91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • lala42
    Valami kivándorló (vagy be? )
    Menekült.
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.07.30. 21:54:25
  • Lacusch69
    "Majd LacAI vesz egyet és beszámol"

Az meg ki? Én már nem is emlékszem ilyen nevű emberre...
  • repvez
    forditva kéne, mert ugy sem hagyná ki a lehetőséget furdalná a kiváncsiság :P amikor már mindenki ajnározná, hogy milyen jó
  • lala42
    Majd LacAI vesz egyet és beszámol, hogy milyen búvárszemüvegben reppenni.
    Addig várjunk vele.
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.07.29. 21:16:48
  • Valka78
    Aha.... És mikor lesz ebből valami?
  • repvez
    Ezt az ocolus esetében sem értettem, hogy miért egy kijelzőre hagyatkoznak annak minden hátrányával, tehát nem elég, hogy nem tudnak akkora felbontást biztositani igy mindkét szemre,de még fura Aspect ratio-n is kell használni az osztott képernö miatt.Ezzel egy csomo játéknak extra beállitás kell, hogy legalább a kijelzön nativan jelenjen meg.
    Ezzel szemben ennél meg csak annyi a különbség a mostani 2 monitoros kiépitésnél, hogy 5,5"-osak a kijelzök.
    Igy bármelyik video kártyán lehet használni kiterjesztett asztal ként a játékokat, mégha csak 2d-t is támogatva.A 3d hatáshoz már kell a fáziseltolás a 2 kijelző között ,de ez mégis kevesebb macera.
  • Lysandus
    Nocsak! Nemcsak az Oculus próbálkozik. Vannak mások is a VR piacon. Ez elég ígéretesnek látszik nekünk szimulátorosoknak: 210!!! fokos horizontális és 130 fokos vertikális látószög:

Infiniteye, vagy StarVR

Ha a 210 * 130 fokot tényleg tudják hozni, ők lesznek a befutók. Az már bőven lefedi a teljes perifériális látómezőt.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.07.29. 14:32:14
  • Willenbrock
    A hsfx modban a távoli talaj textúrák nálam elmosódottak,a közeliek és a távoliak közt szögletes átmenetek vannak. Ez leginkább a téli Leningrad mapon tűnt fel.Tudja valaki mitől lehet ez?
    Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.07.29. 08:00:57
  • lala42
    Nem tudom, de ha E-3 al megyek, én ritkán nézem a fordulatszámmérőt, vagy a prop. állásszögét. Valahogy hallom, érzem a dolgot. (repülni nem tudok :-) ) de nagyon régen volt,hogy beállt a motor a fentiek miatt. A vizhűtőtalálat , na az más. Az olyankor is van, ha 1 fényévről spriccel az ellen. :-)
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.07.28. 18:43:12
  • Lysandus
    Kobold, ezt pont a CloD-ra írtam. És hangra ugyan "történelmileg hiteles" a CloD, de a hangok és a fordulatszám kapcsolata nem olyan, mint a régi Il-2-ben. Ott minden fordulatszámhoz saját hang tartozott, igaz máshogy "szóltak" a gépek, mint a valóságban.

1/3_vszd_Tazar
  • lala42
    "ez éppen a CloD-ban veszélyes lehet" Miért is?
    Legfeljebb spannolsz másik géppel :-)
    De azért a CloD-ban is lehet érezni, hallani, hogy milyen tartományban mennyire húz, ill. hangos a motor. Nekem elhiheted. Ott legfeljebb a harc hevében felejtkezel el róla. De ott is, ha csak E-3 van, akkor mindegy, mert az ATAG szerint úgy is mi huzzuk a rövidebbet. Mert ez "történelmileg így hiteles"
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.07.27. 20:56:01
  • Lysandus
    És hiába írja Chuck, hogy a tapasztalt pilóták hallás alapján állítják a PP-t, ez éppen a CloD-ban veszélyes lehet. Ugyanis nincsenek jól lemodellezve ilyen szempontból a hangok, tehát egy motorhanghoz több fordulatszám is tartozhat, mondjuk egy olyan 500 fordulatos tartományban. (Tehát ugyanaz a hang tartozhat 2200-es de 2700-es fordulathoz is. Vagy éppen 2400-es vagy 2900-eshez. És 2500 felett pörgetve - +30 másodpercig talán? - azon nyomban szétmegy a motor.)
  • croatianus
    Hát... ha csak azzal kéne foglalkozni, akkor biztos...
    De csak próbáld ki, hogy három spittel a nyakadon mennyivel többet facsarsz ki, ha még azzal is b...akodni kell.
    Elslisszolásnál viszont valóban jól jöhet egy kis kézi finomállítás.
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.07.27. 14:00:26
  • Scottt
    Köszönöm a tippeket, én is ezen agyaltam, hogy kb a műszerfal közepén volt a kapcsoló, nem lehetett túl kényelmes folyton odanyúlkálni és kapcsolgatni.

Azt tudtam, hogy az E4-től automatizálták, viszont azt olvastam, hogy ott még nem volt olyan kifinomult és lassabban reagált a dolgokra mint a későbbi szériákban, illetve Chuck guidejában is azt írja, hogy lényegtelen, hogy E3 vagy E4 manuálisan állítsuk, mert úgy hamarabb és valamivel nagyobb teljesítményt tudunk kifacsarni a gépből, gondolom tényleg célszerűbb ha már ráérzett az ember akkor az E4-esen is manuálisan állítani, de kérlek erősítsetek meg.
  • lala42
    Nekem x-52 van. Ott nálam a boton jobb oldalt van két fehér gomb. Nos én azt használom. A fiam a gázkaron lévő csuszkát. Ami az egér fölött van. Kinek a pap, kinek a papné. (nekem a lánya) A lényeg, hogy inkább gombokra tedd. A fiam csuszkája nekem nem jött be. Túlpörgetem vele. Nem tudom időben leállítani.
  • VO101Tom
    Hello. Ne tedd gázkarra. Mármint ne a throttle helyett...

A clodban van egy olyan rendszer, hogy megpróbálták az eredeti kezelőszervek működését – kisebb nagyobb sikerrel – átültetni a PC-s kontrollerekre. A 109-esen a PP-t manuálisan egy kapcsolóval állítottad, aminek 4 állása volt: fel - semleges - le - vitorla. Fel és le állásban egy elektromotor állította a légcsavar állásszöget - nem volt gyors, de sérülésálló volt. Ha ezt te clod-ban tengelyre teszed, akkor ő azt hiszi, hogy az ugyanúgy egy kapcsoló, mint valóságban, és úgy működik, hogy alapra húzott gázkarnál "le", középre tolva "semleges", teljesen rátolva "fel" állásban van. Egyszóval szarabb, mintha gombokra tennéd.

A legjobb, ha a gázkaron a hüvelykujjnál keresel két gombot, és azokra teszed, hogy folyamatosan állíthasd.

A valóságban a legelső típusoknál a műszerfal közepén volt a kapcsolója, amiről nagyon hamar kiderült, hogy intenzív légi hacban nehézkes, és rossz helyen van. Át is tették a gázkarra (hüvelyujjnál van egy "Drehzahl" feliratú háromállású billenőkapcsoló) és egyúttal automatizálták is az egész rendszert. Az az E-4-estől kezdve már az angliai csata elején megjelent, és folyamatosan szerelték be a régebbi altípusokba is. A kapcsoló azért kellett továbbra is, mert az automatika lekapcsolható volt (le és felszállásnál pl kézi módban kellett használni), és akkor kellett kézzel állítani.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.07.26. 21:30:00
  • Scottt
    Köszi, akkor lehet érdemesebb lenne a PP-t áttenni a gázkarra, és a legfontosabb gázkar állásokat meg billentyűzetre? Illetve a valóságban, hogy működött ez? Egyik kéz a boton, másikkal meg konstans zsonglőrködés a gázkar,meg a PP kapcsoló közt?
  • Willenbrock
    Az Origo-n megint van egy világháborús - repülős cikk: Link
  • lala42
    Gázkar kb. 75%-on, és a prop pitch-et változtatod, kb a leírt tartomány körüli értéken legyen az rpm. De hallás után is lehet érezni, hogy mennyire húz a motor.
  • Scottt
    A manuális légcsavar állásszög állításhoz van valakinek valami tippje? Azon kívül, hogy a fordulatot kb 2000-2400 rpm közt kell tartani, mire kell még figyelni?
  • Willenbrock
    Az az auto updater nekem sem ment,hibát írt ki,aztán valami spanyol oldalon megtaláltam zipben a frissítést,úgy lett jó.
  • mustangdc3
    az újra telepítés megoldotta
    JSGME-t próbálgattam hogy csak a hsfx legyen benne, de úgy sem ment.
    Viszont eddig úgy töltött be a játék hogy 4.12.2 és hsfx 7.0.3
    az újra telepítés után meg 4.12.1 és hsfx 7.0 és betölt a küldetés
    pedig feltettem először a 4.12.2-t és az auto updatert futtattam a hsfx-hez
    Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2015.07.24. 15:11:56
  • croatianus
    Lehet, hogy a JSGME-ben húztál át valamit, ami nem kompatibilis.
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.07.24. 11:42:53
  • mustangdc3
    megpróbálom újratelepíteni hátha ugy sikerül. Csináltam pedig másolatot a frissen telepített játékról 4.12.2 és hsfx 7.0.3 és azzal is ugyanaz volt a baj
  • rabbiddgog
    http://mult-kor.blog.hu/2015/07/13/fotok_az_angliai_csatarol
  • Willenbrock
    Talán valami telepítési hiba,igaz akkor eslőre sem kellett volna mennie. Az Aces over Europe-nak 4.12.2 patch és HSFX 7.0.3 mod kell. A HSFX 7.0-t kell letölteni,van hozzá egy auto updater fájl,azzal lehet 7.0.3-ra módosítani.
  • mustangdc3
    Köszönöm a tippet!
    nem sokkal azután hogy kijött a cliffs of dover eltűnt az összes il 2 es szerver és nem is tudtam hogy vannak még akik repkednek vele a neten.
    Ki is próbáltam a szervert! de akadt egy kis gond elsőre sikerült belépni és repülni viszont azóta nem tudok újra csatlakozni mert a küldetés betöltése megáll 90%nál(loading humans)
    valakinet esetleg van ötlete?
  • croatianus
    Itt.
    Legújabb HSFX-el.
    Esténként vannak is fönn egy páran .
    (Na jó, néha 30-40-en is.)
  • mustangdc3
    Szia!
    ho lehet még találni működő szervert il 2 1946 hoz?
  • LeonSilver
    Azt gondolom lehet gratulálni a pilótának. Nem nyílt ki a futó és qrva jól letette.

• VO101Tom
    Ha 5%-nál vagy 95%-nál megáll a betöltés, az minden esetben install hiba, valami kimaradt a megfelelő sorrendből.
  • Willenbrock
    Ok, tárgytalan a kérdés,megtaláltam zipben a frissítést,már megy a hfsx 7.0.3
  • Willenbrock
    Rájöttem,hogy kimaradt 1-2 patch.Most a sorrend jó,csak az a gond,hogy a hsfx 7.0-t nem frissíti az auto updater,valami hibát jelez. Nem tudja valaki ez mitől lehet vagy,hogy létezik-e a hsfx 7.0.3 frissítés auto updater nélkül is?
    Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.07.20. 04:04:57
  • Willenbrock
    Feltelepítettem az il-2 1946-ot ismét. Az Aces over Eu szervernek kell a 4.12.2 patch és a HSFX 7.0.3 mod. Úgy telepítettem,hogy alap 46-ra a patch 4.08,arra a 4.12, aztán a hsfx 7.0, ezután a hsfx updaterrel 7.0.3-ra frissítettem,mégis 5% betöltéskor kilép. Mi lehet a gond?
  • Solt
  • Papa01 #84532
  • VO101Tom
    Kiigazítottam a hátteret full HD-ra.
  • sakkay
  • lala42
    Nem semmi volt a csóka
    miért megy kétszer?
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.07.16. 01:05:43
  • lala42
    Nem semmi volt a csóka