IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Próbáld ki, meg fogsz lepõdni milyen egyszerû. Ha végképp nem meg akkor én - egy szövetséges oldalon és csak bombázóval repülõ - csinálok neked tracket, 2-3-at bevállalok... 😄D
A lényeg, hogy ha ez lehetséges lett volna a valóságban akkor a stratégiai bombázókat kiírtották volna...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
És tudtommal pont Dunkerque után kezdték a spit fejlesztést... Dunkerquenél még vastagon Hurricaneok adták a RAF gerincét... Sõt az angliai csata idején folyt a gyártás felfuttatása és beindítása...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Amúgy a háború kitörésekor a Spit szolgálatban volt, esetleg Dunkerque mond valamit? De utána kellene néznem, hogy a felderítõ Spitek mikortól repültek bevetéseket.
Namost az a 65 korán elfogy, másrészt online elég hamar az ember nyakába szakadnak, ha egy kicsit nem figyel.
A Messerschmitt 109-es család pedig már a spanyol háború óta harcolt. Az már hamarabb volt, mint Lengyelország lerohanása. Ugyehogyugye?
Miért ne nevezzük lelövésnek? Vagy akkor ne számoljuk a Raták, MiG-ek, stb... gépek gyõzelmeit se?
Az angolok mit értek el a cirkuszaikkal meg a rodeóikkal az amerikaiak tömeges bevetései elõtt? Vagyis mit kezdtek a kontinenssel?
Anglia hadbalépésétõl a háború végéig harcoltak a Spitfire-ök. Vagyis 1939.szept.3. és 1945 szept.2. között. Ez hosszabb idõ, mint a Messerscmittek 2.vh-s szereplése. (Ha már Messerscmittet emlegettél alváltozat nélkül)
Végy egy bármilyen messzert vagy fókát amin van 30-as (110-es is jó!). Szépen a bombázók mögött repülsz szintben, 6 órán DE a védõgéppuskák lõtávolságán KÍVÜL éppencsak. Jól belövöd a szükséges távot, a géppuskások segítenek, fix távon kezdenek lõni, ha lõnek egy kicsit visszamaradsz. Ha kellõen begyakoroltad a távot akkor rövid sorozatokat lõsz a 30-asból. Voálá, szépen elkezdenek hullani... 😊 Innen már csak a pontosság/türelem/lõszerkészlet kérdése a lelövések száma.
Jó étvágyat!
Hogy ez a valóságban akkor se mûködött ha nem voltak kísérõk, hát sry... 😊
Hát persze,hogy szétcsapták a Jak-okat meg LaGG-okat, ahogy a játékban is, azért mondtam, hogy élvezd az elõnyt szövi oldalon bennük... 😄
A messerbõl nem lehetett volna többet lelõni mivel nem volt belõle soha elég.
Valamint azért ne nevezzük már a legtöbb lelövést amikor: Ratak csajkák, mig 3-asok és egyebekkel kellett Messerek ellen repülni.
A Szigettel nem tudtak mit kezdeni mikor hasonló szintû modern gépekkel kellett volna harcolni, a távolsági vadászok és bombázók ellen meg már kevesen voltak.
Szimpla matematika.
Úgyhogy szar a kimutatás.. Jahh és a Messeren kívül egy gép sem volt ami elejétõl végéig a háborúban repült volna. És ez is csak kényszermegoldás volt nem pedig mert olyan kúrva jó lettvolna a Messa. (fénykora a gustavok idején volt)
(Spitfire Mk Vb)
Nem tudom, mekkora az eltérés a többi típusnál, szerintem nem lehet kimagasló, de majd az okosok ezt eldöntik.
Egyébként meg azért mégiscsak az volt a végeredmény, hogy az utolsó gépig le lett gyalulva a Luftwaffe, és mielõtt még azonnal nagyon sokan utálni kezdenének, megjegyzem, hogy SZERETEM at axis gépeket. Csakhát ez van...és kétlem hogy azért, mert a németek rosszabb pilóták lettek volna.
Compare vs. Messerschmitt gyári adatok...
A Fókákat tartották a közelharcok királyának. Nos, menj egy közelharcot pl. Spit IX.25lbs ellen...
A Fókából híresen jó kilátás volt. Itt is?
Miben jobb a kék oldal? Amit idáig észrevettem: a K4 alacsony magasságú emelkedõképessége pár m/s-mal jobb a gyári adatoknál.
Szepy: igen tudok róla, innen sikerült megtalálni az interjút. Késõbb megkerestem az eredetijét is. Hát igen ez igaz, régebben még nem volt telemetria, mint manapság, a jó öreg manuális fémmadaraknak nem sikerült olyan pontosan leírni a repülési adatait (sokról még feljegyzés sem készült). DE ezért is volt nehéz dolguk Oleg-éknek. Örök rejtély számomra, hogy miért repülnek közel fele olyan végsebességgel a gépek a játékban, mint a valóságban, dehát semmi sem lehet tökéletes. Szignózom.
Viszont szerintem ebben a játékban az a szép, hogy akármilyen gyatra géppel is gyõzhetsz, ha értesz hozzá (nem magamról beszélek), és akármilyen szuper géppel is el tudod b*ni a szituációt (magamról beszélek). Még a Spit-el is. Én ezért (is) csodálom a Spitet, és az összes többi gépet, a játékban és a játékon kívül egyaránt.
Bocs a regényért. Nem akartam vitát indítani.
4 motoros bombázót (ász ill. humán) még csak úgy lõttem le sértetlenül, hogy frontálisan támadtam.
Amúgy szerintem az ami gépek picit alul vannak modellezve.
Melyik Spit?
Értékes gyõzelmet akarsz? Hmm, német géppel is lehet olyan vérfürdõt rendezni amire a valóságban sose volt képes. Kedvenc példa?
Kérdés: le lehet-e lõni messerrel vagy fókával 2 (szerncséseknek, sznájpereknek, ûbermájereknek 3-4) négymocis ami bombázót úgy, hogy vissza se lõnek rád? Ha igen akkor csúnya oleg csalt és túl gyengék az ami gépek? Vagy ûberre csinálta direkt a messzereket?
Vagy lehet-e stukával tömegmészárlást csapni egy ami bombázókötelékben? Hmmm?
Vagy ezek technikailag lehetségesek lettek volna a valóságban is?
Nézõpont kérdése minden... szerintem... 😊
(Majdnem elfogultságot írtam de inkább nem... 😊)
Abban is megegyezett a két oldal, hogy a német gépekben elért légigyõzelmek "értékesebbek" bizonyos értelemben. Igen komoly munka van befektetve egy-egy jó eredmény mögött. A szövi oldalon is van ilyen, de ott közel sem kell ennyit "dolgozni" a jó eredményért.
Csak a kedvenc példámat említeném meg.
Ha beülsz egy Spit-be, két dologra figyelj:
1. Nézz hátra, hogy ne lepjenek meg.
2. Forduláskor ne húzdd túl a gépet, mert átesik.
Az összes többire nem kell figyelni. Értem a sérülést, az emelkedést, lõszert, üzemanyagot és még sorolhatnám. 😊
Az, hogy melyik oldalnak ez hogy jön ki az meg nézõpont kérdése. Bizonyos szempontból a német gépek is sokkal jobbak a valóságosnál, de ez van. Persze a kedvenc oldalát senki sem kapirgálja...
Jól tudom mit mondott Oleg, mert én magam fordítottam le az egyik interjúját. Ha vissza olvasol, megtalálhatod ebben a topicban is.
Az meg, aki ezt a játékot akár a legkisebb mértékben is a valósághoz akarja hasonlítani az enyhén szólva elvan tájolva.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Vettem valami "Cougar Pro Flightstick" nevezetût.
Valaki el tudná magyarázni, hogy a win joystick beállításain belül mi az a "csúszka"? Még nem próbáltam játékon belül, de nem tudom hogy ez a csúszka mit takar vagy mi lesz a játékban stb. de azt még sose sikerült megmozdítani. (mégegyszer megjegyzem én élvezõpálcák terén totális lama vagyok.)
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Egyébként meg lesd meg, mennyi volt a Spitfire maximális sebessége a valóságban, és mennyi a játékban, osztán a valós manõverezési képességeirõl dönts belátásod szerint.
Maximum speed: 330 knots (378 mph, 605 km/h) - forrás: Wikipedia, English
A spitet én is nagyon szerettem amíg még nem repültem ezzel a szimmel. Önmagáért szerettem, mert valóban szép gép és a történelme miatt.
Viszont ebben a szimben én csak is német (esetleg japán) oldalon repülök, és a shitfire-t meggyûlõltem!! Általánosságban elmondható, hogy: helyben fordul energia veszteség nélkül, leemeli még a G2 is, sõt még le is gyorsulja, a lövedékeket (különösen ha élével lövöm) valamilyen bûvös energia pajzs eltéríti, bezzeg a Messzer ilyen esetben simán bekapja a lövedéket, golyóálló, stb. stb. Hirtelen csak ennyi jutott eszembe. Ja, és a német gépek távolról bazi nagy pötyök hozzá képest mert a spit csak egy kis halvány szürke kis légyszarnak tûnik.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Szóval a Messzerrel 10-20percig is építgetek egy pozíciót, amit egy jobb Spit pilóta egyetlen manõverrel semlegesít, a következõ manõverével meg már mögöttem is van. Ezért. (A valóságban köze sem volt ehhez)
Ha már vadász, akkor inkább Jak-3-7-9, na azok a szépek... 😊
http://www.war-clouds.com/modules.php?name=TARGET&theatre=WF&op=playerstats&pilotid=8272
Az "Aircraft detail"-t nézd, aztán klikk a 109K4-re, és meglátod a toplistát...
Azt hiszem, mivel játékról van szó, így a helyes.
A TS-en más kérdés...
BF-109 G-2vel lõttem egy kommunistát, gyönyörûen elsõ sorozatra amit ráeresztettem le is jött a bal szárnya. Nem gondoltam volna hogy valaha is meg lehet szokni ezt a teljes realizmust...attól még a végén odakentem a gépet a kifutópályán.
Kerestem kicsit tovább youtubeon, és találtam egy ilyet:
stuka replika repülés közben
Van sziréna is de elég halk.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F
Lehet hogy a felbontás miatt nem tûnnek fel, 800x600 15"-os monitor. De nem hinném, amikor már csak 100 méteren mentem akkor is alig tûnt fel hogy hol megy az a 3 tank, egy minimális kis porfelhõ volt az egyetlen ami alapján azonosítani lehetett õket.
eléggé fura sztem, érzõdik hogy házi gányolás
(armát tr6dof-al nyomom,ott semmi gond, ezért van viszonyítási alapom)
GOOBY, pls
Holnap pedig ha minden igaz lesz élvezõpálcám is.
De én meg megkérdezném ezt a 18.5:1 kills/life arányát...
Ugyanis ezt nem hiszem el! Megnéztem az ilyen irányú listát, sem a JG101-es gyerekét, sem másét, aki 10:1 felett van, elég hihetetlennek tartom. Ezen a listán vannak általam ismert, nagyon jó pilóták is, és meg sem közelítik...
... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...
Vagy elnézek valamit vagy a gúgli nem találja.
Tudna valaki segíteni?
Egyébként a topic-ot olvasgatva jött meg a kedvem, hogy játszadozzak ezzel a repülõvel is egy kicsit 😊
(az elõbb - igaz, véletlenül, valamelyik nem G-s változat géppuskájával lõttem széjjel egy amcsi tankot 😊 )
... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...
\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F