IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát nekem nagyon, az biztos. Köszönöm, hogy belinkelted!
Szerintem magát a mozi filmet simán überelte, (már csak az objektivitás miatt is) . Nagyon jó dok. film. Kellõen drámai és a narráció is korrekt.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Mondjuk szerintem a Ju88 sehogy nem könnyû, ettõl függetlenül szerintem mindegyik gépnél meg lehet találni a "könnyû" technikát. Az ideális sebességet, süllyedési szöget, stb, meg persze tudni kell viszonyítani az adott gépen (20 centi, vagy 3 méter magasan van a kerék), ez a legfontosabb.
\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F
Többek közt ez is volt akkor:
http://video.google.com/videoplay?docid=2683413579748075712
Szerintem tetszeni fog... 😉
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
THX a linkért, nagyon jó volt, fülig ért a szám amikor beugrott egy egy rész a könyvbõl! <#worship>#worship>
Volt valami "Egy igaz ember története" is. Vmi ruszki pilótáról szólt, akit lelõttek, több száz km-t mászik törött lábbakkal, de végül megmentik a partizánok és visszaviszik a saját vonalak mögé. Megvan! Mereszjev. Alekszandr Mereszjev! Na aztán levágják a lábát, de falábbal újra megtanul repülni. Na most a fickó a könyvben tõzsgyökeres orosz. A Magyar Repülés Történetében viszont van egy A. Mereszjev az egyik képen (szovjet et-ak a magyar et-nál vendégségben kb a 60-as, 70-es években) egy MiG-21 elõtt. Viszont õ valamilyen tatár, vagy ázsiai származású ez is látszik.
A Pokriskin könyvet én is olvastam. Onnan tudom, hogy még a MiG-3-asban sem volt rádió. Illetve hogy azon a MiG-3-ason amin õ repült csak két nehézgéppuska volt. Utána az sem, mert leszerelték (mondván hogy kell az új típusokba) és golyószórót raktak fel helyette.
Egyébként a Pokriskin könyvvel vigyázni kell. Azt írja, hogy a MiG-3-as után Cobrával repült. Ez igaz. Majd az következik, hogy milyen kitörõ örömmel fogadták a La-5-ösöket. Végül pedig a La-7-est. Csak mióta van net tudtam meg, hogy Pokriskin még akkor is Cobrával repült, amikor az egész alakulatát felszerelték La-7-esekkel (amit megtehetett mert ekkor már tábornok volt). A háborút is az amerikai típussal fejezte be.
Nyilvánvalóan a propaganda szólt közbe a könyv írásakor. Igaz, hogy én még a Bf-109-est is úgy ismertem meg a csehszlovák makettgyártótól, hogy AVIA S 199. :-))) "Drága jó" cenzúra! <#violent>#violent>
Egy Corsair géppel próbálok leszállni anyahajóra. Átlag 3-ból 1x sikerült. Gondoltam, meglesem az autopilot trükkjét. Hmmm... 110km/h sebesség mellett száll le szépen, stabilan, rezzenéstelenül vezetve a gépet.
Na, most jövök én! Próbálok lassítani, 160-170km/h alatt átesik...
(flaps "landing" állásban)
... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
köszi elõre is
GOOBY, pls
www.pcpilot.hu
Ha emlékszel még, van benne egy rész, amiben John Fordot elküldik Midwayre filmet forgatni a japán támadásról.
Itt az eredeti film:
http://video.google.com/videoplay?docid=5084883018678341617
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
De tény, hogy én nagyon nem szeretek gépen olvasni. A könyv az igazi.
A Luftwaffe szolgálatában.
Szivesen elküldöm ,bár monitor elõtt olvasni kicsit gáz( nem lehet fürdõkádba ,wc-re vinni)😄 .Bár ha laptoppal rendelkezik az ember😊))
Valamit olvastam egykoron talán Pokriskintõl, de ez minimum 25-30 éve volt.
De ha gondolod, küldd nyugodtan tovább Szepynek, amelyikkel már végeztél.
M. Szabó Miklós
A Magyar Királyi Honvéd Légierõ a második világháborúban
Elég száraz ,de nagyon sok adatot tartalmaz.
Egy magyar királyi vadászrepülõ visszaemlékezései.
Ez se rossz.
Most olvastam hogy Tobak Cica könyveit már nem adják ki többet :\
Pedig érdekes dolgok ezek. Kíváncsi lennék, hogy elérhetõ-e bármi ilyesmi az oroszok részérõl. Kíváncsi lennék, õk hogy élték meg a Vörös Légierõben. Egy olyan könyv lenne jó, amit már nem a komcsi cenzúra alatt írtak persze (ahol a gonosz fasiszták szálltak vasmadárral, szemben a normális értékeléssel ahol Luftwaffének nevezik).
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Nekem 😊
Köszönöm mindenkinek a sok hasznos hozzászólást! Újra felnyitottátok a csipámat egy csomó jó dologra!
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
De pl ajánlani tudom a Fehér sas kék mezõben mûvet.
Megjegyzem engem a lengyel pilóták hõsiessége gyerekkorom óta lenyûgöz.
Kérdeznék egyet-kettõt:
-Groehler:Légi háborúk története
-Horváth: Csodafegyverek
-Katonai repülõgépek tipuskönyve, I.kiadás
(Na jó ezekbõl alsó hangon 20éves a legfiatalabb)
Egyébként többnyire a Hajja&Fiai Kiadó könyveit olvasom. Ezek között van jobb és rosszabb is. A Puma fórumon írtam némelyikrõl ajánlót.
Pl. Franz Staudegger nevét életemben elõször Földinél láttam...
Álmomban nem gondoltam volna, hogy trimmelni meg a gázt adagolni lehet lövészhelyrõl is... <#wow1>#wow1>