91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lacusch69 #84687 Sajnos nem. (253/2004)
"(4) A kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyver, festéklövő fegyver, légfegyver lőtéren (pincelőtéren, szobai lőtéren), céllövöldében, bekerített magánterületen, a fegyver használatára vonatkozó biztonsági előírások betartása mellett, kizárólag sportlövészetre vagy céllövészetre használható.
(5) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában a kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú légfegyver, számszeríj, szigonypuska közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, közforgalmú közlekedési eszközön csak zárt tárolóeszközben birtokolható (szállítható)."
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.08.23. 07:56:16 -
Frenky #84686 Morgen! Műrepülés, formációban való repülés légcsavaros gépekkel DCS_World_el. Olyan tagok „jelentkezését” várom, akik szívesen repülnének, gyakorolnának légcsavaros 2. VH. gépekkel. Heti 1-2 alkalom lenne, aztán igény szerint szervezhetnénk, kinek melyik időpont a megfelelő. Készítenék egy missiont, amiben TF-51D, P-51D, FW190D és BF109K várja a pilótákat. DCS World MAGYAR Felhasználók - DCS HUNGARY - DCS virtual HUNAF üdv, HUNter -
lala42 #84685 Ott nyugodtan lövöldözhetsz. A kitétel, a lakott területtől 300 m. ha jól emlékszem.
Fegyver és lőfegyver között nagy a különbség. A 7.5 joule-tól nagyobb, valamint a lőpor (robbanás )által kiklőtt szilárd anyagu valami, az-az lövedék lőhető ki. Ennek a 2-nek teljesülése esetén beszélünk lőfegyverről. Minden más esetben fegyver.
Moset nem kell belemenni, a hideg és meleg fegyverek boncolásába.
Tehát veheted az alább linkelt fegyvert, légpuskát, és amit irtál helyet, lehet vele csattogtatni. ( persze minek, ha nem fácán az áldozat.:-) )
Azza vigyázz, hogy ha megspékeled a cuccost, mint nekem volt anno a FÉG 5.5-es, abba riga teleszkóp rugó volt, az eredeti helyett. Ütött macskát, nyulat kb 50 m-ról. Volt vadhús :-) Csak ember ne találj el vele. Mert akkor cumi van. Még egy csúzlival is. Tudod a bugyigumis.
Xaraxik a billentyüm.
Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.08.23. 01:21:42 -
Valka78 #84684 Nem akarom elemről járatni, a mostani is a tápról megy. Én a led élettartamára gondoltam. -
Lysandus #84683 Elemről akarod járatni őket? Nem ajánlom. Nekem volt olyan, de lecseréltem olyanra, amit az USB-be lehet dugni. Az oka egyszerű: ahogy merült az elem, egyre halványabban világítottak a ledek, és mindent újra kellett állítani. Akár egy óra repülés után is, egy órát meg waron simán repül az ember. Szóval inkább USB, ha nem akarod állandóan utána állítgatni. -
Lacusch69 #84682 Nem. -
Valka78 #84681 Az erdő szélén van egy régi pisztolylőtér, ami valaha a helyi laktanyához tartozott. Tudomásom szerint most közterületnek számít, mások szerint viszont valamelyik üzletlánc megvette a területet már régen. Alapvetően "senkiföldje" benyomást kelt az egész, évente kétszer kaszálják. Ott vajon lődözhetnék egy 7.5 joule-os puskával? -
sakkay #84680 Írtam...ja és 7.5 alatt megveszed és ennyi.. -
Lacusch69 #84679 Vegyél egyet amiről dokument van, hogy 7.5J alatti a torkolati energiája. (Papírt, számlát őrizd meg!)
Aztán csak lövöldözz, ne foglalkozz semmivel.
Erősebbhez fegyvertartási engedély kell, nem fogsz kapni.
Illegálisan (ha lebuksz) 2-8 év.
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.08.22. 11:09:15 -
Valka78 #84678 Ez az, köszi. Forward voltage max 1.6V Ezek szerint kb másfél volt kell egynek? Mennyi ideig bírják vajon?
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.08.21. 23:10:58 -
#84677 Ha erre gondolsz akor én voltam. Én ugy forrasztottam öket, hogy egy probapanelből (az a soklyukas tábla) 3 lyukat kivágtam és a két vezetéket a 2 szélsőbe beforrasztottam egy kis kilógással majd ezt a ledet beillesztettem a 2 közé és meg melegitettem az előzőleg odaforrasztott ont igy annyira meglágyult, hogy odaragadt ez a led is.
a linken letölthető hozzá a pdf amiben az összes adata szerepel a feszültségek és amperek.
-
sakkay #84676 Ha holnapig nem érkezik valakitől válsz, írj rám priviben segítek. -
Valka78 #84675 OFF
Ért valaki a légpuskákhoz és az azokat szabályozó törvényekhez?
Azt tudom, hogy 7,5 joule-ig ill. 170 m/s torkolati sebességig nem kell fegyvertartási engedély.
Ha veszek ilyen puskát, azt is be kell jelenteni? Hogyan történik a folyamat?
Illetve ha erősebbet akarnék venni, akkor mit kellene elintéznem és főleg hogyan?
Mennyire veszik komolyan a hatóságok ezt az egész légpuska dolgot?
Ezeket néztem ki:
Benjamin 397
Diana 21 panther
Crosman 1377 -
Valka78 #84674 Valaki a múltkor belinkelte ide azokat a kis hangyapöcsnyi IR ledeket, hogy abból épített trackir-t. Rendeltem is akkor párat (nem tudtam, hogy olyan picik) de fogalmam se volt, hogyan lehetne ezeket forrasztani, vagy hogy hány voltosak, úgyhogy bedobtam a fiókba.
Most viszont baromi sok időm van, úgyhogy szívesen fogadnék némi instrukciót ez ügyben - amennyiben a "találmány" gazdája még olvassa a topicot. -
Sidewinder #84673 Az Eagle Dynamics VK oldalán találtam a következő videót, remélem, hogy nem volt még. A videóban Erich Brunotte a Luftwaffe nyugdíjas vadászpilótája próbálja ki a DCS:FW-190 D9 pre-alpha változatát,még 2014 júliusában. Erich Brunotte a való életben is repülte ezt a típust, a második világháborúban. A teszt helyszínére egy magyar lajstromú Jak-18-assal érkezett :) A videóban felhívja a figyelmet a szimulátor akkor meglévő hibáira, és természetesen sokat mesél a légiharcokról és a különböző típusú német második világháborús gépeken szerzett tapsztalatairól:
-
Sidewinder #84672 A múltkori Kamov videóhoz kapcsolódóan egy kis forgószárnyas alap aerodinamika:
Itt
És itt
Ez pedig már nagyon a mély víz, de mindenképpen érdekes. Szilágyi Dénes doktori dolgozata a forgószárnylapátok terheléseinek dinamikai és aerodinamikai vizsgálatáról.
Itt
Dr. Szilágyi Dénes neve ismerős lehet innen
-
sulyid #84671 Legújabb szerzemény, azt hiszem ma lesz egy kis spitfire reptetés. :)
Tegnap hazaértünk nyaralásból és "csak" 8 órát repültünk a géppárommal online. :) -
sakkay #84670 Ide is segítségérés kiáltást!
Újraraktam a gépem, és bár szerintem azt mentettem el a dcs-ből amit kell nem műkszik.(mármint a joy beállítások g940) Ha valaki pontosan tudja , hogy kell, kérem írjon át a dcs topikba!!
Köszi.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.08.20. 16:01:55 -
#84669 Érdekes,régi film Jak gépekről:
Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.08.20. 09:13:57 -
#84668 Szívesen.
Az a videó valszeg elég régi lehet, korábbi patcheknél ez még igaz lehetett, hogy a documents alatti 1CSoftclub mappát először létre kellett hozni (első indítás), aztán mehetett rá a TF patch. A TF4.0 és fölötte biztos nem kell, mert én sem indítottam el soha az alapot peccselés előtt. -
Valka78 #84667 Nem kellett.... Felraktam az összes patch-t és működik. Nem is kellett volna vacakolni semmivel. Így bízzon az emberfia a youtubeos videókban
Amúgy kösz a segítséget!
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.08.20. 00:41:15 -
#84666 Na, ez viszont nekem új, de ha ezt mondták, akkor egy próbát megér :) -
Valka78 #84665 Az egyik video tutorialban mondták, hogy legalább egyszer el kell indítani a játékot a tf patchek telepítése előtt. De mindjárt kipróbálom. -
#84664 Illetve ezt írták még, hogy ez steam hiba, regeditben kell turkálni kicsit. (De ahova ezt linkelték ATAG-on, ott is azt írták, hogy a TF patcheknek ezt javítaniuk kellene automatikusan.)
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?p=34209106 -
#84663 A TF modok fent vannak?
szorri, én is csak találgatok, atagon a vc edist hibára írta egy srác, hogy gondja volt vele (nem indult el a játék, ahogy neked), de TF modok felrakása után neki jó lett... -
Valka78 #84662 Próbáltam, de ugyanaz. -
#84661 próbáltad elindítani a laucher.exe-t a játék mappából is, vagy csak steamen keresztül? (steam rendszeresen akar nekem is telepíteni mindenfélét a clod indulásakor). -
Valka78 #84660 Feltelepítettem és nem indul el. Kiírja a vc redist telepítést, aztán kilép. Megpróbáltam azt felrakni, amelyik a redist mappában van, de van fent újabb verzió, szóval nem telepíti. -
#84659 Hali. Nem tudom pontosan, hogy melyik bugra gondolsz, a clod mappában van egy redist mappa, abban vannak ilyesmik, hogy redist, dot net, directx, satöbbi. Azokat fel kell tenni. Win 7-en a KB2670838 frissítést is le kell szedni (IE-hez adott valamit, de sok játék fagyott miatta). -
Valka78 #84658 Újra kellett telepítenem a clod-ot és nem emlékszem a vc redist bugot hogyan kell javítani. Leírnád még egyszer? -
#84657 Köszönöm! -
#84656 Megkérdeztem Szentgyörgyi Dezsőt, azt mondta, hogy Szentgyörgyi Kálmánnak van egy nagy alakú könyve, "Pilóták egy családban" címmel. Ezt megelőzően ugyanő írt egy kis alakú könyvet is, ugyanebben a témában, de annak a címére nem emlékszik ő sem, viszont ez a "Pilóták a családban", ez teljesebb könyv. A Polc.hu-n van is belőle rendelhető példány: http://www.polc.hu/szerzo/szentgyorgyi_kalman/
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.08.19. 10:19:57 -
#84655 Respect nekik hogy róla nevezik el a teret.
Apropó, pár éve láttam egy kis könyvecskét ami SZD-ről szólt, történetek, anekdoták voltak benne a Maléves korszakból azt hiszem. Nem tudod mi lehet a könyv címe? Régóta keresem. -
#84654 Szentgyörgyi Dezsővel beszéltem a minap, és minden érdeklődőt meghívott szept. 8-án Enyingre, édesapjáról elnevezett tér avatására.
-
Lebowski #84653 1600-ig kezeli a ramot mindenféle ráncigálás nélkül, de 1-2%-ot tudnál pluszban elérni vele. A késleltetésük fontosabb (CL 9 10 11). Minél kevesebb értelem szerűen annál gyorsabb, de ezek is csak pár százalékok. Rosszul mindenesetre nem jártál.
Nem jobb egyik sem a másiknál elvileg. Innentől már az dönt, hogy kinek milyen szín tetszik és ilyenek. Általában amúgy kingstonokat szoktam látni, gamerpc összerakós videókban, de különleges okot még nem találtam rá...
Utoljára szerkesztette: Lebowski, 2015.08.18. 19:13:46 -
Lysandus #84652 A másodikat választottam. -
Lysandus #84651 Intel Core I5-3570K 3.40 Ghz 1155 BOX -
Lebowski #84650 Milyen procid van? -
Lysandus #84649 No, újabb felvonás: miután a fogyasztóvédelmet kilátásba helyeztem, és kértem vissza a régi modulokat, cserét ajánlottak:
Kingston 16GB DDR3 1600MHz Kit(2x8GB) HyperX Savage Intel XMP Red
vagy
Kingston 16GB DDR3 1866MHz Kit(2x8GB) HyperX Fury Black Series
Ezekről mit lehet tudni? Egyáltalán melyik a jobb?
Jelenleg ilyen van/volt:
http://ipon.hu/webshop/product/corsair_16gb_vengeance_ddr3_1600mhz_cl9_kit_cmz16gx3m2a1600c9/210558
A Corsair jobb, mint a Kingston? -
#84648 Szia.
Ha a clod-ot kérdezed, a legutolsó Team Fusion patch a 4.312. A játék jobban fut és optimalizáltabb mint előtte, de csodát ne várj. Egy próbát azért megér, "papíron" nem tűnik kevésnek az a notebook...