IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Hogy csinálta?
(Ez a Datiger gyerek, meg általában a kínai I./JG54 elég gyanús. Már többször lehagyott 0m-en P47-tel, pedig A9-cel és K4-gyel voltam, a Compare szerinti végsebességtõl egész picit elmaradva)
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Amint már írták: a Fóka a közelharc királya volt. A valóságban. Mert ebben a játékban nem az.
A Spit IX = cylon raider (különösen a vágott szárnyú spiti).
A bombázó témához: a B-25 +600 méterrõl lövöldöz. Megnézném én ki áll be mögé méricskélni a 30-as sorozatot. Másrészt a B-25 damage modelljét is korrigálták, ez a gép az, amelyik még 1000 km-t lerepül égõ motorral. (Másik a Ligthning).
Egy 30-assal pedig orosz vadászgépeket nem lehet leszedni. Köztudott, hogy a LaGG sérülésmodellje az Il-2-estõl származik, ezt megkapták a Jakok is. Spitet és Mustangot lehet leszedni egy 30-assal, de csak ha a szárnyba kapja, és éppen nagyon belehúz, mert akkor törik a szárny. Jakra pl ugyanez nem igaz.
Az elsõ támadás az érdekes.
Hasonló repülõ alatt gyakorlatilag bármilyen II.vh vadászt értettem, ugyanis az a baj ezzel az álomspittel, hogy tényleg egy kezdõ-gép, amivel bizonyos - elég szégyenletes - korlátok közt azt csinálhat a kezdõ játékos, amit szeretne, és igen gyors sikerélményeket érhet el az amatõr mezõny tetejével bezárólag.
Ilyen pofátlan szintû manipuláció egy komolynak szánt repszimbe egyáltalán nem Való. Ez a gép NEM csak a történelemnek, hanem (túlzás nélkül) a fizika törvényeinek is erõsen ellent mond. Tényleg érdemes kipróbálni vele mindent, amirõl úgy gondolná az ember, hogy nem mûködhet. Igaz, egy Extra300 vagy egy Mig-29 a legtöbb trükkjét gond nélkül megcsinálná. Ha nem is mindet..
Olyan vörös oldali problémákra gondoltam, amik a repüléssel, sérüléssel kapcsolatosak; nincs az a kék oldali könnyítés, ami ne lenne meg pirosaknál - fordítva ez nem áll.
A .50 pontossága, háát láttam már P-47 guncam felvételeket (ráadásul földre lövöldözött), és az elsõ benyomásom az volt a játékhoz képest, hogy mennyire összevissza mennek azok a golyók.
Szerintem is el van nagyolva a fegyverzet, pl úgy tudom nem illene sok gés fordulókban gond nélkül mûködniük. Viszont ha ezt megcsinálnák, a kezdõknek megint csak befellegzett..a PF óta valahogy végképp csak a kezdõk számítanak.
Bombázóban minden lövész döglassú, már arra sem jók, hogy gyorsan megmutassák hol az ellen.. a tornyosok talán csak egérrel lassabbak a többinél. A mesterlövészeket támogatnám (bár megint csak az volt a baj, hogy minden helyzetben ugyanolyan jól lõttek) mert aki nem tud bombázóra támadni az ne tegye, csak online nem jó, mert beülsz egy B25be és egy sétarepüléssel magától lesz 6 gyõzelmed. Ennek ellenére a mostaninál jöhettek volna valami kifinomultabb ötlettel...mert ez ugyanúgy nem jó.
Spit vs fóka.. akkor nagyon röviden:
Az elsõ idézetben a gyorsulásról volt szó, amiben az igazi FW jobb. A játékban a Spit az egyik (ha nem a legjobb) gyorsuló, ami helyes. Az Anton fóka (kapaszkodj) azt hiszem a Legrosszabb. Emelkedésben a játékban szintén spit az egyik legjobb.. a fóka megint csak a Legrosszabb. 5500-6500 közt a legrosszabb az igazi spitnek a fókával szemben - ehhez képest a játékban a FW-nek ott kb semmi esélye nincs.
Ez pont akkora lehúzás, mintha kitalálták volna, hogy na akkor a spit fog az egész játékban a legrosszabbul emelkedni, meg gyorsulni is, ja és vegyünk vissza a fordulásából. (a jelentés szerint a spit fordulózik jobban, de nem azt írták, hogy porba alázza...) A legtöbb vöröspárti itt hörögne összevissza, hogy mekkora egy nevetségesen szar játék......de mindenki elképzelheti ugyanezt a kedvenc vadászával.
Szerintem a legjobb német vadász ilyen szintû megcsonkítása (a másik oldal tápolásával együtt fõleg) egyértelmûvé teszi a fejlesztõi szándékot.
Bombázók lelövése: eddig arra hoztad ezt elõ, hogy a messzer is übergép, ha akarjuk. Most kiderült, hogy ebbõl a szempontból kb minden vadász pont ugyanakkora csíter, és ez csak még egy pont, ahol szidhatjuk a játékot. Egyébként a B25 kibír egy-két találatot, nem tudom hogy lõhetnék le így a gépedet...hacsak nem bombázás közben.
\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F
"Mivel a hosszabb repülésekre szánt Spitfire IX-es gépek törzse alá póttartályt szereltek, e gépek sebességük és fordulóképességü tekintetében elmaradtak a Messerschmittek és a Focke-Wulfok mögött."
Párszor már repültem Spittel a progiban, s pakoltam is fel póttartályt. Jó pár lelövésem volt úgy, hogy csak leszállás után jutott eszembe, hogy póttank volt a gépen, s igazából meg sem tudtak szorongatni a németek.
Ha megnézel egy 2.vh-s guncam felvételt, a megtámadott gép egyszerûen nem fordul ki a tûzcsapásól. Van sok ilyen felvétel, a Youtube a barátod...
Én láttam konkrétan olyat, hogy a Spitet 4-5másodpercig lõtte egy német gép, és nem tudott olyan manõvert csinálni, ami megmentette volna.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Innen indult az egész. Ezért minden érintettõl bocsánatot kérek és részemrõl a vitát lezártnak tekintem."
Sose szabadkozz 😊) A fórumok errõl szólnak, ha nincs egy szaftos vita akkor döglõdik az egész. Én speciel korábban direkt azért vetettem be a "Hartmannak télleg annyi az annyi?" címû provokációt, hogy kissé felpörögjön a topic. Ráadásúl igazán csak ilyenkor tanul az ember a legkényelmesebben és legizgalmasabban, mert sok olyan embert tud szólásra késztetni, akinek amúgy nem lenne alkalma vagy kedve megosztani a saját tudását.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Hmm, repnapon éppen láthattam volna hasonlót, de ott sem érdekelt, szóval ez is passz, sry...
Vörös oldalon is van probléma, ami németnél nincs de az meg olyan is amilyennek lennie kell, kevés csõ, kiskaliber, kevés lõszer.
Amúgy az angolszász megoldás, a 6-8 .50-es - szerintem - a legjobb vadász ellen, ha a pontosságát is a valósághoz igazítanák az tényleg erõs ellenkezést váltana ki a másik oldalon... Mint ahogy az is a vörösön ha a német fegyvereket is a helyére tennék, hasraütve mondom, de tán az MK108 az egyetlen ami hellyel közzel jó lehet.
Bombázó: ha megfigyeled inkább csak azok a lövészek lassúak amelyek forgótoronyban vagy körsínen lévõ géppuskát kezelnek, azok tényleg totálkárosak, bár az egyszerû forgatható géppuskák is nagyon lassúak.
Azért remélem mindeketten emlékszünk a sokat szidott mesterlövészekre, na az se volt jó senkinek. Remélem nem tartozol azok közé akik igenis hisznek benne, hogy külön ai van a két oldalnak.
Spit vs. Fóka szintén homályzóna számomra...
Bombázó lelövés: ofkorsz! Ugyanaz német gép esetében, max annyi lehet a különbség, hogy kisebb kaliberrel lövöm és több kell bele, de ez logikus. És, hogy kinek fáj? Nekem, mert az én gépemet is le lehet szedni így, bombázóval repülök. Ha nem látom a lövedékeket mellettem elmenni nem tudok róla, hogy van mögöttem valaki...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A spit témában lenne két kérdésem mindenkinek, aki szerint jó ahogy most van, mert ezekben már nem vagyok biztos.
1. komolyan nekiültetek már kipróbálni, miket tudnak a 4.08m (fõleg késõi) spitjei?
2. ha igen, láttatok már hasonló gépet repülni, manõverezni? Ez a furcsább rész, mert nyilván igen. Biztos nem kell elmagyarázni hogy nincs az a hûtõ ami ilyen gépet segít 1,5 órán át vészteljesítményen futni, meg olyan sincs, hogy pár másodperc alatt megfordul de tartja a sebességét, de már mindent felsoroltunk itt, azt hiszem.
Persze hogy a német gépet is könnyebb repülni mint a valóságban, csakhogy még nem tapasztaltam piros gépeken olyan nehézséget, ami ne lenne a másik oldalon is. Fordítva meg ugye.. hát errõl vitatkozunk.
A kedvenc példád közepesen lényegtelen, kinek fáj, hogy egy AI gépet "csalással" le lehet lõni? Egyébként sem tudom elképzelni, hogy egy német bombázót nem zavarsz le ugyanígy (azért majd kipróbálom).
Azt sem tudom miért hagyod ki, hogy mióta Oleg belõtte a védõlövészeket, igazán azt csinálsz egy bombázókötelékkel, amit szeretnél...ennyit a Vérstukákról.
Még valami, a FW-190. Úgy emlékszem senki nem szokott reagálni rá, ha felvetjük. Én igazán nem repültem még igazi fókával (😛), de honnan jöhettek ilyen repülési adatok?... egy dolog hogy Oleget látszólag egy darab német gyári teszteredmény sem érdekelte.
De elém kerül egy brit (!!) összehasonlító (tehát nem a két gép eredményei külön-külön) tesztsorozat jelentése (FW190A vs. SpitIX), és abszolút semmi köze sincs a játék viszonyaihoz...biztos a KGB keverte el a papírokat😛
"A FW-190 kezdeti gyorsulása minden körülmények közt jobb a Spitfire IX-énél, kivéve a Spitfire-nek kedvezõ magasságokon, egyenes repülésnél."
"Összehasonlító emelkedéseknél változó magasságokon 7012 m-ig, mindkét repülõgépet maximális emelkededési teljesítményre bírva kevés különbséget találtunk, bár összességében a Spitfire egy kevéssel jobb volt" (6700m fölött kezdett gyengülni az Anton)
"A Spitfire IX számára legelõnytelenebb magasság a FW190 (Anton) ellen 5486-6707m közt van, valamint 914 méter alatt."
Ugye ezeket nem kell túlmagyaráznom...aki ezeket próbálta, nem hinné, hogy a Fókáról van szó. Ráadásul a britek a Spitet ismerték, a FW-t nem... elég meredek lett volna az utóbbival túl jól teljesíteni...
(a jelentés, valamint korai Anton Spit VB ellen, ha valakit érdekel:
http://www.odyssey.dircon.co.uk/Spitfire9v190.htm
http://www.odyssey.dircon.co.uk/VBv190.htm )
A spitet én is szeretem, most is. Fõleg mióta FS-hez is van egy igényes korai Spit-modellem. Megalázónak tartom rá nézve, hogy az IL2-ben ilyen hülyeséget csináltak belõle.. mert jó lenne Spittel menni néha, szinte csak amiatt kezdtem keresni egy jó 2.vh-s szimet annak idején.
\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F
Norbert Hannigot, egy Messer késõbb Fw pilótát ahogy elfogtak az oroszok, megkérdezték mi a véleménye a Vörös Légierõrõl. Erre Hannig (aki nem volt fanatikus egyébként) azt mondta, hogy csak sokszoros túlerõben tudnak gyõzni és hogy nem tartja õket sokra. Persze ezután az oroszok csúnyán néztek rá de végülis elengedték és nyugatra szökhetett 😊
Szerintem ezért nem igaz, hogy a németek végig többen lettek volna...összesen lehet, de sokszor õk voltak hátrányban helyi szinten.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Azt állítani pedig, hogy pár bácsi sikertelen landolásán fogyatkozott meg a dolog....nem fejezem be a mondatot.
Még valami!
"Lacu, miért gyûlölöd ennyire azokat a gyönyörû Spitmadarakat? 😊"
Innen indult az egész. Ezért minden érintettõl bocsánatot kérek és részemrõl a vitát lezártnak tekintem.
Dunkerque, 1940.máj.27-jún.2.:
Spitfire: 746 bevetés, 48 veszteség
Hurri: 906 bevetés, 49veszteség
109E: 1595 bevetés, 29 veszteség.
Természetesen nem 1vs1 légiharcokban!
(Asszony tusol)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ami ö9sszetört az összetört semmilyen statisztikában em számít...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF