IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nade a lercse mégis csak egy rokkant helikopter, a rakétagépnek nem mindegy a 70k?😄 (kb ez lehet az a magasság, ahol a terep fekete lesz..😊

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Trucker39
Igen. Bár nem tõlem kérdezted. 😊

Egy kis olvasni való a témával kapcsolatosan:

Ruhrstahl/Kramer X-4

próbáld ki a me163-at. gond nélkül repked még 70000m fölött is.<#nevetes1>
hogy érted azt, hogy huzallal? össze volt kötve dróttal a gép meg a rakéta, vagy hogy kell ezt érteni?<#csodalk>
Na az még egy szép darab... hogy kezelni nem tudom, az még rendben is van.
Nade hogy függõlegesen többezer métert emelkedik és gond nélkül repked még 11000m felett is... 😄
Igaz, úgy 1000km/h körüli sebességnél darabjaira hullott. 😊

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

Hs-298, rádióparancs-közlõ távirányítással.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Na igen, kell a sikerélmény az amcsi hülyegyerekeknek...

A Tiny Tim egy közel 600kilós szerkezet volt, 70kg robbanóanyaggal. Én annyit tudtam meg róla, hogy Okinawánál használták kisérleti jelleggel, ismeretlen hatékonysággal.
Koreában is használták, viszonylag eredményesen, de a koreai háború után kivonták a szolgálatból.
Nem túl fényes karrier...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Kifejezetten légiharc rakéták csak kísérleti fázisban léteztek a háború alatt, ha jól tudom. Pl az X4, amit Lerche-re lehet szerelni a játékban, az huzallal volt távírányítva

Hmmm... Corsair-re és még valamelyikre fel lehet tenni egy Tiny**** (nem jut eszembe a neve) rakétát. Ennek egyetlen (illetve kettõ, mivel párban lövi ki õket) elsüllyeszti a japán hordozókat.
Ezzel együtt lehet felszerelni egy másik fajta, kisebb rombolóerejû rakétából 3-4 (5?) párt. Ezek jók mondjuk arra, hogy a hordozóról indulni készülõ gépeket repképtelenné tegye az ember 😊

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

Természetesen egy 2.vh-s repgép fedélzeti rakéta csak elenyészó károkat okoz egy nagyméretû hajóban.
A NIR fegyverzetet leginkább szárazföldi és tengeri "aprómunkára" használták, pl. hk-k megsemmisítésére (M.Wittmann)
Ezek a célpontok lassúak és csak 2D-ben manõvereznek, tehát jóval kevésbé nehéz eltalálni rakétával, mint pl. fordulóharc közben egy Zerót.

Utálom, hogy nem lehet szerkeszteni:
Az "Egyébként igen:" kezdetû sort hárommal lejjebb akartam írni. A Me262-rõl szoktam Pe8-ra lövöldözni rakétával. 😊

Mit értesz "rohadt pontosan alatt"? Azért egy anyahajót eltalálni, az még nem jelent túl nagy pontosságot 😉

Egyébként igen: Pe8-asokra szoktam ezekkel a rakétákkal vadászni. Lehetõleg szembõl. 😊

juteszembe: a Me262 rakétáit ki lehet lõni úgy is, hogy nem megy el egyszerre az összes? (nekem úgy tûnik, nem)
Másik: pl. Corsair gépeket fel lehet fegyverezni kétféle rakétával. Lehet ezek közt váltani vagy kizárólag fix sorrendben lehet kilõni õket?

Olyan rohadt pontosan nem kellett tudni a rakétákkal lõni, a szövik nagyon ritkán használták légi célra (állítólag a ruszkik 13 japcsi gépet lõttek le rakétával Halhin-Golnál), a Me-262-es 24db R4M készletezése pedig egyszerre (is) indítható volt, leginkább nehézbombázó kötelékre.
Utána kellene néznem, de szerintem igen elvétve használtak a 2.vh-ban NIR-t légi célok ellen, a LL IR-k meg akkor kisérleti fázisban voltak.

naja... légi célra max. a Me262-bõl lövök rakétával.
Hajókra és egyebekre viszont igencsak hatásos tud lenni. 😊

Kössz!!!
Legfrissebb HL letölt ITT, telepít, elindít, válogat, belép, örül. Ennyi...

Amúgy ott a FAQ...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Szevasztok!
Most vagyok elõször 😄 és
Lenne egy kérésem, tudna valaki olyan IP cimet adni ahol tudnék interneten egy kicsit repülni valakivel illetve amelyik csapatban van tagfelvétel annak naon örülnék!
Nem ma kezdtem ha ez számít.
Elõre is kössz!!!
Csak egyszer sikerült egy P-38nak rakétával szétdurrantania a Junkersem, meg is lepett erõsen..😄

hát a rakétával levegõben iggen nehéz célozni, ha eltalálod akkor eggen nagy szerencséd van. földi célokra meg télleg attól függ hogy honnan indítasz... szal télleg ki kell tapasztalni. amúgy úgy tanították õket hogy nesze szállj fel próbáld meg eltalálni ez és ez alapján, majd eccercsak sikerült. olyan mintha lõnél. elõször nem lövöd ki a 10es kört gondolom....
Gondolom, a II. VH-s pilótákat sem úgy képezték ki, hogy "na menny fijamm, repülj pár kört, itt van 200 rakéta, találd ki, hogy lehet eltalálni vele a célt!" 😉

hogy tanulod másképp ha nem tapasztalati úton? 😄
PhantomAss
"fogalmam sincs, mihez kezdenék vele, ha sikerülne "felállítani"
hehe

GOOBY, pls

OK, ez gépágyús/géppuskás lövészethez mûxik, de a rakétával, bombával történõ "céllövészetet" kicsit nehéz tapasztalati úton megtanulni. 😉

100m....

Scottt
Amikor úgy érzed hogy eltalálod.😊))

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

de sztem ne kezdj el számolni, mert ha elakadsz akkor naonszépen belebambulsz és beköszönsz hátulról... 😊 szal találj meg egy optimális távolságot ahonnan tüzelsz és onnantól szokd meg azt.
TÖBBNYIRE értelmezd úgy, hogy ha egy vadászgép szárnyvégtõl szárnyvégig (kb.10m fesztáv)pont benne van a kör átmérõjében, akkor 100m-re van.
Ergo, egy 32m-es fesztávú B17 320m-re van ilyen esetben.
Ha csak fél átmérõnyi a vadászgép, akkor logikusan 200m. Az osztások meg a pontosításra szolgálnak.

Hümmm... régebben úgy emlékszem, lehetett manuálisan piszkálni.
(más kérdés, hogy fogalmam sincs, mihez kezdenék vele, ha sikerülne "felállítani" 😉 )
Köszi.

A játékben magától a helyére kerül, ha megsérül a vetítõs célzó. Illetve néha akkor is, ha csak eltalálják a fülkét.

Bár mégsem... a sötétített üveg a német gépeken feljön Ctrl-D-re, ez a bigyó viszont meg se moccan... 😞

Köszi - a FAQ felirat számomra annyira hozzátartozik a "design"-hoz, hogy már fel sem tûnik... pláne, hogy az link valahova 😊
Akkó' viszont lehet, hogy valamit el******m a beállításoknál.

Alapban Ctrl+D. Lásd FAQ/28. (Ha ugyanarra gondolunk a "bigyó" megnevezéssel a Ki-43-mon, pl.)

Japán gépeken van valami bigyó a célzókészülék mellett(?), amit emlékeim szerint az elsõ Il2-ben valami Ka(?)-akárhányas gépen még fel lehetett hajtani a pilóta elé.
Jól emlékszem, tényleg fel lehet(ett)? Ha igen, mivel? A billentyûparancsok közt nem igazán találok semmi erre utalót.

---

A célkereszt mindenféle beosztásait, csíkjait hogyan lehet használni? Van errõl valami leírás a neten? Jó lenne kicsit precizebb célzási technika 😊

Na, a nagy CyborgEvo-botrány után ismét sikerült vitát indítanom az SG fórumon. 😊
Hetti: az zavarhatott meg, hogy a levegõ valóban nem ég, hisz akkor már nem lenne légkörünk...de ami a zoxigén benne van, azt kiveszi belûle, osztan elég szépen. 😉
<#nevetes1>
És miért nem tudnak hozzám csatlkaozni?
Megcsinálom a szerót megadom az IP-t: 111.11.111.111:21000 és nem jó, hiába váltok portot akkor sem(21010;21020)
PhantomAss
megen elbeszéltek egymás mellett

GOOBY, pls

Bucser
itt ül mögöttem egy okleveles vegyész-mérnök+tanár. Égés nincsen oxigén nélkül. (jelenjen meg az vagy elegyben valamivel vagy molekulában) a konkrét égési folyamathoz oxigén kell. (és most nem arról beszélünk, hogy leégni nem csak a napon lehet.)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Nem szerettétek a kémiát??
Oxidáció
Bucser
már hogyne égne... hisz közvetlen táplálója az égésnek. NIncs oxigén nincs égés.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Azt gondoltam, hogy a turbinárol van szó.
Az lenne lenne a vicces ha a bokszermotor gyulladna be a gázadásnál... 😄
Amugy az oxigén nem ég!
a hajtómû
Mi gyullad be?
Továbbra sem megy, amit eddig használtunk.

A TeamSpeak szerverrõl van már valami?
SZABOTÁÁÁÁZS!!!
<#violent><#nevetes1>

nem quickconnectre kattintasz, hanem simán a connectre. jobbgomb a servers-re new vagy add. és ott szépen bepötyögsz mindent
Felszállás elõtt ki kell szállni és megtisztítani egy ronggyal a beömlõket.

Egyébként meg lassan told a gázkart, és láss csodát😊
Kigyulladhat még attól, ha túl sokáig hevíted túl. Én eleve 80% körüli gázzal szálltam fel vele mindig. 100% kb 500 km/h körül jöhet.

Hogyan lehet elmenteni a TeamSpeak-ben a szervert, hogy ne kelljen minden alkalommal beírnom a címét és jelszavát?
Köszönöm!
Óvatosan húzdd neki, ez sugárhajtású 😊 ha egyszerre túl sok oxigént kap, begyullad.