IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És egy egészen furcsa tapasztalat: mintha eltűntek volna az "AMD csíkok"! Processzorcserétől?!<#guluszem1>#guluszem1> (most már hiányozni fognak<#buck>#buck>)
Hát onnan, hogy soha nem volt szimpatikus ez a dolog, amíg mellettem valaki ki nem köpte a fogát. Aztán arra gondoltam, nem is olyan hülyeség ez az izé. De mind a mai napig utálom.
Itten nézd meg
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.22. 19:50:55
Nem tudom, hogy mennyire megbízható forrás, de megvan az állítólagos TELEFONBESZÉLGETÉS.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
É még nincs vége a licitnek!
http://www.ebay.com/itm/AMAZING-NOS-13-16-Straight-razor-FILARMONICA-by-J-M-Pou-cut-throat-/381178743477?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item58c0060ab5
A másiknál meg pont fordítva ott a segge nagyobb.
Azért nem köszörűvel mert nehogy megégjen az anyag ,lévén ott elég vékony már. Ráragasztok a gerincre vagy 6 réteg szigszalagot és tologatom a gyémánton az 1mm kb 10 perc alatt le is veszi.
Utána már csak egy réteg cellux és jöhet az 1000 kő meg a folytatás 12000 ig.
Pearlnél egy Japán tengeralattjárót másfél órával a támadás előtt süllyesztettek el. Akkor is riadóztathatták volna a flottát, de az is a körülményes parancsnoki láncolaton akadt el, nem Roosevelt-en. Vagy ott a radar, amit felállították, működött is, és észre is vette a közeledő gépeket majdnem egy órával a támadás előtt. Ott is a helyi parancsnok nézte B-17-eseknek a közeledő gépeket. Az sem Roosevelten múlt. Minek küldtek volna járőrözni rombolókat, minek tettek volna radart Honolulura, ha az a cél, hogy a saját flottájuk minél nagyobb veszteséget szenvedjen? Vagy ott vannak a csatahajók. Ha a hordozókat azért küldték gyakorlatozni, mert tudtak a támadásról, akkor a csatahajókat miért nem? Azok voltak a flotta gerince, és a háború végéig nagyon nagy hasznukat vették a partraszállásoknál és a hadműveletekben. Még ha a vezető helyet a hordozók vették át később, a csatahajók harcértéke sem lett nulla. Ráadásul a haditengerészeti doktrína ekkor még a csatahajókat gondolta fontosabbnak.
Hogy jól jött-e Rooseveltnek és az Angoloknak, hogy támadtak a japánok? Persze. Jól jött-e nekik, hogy felkészületlenül várták őket, elpicsázták az egész flottát és a Japánok úgy vonulhattak vissza, hogy gyakorlatilag alig volt veszteségük? Nagyon nem.
www.pumaszallas.hu
Esetleg a WTC elleni támadás idején is érvényben volt ez a doktrína ?
Nincs valaki aki esztergál ?
Kéne nekem egy kiütő amivel rézlemezből az alábbi formát ki tudom csapatni.
Egy vésőből flexxel ,köszörűvel már gyártottam egy prototipust ,csak ,hogy lássam működik e,és működik,de azért jobb lenne egy szépen megmunkált darab.
Ezeket kéne.
És a régiek így csinálták.
Egy eszterga padon kb 2 perc alatt meg lehetne csinálni de még a környéken sem ismerek senkit.

Aleutok, Hawaii, Midway.
Nem hiszem, hogy nagy probléma lett volna a készültségi szint megemelése az említett térségekben.
Ez egy nagyon érdekes könyv , de többek között kifejti ,hogy egy tábornoknak,vagy bármilyen magas rangú vezetőnek akiknek döntéseket kell hozni a siker érdekében sose szabad az egyénnel foglalkoznia. Már ,hogy ki hal meg ,meg mennyien. A végcél érdekében bizony áldozni is kell .
Szóval valami ilyesmi is szó volt benne.
Coventry-t az Enigma miatt hagyták lebombázni. Ha nem volt fedősztori, az angolok az Ultra információira nem reagáltak.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.22. 16:37:35
www.pumaszallas.hu
A múltkori W&B-nél nem azt írtad, hogy ólombú van az a díszítés?
A WB nyele az szaru természetesen,azt vagy fel tudom újítani vagy ugyanilyen anyagból csinálok újat ,a díszítés az ezüst szokott lenni csak jóóól be van már feketedve.
A pengét tükörre kell megcsinálni csak úgy ér valamit,egy rozsdás vassal senki sem akar borotválkozni érthető okok miatt.
Ráadásul nem valami útszéli fának tűnik, talán valami rózsafa. Lelked rajta, ha lecseréled. Az a fácskás bakelitszerűség se rossz, csak látom, el van törve. Nem lehet megragasztani. Na persze a lehető legtávolabb álljon tőlem, hogy beleszóljak<#kuss>#kuss>!
A másiknak miből van a nyele, valami szaruból? (Azt már mondani sem merem, hogy azon mennyire tetszik a penge foltosodása.)
Ez viszont hivatalos oldalon van:
"Pearl Harbor 1941. december 7-ei megtámadásával kapcsolatban:
1941. november 26-án a német birodalmi rádiófelderítő szolgálatnak
Hollandiában települt és a tengeralatti nemzetközi telefonkábelek lehallgatására
szakodosott egyik alegységénél sikerült lehallgatni Roosevelt amerikai elnök és
Churchill brit miniszterelnök közötti telefonbeszélgetést. Ennek során Churchill
jelezte, hogy a japán flotta – hat repülőgépanyahajóval – a Hawaii-szigetek felé tart
és valószínű célpontja Pearl Harbor kikötője."
FORRÁS 42.o.
Churchill is tudott Coventryről, mégis hagyta az egészet.
A politika nemigen foglalkozik az emberéletekkel, ha valami nagyobb célt akar megvalósítani.
A bontás utáni kép lehetősége: erre gondoltam, hogy az egyetlen, amivel magyarázni lehet. (csak sehol nem olvastam)
A gugli a thermit cut kifejezésre ad jónéhány ilyesmi képet, de mikor készültek?
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.03.22. 15:13:23
Micsoda jó kis meló lesz ezeket tipp toppra megcsinálni.
A vékonyka Böker kap csontból takarást a fa helyett a pengén ,és valami szép nyelet, a W&B-t meg majd renoválom korhűre.

Apropo kódfejtés. Kicsit off most, nemtom egyáltalán kit érdekel, pár hete találtam neten egy teljes értékű (!) Enigma szimulátort 😊
http://users.telenet.be/d.rijmenants/en/enigmasim.htm
A manualban írják, hogy ez a kis progi 100% kompatibilis a valódi gépekkel, visszafejthetők az akkori szövegek is akár. A tárcsákat és az alján lévő dugaljakat is pontosan ugyanúgy kell konfigurálni, ahogy a valódi gépeket. Ami még érdekes, hogy leírja az eljárásokat is, hogy hogyan használták ezeket, milyen trükköket használtak a németek. Pl. az üzenet első pár betűje csak halandzsa, aztán a kódolt üzenet egy olyan kóddal folytatódik, ami csak a tárcsák beállítását tartalmazza, amivel a többi része tovább olvasható. Leírják, hogy hogyan írtak számokat és egyéb dolgokat. Be lehet konfigurálni, hogy a hadsereg és légierő négy, vagy a haditengerészet öt tárcsás gépét szimuláld. Jópofa. Szerintem 😊
www.pumaszallas.hu
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.22. 13:56:29
Az amerikaiak négy nagy hordozóval kezdték, Korall tengeren kiesett egy, Midway-re maradt kettő ép és a toldozott-foldozott Yorktown. Midway után maradt kettő nagy, szerencséjükre a kettő ép. A háború végéig 24 nagyot állítottak hadrendbe, de a kis kísérő hordozókkal együtt közel száz repgéphordozójuk volt (ez a teljes szám, az egy időben hadrafogható hordozók száma ennél kevesebb volt).
A japánok hat nagy hordozóval kezdték a háborút, a Korall tengeren kiesett kettő nagy és elsüllyedt egy kicsi kísérő. Midway-re négy hordozójuk maradt, Midway után csak az a kettő, ami sérülten hazajutott Korall tengerről. A háború végéig ez a szám 15 nagy és 10 kicsi lett. Ez is a teljes létszám, amiből nekik jóval nagyobb ütemben fogyott mint az Amerikaiaknak.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.22. 13:47:36
www.pumaszallas.hu
És nem pár hét alatt fejtették meg ezeket.
AzértPearl-t nemlett volna olyan egyszerű elfoglalni ,volt ott katona bőven és a japánok nem erre voltak akkor berendezkedve,ráadásul azért ha tudták az ami ha nem a japók sem lehettek biztosak abban ,hogy a kikötőben állomásozó hajókat taccsra is teszik úgy hirtelen.
Amúgy hány hordozóval kezdte az USA a VH-t? És hánnyal fejezte be?
Nem tudom azért kérdezem.
Mert szegény németek csak egyet akartak de az se lett kész soha.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.22. 13:16:42
Azt én sem hiszem, hogy ha az Amerikaiak tudták volna a Japánok terveit, akkor ugyanígy nem csinálnak semmit. Ennek nincs értelme. Ha a Japók támadnak, az már elég ürügy a hadba lépésre, csendben riadóztatják a flottát, hogy azok szedjenek le annyi gépet amennyit csak tudnak, sőt, a gyakorlatozáson kint lévő hordozókat is ráküldhették volna a támadókra amikor azok gépei Pearl fölött vannak. Honnan tudhatták volna, hogy a tényleg hatalmas Japán flotta nem hajózik be Pearlbe másnap és foglalják el a teljes szigetet? Négy hordozójuk lett volna hat ellen, nulla támogatással. Mi biztosíték volt arra, hogy Korall tengeri vagy a Midway-i csata egyáltalán bekövetkezik és hogy ott győznek? Melyik hadvezér kockáztatná meg ezt szándékosan?
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.22. 13:05:55
www.pumaszallas.hu
De amúgy tök mindegy mint mondtam,mert ezzel beléptek a VH ba és onnan már csak idő kérdése volt a dolog.Ha az USA nem lép be akkor Európában a Németeket meg se karcolta volna senki.Angolok szépen ott maradnak a szigetükön,Francik szóra sem érdemesek,Rommel kisöpri az Angolokat afrikából,és a majd teljes haderő rámegy az oroszokra,ami még mindig 2 esélyes vállalkozás lett volna azért,de szerintem Sztálin költözhetett volna Moszkvából . Mer azért nagy ám az az ország ,és volt hova hátrálni.Teljesen elfoglalni úgysem tudták volna.
Az első VH nál is amíg az Usa be nem lépett addig biza nagyon nem volt egyértelmű a dolog,bár ott mindkét fél derekasan küzdött azt meg kell hagyni.De tudtommal azért a Németek meg az Osztrák Magyar Monarchia nem állt rosszul addig .
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.22. 12:59:05
A USA tudta!! hogy a Japánok valamikor besokalnak és támadtnak(gazdaságilag is rá voltak kényszerítve), csak azt nem gondolták, hogy képes ilyen megrendítő csapás végrehajtani. Az ami tábornoki kar, egyszerűen lenézte Japánt, és potenciálját. És ezt viszont tények igazolják, míg a másik oldalt(hogy tudtak az amik mindent csak hagyták) érzések meg legendák. Soha nem értem az ilyet. Tételezzük fel tudták, hogy mi lesz. Na és ha megtalálják a kóborló anyahajó flottát is a japcsik?-ugyanis az sem sokon múlt. Nem nem..ez nettó baromság. Egyszerűen ilyen a valóság.
Gondoljunk csak bele,hogy 2 fronton tolták,és bőven győzték ,plusz még a szövetségeseket is ellátták evvel avval.
Nekem ne magyarázd😊 Mondtam,hogy én "szeretem" ezen termékeket. Csak másnál.<#eplus2>#eplus2> De ott nagyon is szeretem.
Így a rendelkezésre álló infók alapján ez tuti.Sok apró momentum árulkodik erről, és ráadásul a Japánokról sok mindent lehet mondani de,hogy hadüzenet nélkül támadtak volna azaz úgy akarták volna kezdeni azt fel sem tételezem róluk.
Mondom,ha más nem is de kevesebb áldozat lett volna ha felkészülnek akár csak minimálisan is, de akkor nem lett volna olyan megrendítő a hír .
Így volt jó,a nemzet harcba szállt ,az USA erősebben jött ki belőle mint valaha is volt a nép boldog volt és kész.
De az is megér egy misét,hogy Japánt ,hogy belevezették a háborúba ,elég okosan meg volt az tervezve.
Egy platformváltásra íííötössel most nem vót száz rugóm, huszonötezrem meg vót.<#nemtudom>#nemtudom>