IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A HoI2 nem körös, ríltájm! Ha a taktikai is külön van akkor a Blitz ill SC sem strat. 😊

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Ha csak az alapokat nézed (first person nézetben bemész egy pályára és lelövöd az ellenséget / bányászol-katonákat gyártasz-új területet foglalsz el-bányászol-katonákat gyártasz) szinte ugyan az megy évek óta.

A HoI és a CM nem RTS! 😊 Azért a körökre osztott grand strategy és a taktikai játék más kategória mint egy rusholós Blitzkrieg vagy Starcraft.

A repszimeknél is maradt az alapötlet (repülés szimuláció) de ha megnézitek a kezdetleges ACE-tõl mennyit fejlõdött a sítlus, akkor szerintem sokkal többet, mint mondjuk egy Dune2000 > Warcraft vagy Doom > Doom3

Persze (szerencsére) minden stílusban vannak kivételek és egyedi esetek (pl. Arma), amit nem lehet ilyen egyszerûen leírni 😛

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Bucser
Nem akartam ugyanezt leírni én is😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

"Az FPS-ek és az RTS-ek szinte csak grafikában javulnak, alig van pár igazi újítás bennük."

Naaaa.... ne már! 😊

AA, ArmA, SWAT4, R6 ua mint Doom? HoI2DD:A, AA:CoTA, CM ua mint Dune vagy Red Alert?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Sajna abban igazad van, hogy a repszimes stílus messze nem fejlõdik olyan ütemben, mint a többi játéktípus, így, ha mondjuk az FPS-ekhez hasonlítjuk, az elmúlt 4 év tényleg nem sok újat hozott az FB szcénába. De meg kell elégednünk azzal, amit kapunk, mert pár év és lehet még ennyi sem lesz 😞

Viszont ha azt nézzük, hogy a hõskorszaktól, mondjuk a C64-tõl vagy az Amigától indulva mennyit fejlõdötek a repszimek, akkor lehet, hogy mindjárt az élre ugranak. Az FPS-ek és az RTS-ek szinte csak grafikában javulnak, alig van pár igazi újítás bennük. Viszont a repszimekben a grafika, a fizika, a sérülésmodell, az avionika, az AI, a dinamikus hadjárat olyan szinten van, amirõl annak idején, mikor még az ACE-t nyomtam nem is álmodtam volna.

😄D bocs, én csak arra gondoltam, hogy eltelt közben 4 év, és ha más játéknál ezalatt ennyi változik, senki nem mondja hogy "Rengeteget fejlõdött"; attól függetlenül, nekem bõven elég szép lenne, ha fele ennyit tudna is. (És elismerem, inkább arról van szó, hogy pár szempontból elõre megírták; ugyan kinek a gépén ment rendesen az FB-korszakban, ha il2setupban mindent bekapcsolt (volt kártya egyáltalán, amin be lehetett?) és bent a játékban is felnyomott mindent?)

Ha megnézed, én csak a FB és 4.08 közt beszéltem "nem sok" fejlõdésrõl. A vízrõl meg mondtam hogy Nem ennyire jó még, és csak nélküle lennének egyformák a képek. De ha érdekel, adj egy mailcímet, csinálok pár vizes képet 1.22-bõl.
Másrészt, bár egész más szempontból vagyok (viszonylag) elégedetlen a programmal, azt hiszem egyértelmû hogy II.vh-s légiharc-szimbõl ma nincs jobb az IL-2nél.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

A poligonszám növelés az új gépekkel jött igen, ez a -fejlõdés-, amirõl beszélek, csakúgy, mint az FB-s textúra növekedés, a PF-es pixelshader2 víz (csinálj két képet water=3-al és az alap 1.22-es vízzel, tényleg kíváncsi lennék rá, lesz-e különbség), valamint a felhõk és a többi, amit leírtam már az elõbb.

Igazából nem értem miért kukacoskodsz, szerintem igenis fejlõdött a játék grafikája az elmúlt években. Ha te nem így gondolod, vagy szerinted nem "eleget", ok, de a tényeket ne kelljen már ismételgetnem...

Egyébként pedig van alternatíva, ha az FB nem tetszik, ott az FSX, a Lockon, a Falcon4, a BOB2, az EE2 és a Thirdwire szimek, vagy pedig az általad emlíett 10 évvel ezelõtti játékok.
Vagy csak várd meg a BoB-ot, hátha az jobban fog tetszeni, bár Dél-Anglia sem bõvelkedik hegyekben...

Ja, és az 1024-es textúra is az FB-vel jött.

Az új modellek lehet hogy több poligonosak, de a régiek nem változtak. Perfect mód volt (ott is az kellett a vízcsillogáshoz), a felhõkben igazad van, a 3dgunnersben és a skálázásban szintén. Fejlõdött a grafika, de "rengeteget"?
Ha most csinálok pár képet víz és felhõk nélkül, nem nagyon mondod meg melyik honnan van😊

(1.22-rõl beszélek, a legutolsó sima-FB patch)

Azért az IL-2 óta megnövelték a poligonok számát a repülõmodellekben, valamint a textúrák is a duplájára nõttek. A Perfect mód sem volt benne az alap FB-ben, valamint a 3dgunners és a TypeClouds is késõbb jött, csak úgy mint az effektek és a többi apróság skálázhatósága. És akkor még nem is említettem a több száz új földi objektumot és repülõgépet.

Szerintem egy repülõgépnyi poligonból, levett grafikánál kijön 2 hegy is..de tényleg ízlés kérdése, van akit zavar hogy 10 éves szimekben is van domborzat, itt meg csak a puszta, egész Európában.

A grafika nem fejlõdött sokat (FB óta), engem is meglepett kicsit mikor 1.22-t beállítottam a kártyámhoz, ugyanúgy néz ki mint a 4.08😊 A vízcsillogáson javítottak (mert ott is volt, ha bírta a kártyád), meg szebb a vízbe csapódás, azt hiszem ennyi.

Hát azért az olasz térképtõl meghasaltam...

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Hát, amikor én elkezdtem játszani az IL-2-vel 2001-ben, az akkori gépem csak úgy tudta a játékot rendesen futtatni, hogy levettem a textúrákat, a model detailt és még egy rakás cuccot minimumra. Ha még tele lett volna poligonzabáló hegycsúcsokkal is, akkor még annyira sem ment volna. Így is rengeteget fejlõdött a játék grafikája, és a kedvenc területeim nekem teljesen megfelelnek úgy ahogy vannak (Normandia, Kuban, Stalingrad, Murmansk, Burma, Koral-Tenger <#vigyor>).

Egyébként pedig engem nem nagyon érdekel, hogy nem 100%-osan valósághû egyetlen térkép sem. Végülis ez csak egy játék, amiben fõleg a harcon van a hangsúly. Ha örömrepülésre vágyok, akkor ott az FSX...

A szlovák téképrõl volt egy 2d-s kép még régebben valahol, és ha jól emlékszem talán Miskolctól északra benne volt pár magyar település. A simhq-n a fórumban elég sok info van róla, szerintem ott rá tudsz keresni.

Ez azért nem túl vigasztaló, mert a grafikát vissza lehet venni... szerintem nem épp a mi érdekünkben lett nagybüdöspuszta minden csatatérbõl😊
A szlovák térképrõl tudni, honnan lesz? Magyar részek esetleg?

A grafikus motor hiányosságai mitt nem lehet "égig érõ" hegyeket tenni a térképekre, valamint ezért nincsennek igazi fjordok sem a Norvég területen.

A leginkább dimbes-dombos térkép egyébként Szlovákia lesz, de ahogy olvastam az a maximum, amit kilehet még hozni a játékból.

Valamint azt is figyelembe kell venni, hogy a hegyek megjelenítése lassítja a játékot és amikor az IL2/FB megjelent, még messze nem voltak ilyen erõs gépek mint ma és ezért szerintem feláldozták a terep megjelenítését a "sebesség oltárán".

Bucser
Ha normális repülõs térkép lenne a játékban ahol a tengerszint feletti magasság fel van tüntetve, akkor nem lenne ilyenre szükség.

És akkor mindegy milyen a domborzat ha okosan repültök.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Igaz, de szintbombázásnál már elég zavaró 500 méter.. Elõtte kénytelen vagy egy felderítõ kört menni a magasság miatt, meg az sem mindegy, milyen magasra kell másznod azzal a döggel. Ma spec megérte, a múltkori 18-as találat helyén 43-48 egységet szedtem szét egy dobással😊

ja télleg vannak.de az csak dogmap.nemtom melyik hadszíntér de azt tom hogy 1.22ig talán az egy alapmap volt.
Bucser
eléggé minimális....

nem igazán láttam repülés szempontjából veszélyes kitüremkedéseket...

A PF óta elég sok térképen van domborzat.

Ez meg a másik. (amúgy van, de az asszem csak dog térkép)

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Bucser
Ha megnézed egyik mapon sincsennek hatalmas dombok s hegyek sehol...

Az, hogy nem tüntetnek fel minden egyes települést, az még ok. Az, hogy odatesznek olyan folyót vagy patakot is ami nincs is, az kicsit furcsa.
Viszont az, hogy a Balaton map egy nagy síkság, az már naggyon de nagggyon gáz!!<#violent>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

A térképrõl csak annyit hogy a Balaton hadszíntéren több fontosabb falu sincs rajta, pl. az is ahonnan most írok. 😄 Nem kukacoskodásból, csak úgy mondom. Végül is már az is jó hogy van. A pumaszallas.hu-nak meg mielõbbi gyógyulást kívánok, remélem menni fog. Sok mindenben segített az oldal taralma.

Üdv

Gigabyte EP45-DS3, Core 2 Duo e8400, Corsair Dominator 2 gb 1066 MHz, Sapphire Radeon HD4850

Félreértések elkerülése véget: odatalálok, ahova kell, és vissza is, de nem szeretem...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Nem fogtok semmit megtalálni, mert a magyarországi terep láthatóan csak az alapján készült, amit a minimapen látsz. Úgy tudom lett volna itthon, aki megcsinálja rendesen (domborzattal együtt), de Olegék így sem értek rá foglalkozni vele.
Ha minden igaz, eredetileg a Stukaát is rajongók modellezték le (külsõre, +zuhanóhang), a magyar páncélosokról nem is beszélve.

Bucser
Engem csak azért nem, mert tudták, hogy a kedvencem😊

inkább jó kis délmagyarország 0 látási viszony este/szürkület meg zuhog az esõ.... Ollé....

Az utsó liter benyával szálltam le😄

engem oda baszott be kp meg twilek a navvizsgán... 😄 de sikerült muha 😄
az lehet hogy a valóságban nincs ennyi folyó meg ilyenek,de pont azért kell úgy gyakorolni mert a njátékban úgy van 😊 és ezért azt kell megszokni és nem a valóságot.. 😊
Mintha az apátságot láttam volna, de légiharc közben nem 100%, hogy azt láttam...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Scottt
Tikhanyban sincs semmi :@ 😞 nincs templom meg belso to 😞 :@<#wow1><#ejnye1><#pardon1><#merges2><#wilting><#boxer><#wow3><#kerdes><#levele>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Mivel ide pumások ritkábban írnak, így a saját infóimat tudom megosztani.
Nem szûnt meg, esténként valaki mindig van fent közülük a Lobbyn.
Páran (elsõsorban Sanyo) irkálnak az Index hasonló témájú topikjába.(Prop.rep.szim.)
Az oldaluk szerverével van hosszabb idõ óta gond, elvileg már mennie kellene.
Egy régebbi fórumuk viszont megy, de nem tudom, hogy mennyire publikus, így nem teszem közzé. (Bár 2 hete senki sem írt bele)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a www.pumaszallas.hu miért nem mûködik?
Megszünt a század?

Gigabyte EP45-DS3, Core 2 Duo e8400, Corsair Dominator 2 gb 1066 MHz, Sapphire Radeon HD4850

Bucser
Kérdés, hogy navigálni akarsz megtanulni vagy várost nézni??

navigálni tanulni idegen terepen kell.

HátAzokat a faluszerû valamiket azért nem nevezném városnak. Én is lerepültem Sopronra és Hát Volt ott húsz vityilló meg egy vasútipályaudvar. A Balatonnál is Kerestem a Siófoki Székesegyházat mert éppen Hensellel voltam és kedvem támadt gyakorolni a bombázást De ott sem volt.
HátAzokat a faluszerû valamiket azért nem nevezném városnak. Én is lerepültem Sopronra és Hát Volt ott húsz vityilló meg egy vasútipályaudvar. A Balatonnál is Kerestem a Siófoki Székesegyházat mert éppen Hensellel voltam és kedvem támadt gyakorolni a bombázást De ott sem volt.
Navigálás gyakorlásra én a Balaton mapot javaslom kezdõknek. Szerintem saját nevezets városainkat meglátogatni mégiscsak élvezetesebb, mint idegen terület fölött repkedni. Tapolcáról lerepülni Pécsre, majd fel Fehérvárra majd Veszprémen át vissza Tapolcára. Közben figyelni a városokat, városokba bevezetõ utakat, vasutakat, erdõfoltokat, erdõ, tó alakokat, és összehasonlítani a mapon lévõ tereptárgyakkal. Bár azt ki kell jelentenem, hogy Pécs nekem csalódást okozott. Nem találtam meg a székesegyházat.

Hehe... ismerem valamennyire, régebben valamelyik szerveren adták, hát nem rajongtam érte...
Akkor már sokkal inkább a sivatagi, igaz, kevés a tereptárgy, de azok egyértelmûek.

De ha a navigációnák tartunk, a játékos miért nem jelölhet be rajta tájékozódási pontokat? A valóságban rakhatok a térképre egy X-et, itt miért nem?

Bucser
Hát akkor próbáld ki a finn pályát full rteálban.. kurva sok tavacska folyó és zöld van mégis oltári jól el lehet navigálni ha észben tartod, hogy hova mentél és merre mentél a harc közben. Ugyanis az embernek ezt is figyelnie kell...

Én jobban szeretem a sûrû tereptárgyakkal tagolt pályát mint a nagy pusztákat...

Ezzel a realisztikus dolog egy kicsit vitatkoznék, mert szerintem élõben, szabad szemmel könnyebb azonosítani a gépeket a sziluettjük alapján (ezért tartom jónak a korlátozott távolságú, nem színes ikonokat), meg a navigálás sem egészen ,megfelelõ a programban, gondolj arra, hogy pl. a Caen térképen annyi folyó van, amennyi a valóságban nincs (GoogleEarth-en ellenõrizhetõ). Csak zavar a sok, nehezen azonosítható, egymáshoz hasonló tereptárgy.

Amúgy a többi dolog realisztikus részében egyetértek.

Ettõl függetlenül megyek fullreal szervereken is (Spit vs. 109, Zeke vs. Wildcat)

Én anno megkérdeztem Rangeréket, hogy miként álljak neki. Õk mondták, hogy csak realisztikusan van értelme. Bár még mindig fényévekre vagyok tõlük, de azt mondom, igazuk volt. És ezért mertem én is ezt tanácsolni.

Egyébként én nem tudtam, hogy Axel ilyeneket tud írni. Miért nincs ez fent a Dongó honlapon? Vagy ezt ott kellene megkérdezni?

Azért ne ijesszük meg ennyire Tornadot, szerintem ez a játék egyáltalán
nem igényli online sem, hogy feltétlenül ennyit tanuljanak, gyakoroljanak hozzá. Persze fullreal war-t nem fog repülni (egyelõre), de nem is mindenki akar.

Idõ kell, mindenképp, de pl WarCloudson (tudom, nem a komolyság netovábbja) is szinte biztos vagyok benne, hogy 1-2 hónapos játékosok is lövöldöznek le másokat, bár nem épp Bf109-bõl.

😄D úgy rémlik, az pont egy borzasztóan elrontott vetésnek indult, mert babrálni kellett valamit az utolsó pillanatban..azt sem tudtam melyik kupacot górtam szét😊

itt meg arra gondolt a kolega, hogy úgy kezdj el repülni ha naonmegakarsz tanulni, hogy nincs külsõ nézet,sem 'mapicon',sem padlock stbstbstb (ezeket a difficultyban tod beállítani), csak az ún Speedbar ami a képernyõ bal alsó sarkában található és a sebességet,a magassáágot és az irányt mutatja.ha már így elnavigálsz a térképen akkor már mehetsz lövöldözni.

hajrá
elevator trim up/down.
" Egy precíz bombázás végrehajtása, legalább akkora sikerélmény, mint az ellenséges vadász legyõzése."

Kérdezd meg pl. Nalyibot, hogy tegnap milyen boldog volt, amikor egy kioldással 18 célpontot semmisített meg... 😊

Trucker39
Igaza van phantomAss-nak! Ez nem a te játékod! Ez (még) szimulátor. Keress egyszerûbbet, arcade játékból van még jónéhány. Ot hamarabb lesz sikerélmény, mint ebben. Az IL-2-ben hosszú és fáradságos tanulás várna rád. Sok órányi elméleti anyag (repülés, mûszerek,stb.). Még több órányi gyakorlás egyedül, majd géppárban, végül csapatban. Igen nagy sikerélmény, az elsõ felszállás, leszállás, alakzatban repülés, légiharc. Igen, a légiharc. Ekkor már az adott géptípust, készség szinten kell tudni kezelni. Szintén készség szinten kell navigálni és még sorolhatnám.
Kevésbé heves vérmérsékletû pilóták is megtalálják a helyüket. Komoly és tegyük hozzá, nagyon fontos feladat a bombázók repülése. Egy precíz bombázás végrehajtása, legalább akkora sikerélmény, mint az ellenséges vadász legyõzése.
A legnagyobb élvezetet nyújtó és egyben a legnagyobb kihívást jelentõ feladat a csapatban történõ repülés. Az onlineWar-okban történõ részvétel. Ez már a jéghegy csúcsa. Ide eljutni, ha tehetséges vagy, akkor is hosszú, tanulással eltöltött hónapok munkája.
Még valami. Amióta megjelent a legelsõ IL-2, azóta ez az egyetlen "játék", ami mindig fenn volt a számítógépemen. Úgy gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. <#wink>

Álljon itt egy példa, milyen érzés onlinewarban repülni:

1943

PhantomAss
na akkor ez nem a te játékod
ez azért nem annyira arcade (még)
de jó úton halad arra...

GOOBY, pls

csaba90
hát azt se tudom hogy kell kirakni a többit :S csak a sebességet és az irányt látom :S egyébként szerintem van ettõl jobb game is..
secret weapons over normandy

Csaby

És ha rám hallgatsz maximális fokozaton nyomod. Csak a sebsesség, és az irány legyen kint a monitor alján. Ha megszokod ugyanis a könnyût, akkor utána nehezebb lesz szerintem átállni.