91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • pontijonny
    http://aktiv.origo.hu/tudomany/tortenelem/20150820-masodik-vilaghaboru-horthy-istvan-repulobaleset-osszeeskuves-elmelet-kallay-kormany-horthy.html
  • sakkay
    Persze azon nem vitázom, hogy hülyeségig le van szabályozva a légpuska erő, de ha szabad lenne a fegyver vásárlás, nagyon sok ember kilyukadna.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.08.23. 20:03:33
  • sakkay
    Ühüm. Aztán ha a te családtagodat nyomják telibe egy nagy kerti buli estéjén egy huszonkettes kis' puskával kíváncsi lennék változna-e a véleményed. Nálunk a pógár rohadt felelőtlen, nem csak magától, hanem mások védelmében is szabályozni kell. Ne csak magadból indulj ki...mer ugye 18 után a 85-Iq ember is azt csinál amit helyesnek tart... na itt a gond.
  • Valka78
    Akkor légyszíves indulj a következő választáson!
  • pontijonny
    Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz:)
  • Valka78
    Ja, azért nem megyek lőtérre, mert:
    1. fizetős
    2. unalmas
    3. kicsi
    4. nem mindig van hely, nincs mindig nyitva
    5. alkalmazkodni kell másokhoz
    6. ja és a legfontosabb, hogy nem a természetben van
    stb.stb. Nem mondom, aki éles fegyverrel lő, az menjen oda. Már csak a zaj miatt is. De ha van egy elég nagy területe, ahol nem zavar senkit, akkor ott is lődőzhessen.
    Légpuskával és íjjal meg bárhol. Ha valami gebaszt csinál, ítéljék el azért. Ne azért, mert akár csinálhatna is.
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.08.23. 19:25:37
  • Valka78
    Ölnék egymást... 7.5 joule-os egylövetű légpuskákkal. Ha így lenne, (már ha ez lehetséges volna) akkor aszondom, hogy ennyit érdemel ez a nemzet és kész. Miért kell valamit betiltani, csak azért mert feltételezem a legrosszabbat!? Ha kimegyek az erdő szélére célba lőni egy olyan eszközzel, ami még csak nem minősül lőfegyvernek, kinek mi köze hozzá!? Ez megint csak az agyatlan vérhülye politikusoknak köszönhető, mert ahhoz túl hülyék és lusták, hogy szabályozzák a dolgot, inkább betiltják oszt kész - mennyivel egyszerűbb. Büdös kommunista kádári mentalitás... 100 év múlva se fogjuk kinőni.
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.08.23. 19:19:13
  • pontijonny
    De mért nem mész lőtérre? Ha már ehhez van kedved csináld úgy,hogy mindenkinek jó legyen szerintem.És ott nem csak légfegyverrel lövöldözhetsz. Vagy vadászvizsga és máris mehetsz a természetbe rendes fegyverrel.Én mondjuk inkább nézni szeretem az állatokat az erdőkben ,de ha köll nem esik nehezemre elejteni őket.Azaz nem okoz lelki traumát a dolog.
    Amúgy meg ,hogy mi van túlszabályozva vagy nem az egy dolog,ez a szabály és kész. Nálunk régóta szigorú a fegyverhasználat ,megvannak ennek a történelmi okai,utána olvashatsz te is mi miért volt van. Amúgy meg a sok csökött hazánkfia ha fegyvert kaphatna könnyedén ,akkor lenne itt baj nem kevés. Ölnék egymást a derék szomszédok amilyen fusztrált egy társaság vagyunk.
  • Valka78
    Nem is tudom... Végül is ha a 7.5 joule miatt nem számít lőfegyvernek, akkor legfeljebb elkobozhatják oszt kész. Íjászkodni is oda járok vagy hat éve, de még eddig senki sem csesztetett. Igaz, az utóbbi két-három évben alig mentem ki párszor.
    Meg az emberek tényleg hülyék. Egy légpuska miatt lehet, hogy könnyebben feljelentenének, pedig az összes íjam összehasonlíthatatlanul veszélyesebb "fegyver".
    Laca kollega! Nemtom miért akarok lövöldözni csak úgy jön... Szerintem az eszközhasználat és a vadászat genetikailag kódolva van az emberben, én csak kiélném a természetes ösztöneimet, egy teljesen ártalmatlan módon. Amúgy meg jellemző, hogy ez is túl van szabályozva, nehogy már jól érezze magát az emberfia. Még a végén megcsap minket a szabadság szele, oszt akkó mi lesz? Nem lehet azt itten kéremszépen... Még egy csökött 7.5 joule-os meggymagköpködővel sem...
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.08.23. 18:54:08
  • Lacusch69
    Mondjuk éppen ezért tértünk át a woodsballról a speedballra.
    Mi is terepmanóként kezdtünk, military jellegű markerekkel; most inkább a sport jellegét domborítjuk ki, annak megfelelő felszereléssel.
  • Lacusch69
    100J felett van... :)
    Nálunk (többek közt) egy hasonló teljesítményű Keserű Onesta 4" teljesít otthonvédelmi szolgálatot. (Sajnos az argentin dog projekt csúszik egy évet)
  • balint75
    Értem. Köszi!
  • pontijonny
    Na ja de ez lakásvédelmi avagy birtokvédelmi kütyü.No meg egy öklömnyi gummedlit köp ki magából ,és hiába a nagyobb erő az ugye eloszlik a testen.De ezt se viheted ki a birtokról ha jól tudom.
    Amúgy ezeknek van létjogosultsága szerintem. Jön a negró oszt szerintem elég ha meglátja ,de ha kep egyet vele asszem nem kéri a másikat:)
  • artivizsla #84714
    A Toz 8-as teljesen legális a maga ~24J-ával, meg van hozzá az MKH kártya is. Keserű úr gyárt legálisan ennél komolyabb fegyvert is, pl. a Defender-t, ami már olyan 40 J-os.

• VO101Tom
    Én is airsoftoztam 1-2 évig, a saját baráti társaság miatt jó volt kijárni, legalább kimozdult az ember itthonról kicsit :) A sok kreténből viszont elegem lett, amikor a szabályokat csak amolyan iránymutatásnak tekintették, nem "szabálynak", és amikor már többet idegesített, mint szórakoztatott, akkor abbahagytam.
  • pontijonny
    A paintball az tök más. Játék,ráadásul ha nem vagy ügyi akkor fájó játék :)
    Az airsoft az is játék,csak ott már komplett felszerelést magukra aggatnak a népek,és már már "katonának" érzik magukat. Ahogy beszélnek róla megmosolyogtató ,ami számomra vicces:)
    Bár mindenki avval és úgy játszik amihez kedve van a is igaz. De ott a fegyverbuzéria igencsak előjön egyeseknél.
  • Lacusch69
    Délután egykor értem haza paintballból.
    Az egyik csapattársam 55éves. És jól játszik...

Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.08.23. 17:42:32
  • Paladin
    Kapcsolni lehet, hogy a billenős bigyó a gázon, és a tekerés a boton ugyanaz az axis legyen-e (alapértelmezetten külön tengely). Azt pedig, hogy melyik a rudder, már attól függ, hogy mit definiálsz rá, ugye. :)
  • LeonSilver

Röviden: mindenki a saját nagybecsű farkával csapkodja a csalánt.
  • balint75
    Igen azt. Közben kiderült hogy ez is lehet rudder meg a stick is. A gázon lévő két gomb potis. Jól mondom?
    Jó ez a wártündér.
    Amúgy IL-2-zök lassan 9-éve egy sima bottal, csak kezd széthullani.
  • VO101Tom
    Ne próbáld meg csűrni-csavarni, Magyarországon a fegyvertartás nagyon erősen szabályozott, és biztos lehetsz benne, hogy ilyen összekacsintós, "mi lenne ha..." kiskapuk nincsenek benne. Magánterületre akkor léphetsz be, ha megengedik. Az nem elég, hogy "senki sem tiltotta meg". Magánterület, tehát alapból meg van tiltva, hogy a tulajon kívül más bemenjen. Ha a tulajt nem érdekli, hogy mi folyik a földjén, az nem sem egyenlő azzal, hogy bárkinek joga is legyen bemenni és ott bármit csinálni.

Amit többen is javasoltak, a tuningot, azt is felejtsd el. Ha a fegyvert feltuningolod a bevizsgálás helyett/után, azért is megbaszhatnak nagyon keményen (nyilván az ugyanúgy engedély nélkül tartott fegyverré válik abban a pillanatban, hogy ha valamit átalakítasz rajta), és ha tényleg csak célba akarsz lőni, akkor egyébként is qrvamindegy, hogy 7,5 J vagy kicsit több. Persze mindenre lehet legyinteni és leszarni a szabályokat, ami egészen addig működik is, amíg valami baj nem történik, vagy valaki fel nem jelent. Akkor aztán mehet a fejvakarás, hogy megérte-e? Mert akkor és ott téged fognak bevinni, nem a fórumozókat, akik adják itt a jobbnál jobb ötleteket tét nélkül...
  • sakkay
    Szeva Laca. Így igaz
  • pontijonny
    Valka kollega! Mi a reteknek neked légpuska,meg lövöldözni?
    Vizsla te meg add alá még a lovat a Toz 8 assal:)
    Ahogy Ford Fairlane mondotta eszem faxom megáll ,de komolyan.
    Én azt elfogadom,hogy vidéken mindenkinek van egy meggymag köpködője ,oszt néha nap kiül a verandára a pógár és a gyümölcséréskor vígan lövöldözget a hintaszékből a lakmározó madarakra,no de itt már cipeli a kollega magával más birtokára.
    Ha nagyon lövöldözhetnékje van az ember fiának menjen el lőtérre ,vagy jelentkezzen a TEK be (oda most úgyis boldog és boldogtalant felvesznek :XD ) oszt cipelheti annyit a kóbászt ,hogy meg is unja. Vagy be kell lépni a seregbe ,oszt lehet menni missziókba lövöldözni ,mondjuk ott az a hátrány megvan,hogy vissza is durrogtatnak a jószituált népek.
    Csak egyszer csinálj Valka mester egy nem szándékos balesetet (mert lehet ám) és akkor majd kapkodod a fejed.
    Még azokkal is előfordul akik hivatás szerűen használják a fegyvereket.
    Mindenki meg van veszve a fegyverekért mostanság,ismerősöm is vén fejjel kinyitja a csomagtartóját és airsoft arzenál tárult elém.Volt ott minden.Mi a faxnak ez neked kérdezem,erre ,hogy ez micsoda jó mulatság,meg beöltözik talpig harci díszbe ,teleaggatja magát mint a karácsonyfa ,és megy a haverokkal puffogtatni és az jó. Ha jó hát jó :)) Műanyag puskákkal rohangál a sokgyerekes családapa:))
  • artivizsla #84704
    Ha jóban vagy a vadászokkal, akkor tőlük lehet engedélyt kérni a terület használatára és akkor lehet ott íjászkodni, lövöldözni nyugodtan. Mi is így oldottuk meg, nem is volt gond belőle. Mondjuk, vidéken, ahol a rendőr azért ismeri az embereket, elnézőbbek, mert azért lerí az emberről, hogy csak sportlövészetet tart, vagy épp megélhetés szándékkal lövöldözi a kacsákat a városi csónakázó tó partján.
  • sakkay
    Na ebben a szituba lehet belefutni egy amúgy ártatlan dologgal, egy hatalmas pofonba. A magánterület a tied vagy egy haverodé ennyi. Nem az általad vélt "nem ártok én itt senkinek amúgy sincs itt semmi" helyek. Ott tényleg komoly baj lehet belőle.
    Csak van valakinek valami nagyobb kertje?!
  • artivizsla #84702
    Ha valaki szol a rendőröknek, hogy pufogtatnak a szomszédban, akkor kerülhetsz bajba, mert nem tudod felmutatni a tulaj engedélyét és innen már a végkimenetel csak a rendőr jóindulatán múlik.

Ha lehetne választani, hogy az illetéktelen behatolás során a rendőr mivel kapjon el, légfegyver használattal, vagy falevél szedegetéssel, akkor én inkább az utóbbit választanám. :))
    Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.08.23. 14:20:51
  • Lysandus
    Azt kérdeznéd, mint a wártündér topikban, hogy a rudderje hogy működik? Nem gombbal oldják meg ezt a joystickoknál, hanem a botkormányt lehet tekerni jobbra vagy balra, és azzal irányítod az oldalkormányt.
  • Valka78
    "A tulaj engedélye kell, hogy ott lövöldözgessél..."

Hmm... Mi van akkor, ha a tulaj magasról tesz rá, hogy mi zajlik a területén. A törvény szerint magánterületen lehet csak használni, de arról nincs benne szó, hogy a tulaj engedélye is kell. Szóval amíg nem sérelmezi, hogy ott vagyok és lődözök, addig elvileg legális a dolog, nem?
  • artivizsla #84699
    A tulaj engedélye kell, hogy ott lövöldözgessél, de ezt nem fogja megadni senki sem, mert akkor onnantól ő a felelős, ami ezen engedély alatt történik és ezt senki sem fogja vallani, ezért írtam, hogy felejtős.

Nekem van TOZ 8-asom, a feling már majdnem olyan, mint egy Kar 8-asé és full legális. ~24 J 5,5-ös gömb, visz mindent, ami az útjába kerül.

Mivel az itthon levő légfegyverek java része úgy is tuningolt, nem hinném, hogy nagy gond lenne az engedély bevezetésével.

Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.08.23. 14:00:03
  • Solt
    Ne foglalkozz vele, egyszer érdemes megnézni, hidd el. ;)
  • sakkay
    Hm. Mondjuk mint filmet, jól lehúzták. De nem láttam.
  • Valka78
    7.5 joule a határ.... Na nem mintha egyetértenék vele, nem azért írtam. De itt egy kis lista, ha valakit érdekel:
    Szabályozás néhány országban
  • Solt
    EZT láttad már mester? Ha nem, javaslom nézd meg, szerintem a Szemtől szemben óta nem volt olyan film, amiben ennyire jók lettek volna a hangok, és a "szakmai" finomságok! :)
  • Valka78
    Szerintem 7.5 joule felett mindegy, hogy hideg vagy meleg, ugyanúgy lőfegyvernek minősül. Kivételek ez alól az íjak és a számszeríjak, de azok is valami "különösen veszélyes" vagy mifene kategória. De pl. Németországban is 7.5 joule a határ.
  • Valka78
    De végül is ha igaz, hogy magánterület (úgy hallottam, hogy egy bevásárlóközpontot akartak építeni oda, ezért megvette egy másik áruházlánc, hogy ne tudjanak - nem tudom igaz-e?) és hát be van kerítve (három oldalról legalább 3 méter magas földsánc, kb 30x80m) akkor teljesülnek a feltételek nem? Igaz, hogy nem az én magánterületem....
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.08.23. 12:27:09
  • balint75
    Sziasztok!

A Truthmaster t flight hotas x-ről lenne egy kérdésem.
    Tud valaki segíteni?
  • sakkay
    Marha érdekes. Kíváncsi vagyok mi tud(lőtéri teszt).
    Mondjuk az érzelmeim vegyesek, mivel meggyőződésem, hogy ez a téma olyan mint a kis mennyiségű alkohol vezetésnél. Ausztriába simán működik, de ha nálunk bevezetnék kb. 3x annyi baleset lenne
  • artivizsla #84690
    Szerintem meg necces ott lövöldözgetni, vagy mert magántulajdon, vagy mert közterület, vagy mert esetleg vadászterület része is lehet az erdő közelsége miatt. Ha vadászterületen kapják el, akkor automatikusan rabsicnak minősítik, függetlenül attól, hogy milyen fegyver van nála.

A környező országokban 16 J, ill. 24 J torkolati energiájú légfegyverek használata legális, nálunk - az elit félelmei miatt - csak a 7,5 J-os engedélyezett, de legálisan ez is kikerülhető, pl. egy Keserű féle átalakított Toz 8-as beszerzésével, mivel az már muzeális fegyvernek minősül.

• sakkay
  • Lacusch69
    LINK