IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rövid távon nyilván rosszabb helyzetben vannak, mint előtte, hiszen a front előre hátra végighaladt az országon, és az soha nem jó. De hosszú távon, ha sikerül hasonló, demokratikusabb rendszert kialakítani, mint amilyen a környező országokban már sikerült, akkor gazdaságilag is megerősödhetnek. Persze, van aki azt mondja, hogy az araboknak olyan nem való. Nos, azért van példa ahol működik, elég csak a közvetlen nyugati szomszédjaikat megnézni.
www.pumaszallas.hu
Nekem soha, senki nem fogja megmagyarázni, hogy a tornyok összedőlésekor ezek a zártszelvény oszlopok véletlenül lettek ilyenek:
(Egyetlen magyarázatot tudnék elfogadni a képre, ami az önmerényletet cáfolná, de azt sehol sem hallottam)
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.03.21. 18:33:14
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
www.pumaszallas.hu
Ami a cikket illeti, tényleg nem értem, hogy akár az arab tavaszhoz, akár a térség politikai játszmáiban mit számít az, hogy Kadhafinak voltak-e zsidó felmenői vagy sem, igaz-e a történet vagy sem, csak lejáratás vagy sem. Illetve értem, hogy bizonyos körökben ez mennyire kínos lehet, ahogy magyar példát is láttunk már erre, de nem hiszem azért, hogy ezek a dolgok nagy súllyal vetődtek latba amikor Tunéziában meg Egyiptomban döntögették az arab kormányokat.
Hmm, Ahmadinezsád-ra gondolsz? Ő nem elnök 2013 óta, ha ő most rugózik azon, hogy Iránban a zsidók milyen jól élnek, akkor ez most panaszkodás az utódjára, vagy dicsekvés a közösen elért helyzetért? 😊
www.pumaszallas.hu
Amúgy meg pár hete hallottam, hogy líbiai menekültek tömege próbál bejutni az EU-ba, főleg Olaszországba. És hogy már millió fölött van a menekültek száma a polgárháború kitörése óta. Lehet hogy "utána" visszamentek, de érdekes, hogy most meg még többen mennek el.
De még mindig nem vágom, hogy kinek volt jó a Kaddhafi rendszer megdöntése, mert úgy tűnik a líbiaiaknak nem igazán. Bár azt hallottam, még anno, hogy a lázadók még nem is győztek, de az első hivatalos lépésük az volt, hogy bankot alapítottak az IMF égisze alatt. Na, azoknak biztos jó volt.
Mondjuk lehet meglepődnél ha megkérdeznéd őket 😊
A Béna.
Ha beidézek egy ilyen "jelentéktelen" felvetést határozottan nem antiszemita forrásból (egy másik a "Times of Israel"-től akart lenni - csak valamiért nem sikerült - na az lehet, hogy egy kicsit antiszemita <#vigyor3>#vigyor3>), az természetesen "jó ízes zsidózásnak" számít.
De így kerek a történet:
"By the time Colonel Muammar Gaddafi came to power in 1969, roughly 100 Jews remained in Libya. Under his rule, all Jewish property was confiscated, and all debts to Jews were cancelled. Despite emigration being prohibited, most Jews succeeded in escaping the country and by 1974, only 20 Jews remained in Libya.<7>7>
In 2002, the last known Jew in Libya, Esmeralda Meghnagi, died. In the same year, however, it was discovered that Rina Debach, a then 80-year old woman, who was born and raised in Tripoli, but thought to be dead by her family in Rome, was still living in a nursing home in the country. With her ensuing departure for Rome, there were no more Jews in the country.<8>8><9>9>
In 2004, Gaddafi indicated that the Libyan government would compensate Jews who were forced to leave the country and stripped of their possessions. In October of that year he met with representatives of Jewish organizations to discuss compensation. He did, however, insist that Jews who moved to Israel would not be compensated.<10>10> Some suspected these moves were motivated by his son Saif al-Islam Gaddafi, who was considered to be the likely successor of his father. In the same year, Saif had invited Libyan Jews living in Israel back to Libya, saying that they are Libyans, and that they should "leave the land they took from the Palestinians."<11>11>
On 9 December, Gaddafi also extended an invitation to Moshe Kahlon, the Deputy Speaker of the Knesset and son of Libyan immigrants, to Tripoli, purportedly to discuss Jewish property in Libya.<12>12> In 2010, it was claimed that Gaddafi had Jewish ancestry.<13>13> Two Israeli women of Libyan origin claimed to be distant cousins of Gaddafi, and their grandmother's sister was a Jewish woman who converted to Islam and married Gaddafi's grandfather, a Muslim Sheikh. The daughter of this marriage was Gaddafi's mother.<14>14><15>15>"
(wikipedia)
Vagyis úgy tűnik, hogy a cionista direktívával tökéletes összhangban megalijáztatta azt a pár családot.
Persze, mindez semmiféle korrelációban nincs az itt tárgyalt dolgokkal.
Még azzal sem, hogy Ahmenidezsad meg pont azzal fényezi magát, hogy náluk milyen jó dolga van a zsidóknak.
Csak egy teljesen mellékes, viszont annál illetlenebb kérdés.
Ezer bocsánat. <#worship>#worship>
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.03.21. 16:48:22
Az, hogy te bizonyítékokkal bármit alátámasztanál, azt nem tudom hova tenni. Vannak ismerőseid akik neked elmondják a tutit. Ok. Nekem is vannak orosz és ukrán ismerőseim, akikkel együtt repkedünk clodban, néhányan TF-ben is benne vannak. Tudod miért nem kérdezem őket soha arról, hogy mi megy ott? Mert aki Donyeckből játszana, az qrvára nem mondana semmi jót az ukránokra, aki meg északról, az ugyanúgy nem mondana semmi jót az oroszokra. Ugyanúgy nem tudod eldönteni, hogy melyiknek mennyire van igaza, mert még ha ott is él, honnan tudná, hogy mikor milyen nagyhatalmi kavarások mennek a háttérben? Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy megnézed, hogy mik történtek, és mennyire logikus vagy törvényszerű, hogy az egyik esemény vezessen a következőhöz. És az ISIS és usa kapcsolatánál nekem qrvára nem áll össze a kép.
Ami az ISIS feketepiacon árult olaját illeti, rengeteg cikket találhatsz róla, ha google-ban keresel, az, hogy melyik forrást fogadod el igaznak, az megint abból fog eredni, hogy alapvetően melyik oldallal szimpatizálsz. De hogy ne lehetne illegálisan olajat eladni, az elég vicces 😊 Bármit el lehet adni, drogokat, fegyvert, miért pont olaj lenne a kivétel?
Pár hír az ISIS olajáról:
http://rt.com/news/203723-isis-iraq-oil-smuggle/
http://english.alarabiya.net/en/perspective/analysis/2014/08/28/Experts-ISIS-makes-up-to-3-million-daily-in-oil-sales.html
Ha viszont ez a cikket vehetjük annyira "bizonyítéknak", mint a thenewamerican cikkeit, akkor kérdés, hogy vajon ki veheti meg tőlük? Biztos nem a Szaúdiak 😊 Oroszoknak van saját. Kínának viszont nagyon kell. De rajta kívül is bárki, akinek olcsó olaj kellene.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.21. 16:25:27
www.pumaszallas.hu

Nem az arab haverjaim mondják meg a tutit, de ha mondjuk a BBC leadná, hogy Irak lerohata szíriát akkor én azért megkérdezném az ismerősöket is ,hogy most akkor mi van.
Egész egyszerűen arról van szó, hogy több információhoz férek hozzá mint te( lehet jobban is érdekel a téma).
Az sem mellékes, hogy én esetleg járok olyan helyekre dolgozni amit te max a hiradóban látsz.
Az egyik "barátom" például végigfotózta a Libiai "Polgárháborut". Meglepődött,hogy a Libiai felkelők mennyire jól beszélnek angolul egymás közt...
Ha nem tudsz korekkt módon megnyilvánulni akkor hagyjuk az egészet, nem szeretnék lesülyedni erre a szintre...
A Béna.
www.pumaszallas.hu
Egy Filarmonica. Tán a föld legjobb beretvája,de mindenképp ott van az első 3 ban. És egy 8/8 as az azt jelenti ,hogy akkora mint egy péklapát ,és ha éppen nem beretválkozik vele az ember akkor tükörnek is jó,de evezőnek is megteszi😊 És csudiszép.
Majd meglátod😊)
A politikusi morál megítéléséhez még csak külföldre sem kell menni, elég szétnézni kis hazánkban. Az IS általános iq-jához csak annyit, hogy a tanításuk szerint a nap kering a föld körül..... sötét középkori szinten mozognak, de Red Bullt isznak.
Nem a dollárt akarta tönkretenni, hanem be akarta vezetni az arany alapu dínárt mint közös afrikai fizetőeszközt, hogy ne dollárért kelljen eladnia az olajat.
Neked ez nem lett volna jó, a Libiai népnek viszont nagyon jó lett volna.
Gaddafi azt mondta: az afrikai olajból afrika népeinek kell jól élnie!
A Béna.
Ezért lesz óriási balhé a BRICS böl, meg az eurázsiai gazdasági unióból, már ha hallottál róla ,hogy elindult januárban.
Kína és Pakisztán nem vehet olajat az ISIS től, mert azzal akkora politikai támadófelületet nyitnának, hogy abba a kormány azonnal beleroppana.
Honnan jönnek ezek az információid?
A Béna.
www.pumaszallas.hu
Te ebben hiszel, ellentétben én nem hiszek az én verziómban, ha megfelelő tényekkel és informciókkal alátámasztod és meggyőzől akkor én simán azt fogom mondani, hogy neked van igazad és az nem logikus ahogy én gondolom.
A Béna.
www.pumaszallas.hu
A Béna.
www.pumaszallas.hu
Lehet, hogy ideje váltanom? Mondjuk legalább egy Franz Joseph/Lemmy Kilmister féle pofaszakállra.
Márcsak mindkét úr iránti tiszteletem jeléül is.
<#idiota>#idiota>
Az ISIS nem árul olajat, ki lenne az az idióta aki nyiltan vásárolna olyajat egy elismerten terrosrista államtól?
Szerinted komolyan van olyan politikus aki bevállalja azt ,hogy az ISIS től vegyen olajat ezzel támogatva napjaink egyik legnagyobb terrorszervezetét?
Gondolkodjunk már kicsit.
Vannak a hírek meg van a logikus valóság.
Emellett szívesen látnám ha az állításaidat meg is alapoznád.
A Béna.
"Az ISIS alapvető célja a katonai beavatkozás legalizálása Szíriában, ezért tombolhatnak még szabadon. Ugyebár a NATO (USA)hivatalosan nem avatkozhat be országok belügyeibe. A sziriai polgárháború pedig belügy, más kérdés hogy külföldi szervezésben és támogatással zajlik."
Ezen mit értettem félre?
Az hogy az amerikai gépek véletlen pont az olajat pusztítják el és ez milyen rossz Szíriának... ne vicceskedjük el a dolgot azért. Az, hogy a felkelők kezén vannak azok a kutak, akik kitermelik és el is adják, az meg kifejezetten jó volt nekik igaz? 😊 Vagy nem lett volna egyszerűbb felrobbantani pár követséget, most a Szírek nevében (vagy mondjuk előhozni megint a vegyi fegyver témát) és szétbombázni azzal az indokkal? Vagy miért is bombázhatják MOST Szír engedéllyel az ISIS-t ha az tkp. a Szíreknek a legrosszabb? És miért állt be a sorba Irán és Jordánia is, akik pont nem arról híresek, hogy nagyon haverkodnának az amerikaiakkal (pláne Izraellel). Nekem ez nem áll össze, biztos csak átsiklottam valamin 😊
www.pumaszallas.hu
Kicsit már unom, hogy mindenkit ledegradálunk anélkül, hogy bármit is tudnánk rólla.
Vegyél már kicsit vissza arroganciából!
Olvastad bármely munkásságát? Voltál kint Lybiában az ő idejében?
Tudod miért pucssolták meg?
Mégis honnan etz a magabiztos tudás ha kérdezhetem?
Gold-backed “dinars”, BRICS, KONY 2011, ezek mondanak valamit?
A Béna.
Az előző hozzászólásom lényege irónia nélkül:
Az ISIS "elfoglalja" az olajlétesítményeket amit aztán az USA lebombáz, (persze ISIS tag a környéken nincs) ezáltal megfosztja Szíriát az olajbevételektől + az infrastruktura rombadöntése miatt a nép is erősen zúgolódni fog.
Ezzel az Assad kormányt igyekeznek gyengíteni hogy a Szír felkelők minél hamarabb megdönthessék a kormányt.
A közel kelet egyik fele amerikai kézen van, és ők szeretnék a másik részét is a saját irányításuk alatt tudni.
Az USA pontosan tudja, hogy az olajárral rendesen meg tudják őket fingatni a burnuszosok.
Az USA gazdaság meg ugye erősen függ az olajtól, mindent megtesznek, hogy minél nagyobb befolyásuk legyen az olajpiacra.
Nyereség reménye nélkül csak pusztán segítő szándékkal még mindig nem háborúzik senki a földön.
Kicsit olvass utánna a világgazdasági mozgásoknak meg az olajpiacnak, mielőtt leoltasz.
Meg az sem árt ha van néhány ismerősöd arról a környékről is 😄
Én ha az iráni helyzetre vagyok kíváncsi akkor nem a BBC-t nézem hanem beugrok egy shisára az Iráni haveromhoz és elbeszélgetünk kicsit.
Mostanában elég sokat voltam az arab országokban, és egyre inkább úgy néz ki az a lufi is ki fog pukkanni hamarosan.
Más:
Laca te engem egyre inkább felb**ol ezekkel a beretvákkal, már már ott tartok,hogy megkérdezlek boltoljunk egyet nekem<#taps>#taps>
Bár attól tartok igencsak összekaszabolnám magam...
A Béna.
Kadhafi rendszerét is sokan kiszolgálták, különben nem maradhatott volna hatalmon olyan sokáig, azok nyilván nem mentek haza ha el tudtak menekülni. Ezért lett polgárháború belőle, ami sosem jó, de az, hogy egy ilyen rohadékot elzavartak, az hosszú távon jót tesz nekik.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
A Béna.
Amennyire tudom a líbiai menekültek száma már milliós nagyságrendű. De biztos vannak akik jól jártak.
Ami az arab tavaszt illeti, nemtom ki mennyire emlékszik rá, de Tunéziából indult ki, ahol azóta sem történt semmi, amiért az a nyugatnak fontos lehetne, majd pár lépcső után jutott Egyiptomig, ami viszont MNNA tag volt, az ottani amerikai befolyás elvesztése nagyon érzékeny veszteség volt az USA-nak (más kérdés, hogy azóta mennyire szerezték vissza). Az egyetlen, nyugatiak számára is előnyös változás az Líbia volt, de Kadhafi eltávolításával szerintem az ottaniak is jól jártak. Melyik idióta amerikai CIA-s tervezhette ezt? 😊
www.pumaszallas.hu
Na, nem mintha az usa-nak egyébként olyan nagyon szüksége lenne ürügyre. Szerbiát is úgy bombázták szét, hogy nem volt ENSZ felhatalmazás (oroszok megvétózták ugye), ők meg szartak bele. De ettől függetlenül mindenki úgy csinál, mintha minden ok, maiért látszólag tényleg jogosan lépnek fel, az biztosan egy duplacsavarral pont általuk szervezett ürügy, ami nekik is kárt okoz, az okok sem tiszták, de mindegy is mert mindenhez kell egy ürügy. Dehogy kell. A másik, hogy ott volt 9/11. Utána megtámadták Afganisztánt. És Irak? Iraknál miért nem robbantottak fel még pár épületet otthon? Biztos lehetett volna még pár biztosítási csalást szétosztani a haverok közt, ahogy 9/11 -ről is állítják nem? Iraknál már csak szimplán bekamuzták a tömegpusztító fegyvereket és kész? Nem visszalépés ez az előzőekhez képest? Hát nincs ezekben egy szemnyi szakmai büszkeség, hogy ha olyan jól ment 9/11, akkor miért nem villantottak valamit újra? 😊
Apropo Irak. Irakban a kormányerők Amerika szövetségesei. Az amerikai olaj és nyersanyag kitermeléssel azért ők nem járnak olyan jól, mintha szabadpiacon adnák el azokat, de ugrálni sem ugrálnak nagyon emiatt (nem is tudnak). Az ISIS viszont nyíltan Amerika ellenes. Lefejeznek, megégetnek embereket, sokat a sajátjaik közül is, ronda ügy. Miért akarna Amerika egy ISIS-t a jelenlegi Iraki kormány helyett? ISIS legnagyobb területeit dél Irakban szerezte, ahol az olajkutak is vannak... biztos jó oka van usának erre, csak én még nem jöttem rá 😊 Az meg, hogy most Irániak, Amerikaiak, Jordánok kvázi közösen lépnek fel ISIS ellen, annak sincs sok értelme, ha ISIS az usa szervezése vagy bábja lenne. Nem igaz? 😊
www.pumaszallas.hu
GDP/fő alig több mint Ukrajnának.
A hadsereg morálja nem megkérdőjelezhető?
Szerintem a világon nincs olyan arab reguláris hadsereg amire ez igaz lenne, de hogy a szírekre nem, az biztos.
Ugyebár a NATO (USA)hivatalosan nem avatkozhat be országok belügyeibe. A sziriai polgárháború pedig belügy, más kérdés hogy külföldi szervezésben és támogatással zajlik.
A külföldi érdekek alapján megpróbálták megpucssolni az Asszad kormányt, ami nem jött be mert a szírek nem vették be a dolgot,ezért polgárháborút"robbantottak" ki.
Mivel Szíria azért nem egy csóró állam,és a hadsereg morálja sem megkérdőjelezhető ezért a Lázadókat hamar elkalapálták a külföldi támogatás ellenére is.
Ne feledjük, nyiltan nem lehet beavatkozni, mert Szíriának aztán semmi köze az usához meg europához, egyszerűen nincs legális indok a beavatkozásra.
Marad a pénzzel és fegyverrel történő támogatás. A felkelők viszont nem porofesszionális haderő nem nagyon lehet őket irányítani, nem lehet nekik parancsolgatni.
Így a "polgárháború" nem halad és még mindig nincsen USA barát kormány hatalmon, sőt ahogy látjuk a helyzet egyre romlik a lázadók szemszögéből.
Erre nyújt megoldást az ISIS. Hirtelen felbukkan egy nagyon jól szervezett csoport, államot alapít Szíria területén, ami ugyebár IS néven fut.
A nemzetközi sajtóban már simán el lehet adni, hogy az IS nem Sziria, ezért ott be lehet avatkozni.
Meg is kezdték akkurátusan szétbombázni az ISIS támaszpontokat.
Arról már ők nem tehetnek,hogy ezek a fránya terrorpisták imádnak állami olajipari komplexumokban tanyázni, szét is bombázták szépen mindet.
Ezzel a módszerrel gyönyörűen ki lehet véreztetni a kormányerőket, mert ugye Szíriának legfőképpen olajból van bevétele.
Azt meg ugye mondanom sem kell, hogy háborúhoz 3 dolog kell: Pénz,Pénz,Pénz, +1: nem árt ha van még hozzá egy kis Pénzed is!
Még szerencse,hogy azért Szíriát támogatják több oldalról is, ami ellen lázadozik is az USA.
Ennyi dióhélyban, és nehogy párhuzamot vonjatok ukrajnával <#nezze>#nezze>
A Béna.
Ka-50
Volt szó róla hogy a virtuális vadászrepülő századok tagjai segítségével reklámozták az NFTC programot melyre 2017 ig lehetett folyamatosan jelentkezni.
Úgy tudom pár évre fel is függeszették a jelentkezést mivel kellő számú pilótát sikerült kiképezni. Nemrég viszont újra láttam a hirdetést hogy lehet jelentkezni nem is értettem hogy miért de már igy a cikk alapján világos
Si vis pacem, para bellum
Társadalmi támogatottság nélkül meg nem számítanak jelentős tényezőnek.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Utolsó egy perc..beszartam-pedig utálom a csávót!
Eszembe jutott ,hogy már nincsenek ilyen fazonok a mozivásznon .Mecsoda eleganciával akcióztak .