteren, akkor atlephetni a hangsebesseget, de kizarolag szarnyak nelkul 😄....)
FREAK
mondjuk a sebességet akkor sem érzékeltette jól, de ez már mellékes

Riszpekk

FREAK
ok megvan a bug, Galy haverom az 😄

gondolom, valami nem volt neki bekapcsolva, mert most 900 fölött simán szétesett a gépem, minden ok

Riszpekk

FREAK
nincs, de most hogy mondod, újra megcsinálom

Riszpekk

Seaweed
..de megis igaz miert nem repoltoljatok le fejlesztoknek?...
AEP 2.04 bug reporting
Seaweed
Track van rola? (P-51 sarkanyszerkezete nem birja ki a hangfal attorest)
FREAK
mi viszont kiptóbáltunk egy P51-et zuhanórepülésben, 1200-1300 kmh közötti sebességet ért el, de a hangrobbanás elmaradt, és a föld közelébe érve max olyan 5-600 kmh érzésünk volt

gondolom ez bug

Riszpekk

Na,azért az igazságos összehasonlítás kedvéért megvizsgáltam az amcsi YP-80-ast is,bár kb annyi szerepe volt a háborúban,mint a Go-229esnek (azaz semmilyen). Jól irányítható,bár kicsit idegesen reagál a kormánymozdulatokra,viszont a sebessége se nem túl gyors,se nem túl lassú. A fair play jegyében ezzel is B-17esekre mentem,lévén hogy a németeknek nem volt nehézbombázó gépük. A gép nagy hibája az amcsi háborús tradícióknak megfelelõ light-os fegyverzet. Az orrban elhelyezett 6 db ötvenes kaliberû gépfegyver meg sem közelíti a német gépek 20as és 30as kaliberû gépágyúit. Míg a 30as gépágyúkkal elég egyetlen pontos lövés a szárnyüzemanyagtartályba,és a B-17es lezuhan,addig itt a gépuuskákkal sokat kell trükközni. Mivel relatíve gyengék,ezért közelrõl kell tüzet nyitni a bombázóra,akkor is a motorokra tüzelve. A közelrõl való tüzelés két nagy problémát is felvet,egyrészt hogy a bombázó lövészei szitává lövik a gépünket,másrészt hogy könnyû összeütközni vele. Amikor egyszer tüzelés után elhúztam a B-17es alatt,fura hangra lettem figyelmes. Külsõ nézetbõl vizsgálva a gépet derült ki,hogy a bombázó szárnya levágta a gépem függõleges vezérsíkját. Ezután persze oldalkormány már nem volt,de azért a gép repülhetõ maradt. A gép sajnos 1000 km/h-nál nagyobb sebességet nem visel el,nekem 1040nél darabokra tört. Elõször a szárnyak ívelõlapjai szakadtak le,aztán az egész bal szárny. Hát hiába,csak szubszonikus repülésre tervezték. :-)

Bizony, jó és hasznos manõver,fõleg légiharcban. Fentrõl lefelé kivitelezve Split S nek hívják.

Kata,jó a weboldalad,alapvetõen megváltoztatta a szemléletem a modellekrõl. :-)

FREAK
vágod, olyan, mint a rittberger 😄

Riszpekk

He-111 Norvégiában...

De jó, hogy ilyen alapfogalmakkal sem vagyok tisztában...
Szal én is szoktam így fordulgatni, de ha megkérdezték volna, hogy mi az az Immelmann, halványlila gõzt eregettem volna :-)