91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Hali. Nem. Unlockolni csak a single player kampányban lehet, a küldetések után kapott pontokkal. Ha megvetted a prémiumot, akkor a weblapon ki tudod kapcsolni a felszerelésekre vonatkozó tiltásokat, de a festéseket akkor is unlockolni kell.
  • Fantasy18
    hali srácok! BOS multiban megsemmisítek egy gyárat vagy egy játékost ugyebár azért kapok pontot.. és az lenne a kérdésem hogy azok a pontok számítanak az unlockolható dolgokba?
  • szekelyland
    Sziasztok!

Elég régóta nem jelentkeztem, ezért "kissé" kimaradtam a dolgok menetéből.
    Látom sok szép és új dolog vár rám, annyira kioptimizálva, hogy a fiam 30e Ft-os táblagépén is simán megy (vagy nem??)

Komolyra fordítva a dolgokat - van rá esélye hogy notebook-on értékelhető eredményt lehessen elérni ? (tudom, notebook az nem PC, de na - i7, 8Gb ram, GTX950 ) - van remény?

A PC-met megették az egerek és a rozsda az utóbbi 4 év alatt amíg távol voltam...

• hqx
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A garancia az régen nem volt jó náluk, de most nem tudom. De ahogy olvasom nem sokat változott a helyzet.
    #84633: Nincs semmilyen bolthűség, csak próbálom kerülni a szar boltokat.:)
    #84634: Ezt nem tapasztaltam, pont az ellenkezőjét.:) Végül is mindegy, ott kell vásárolni, ahol jó az embernek!:)
    #84635: Nem is azért írtam, hogy bárki ott vásároljon, csak érdekesség szempontjából, hogy pl nekem ott minden jól zajlott, de az iponnál nem.
    #84638: Én azokat kerülöm.:) Szerintem egy e-mail és/vagy telefon a bolt felé, és ha később kiderül, hogy hazudtak, akkor gondolom érthető a válasz!?:)
    Egyébként régen azért választotta az ember az Ipont, mert olcsóbb volt akkoriban majdnem minden boltnál.

#84643: Ezután pénzt fogunk kérni!:D Csináljuk nekik itt a reklámot!:D A negatív reklám is reklám, hogy rohadjanak meg!:D

Utoljára szerkesztette: hqx, 2015.08.18. 02:20:04
  • Paladin
    Árgépnél könnyen el tudom képzelni, az nagyon gyanús cucc volt, nem volt hozzá bizalmam. (Listáztak cuccokat, amik igazából sosem voltak, gagyi gyanús névtelen boltok, stb.) Árukereső egész más tészta. Évek óta rendelek azon keresztül. De befejeztem a reklámot neki, nem fizetnek :)
  • macleody
    A mostani a harmadik gépem, amibe az iponból rendeltem az alkatrészeket. Soha nem volt velük gondom, igaz gariztatni sem kellett semmit, a mai napig működik minden. VGA-k, tápok, alaplapok, procik, router... Szóval a gari ügyintézést nem ismerem, de vásárláskor mindig rendben volt minden, mikor a futár kihozta a cuccokat.
  • Solt
    Ez évekkel ezelőtt volt, most már azért ilyet nem mernek eljátszani szerintem... az áfa csalás jobb üzlet! :D
  • LeonSilver
    Meg kellene nézni a fogy.véd. mutatványban, hogy erre az esetre mi vonatkozik. Mert az ugye alap a boltokban, hogy akármi történik mindig az alacsonyabb ár az érvényes.
  • Solt
    Nem egyszer megszívattak... berendeltem, jött a visszaigazoló email 1-2 nap múlva, de abban már drágább ár szerepelt! Természetesen nem értették, hogy miért küldtem el a picsába őket! :D
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.08.17. 20:44:28
  • LeonSilver
    Ja. Mondjuk az árgépnek nem nagyon kell hinni, illetve a boltok is nagyfaszok ám!
    Vagy azon az áron már pont nincs vagy soha nem is vót... :D
  • Solt
    Az lehet, de én anno párszor rácsesztem az ilyen árgépes "amelyik a legolcsóbb onnan rendelem" dologra! :)
  • Paladin
    Nos, az már többször kiderült, hogy árérzékenység tekintetében nem vagyunk egyformák ;)
  • Solt
    Elég egyértelműek a jogaim, ha engem szivatni próbál bármelyik ilyen cég, az kemény fába vágja a fejszéjét! :) Mint említettem, sok esetben nem a bolton múlik, hanem a nagykeren... Az pedig sok esetben ugyanaz, akárhol vásárolsz. :) Biztos jó az Aqua, de nekem nem esik útba, kiszállítás meg nem pálya... Egyébként érdekes, nekem meg az IPON-l nem volt soha gondom, pedig volt jópár garanciális ügyem! ;)

@Palladin: A bolt hűség szerintem nem fura... Amennyit vásároltam már náluk, van renomém, másképpen állnak hozzám. Arról nem is beszélve, hogy nincs annál kellemetlenebb, amikor a sarki bolt beadja a kulcsot, aztán kezdődhet a levelezés, szarakodás, ha valami gond van. A DigitalTrend egyik napról a másikra bezárt, pedig az sem volt kis cég.
  • PhantomAss
    Nekem meg sok bajom volt velük, nagyon flegmák és nem szoktak reagálni semmire.
    Már sokszor megfogadtam hogy nem vásárolok tőlük.
    De amúgy meg a nagy számok törvénye alapján ahol pörgés van ott nagyobb eséllyel csúszik be hiba is.
  • Paladin

Fura ez a bolthűség :)
    Én árukeresőn nézem mindig, ha kell valami, és onnan rendelem, ahol összességében legolcsóbb. (Ofc rápillantok a bolt értékelésére is). Akkora szórás van, sokszor egy boltnál, ahol valamit legolcsóbban kapsz meg, más cikk sokkal drágább az átlagnál.

A garanciális viselkedésük úgyis lutri. Kivétel az Ipon, az az egyetlen, amiről már sok rosszat hallottam (még mielőtt itt is szidtátok volna :) ).

• hqx
    "Én például mindig ott vásárolok"
    Elég nagy baj!:D Egyszer fogod beszívni velük, azt majd meggondolod...
    Érdekes, az AQUA-val még nem volt semmilyen gondom. Pedig 2003 óta ismerem.
  • mustangdc3
    Köszönöm a tippet, este kipróbálom. :)
  • Rue East
    Ez mustangdc3 #84620 -ra volt a válasz.
  • Rue East
    TS3-ban megnyitod a Settings/Options/Hotkeys menüt, jobb alsó sarokban (legördülő lista) beállítod a keyboard and mouse only-t.
  • repvez
    nekem is ez a gondom, hogy nem tudja az ember hogy kiben bizzon, ha valami gond lenne a garancia időben.Ha a nagyboltokat mindenki szapulja a kisboltoknál meg nincs érdemi gariztatás vagy lehet addigra meg is szünik a bolt mire lehjár a gari.
    Még talán a PCX ami árban és választékban is elég jónak tünik.
  • Solt
    :D

Az, hogy mit kapsz a nagykeren múlik! Nekik nincs raktárkészletük! ;) Nem védem őket, de én még nem hallottam olyan számítógépes üzletről akivel mindenki elégedett lenne! ;)
  • LeonSilver
    Én meg egyszer vásároltam ott és kapásból SZAR volt, amit küldtek. Szóval 100%-os fos azért az már valami.
  • Solt
    Azért ezzel így nem értek egyet! :) Én például mindig ott vásárolok, de soha semmi gondom nem volt velük! ;)

Az a baj, hogy nincs olyan cég akivel mindenki 100%-ban elégedett lenne. Ráadásul sok múlik a nagykeren is, sok esetben ők a ludasak. Asus esetében például most kitalálták, hogy nincs semmilyen helyi bevizsgálás, mindent vissza kell vinni a nagykerbe, ott meg kezdődik az üldögélés. :S
  • LeonSilver
    Nyugodtan ki lehet írni ám, hogy az iPon egy szar, fos, átverős cég! Senki ne vásároljon tőlük ha jót akar.
  • Lysandus
  • hqx
    Ez véletlenül nem az ipon?
  • Solt
    Nem is értem, hogy ezeket, hogy gondolják...
  • mustangdc3
    Találkozott már valaki olyan hibával hogy játék közben az x52 gombjai rosszul működnek ha háttérben fut a ts3 kliens?
    Ugyanis most ez jött nálam elő, ha kiépek a ts3ból akkor megy rendesen.
  • Lysandus
    Amiről már beszéltem. I-vel kezdődik...
  • Solt
    Ez melyik üzlet?
  • LeonSilver
    Jaja! Most nem azért de még balfaszok is. Ez sima bukta, hogy nem cserélik ki, de megveheted ugyan azt ha fizetsz rá.
    Ha kicserélik is, én simán felnyomnám őket. Rohadtak.
  • Lysandus
    Mondjuk többet soha semmit nem fogok venni náluk. És másnak sem ajánlom.
  • VO101Tom
    Hihetetlen, hogy mekkora gyökerek vannak. Csatlakozom Leonhoz, fogyasztóvédelem a minimum. Ez amit itt leírtak, ez szimpla csalás, hiszen hazudnak, hogy pénzt adj nekik olyanért, amiért nem járna (ha náluk megvásárolható a cucc, akkor mi az, hogy nem tudják kicserélni? Odamegy, leemeli a polcról, és ennyi).
  • Lysandus
    Igen. Most válaszoltam nekik, hogy cserét kérek, értesítsenek, hogy mikor mehetek átvenni. Azt is hozzátettem, hogy ha hétfőn ezt nem teszik meg, akkor megyek a fogyasztóvédelemhez.
  • LeonSilver
    NE SZAROZZ! Fogy. véd oszt jó napot! Ilyen a mesében nincs baszki!
  • Lysandus
    Na megint elkezdte a kedvenc számítógépes üzletem. Megvárták, hogy lejárjon a 15 nap, majd kaptam egy emailt, hogy elismerik, hogy a termék hibás, de se javítani se kicserélni nem tudják. Visszafizetik az árát, vagy megvehetem megint, DE ekkor fizetnem kell az árkülönbséget (most drágább, mint mint amikor vettem). Ez nem tűnik valami korrektnek...
  • Sidewinder
    Én sem vagyok szakértő, annyi szerencsém van, hogy az eddigi életem során kb 20 felszállásom van Kamovval. Háromszor vezettem is.Valamennyit tudok a típusról,de nagyon nem nevezném magamat szakértőnek.
    Azokat a mozgásokat amit a Ka-26 forgószárnylapát végez, egy fő és farokrotoros helikopter rotorlapátja is ugyanígy elköveti.
    A legyezést ( a lapát fel le mozgása) csapkodásnak hívják. A csapkodó csukló segítségével tartható kordában ez a mozgás.
    A rotorlapát másik mozgása jól látható (1:42 és 1:44 között figyelhető meg a legjobban),ez pedig a matatás. Láthatjuk, hogy a lapát az agytól a gyorsuló mozgás közben elkezd lemaradni, majd 1:44-nél mintegy véghelyzetben megáll és ottmarad,megjelenik a szemünk előtt egy addig nem látható gumiharang bal oldalon. A lapát ilyen vízszintes irányú előre,vagy hátra mozgása a matatás, ennek a szabályzására van a matató csukló kitalálva. A lapát ezen kívül a csapkodáson túl a hossztengelye körül még csavarodik is, ezt a mozgást is jól látható, jobbra balra dőlve "hintázik", bekötési pontok és a rotoragy között megfelelő csapágyazás segíti ezt a szintén nem rendellenes mozgást. De ez még csak nagyon alapja az egésznek, a dinamikus rudakról amik a ciklikus kartól(botkormány), kollektív kartól,és az oldalkormány pedáloktól futnak a rotoragyhoz és a csuklókhoz, a lapátok illetve ciklikus (és a Kamovokon differenciáltat is) állásszög beállítását végzik, vagyis a gép kormányzását, még nem is volt szó. és nem is akarok róla írni, mert nem szeretnék nagy hülyeségeket írni.
    A Sea King-es animáció bemutatja, azt,hogy,hogyan működik a kormányvezérlés egy fő és farokrotoros helikopternél.
    A Kamovokon ez még bonyolultabb.
    Lysandus kérdésére válaszolva, hogy mi bírja ezt és milyen anyagból van?
    Ez jó kérdés. A Kamov Ka-26 típus 1965 augusztus 18-n végezte első felszállását, tehát hamarosan az 50. születésnapját ünnepli.
    A rotoragy, a csuklók és egyéb teherviselő elemek anyagösszetétele a mai napig titkos.
    A rotorlapát belépőéle fém, de maga a lapát üvegszálas anyagból készült. Egy lapát súlya 24 kiló, amikor normális üzemi fordulaton forog, akkor 6,2 tonnás erővel hat a bekötési pontokra. A lapát profilja nem állandó állandó húrhosszú. A lapát profilszekciókból áll, ezeken különböző mértékű geometriai elcsavarást is alkalmaznak, ahhoz, hogy a legjobb légerőeloszlást kapják.
    A lapátok minőségét jól jellemzi,hogy a gyártó 6 éves élettartamra tervezte őket. A rendszerváltás előtt amikor még létezett a MÉM Repülőgépes Szolgálata,akkor mg helikopter szerelők elmondása alapján ezt annyira komolyan vették, hogy a budaörsi központi raktárban, ha volt olyan, 6 éves komplett lapátsor ami még soha sem volt helikopteren, azt is megsemmisítésre ítélték a vezérek. "Majd rendelünk újat az oroszoktól helyette" felkiáltással. Aztán jött a rendszerváltás, a SZU megszűnt, Oroszország nehéz gazdasági és politikai helyzetbe került, a Ka-26 lapátjának tömeggyártása megszűnt, az esetleg felhasználható fiatalabb lapátokat pedig Budaörsön megsemmisítésre ítélték a vezérek még korábban, így azok már nem voltak. Jelenleg az a jellemző, hogy 18-20-24 éves életkorú lapátokkal repülnek a gépek, a lapátokat évente felülvizsgálja egy orosz szakembercsoport speciális műszerekkel, és eldöntik,hogy tovább repülhetnek e,vagy sem.
  • repvez
    Ez a legjobb szemléltető video a helikopter agy müködéséről szerintem

Itt több kamera állásból meg lehet nézni. a csapkodó mozgás meg annak köszönhető, hogy minden helikopternél ugye a forgó mozgáshoz még az egyik oldalon hozzáadódik a másik oldalon meg kivonodik a helikopter sebessége is . emiatt egy szinus görbe mozgást végez egy körbeforgás alatt.
    Ja és a rotoragy nem döl meg semerre , legalább is nem az egész.
    Ha esetleg bővebben is érdekel valakit akkor keresek még anyagot hozzá.
  • mustangdc3
    Nem vagyok szakértő de ez a típus koax rotoros lehet hogy amiatt van hogy így legyez.Talán az állászög miatt látszik ilyennek mikor a rotor agyon nem vízszintesre van állítva, mert mondjuk előre van döntve a rotor, mivel a kamera egy fix rotor lapátot néz az van mikor a heli orrához ér lejjebb van mint amikor a farokrotornál halad el. Vagy esetleg a trimm miatt, az teljesen máshogy működik a helin mint a merevszárnyas gépeken.
    Amúgy a repülésben sokan úgy tartják hogy a heli olyan csúnya hogy taszítja a föld amiatt repül így nem érdemes nagyon kutatni a miérteket :) :P
    Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2015.08.15. 17:52:17
  • mustangdc3
    Köszönöm szépen :)