91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#84407 Remélem nem. Ha itt is saria lesz meg ilyesmik, és a közvélemény mindebbe beletörődik, akkor tényleg elhúzok innen valahová a búsba, pedig soha nem terveztem ezt komolyan.
Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.06.24. 07:45:20 -
Valka78 #84406 Ez az érv nem állja meg a helyét. Most sokkal rosszabbak az életkörülmények a kilátások és a közbiztonság is, mint '89-ben. Az adósságunk meg nagyságrendekkel nagyobb. Ezt az országot szisztematikusan szétrabolták és folyamatosan nyúznak le az emberekről amit csak lehet. Olcsó munkaerő, manipulálható tömegek, ezek vagyunk mi. Mert azt akarták, hogy ilyenek legyünk. Ennyi. És ez csak még ígyebb lesz a jövőben. Tisztességes, tehetséges politikusok és vezetők kellettek volna és akkor egész máshogy alakul a sorsunk. Létezik mennyország de annak nincsenek rajzolt határai, főleg nem a körénk rajzolt határok. -
Fürtös #84405 Én voltam, csak a kínaiakkal :D
Megjegyezném én már másodszor költöztem külföldre de én nem a megélhetés miatt.
Tapasztalataim szerint pusztán csak azért "jobb" az élet mert itt nem legalizálták a korrupciót mint otthon.
Mert ugye mikor kezdett rosszabul menni az országnak akkor az emberek elkezdtek ügyeskedni meg csalni lopni.
Ha ezt akkor nem engedték volna, akkor a lakkosság egy idő után fellázadt volna az alacsony életkörülmények miatt.
De mivel lehetett ügyeskedni, ezért mindenki ellavírozott okosban, meg fusiban ezzel kiegészítve a kis bevételét.
Ez teszi otthon tönkre az országot, nincs olyan terület ami ne lenne a végletekig korrumpálódva.
Sajnos mivel az utóbbi 50 évben ez ment az emberek egyszerűen megszokták hogy a korrupció legális és ezért nem állnak ki ellene.
Ez a nyugati országokban nem így van, itt ha az életszinvonalat bármilyen formában csökkentené a kormány valamilyen intézkedéssel azonnal rájuk gyújtanák a parlamentet.
Otthon meg szép lassan eltűnik a polgári réteg, csak nagyon szegények vagy nagyon gazdagok lesznek, mint ukrajnában pár éve. -
#84404 Szeretek én is itt élni ezért is nem hagytam el ezt az országot mint sokan mások(pedig el tudnék helyezkedni kint, de ott én csak egy "bevándorló idegen" lennék) nincsenek rószaszín álmaim a jövővel kapcsolatban. Mivel látom milyen irányba halad globális viszonylatban ez a világ, és nem fog a mennyországra még csak hasonlítani sem.
Szeretem hogy Magyar vagyok nem cserélnék más néppel sem.Viszont azt gondolom hogy valamilyen féle előrejutási tendencia az életben teljesen normális és nem feltétlenül anyagi értelemben. Az emberbe bele van kódolva ez hogy sikereket akar elérni és többet jobbat akar magának nyilván van ennek egy egészséges mértéke. Az én véleményem az hogy a gyülekező fekete felhők miatt majdnem mindegy hova megy az ember jobb megélhetésért és előrejutásért mert mindenhol nagyon nehéz lesz még ezt a meglévő szintet is tartani, nemhogy előre jutni.
Az az igazság hogy elég bonyolultá válik a jövő kérdése ha mindent figyelembe akar venni az ember(arany vásárlás, usa adósság, az euró instabilitása, és most a menekültek) de számomra kétségtelen hogy minden okkal történik és minden összefügg. Amikor már tisztán látjuk mi is lesz, gyakorlatilag akkor már semmit sem lehet tenni az ellen ami létrejön. -
sakkay #84403 Nem, nem érted.
Ráadásul úgy gondolsz a világra, mint egy 4 részes legóra. Kérlek nézzed meg hányadik leggazdagabb ország Ausztria a bolygón!!! És én nem azt mondtam, hogy te légy elégedett. Ha rám hallgatsz, az vagy ami csak akarsz lenni -
#84402 Csak azt tudnám, ha ennyira a jobb és nyugodtam élet reményében menekülnek el hazájukból , mert ott háboru és fenyegetés van, akkor mikor megérkeznek egy másik országban akkor miért kezdik el ugyan azt csinálni itt ami elöl menekülnek? CSak épp itt ők csinálják azt amit otthol velük tennék.
A másik ,meg ha tényleg menekülnek akor ,hol a csalág? Csak felnőtt férfiakat látni többségében, se nőket se gyereket, akkor annyira nem lehet rossz a helyzet ha öket egyedül merte otthon hagyni, hogy majd az uj hazába megteremtett uj környezetbe elhozza öket.
Attól meg nekem is felmegy a pumpa, hogy amikor egy "normálisabb" érts európai elkövet valamit azonnal börtön kitoloncolás satöbbi amikor egy ilyen 3. világi csinálja akkor meg jaj hát nem tehet róla ne bántsuk, inkább még támogassuk, hogy hátha majd nem fog rabolni. -
Lacusch69 #84401 Nos, valakinek (Tom?) korábban volt egy mondása, amit egy kicsit átalakítottam (nagy sikere lett az Origó egyik tematikus fórumán):
-Az optimista angolul tanul.
-A pesszimista arabul tanul (vagy más bevándorló nyelven)
-A realista lőni tanul.
A párom erre azt mondta, hogy a (4 éves) lányunknak leginkább majd oroszul és angolul/németül kellene tanulnia.
Mondom oké, de én tuti megtanítom lőni... -
artivizsla #84400 Ez már a jelen. Magyarországon a város széli telepek ilyenek.
Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.06.23. 16:17:09 -
wednes #84399 A félreértések elkerülése miatt nagyon sok mindenben egyetértek veled. Tehát nem világfelfogásoddal helyezkedek szemben. De szerintem nem szabad, hogy a növekedés rózsaszín világa megtévesszen minket. Pont nem azokat az időket éljük, de lassan a nyugatiak sem. Itt most nagy átalakulások fognak lezajlani a világban.
"Nem a rosszabbhoz kell mérni magunkat, hanem a jobbhoz."
Igen, de ezt is mértékkel. És hátra is kell nézni, hogy az ember tisztában legyen a valós helyzettel. Nem szabad a növekedési kényszer csapdájába esni, hogy az áthasson mindent. Mert akkor szerencsétlennek érzi magát majd az ember a 2 szintes házában a csupa 4-5 szintes házakkal rendelkező utcában.
Ausztriából kivonultak a ruszkik, ahogy lentebb is írták. Ugyan úgy megszállva volt a szovjetek által, mint MO. És ráadásul úgy tudom, ugyan olyan "besorolás" alá estünk velük (1955-ben kivonulás, ha vállalják a teljes semlegességet). Onnan kijött a vörös hadsereg, innen meg már nem akart. Lett is egy Varsói-szerződés, ami ezt legitimizálta.
Európa nyugati része sem teljesen magát hozta rendbe. Kaptak vastagon segítséget USA-tól, ami nem emberbaráti szeretetből kaptak, hanem, hogy ahol nincs nyomor és elégedetlenség, ott nincsenek zavargások, forradalom és nem terjed a kommunizmus. A jóléti állam a béke és harmónia rendszere.
Na most, hogy a kommunizmus megdőlt és nincs ilyen ellenség, úgy tűnik a jóléti állam rendszere is kezd szétesőben lenni a XXI. században. Valahogy a vasfüggöny leomlása után, már nem fejlődik olyan dinamikusan. Lehet úgy gondolták "fent" erre nincs már igazán szükség és megindulhat a lassú leépítése. Olyan után vágyakozunk, ami már sajnos nem aktuális (vagy aktuálisnak még épp aktuális, csak jövője nincs) Egy jó része még persze felfedezhető tőlünk nyugatra, de szerintem már nem sokáig.
A mostani jólét is egy része illúzió, mert a jövőt már felélte a jelen miatt. Az adósságspirál ami áthatja a világgazdaságot brutális mértéket öltött. Én igazból azt nem szeretem, ha Magyarországot az egyik legsz@arabb országnak gondolja sok károgó, hogy itt minden szar, bárhol jobb az élet stb. Tény, hogy egy nagy langyos víz, de akár még az előnyünkre is válhat a jövőben (nem bevándorlási célállomás stb), az ember kevésbé van szem előtt. -
Lysandus #84398 Pontosan. '45-ben kábé egy szintről indultunk... -
Lacusch69 #84397 " Mije van annak az országnak, ami nekünk nincs?"
45 év ruszki megszállás hiánya... -
Lysandus #84396 Én is csatlakozom! -
Valka78 #84395 Értem. Szóval azért mert a föld lakosságának 85% éhezik, elégedjünk meg azzal amit elénk raknak? Nem a rosszabbhoz kell mérni magunkat, hanem a jobbhoz. Nézd meg Ausztriát, milyen életkörülmények vannak ott. És miért? Mije van annak az országnak, ami nekünk nincs? Megmondom; normális vezetői. Semmi egyéb. Az a másik 85% is azért éhezik mert az a bizonyos 1% még a vért is kifacsarja belőlük a vezetőik meg mind gyávák vagy korruptak, nem tesznek semmit. Szóval szerinted alázkodjunk meg és rebegjünk hálát ezeknek globálg*ciknek, hogy nekünk legalább ennyit megengednek és nem kell éhezni? (Legalábbis nem mindenkinek).
Csak hogy tudd, Afrika a leggazdagabb kontinens, mégis ott van a legnagyobb nyomor. Vajon miért? Azért mert ha véletlenül akadna egy helyi vezető aki jót akar a népének, de káros a globálgazdinak, rövid úton eltűnik a süllyesztőben és a kutyát nem érdekli. Mert a feketéket leszarja a nyugati világ (de még a keleti is). Mi meg Európa niggerei vagyunk.
A csapból is csak azért folyik a víz, mert így több időd és energiád marad, hogy dolgozhass, kisebb a járványveszély, stb... Ne menjünk ebbe bele, nem azért van mert törődnek veled, hanem azért, mert így hatékonyabban működik a gépezet. -
wednes #84394 A megélhetés mindig viszonyítás kérdése. Ha kizárólag méggazdagabb álllamokhoz hasonlítod ezt az országot akkor igazad van.
Érezheti mennyországnak, hiszen így is jobban él és boldogul, mint a Föld lakosságának 85%-a. Nincs éhínség, járvány, katasztrófák, háborúk, nem kell eladnia a gyerekét rabszolgának vagy a kislányát azért, hogy utána a legősibb mesterséget kelljen űznie. Kapásból 5 milliárd ember cserélne vele bármilyen áron is. Tudom ők nem számítanak. De ha ők nem számítanak, akkor mi miért is számítunk?
Azt hisszük alap dolog, hogy van fedél a fejünk felett, ivóvíz folyik a csapból és télen van fűtés (igen tudom, hogy van olyan akinek ez itt is gond) El tudjuk tartani magunkat (igaz előrelépés nélkül), de ez is egy nagy kiváltság, ami a legtöbb embernek nem adatik meg. Így is lehet nézni a dolgokat. Ez nem egyenlő azzal, hogy nem akar az ember előrelépni és boldogulni. -
Valka78 #84393 Igen? Hát én meg marhára nem bánnám, ha legalább a szakmunkás béreket olyan szintre emelnék, hogy abból az ember valami jövőt tudjon maga elé képzelni. Mert havi 120 ropi legfeljebb arra jó, hogy fenntartsd magad egy átlagos létminimum szintjén és ha nincs már eleve pl. egy rendes házad ahol lakhatsz, meg is rohadhatsz ott ahol vagy a változás vagy jobbulás minden reménye nélkül. Magyarország is lehetne jóléti állam, csak eleve nem ez volt a koncepció, nem ilyen sorsot szántak nekünk sem a globális, sem a regionális "hatalmasságok". Legalább félmillió magyar fiatal hagyta el ezt az országot az elmúlt tíz, tizen-pár évben és nem véletlenül. Kurvára át vagyunk mi itt baszva mind és érezheted te ezt a helyet mennyországnak - addig a napig míg rá nem ébredsz, hogy belelóg a kezed a bilibe. -
#84392 NIncs ezzel semmi baj sőt ! Örülök neki hogy békében és boldogan és elégedett vagy . Ez jó! de a világ ma olyan irányban halad ami kihaatással lesz erre a békére és ez szerintem elketülhetetlen nagy átalakulás fog a jövőben bekövetkezni és nem biztos hogy ez békés lesz. Személyszerint én is örülök annak hogy itt viszonylagos rend van itt nem robbantja fel magát senki meg ilyenek de ez nem jelenti azt hogy nem járok nyitott szemmel és hogy nem követem nyomon azt ami szeretett hazánkon kívül történik. -
#84391 De jó, hogy vagyunk egy páran, akik ezt pont így gondoljuk -
lala42 #84390 Mi is itthon a baj?
Igaz ez csak kiragadott néhány esemény, de akkor is. Hogy Mészáros, meg Vida, meg más ilyen lényegtelen személy? Ők néhány pillanat múlva, csak történelem. Én akkor is itt leszek, nyugodt éjszakáimmal. Max. a szomszéd jön cigit lejmolni :-) -
#84389 Ja ja ja, csatlakozok az előttem szólókhoz. Végre egy normális hozzáállás. -
Solt #84388 Uram, emelem a kalapom!
Én is így vagyok ezzel! ;) -
sakkay #84387 Dettó.
Sokan marhára el vannak tévedve, mert itt lobog eggyel arrébb a délibáb(Nyugat-Európa). Pedig ha magasból nézzük, a legtöbb embertársunkhoz képest a képzeletbeli piramis inkább teteje felé, mint a közepén állunk. Csak még van feljebb is és sajnos látjuk na ez a baj...az ember ilyen. -
lala42 #84386 Próbálnád csak valamelyik arab országban az ő törvényeiket be nem tartani. -
lala42 #84385 Pont az. És még sok minden más. Van egy (nekem szép, okos jó )feleségem. Van két (nekem)szép, okos jó gyerekem. Minden nap van mit ennem, innom, van fedél a fejem fölött. Egészséges a családom és én is. Gyakorlatilag, ugyan nem nagy igényeim vannak, de azokat ki tudom elégíteni. Meg tudok venni egy-egy jó könyvet. Ha megkívánom, akkor fizetés előtti napon is tudok venni, sajtot, újságot,(igaz azt megválogatom), vagy valami édességet. Nem ébredek fegyverropogásra, halálsikolyokra. Tudom nem mindenki mondhatja el magáról ezeket, de én akkor is itt vagyok otthon. MAGYARORSZÁGON !!!! Ez nekem a menyország.
Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.06.22. 21:46:30 -
sakkay #84384 Érdekes módon azt kell, hogy mondjam, Magyarországban még sokkal több az önvédelmi reflex, mint nyugati országokban. Ugyan már a mi agyunk is keményen meg van dolgozva, de fele annyi behatástól is azonnal ébredeznek az emberek, hiába a ballib. sajtó és kiabálás. Az is igaz, hogy mi csak 20 év óta kapjuk a liberális szart. Szó se róla 50 évig más jellegű mocsokkal tömtek minket, de ez most más.
Közben gondolkodtam mit is védek ennyire, mikor egy csomó dolgot utálok a mai modern "európai" gondolkodásban. Arra jutottam, hogy azt a képességet amivel nagyapáink egy porrá rombolt európát felépítettek pár év alatt (45 után), és azt a fajta erkölcsiséget amit még-ha jól figyelek-léptem nyomon megtalálok (főleg vidéken) rokonoknál. Na azt a képességet és világfelfogást. És túl minden (ál)humánumon. Azt mondom a fiamnak, hogy tartsa tiszteletben a hajléktalant is mint embert és ne merjen tiszteletlenül viselkedni vele-amíg normális ember módjára viselkedik. De!! Soha nem maradjon egyedül ilyen személlyel és nagyon nyissa ki a szemét, mert páran közülük, már rég nem emberi lényként gondolnak magukra-és bármire, szó szerint bármire képesek-persze nem így mondtam neki amíg kicsi volt, de értette mire gondolok. Csak ugye nem tudni melyik melyik, mert nincs ráírva. Na így van ez a bevándorlókkal is. Sokan vannak, és egy részük bármire képes lenne. És én nem vagyok Jézus, hogy mindenkit elfogadjak olyannak amilyen és , hogy azért tombol, meg gyilkol mert így szocializálodott...leszarom!!! Főleg, hogy akár a gyerekeim, unokáim élete is lehet a tét. Mert 50 éven belül az a tét. -
wednes #84383 Erről a feltétlen segítségről és befogadásról mindig az észak-amerikai indiánok jutnak eszembe, akik segítsége és önzetlensége nélkül a legelső aprócska telepes kolóniák egyszerűen elpusztultak volna az első télen...
Egyébként elég összetett a probléma. Nem állíthatom, hogy erről a nagy nyugat nem tehető felelőssé, csak az elszenvedői nem is a közvetlenül az okozók lesznek, hanem "MI" a többség aki élni akarja egyszerű életét.
Én pl: szívesen lemondok az Afrikában termelt szójáról, aminek nagy részét Európában adják el. Beteg ez a világ komolyan.
Ott éheznek, de nagy termőföldeken ipari növényeket meg szóját termelnek NEKÜNK...aztán azt esszük hús helyett, vagy mellé keverve, kicsit "gazdaságosabbá" téve. Csak nézzétek meg pár élelmiszer és "élelmiszer" származási helyét a bevásárló központokban.
Meg ezt az erőszakosságot sem értem. Ez is bizonyítja, hogy a bevándorlók jó része nem azért jött Európába, hogy végre MÁSKÉPPEN éljen. Vagy egyszerűen ennyire birkák, hogy utánuk jönnek a radikálisok és ismét a befolyásukat kiterjesztik rájuk. -
#84382 Már most sem teszi, később megmár nem tudja majd érvényesiteni a jogait :( -
wednes #84381 Ez a tolerancia diktatúrája.
Most már lassan az "őslakosok" lesznek kisebbségben EU-ban mindenhol (nyugaton), vajon ők majd ugyanilyen vehemensen védhetik most már kisebbségi jogaikat? -
#84380 Ezt sose értettem, hogy hogy lehet az, hogy egy kisebbség igényeit tartják elörébb mint a többségét vagy épp a honpolgárét egy betelepülttel szemben.
Miért nem lehet olyan törvényt hozni, hogy a kinek nem tetszik a helyzet ami van nem kötelező ott maradni ,dolgozni.
Mindamellyett meg sem próbál legalább tenni az érdekében, hogy ezeket a kivánalmakat megérdemelje.
Érdekes modon a kinai és sváb kisebbség miért tud szépen csendben ellenni dolgozgatva , mig a rejtett erőforrások meg csak rombolni képesek még a meglévőt is?
Tisztán le kénne fektettni, hogy ahhoz hogy kapja valamit tenni is kell érte. -
GPx8 #84379 Ez elég vadul hangzik... :( -
Lysandus #84378 Sógor mondta, hogy azóta még durvább a helyzet. Bevezették ugyanis a sariát. Kisebb ügyekben (szomszédviták, autótörés) a muzulmán bíróság is hozhat ítéletet a muszlim negyedekben. Akkor is, ha az egyik fél nem muzulmán!!! De tele van az ottani sajtó a kettős mércével. Repülőtéren a check-in-nél a muzulmán csaj kiszolgálhat a tradicionális fejfedőben, de a katolikus csajt kirúgták, amikor kereszt medált rakott a nyakláncára. Muzulmán negyedben a Tescsóban sincsen disznóhús (csak nálunk nyomatják a multikultit), illetve nincs olyan étterem, amiben disznóhúst szolgálnának fel, még a nem muszlimoknak se. -
Valka78 #84377 És hol vannak ilyenkor a brit skinheadek, meg focidrukkerek? Má ezekbe' sincs semmi önvédelmi ösztön.... -
#84376 Nem óhajtok vitába bocsátkozni ezzel kapcsolatban
de ha neked ez itt a mennyország akkor éllj benne bár nem tudom mi tetszik benne annyira az Il2 -n kívül :) -
#84375 A durva, hogy nem is új a cikk. 2013. 01. 25-ös. -
#84374 pár röpke év és Budapesten is ez lesz... -
#84373 Akkor már csak idő kérdése mikor kezdenek pl a Trafalgar téren kövezni?
Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.06.22. 00:33:39 -
Lysandus #84372 Igaz. Sógorom Londonban él, náluk is vannak. Ők is muzulmán negyedben élnek (azt tudják megfizetni.) -
lala42 #84371 Ha ez igaz, akkor nagy a baj. -
lala42 #84370 Ha ez igaz, akkor nagy a baj. -
lala42 #84369 Így kétlem hogy odakerülsz majd.
Én már ott vagyok. :-)
két ilyen kevély népet mint ez a 2 nem látott ez a világ. A japók sem semmik. Az egyik leglustább nép is egyben. Fehér alap, piros korong. Semmi kreativitás. :-)
Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.06.22. 00:12:55 -
lala42 #84368 Így kétlem hogy odakerülsz majd.
Én már ott vagyok. :-)