IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A HoI és a CM nem RTS! 😊 Azért a körökre osztott grand strategy és a taktikai játék más kategória mint egy rusholós Blitzkrieg vagy Starcraft.
A repszimeknél is maradt az alapötlet (repülés szimuláció) de ha megnézitek a kezdetleges ACE-tõl mennyit fejlõdött a sítlus, akkor szerintem sokkal többet, mint mondjuk egy Dune2000 > Warcraft vagy Doom > Doom3
Persze (szerencsére) minden stílusban vannak kivételek és egyedi esetek (pl. Arma), amit nem lehet ilyen egyszerûen leírni 😛
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Naaaa.... ne már! 😊
AA, ArmA, SWAT4, R6 ua mint Doom? HoI2DD:A, AA:CoTA, CM ua mint Dune vagy Red Alert?
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Viszont ha azt nézzük, hogy a hõskorszaktól, mondjuk a C64-tõl vagy az Amigától indulva mennyit fejlõdötek a repszimek, akkor lehet, hogy mindjárt az élre ugranak. Az FPS-ek és az RTS-ek szinte csak grafikában javulnak, alig van pár igazi újítás bennük. Viszont a repszimekben a grafika, a fizika, a sérülésmodell, az avionika, az AI, a dinamikus hadjárat olyan szinten van, amirõl annak idején, mikor még az ACE-t nyomtam nem is álmodtam volna.
Ha megnézed, én csak a FB és 4.08 közt beszéltem "nem sok" fejlõdésrõl. A vízrõl meg mondtam hogy Nem ennyire jó még, és csak nélküle lennének egyformák a képek. De ha érdekel, adj egy mailcímet, csinálok pár vizes képet 1.22-bõl.
Másrészt, bár egész más szempontból vagyok (viszonylag) elégedetlen a programmal, azt hiszem egyértelmû hogy II.vh-s légiharc-szimbõl ma nincs jobb az IL-2nél.
\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F
Igazából nem értem miért kukacoskodsz, szerintem igenis fejlõdött a játék grafikája az elmúlt években. Ha te nem így gondolod, vagy szerinted nem "eleget", ok, de a tényeket ne kelljen már ismételgetnem...
Egyébként pedig van alternatíva, ha az FB nem tetszik, ott az FSX, a Lockon, a Falcon4, a BOB2, az EE2 és a Thirdwire szimek, vagy pedig az általad emlíett 10 évvel ezelõtti játékok.
Vagy csak várd meg a BoB-ot, hátha az jobban fog tetszeni, bár Dél-Anglia sem bõvelkedik hegyekben...
Ha most csinálok pár képet víz és felhõk nélkül, nem nagyon mondod meg melyik honnan van😊
(1.22-rõl beszélek, a legutolsó sima-FB patch)
A grafika nem fejlõdött sokat (FB óta), engem is meglepett kicsit mikor 1.22-t beállítottam a kártyámhoz, ugyanúgy néz ki mint a 4.08😊 A vízcsillogáson javítottak (mert ott is volt, ha bírta a kártyád), meg szebb a vízbe csapódás, azt hiszem ennyi.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Egyébként pedig engem nem nagyon érdekel, hogy nem 100%-osan valósághû egyetlen térkép sem. Végülis ez csak egy játék, amiben fõleg a harcon van a hangsúly. Ha örömrepülésre vágyok, akkor ott az FSX...
A szlovák téképrõl volt egy 2d-s kép még régebben valahol, és ha jól emlékszem talán Miskolctól északra benne volt pár magyar település. A simhq-n a fórumban elég sok info van róla, szerintem ott rá tudsz keresni.
A szlovák térképrõl tudni, honnan lesz? Magyar részek esetleg?
A leginkább dimbes-dombos térkép egyébként Szlovákia lesz, de ahogy olvastam az a maximum, amit kilehet még hozni a játékból.
Valamint azt is figyelembe kell venni, hogy a hegyek megjelenítése lassítja a játékot és amikor az IL2/FB megjelent, még messze nem voltak ilyen erõs gépek mint ma és ezért szerintem feláldozták a terep megjelenítését a "sebesség oltárán".
És akkor mindegy milyen a domborzat ha okosan repültök.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
nem igazán láttam repülés szempontjából veszélyes kitüremkedéseket...
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Viszont az, hogy a Balaton map egy nagy síkság, az már naggyon de nagggyon gáz!!<#violent>#violent>
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Üdv
Gigabyte EP45-DS3, Core 2 Duo e8400, Corsair Dominator 2 gb 1066 MHz, Sapphire Radeon HD4850
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Ha minden igaz, eredetileg a Stukaát is rajongók modellezték le (külsõre, +zuhanóhang), a magyar páncélosokról nem is beszélve.
inkább jó kis délmagyarország 0 látási viszony este/szürkület meg zuhog az esõ.... Ollé....
Az utsó liter benyával szálltam le😄
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Nem szûnt meg, esténként valaki mindig van fent közülük a Lobbyn.
Páran (elsõsorban Sanyo) irkálnak az Index hasonló témájú topikjába.(Prop.rep.szim.)
Az oldaluk szerverével van hosszabb idõ óta gond, elvileg már mennie kellene.
Egy régebbi fórumuk viszont megy, de nem tudom, hogy mennyire publikus, így nem teszem közzé. (Bár 2 hete senki sem írt bele)
Az lenne a kérdésem hogy a www.pumaszallas.hu miért nem mûködik?
Megszünt a század?
Gigabyte EP45-DS3, Core 2 Duo e8400, Corsair Dominator 2 gb 1066 MHz, Sapphire Radeon HD4850
navigálni tanulni idegen terepen kell.
Akkor már sokkal inkább a sivatagi, igaz, kevés a tereptárgy, de azok egyértelmûek.
De ha a navigációnák tartunk, a játékos miért nem jelölhet be rajta tájékozódási pontokat? A valóságban rakhatok a térképre egy X-et, itt miért nem?
Én jobban szeretem a sûrû tereptárgyakkal tagolt pályát mint a nagy pusztákat...
Amúgy a többi dolog realisztikus részében egyetértek.
Ettõl függetlenül megyek fullreal szervereken is (Spit vs. 109, Zeke vs. Wildcat)
Egyébként én nem tudtam, hogy Axel ilyeneket tud írni. Miért nincs ez fent a Dongó honlapon? Vagy ezt ott kellene megkérdezni?
nem igényli online sem, hogy feltétlenül ennyit tanuljanak, gyakoroljanak hozzá. Persze fullreal war-t nem fog repülni (egyelõre), de nem is mindenki akar.
Idõ kell, mindenképp, de pl WarCloudson (tudom, nem a komolyság netovábbja) is szinte biztos vagyok benne, hogy 1-2 hónapos játékosok is lövöldöznek le másokat, bár nem épp Bf109-bõl.
hajrá
Kérdezd meg pl. Nalyibot, hogy tegnap milyen boldog volt, amikor egy kioldással 18 célpontot semmisített meg... 😊
Kevésbé heves vérmérsékletû pilóták is megtalálják a helyüket. Komoly és tegyük hozzá, nagyon fontos feladat a bombázók repülése. Egy precíz bombázás végrehajtása, legalább akkora sikerélmény, mint az ellenséges vadász legyõzése.
A legnagyobb élvezetet nyújtó és egyben a legnagyobb kihívást jelentõ feladat a csapatban történõ repülés. Az onlineWar-okban történõ részvétel. Ez már a jéghegy csúcsa. Ide eljutni, ha tehetséges vagy, akkor is hosszú, tanulással eltöltött hónapok munkája.
Még valami. Amióta megjelent a legelsõ IL-2, azóta ez az egyetlen "játék", ami mindig fenn volt a számítógépemen. Úgy gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. <#wink>#wink>
Álljon itt egy példa, milyen érzés onlinewarban repülni:
1943
ez azért nem annyira arcade (még)
de jó úton halad arra...
GOOBY, pls
secret weapons over normandy
Csaby