IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😄D ehhez a "20 lövés elmélethez" azért pofa kell, én nem tudnék velük ilyesmirõl vitatkozni😊
Legjobb volt mikor (szintén ju-88) magyarázni kezdett egy p-47, hogy mennyit belémdurrantott (persze, szanaszét a szárnyakba, meg ahol ért, kb 100-150 lõszert) és olegcsalmeghazudik mert mér nem zuhantam le (...), mindezt egy olyan gépbõl, aminek a motorjába (!!) egyszer volt szerencsém gunstat szerint 300 géppuskalövedéket ereszteni..... (a hûtõje kitöltötte a célzót, és valamiért alám lõtte az egész tárat) másik ötvenet a mögötte repülõ spit kapott meg, de az legalább leesett😊

A TrackIR modokkal meg az a baj, hogy semmi akadálya a mûszerfal elé tolni a kamerát..már ha úgy írják meg.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

A kép alapján nem vagyok biztos benne, de gyanús: a grafikus beállításoknál a "Landscape lighting" maximumon (high) van? Szerintem nem köti le borzasztóan a videokártyát, ellenben 1. ez dob a legtöbbet a látványon, 2. világosabb lesz a talaj, déli napsütésben minden erõsen elüt tõle.
(téli pályán viszont zavaró lehet a fehér kifutó (én sosem látom rendesen), ilyenkor a "Flat" beállítástól szürke lesz.)

Nem mondod komolyan, hogy Stuka géppuskájával akartál tankot lõni... 😄DD A G-s jó erre csak szerintem, a zubók nem túl "termelékenyek"...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Trucker39
A kérdésedre hirtelen néhány videót ajánlanék:

Stuka D-5 Dive tactic
Stuka! IL2:FB
stuka
Skip Bombing with AB Bombs
Dive Screamers Trailer

valamint egy jó cikk a Pumások oldaláról, de ezt gondolom, már elolvastad.
Zuhanóbombázás

Trucker39
Kicsit leült a fórum. Kicsit felhozom.

Az egyik legyen egy rövid történet, ami talán tanulságos is lehet.
Történt az egyik este a WOE szerveren, hogy köszönés után mindjárt helyet foglaltam egyik kedvenc bombázómban (Ju-88) és elindultam az egyik legtávolabbi célpont felé. Az a történethez tartozik, hogy már egy ideje, nem csak azért repülök, hogy minél több célt bombázzak le, hanem próbálok hatékonyan segíteni, hogy az általam preferált oldal megnyerje az adott map-ot.
Nos, repülök szépen csendesen, mikor az elsõ géppuskás jelzi, hogy enemy van a közelben. Leadom az infót, majd nagyban keresni kezdem az ellenfelet. Sajnos észre vett és elhelyezkedett hatórámban, hogy ledurrantson. Mivel ebben semmi új nem volt a számomra, amit lehet, megtettem. Vagyis, mikor közel jött, lõni kezdtem a hátsó gépppuskával, ezzel egyidõben, lebillentettem a gép orrát. Bekaptam néhány találatot, de semmi komoly nem történt. Ez így ment kb 3-4 rácsapásig, Ekkor sajnos késõn "menekültem el" a hátsõ fülkébõl és PK-t kaptam. Sajnos, a gép is rövid idõ alatt lezuhant. Eddig semmi fura nem volt a dologban. A poén most következik. A cseh gyerek, aki valamennyire tudott magyarul, megfenyegetett (rohadt magyar csíter), hogy csaló vagyok, mert õ 71 lõszert lõtt belém és én nem voltam hajlandó leesni. Megjegyeztem, hogy lelövésre kerültem. Ez abszolute nem is érdekelte, csak az, hogy csaló vagyok. Kérdeztem, mire alapozza?? A válasz: Õ 20 lövésbõl is le tud lõni egy Ju-88-t, vagyis ebbõl az következik, hogy csaló vagyok. Mondom nézze meg a statlapomat, eddig mindenki, aki nagyon akarta, le tudta lõni a gépemet. Ha pedig megnézi a bevetésenkénti pont átlagomat, akkor azt fogja látni, hogy semmi kiemelkedõt nem nyújtok, csak sokat repülök. Erre a válasz. Megfogja keresni a szerver admint és véglegesen bannolni fog a szerverrõl. Erre csak az volt a válaszom, hogy mindenkit bannoltat, akit nem tud 20 lõszerrel lelõni?? Nos innentõl elfelejtett magyarul, és csak csehül mondta a többieknek, meg gondolom nekem is, csak azt már nem értettem. A statlapját késõbb megtekintettem ( 313_Ffajtl ) , amibõl kiderült, hogy sokat repült, csak az a fura, hogy jelenleg is egyetlen egyszer lõtte le valaki. Gondolom, azóta a srác bannolva lett a szerverrõl. Az egészbõl mi a legfõbb tanulság?? Számomra az, hogy kellene egy jó magyar dogszerver, hasonló szinten megcsinálva, mint a WOE. 😄

A másik dolog, amit megszeretnék osztani a virtuális repülõ társadalommal, az a következõ:

Bizonyára már ismert mindenki elõtt, hogy igencsak elharapózott az IL-2 MOD-olása. Nos ennek vannak rossz, de vannak jó oldala is. A rosszt mindenki ismeri, a jó pedig ugye a Sound Mod, valamint az általam nemrégiben felfedezett oldalon található 6 DOF MOD. Régebben is volt valami hasonló, ki is próbáltam, de nem tetszett. Az volt a gond vele, hogy csak egérrel mûködött a dolog. Nos kérem, ez már a múlté. Elkészült az a MOD, ami már a TrackIR 6DOF lehetõségét használja ki. Sajnos, ebben van a hátulütõje is egyben. Csak (tudtommal) azok használhatják ki, akik rendelkeznek valamilyen TIR rendszerrel és van hozzá 6 DOF kiegészítésük. Szerencsére ilyen dolgokkal rendelkezem, így módomban állt kipróbálni ezt a MOD-t. Igen, vannak hibái, kicsit kiforratlan, meg látszanak is egy kicsit a 3d modellezés hibái, de nem annyira zavaróak. Kipróbáltam dogfight közben, és azt kell mondjam, hogy sokkal nehezebb (de egyben élethûbbnek is tünt) követni és lelõni egy másik gépet.
Akinek van hozzá felszerelése és van hozzá kedve, próbálja ki. Jó tanács, hogy a felülírandó hexa file-okról készítsünk biztonsági másolatot. Így ha nem tetszik, nem kell újra feltelepíteni a szimet.
A link, ahonnan letölthetõ:
MOD 6DOF ~ TrackIR version ~

Muki100
Valaki tudna kicsit elméleti oktatást tartani nekem a stuka hatékony használatáról?
Hidat, hajót meg vonatot még csak-csak el tudok találni, de tankokat már nem. Néztem googlen "tank busting" címszó alatt, amit eddig összeszedtem:
-páncéltörõ töltények a géppuskában
-teljes belassítás a cél elõtt (mondjuk ez logikus)
Nekem az elsõ legnagyobb bajom az, hogy a tankokat én nem veszem észre még 1000m magasból sem. Ennek is utánanéztem, és jártas sárkányrepülõsök írták azt, hogy 1-2000 méterrõl még az autó márkáját is megmondod való életben, az IL-2ben viszont könnyen összevésztek 3 tankot 1 bokorral. Épp ezért mivel nem látom, a rájuk zuhanás már alapból kilõve, tehát maradna a hagyományos bombázó technika, de az meg szerencsejáték stukával, vagy a géppuskázás. De a géppuskázáshoz én feltételezem hogy külön magaddal kell vinni azt a felszerelést, viszont nekem a kampányban ki van osztva a 4x50 + 1x 500 bomba. Help plz.

Amúgy az eddigi elsõ géppuskázós próbálkozásom eredménye ez lett:

😊

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

OK, felvettem. Bár mi Richthofennel a Winds of War TS-ét használtuk.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Gundark
Abban azt hiszem a Mustang gyõzött nem? Ebbõl is látszik milyen hülyék ott a jueszéjben 😊 Ott van nekik a legeslegeslegjobbvadászgép erre feccölik a sok pénzet olyan sz*rokba mint a Raptor 😊 Tele van hibával, megmondták a filmben 😊 Például sokkal de sokkal többet fogyaszt mint a Mustang 😊

Hungary szûrõ be
Szervernév: TeamSpeak szerver
Szoba: IL_2 Repülés
Jééézusom...már kezdem érteni, miért vagyok Nesönel dzsiogrefik-es.

A TS szerverrõl továbbra sincs semmi? Aki bármi infót tud, kérem jelezze!
Strucc vs. kolibri?

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

mint két tojás <#love12>

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Akkó' nézd a Discovery-n a "világ legjobb..." címû sorozatát, különös tekintettel a repülõs részekre! 😊
(kiütést kapok, mikor egy F22-t hasonlítanak egy Spitfire-hez 😄 )

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

Nem nagyon szeretem ezeket az "ismeretterjesztõ" filmeket, többnyire a "gyõzelem fegyvereinek" brit változata.

Komoly volt! 😊) Bár a Spektrumot is a helyén kell kezelni! 😊)

www.smart-bus.hu

Gundark
Spektrum? Jaaaaaj 😊 Néztem, lekutyázták a kedvenc 163asomat, gyakorlatilag úgy beszéltek róla mint a Natterrõl. Ami azért ebben a formában nem igaz. És a "csodafegyverek" közé rakták a Gigantot is. Igaz bámulatra méltó szerkezet, de nem a "klasszikus" csodafegyver. De a denevérbomba mekkora ötlet volt 😊 Fõleg amikor kiszabadultak a bázisukon és a felét felgyújtották 😊

http://youtube.com/watch?v=wHzmWLBUItM
LOL
Spektrum éjfélig! 😊

www.smart-bus.hu

Muki100
Ja, tapasztaltam most, hogy ha a saját fejem után megyek nagyjából az út mentén, akkor pont szembe jönnek az oroszok tök jó 😊
Csak kicsit csalódás volt a waypointos tû ilyesfajta nemmûködése.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

halál komolyan a waypointok mentén fognak jönni a vadászok. azért van kitalálva (az il2ben), hogy hozzá igazítsák az ai mozgását.
Én az esetek 90%-ban a WarCloudson repülök, egyedül. A magányos, ellenséges gépeket keresgélem és magasról támadom õket. Ergo földháttérben figyelem a pici, fekete pontokat...

Muki100
Najó de úgy, hogy a kísérendõ gép, adott esetben nem egy hatalmas kötelék amit azért ki lehet szúrni, már rég a levegõben van nem olyan egyszerû rálelnem, vagy hogy épp hol fut össze az oroszokkal. Gondolom azért online a játékosok értelmesebb tájékoztatást adnak egymásnak voice chat programmal, de elõbb nyilván offline szeretném begyakorolni dehát ilyen téren eléggé gyér a játék szvsz.

Trucker39
Hasonló szituáció, csak a TV nálam 10 óránál található. <#wink>

Egyszerû. Ha ülök a sz.gép elõtt, a monitor 12órában van elõttem, a TV meg 2 óránál. Magyarul egy picit jobbra kell fordítani a fejemet, és még Track IR sem szükséges...<#nyes>

sok lustaseggû. pfujj 😄
Eccerûen: döglök a zágyon, ölembe a laptop, 'sztán ha van valami érdekes a háttérben, akkor odalesek. 😉

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

Buktam, a királynõ nem tud B5-rõl A7-re lépni. 😄
Her Laca
Node kollega!!! Mi az ,hogy hol vannak az ellenségek meg a saját gépek????
Hát a szemed miért van?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Hogy tudtok ti egyszerre fórumozni meg TVzni
<#vigyor4>

Hmm, a Mustang pilóta nem volt szép látvány... RIP

SPEKTRUMot mindenki gyorsan kapcsolja be!!!
xQB5-A7 és 4 lépésben mattot ad...
Muki100
Elfelejtettem írni hogy Plasztnovszkaját fényképezi egy felderítõgép és azt kellene kísérni, logikus az útvonalterv, felszállunk aztán forduló délnyugatnak, kerülõ aztán szépen vissza, de az iránytû másképp gondolja.

Muki100
Eddig ment a navigálás, de most egyszerûen megõrült az iránytû.
Most direkt szépen lassan mentem, jobboldalt a Rottenflieger közvetlen mellettem, baloldalt a másik Rotte voltak, aztán pont a front mellett "átirányított".
Egyébként kipróbáltam azt is, hogy ilyenkor végig követem de akkor mintha csak a reptér fölött köröztetne. Viszont ha abszolút a saját fejem után megyek, és csak a tájra hagyatkozva tájékozódom akkor honnan tudom hogy hol vannak a többiek, melyikek lesznek az oroszok, legfõképpen hol lesz a fényképezõs repülõ amit kísérnem kellene? Mondjuk azt konkrétan fullreál beállítások mellett még sosem láttam.

uh kicsit sokáig maradt függõben ez a hozzászólásom is..😄

Azt hiszi mindent olyan könnyû kezelni mint a B25-öst😉

egyébként válaszd ki a forgotten battles-t a HL-ben, csinálj egy regisztrációt (asszem csak be kell írni a nevet, jelszót a belépõ mezõbe, meg a csetsávon még egyszer megerõsíteni a jelszót (biztos ki van írva mert én is segítség nélkül csináltam), aztán elvileg lehet válogatni.

azé há 😊 Kifejezetten szeretek felhõben repülni!
Véletlenül mondasz egy hosszú búú-t, és át is villant a lábad a fejedben. 😊
Mer' ápol, s eltakar... 😊

de mé mész bele felhõbe?
Én ha felhõbe érek, azonnal rátapadok a mesterséges horizontra, sokat segít, tudod vele tartani a magasságot és nagyjából a Ziránt is.
node látod hogy nemmégyen ^^
Her Laca
Még a múltkor azt írtad megyen neked a navigálás. 😊
A kismadarat pl én életemben nem követtem. Lejegyzem ,vagy megjegyzem hová kell eljutnom,milyen irányokon és odamegyek meg vissza. Sõtt ha kell még ide ,oda is.hehe

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Király az oldal!

Azt olvastam korábban is, hogy közelségi gyújtója is volt (nekem már ez is kicsit advanced-nek tûnt a korhoz képest), de hogy akusztikusan mûködött, és a bombázók propellerének a hangjára volt hangolva ???

Berosálok <#wow1>

a waypiontok le vannak neked írva a brief melletti térképen. általában felszállás után egybõl nem tesz irányra,hanem hagy idõt hogy az AI-k felzárkózzanak, persze ha ésszerû maggaságokban van a gázkarod. értem ezalatt hogy nemkell egybõl 100 körülire rakni. ha elérted a kéccá métert akkor huzd vissza 70re és akkor utolérnek. majd kövesd a kis vasmadarat és hidd el hogy oda fog vinni ahova köll.

a másik. próbálj meg felhõalap alatt vagy jóval afelett repülni hisz nagynagy fehér pamacsban senkisenem tud navigálni. csinálj egy dog szervert balatoni mappal akár télit is, írd le magadnak hogy monnyuk tapolcai felszállással gyõr-székesfehérvár-siófok-tapolca útvonalat akarod lerepülni. értelemszerûen a szektorokat is. ha ezmár faszántosan megy akkor keress kisebb falukat,városokat. hidd el mindenki így kezdi.
azokkal a gombokkal kell irányítani ami bombázógépeknél a magasságot és a jobbra balrát köll irányítani. asszem.ugytom 😊 pesze semmi sem biztos de így rémlik.
Muki100
Valaki tudna részletesen írni nekem a waypointos iránytûrõl? Eddig próbáltam arra és a környezetre hagyatkozni, de mégis csak ha felhõkben vagyok, nem látok semmit vagy épp olyan idõjárás van meg egyébként is arra hivatkozok, de most 2 küldetésen egymás után is teljesen logikát nélkülözve mûködik....felszállok, és pontosan az ellentétes irányba mutat, mint amerre a bevetés lenne. Fogalmam sincs miért vagy hogy, ha a schwarmnak azt nyomom hogy következõ waypoint akkor se csinál semmit.
Valaki tapasztaltnak van ötlete?
2 különbözõ küldetésen a Kubanon én csak a saját frontvonalunkon belül köröztem, a waypointokat követve, mikor a kijelölt út ill. a többiek is bõven az ellenfél légterében volt, ott haltak ki sokan.

olvasd a chat-ablakot. ímél, jelszó és meg kell ismételni valamelyiket.ha nem tudsz angolul akkor megnézem neked
Tisztelt kiskorúbézoltán!
Ahogy mondtad letölt, felrak, elindít Na és itt megállt a tudpmány mivel a válogat és belép nem sikerül😄
Hogy a F... ba kell haszni a HL progit!!!
KÖSSZ
Ömm, nálam 33 ezernél kifogyott a benya...